Homepagina » Mens en Dier » Huisarts: ‘Corona hoort bij het leven, net als griep’
huisarts
Foto: Oregon State University CC BY-SA 2.0

Huisarts: ‘Corona hoort bij het leven, net als griep’

De lockdown zal worden verlengd tot tenminste 2 maart, zei Rutte dinsdag op de persconferentie. Aanleiding is de Britse variant van het virus, die volgens de premier leidt tot een ‘onvermijdelijke derde golf’. Rutte zei dat versoepelingen wel mogelijk waren als het enkel ging om de ‘klassieke, oude variant’.

Het RIVM schat dat het bij ‘twee derde van de besmettingen’ inmiddels gaat om de Britse variant. Ook zijn drie andere mutanten gevonden: de Zuid-Afrikaanse variant en twee Braziliaanse. Die zijn ‘hoogstwaarschijnlijk’ allemaal besmettelijker, aldus het RIVM.

Het kabinet gaat vanwege de zorgen over de Britse variant het OMT opnieuw om advies vragen over de avondklok. Het is dus mogelijk dat hij wordt verlengd.

Veel mensen zijn nu wel een beetje klaar met al die varianten. Huisarts en tv-dokter Felix van der Wissel vraagt zich hardop af wanneer het OMT accepteert dat de strijd om Covid en haar mutaties niet te winnen is. “Covid hoort bij het leven, net als griep,” zegt hij.

Laagste cijfers sinds september

De huisarts vindt dat we moeten accepteren dat er mensen aan Covid sterven, net als aan griep. “De gemiddelde leeftijd van overlijden is 82 jaar. Dat is boven de gemiddelde leeftijd,” zegt hij. “Hoeveel kinderen hebben door de Covid-maatregelen een traumatische jeugd? Willen we dit als maatschappij op ons geweten hebben?”

De huisarts vraagt zich ook af waarom we de lockdown handhaven terwijl we de laagste cijfers hebben sinds september en we weten dat 40 procent de Britse variant betreft. Het RIVM schat dus in dat dit percentage nog hoger ligt. “Als de Britse variant daadwerkelijk zo besmettelijk is en het in 40 procent van de gevallen om de Britse variant gaat, dan zouden de cijfers omhoog moeten gaan,” benadrukt Van der Wissel.

4.8 51 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
antje
antje
5 maanden geleden

hoe lang accepteren wij deze onzin nog?

Geoffrey
Geoffrey
5 maanden geleden

Jammer dat GERECHTIGHEID niet bij het leven hoort zolang de mens het voor het zeggen heeft. Tot die tijd zullen de goeden onder ons overschreeuwd worden door de slechten…

Misschien is het tijd voor GODDELIJKE INTERVENTIE. Waar sta jij met God? Misschien een goed moment om hiermee aan de slag te gaan, want de corruptie is inmiddels zo groot, dat de tijd van menselijk bestuur snel tot een einde zal komen!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
5 maanden geleden

rutte is vastbesloten om ons land kapot te maken. Ik ben benieuwd hoeveel waarde zijn zilverlingen hebben.

Hans
Hans
5 maanden geleden

We komen er gewoon niet van af als de hele regering niet door de burgers uit de kamer wordt getrokken……het zijn zieke geesten die ONS eronder willen houden, niet een of ander virus……
Dus nog maar een keer……wanneer vallen we aan!!!!!

x

Check Also

biden

Biden zegt zonder blikken of blozen dat gevaccineerden niet in het ziekenhuis belanden of sterven

Een mompelende en hakkelende Joe Biden was ...

ijsland

Hoofdepidemioloog IJsland: coronabeperkingen mogelijk nog 15 jaar van kracht

De hoofdepidemioloog van IJsland heeft gesuggereerd dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

115
0
We lezen graag je reactie!x