Homepagina » Mens en Dier » Twitterruzie neuroloog en Telegraaf-journalist over inentingen: ‘Wat ben jij een zielig, inhoudsloos mannetje’
neuroloog
Foto: Pixabay

Twitterruzie neuroloog en Telegraaf-journalist over inentingen: ‘Wat ben jij een zielig, inhoudsloos mannetje’

Gisteren plaatste neuroloog Jan Bonte een Twitter-draadje over de waarschuwing van vaccindeskundige Geert Vanden Bossche, die ervoor pleit om de massavaccinatiecampagne per direct stil te leggen. “Als hij gelijk krijgt, is de ramp niet te overzien,” schreef de neuroloog.

“Ik zal in het kort uitleggen wat Vanden Bossche bedoelt. Ik heb zo de indruk dat zijn stukken veel te moeilijk zijn voor de Tweede Kamer, Eerste Kamer, Hugo de Jonge, Ferd Grapperhaus en Mark Rutte. Ik zal het zo eenvoudig mogelijk uitleggen, speciaal voor de mensen thuis, eh, sorry, in de Tweede Kamer. Nee, ik vergeet wat: Jan Paternotte moet het ook begrijpen. Jip-en-janneketaal dan maar?”

Zoveelste journalist met een mening, maar zonder kennis

Toen meldde Telegraaf-journalist Wierd Duk, een groot voorstander van de coronavaccins, zich: “Waarom behandel jij iedereen met een andere mening zo denigrerend als een totale malloot? Wordt jouw argumentatie daar sterker door? Denk je mensen ermee te overtuigen? Vind je die agressieve manier van communiceren zelf niet extreem kinderachtig?”

Er ontstond vervolgens een Twitterruzie. Beide heren namen geen blad voor de mond. Neuroloog Bonte haalde uit: “Kom jij eens met steekhoudende argumenten. Of wetenschappelijk goed onderbouwde standpunten. Of ben je de zoveelste journalist met een mening, maar zonder enige kennis. Zoals het grootste deel van je collega’s?”

“Blok me nu maar, en blijf fijn in je eigen bubbel met je aanbidding van de nieuwe afgod van de massale vaccinatie. Ik hoop dat je dat kunt blijven doen. Het dondert jou allemaal niks, nietwaar? Wat er met de kinderen gebeurt die jouw pensioen moeten gaan betalen. Toch? Als jij je vaccin maar krijgt. En iedereen aardig voor je is. Flikker toch op, man!”

Marginaliseer vooral verder

De neuroloog vervolgde: “Je bent gewoon een klein onderdeel van de grote roedel journalistenrapalje dat het debat domineert. Inhoudsloos en kritiekloos. Maar wel hooghartig zaniken over de toon waarmee jij en je collega’s bejegend worden.”

Duk trok van leer: “Je kent niet één van mijn stukken of podcasts, dus waar heb je het over? Jij en je getrouwen verliezen door jullie agressieve gescheld alle eventuele sympathie bij mensen/journalisten die nog enigszins zouden kunnen meegaan in jullie ‘kritiek’. Maar marginaliseer vooral verder.”

Hij deelde een filmpje van een man wiens vrouw, kankerpatiënt, uit het ziekenhuis was ontslagen omdat er ruimte moest worden gemaakt voor coronapatiënten. De man maakte zich boos omdat volgens hem 99 procent van de coronapatiënten in het ziekenhuis ongevaccineerd is.

Laatste vraag

Duk vroeg de neuroloog: “Ik neem aan dat jij de argumentatie van deze man ondersteunt en in voorkomend geval ook af zult zien van ziekenhuiszorg?”

Neuroloog Bonte: “Als jij van de berg afvalt bij de wintersport en je breekt al je benen, zie je dan af van ziekenhuisopname? Als jij op je racefietsje voorover dondert op je kop, zie jij vast wel af van een neurochirurgische ingreep? Als jij even niet oplet tijdens het autorijden omdat je in je ijdelheid net even te lang in de spiegel kijkt, en je rijdt tegen een boom, hoeven we de ambu niet te bellen toch? Als je te veel gezopen hebt, en je valt van de trap, laten we je gewoon liggen. Ok?”

“En als je te stom, te dom, te arrogant en te onwetend bent om normaal te doen, sluiten we je toch ook niet op in een gesticht voor psychopaten, toch? Wat ben jij een zielig, inhoudsloos en zelfingenomen klootloos mannetje,” besloot hij. “Oh, en nog een laatste vraag. Mocht zich bij jou toch nog een hemorragische koorts ontwikkelen op basis van een ADE ten gevolge van de vaccinatie, dan sta jij toch vast ook wel je IC-bed af?”

4.8 156 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
158 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
joop
joop
3 maanden geleden

Jan de Bonte Top de spijker op de kop weg met dat gespuis.

petertje
petertje
3 maanden geleden

Wierd duk is een vreemde eend.

Elvi Maas
Elvi Maas
3 maanden geleden

Ik ben een groot fan van Jan Bonte. Was ooit fan van Wierd Duk, maar dat heeft hij met zijn zinloze aanbidding van het virus totaal verloren.

Rose
Rose
3 maanden geleden

Mijn man kreeg geen kankerbehandeling meer en medicijnen in de eerste golf….van de coronastress hartfalen gekregen ….naar hospitaal , had geen corona, geen mobieltje mocht mee toen van de ambulancier en ook geen bezoek toen we naar het hospitaal gingen…..er waren geen andere ziektes op dit moment in behandeling…..valt het niet op….deze coronahetze hebben vele vroeger doen sterven met andere ziektes omdat hun EIGEN immuunsysteem al verzwakt was met daar bovenop de corona overstresste hartfalen met als gevolg overlijden , zonder mobieltje, zonder afscheid van familie gestorven……???Zo is het ook met de oudjes in rusthuizen in hun EIGEN verzwakt immuunsysteem met daarbovenop nu ingespoten vaccinvergif sterven ze nog vroeger……???Meneer de Telegraaf journalist !!!

x

Check Also

hoog

‘Twintigers hebben een 7 keer zo hoog overlijdensrisico na vaccinatie dan door COVID-19’

Bij ouderen en zorgmedewerkers is in vergelijking ...

verpleeghuizen

Sterftecijfer in verpleeghuizen weer net zo hoog als vóór vaccinaties: ‘Stop met die injecties!’

In de verpleeghuizen is het percentage coronadoden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

158
0
We lezen graag je reactie!x