Homepagina » Gezondheid » Er zijn meer dan een miljoen mensen met een angststoornis in Nederland. Toch is de oplossing eenvoudiger dan je denkt
Er zijn meer dan een miljoen mensen met een angststoornis in Nederland. Toch is de oplossing eenvoudiger dan je denkt

Er zijn meer dan een miljoen mensen met een angststoornis in Nederland. Toch is de oplossing eenvoudiger dan je denkt

Er zijn veel mensen die voortdurend piekeren over problemen die zouden kunnen optreden. We spreken in dit geval van een gegeneraliseerde angststoornis, ook wel piekerstoornis genoemd.

Gevoelens van angst en nervositeit treden dan buitensporig vaak, langdurig en heftig op. Ze vormen een belemmering in het dagelijks leven.

Uit een bevolkingsonderzoek uit 2011 blijkt dat er meer dan een miljoen (!) mensen zijn in Nederland met angststoornissen.

Erger

Gegeneraliseerde angststoornissen komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en ontstaan met name bij een leeftijd rond de 20 jaar. Het duurt gemiddeld 10 jaar voordat mensen met klachten medische hulp zoeken.

Onder meer jeugdervaringen, langdurige stress of overbeschermend gedrag van ouders kunnen hierbij een rol spelen.

Angstige gevoelens bij zo’n stoornis kunnen gepaard gaan met allerlei lichamelijke klachten en symptomen zoals: duizeligheid, maagpijn, droge mond, zweten en rillen, hartkloppingen, benauwdheid en hyperventilatie, slappe benen, slaapproblemen en moeite met concentreren.

Sommige mensen vluchten in overmatig eten of het gebruik van alcohol of drugs, wat het vaak alleen maar erger maakt.

Recht voor onze neus

Gelukkig zijn er veel manieren om een angststoornis tegen te gaan. Wetenschappers van de Johns Hopkins-universiteit en de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem hebben bijvoorbeeld ontdekt dat het branden van wierook kanalen in het brein activeert die angst verlichten.

Een geheel nieuw soort medicijn tegen angststoornissen bevindt zich recht voor onze neus, aldus de onderzoekers.

Daarnaast blijkt meditatie net zo effectief te zijn tegen een angststoornis als medicatie. Tijdens een onderzoek mediteerden mensen met een angststoornis acht weken lang maximaal 40 minuten per dag.

De veranderingen waren zeer concreet en meetbaar, schreven onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift JAMA Internal Medicine.

Eenvoudige manier

Lavendel blijkt zelfs effectiever tegen angststoornissen dan medicijnen. Patiënten die het lavendelpreparaat silexan slikten hadden minder angstklachten dan patiënten die een placebo kregen.

Australische wetenschappers toonden aan hoe een extract van de kava, een plant die al sinds de oudheid op eilanden in de Stille Oceaan wordt geteeld, helpt tegen angststoornissen.

Heb jij ook vaak last van angst of chronisch piekergedrag, zelfs als daar geen reden voor is? Wil je het snel en blijvend stoppen? Er is een eenvoudige manier om nu direct van je angsten af te komen.

Ontspannen en veilig

Michel Lejeune van Trancewerk heeft een oplossing in de vorm van een hypnosesessie. Je hoeft daar weinig voor te doen. Je downloadt de sessie en luistert ernaar. Het resultaat laat zich snel zien. Je kunt al binnen 1 dag van een gegeneraliseerde angststoornis af zijn, waardoor je je veel meer ontspannen voelt dan je in lange tijd of ooit gevoeld hebt en je een steeds sterker wordend gevoel van kalmte krijgt in je lichaam en geest.

De sessie is ontwikkeld in samenwerking met psychologen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van angststoornissen.

Download de sessie hier (nu tijdelijk voor slechts 10 euro) en voel je voortaan heerlijk ontspannen en vrij van gepieker.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Richard schreef:

  Ja Louise, de wereld is veel harder en agressiever geworden. Ik vocht als een leeuw voor het behoud van mijzelf, en nu vecht ik alweer als een leeuw om mijn zoontje te behoeden voor alle agressie die er over hem heen gestort wordt. Ook ik maak mij ernstige zorgen en zie het schip zinken.

  En weet je? Ik ga hier binnenkort weg. Samen met mijn zoontje naar rustiger oorden waar wij nog de vrijheid hebben om zelf ons leven in te richten.
  In het voorjaar ben ik weg. Het wordt mij te heet hier onder de voeten.
  Nieuw avontuur!

  20 likes
  • Strijdervoorvrijheid schreef:

   Ik heb deze gevoelens ook Richard maar waar ga je dan in hemels naam naar toe, het is overal in de wereld
   geen haar beter.

   4 likes
   • Richard schreef:

    Eerst maar richting Portugal. Ik heb daar vrienden die heel zelfvoorzienend leven. Van daaruit begin ik een project in Afrika. Senegal, de Gambia en Mali. Misschien trek ik daar heen. Ik heb mij voorgenomen de ‘beschaving’ zo veel mogelijk voor te blijven. Sowieso ga ik weg uit dit regelland.

    8 likes
    • Strijdervoorvrijheid schreef:

     Jah man, ze hebben alles daadwerkelijk ontregeld, zelfs het verkeer stroomt niet meer door met hun geregel, echt alles hebben ze hier verziekt maar vergeet niet dat ze zelfs in Mali enzo zitten, kan niet anders dat ze de boel daar voor ons lopen te verzieken.

     4 likes
     • Richard schreef:

      Ik ben er van overtuigd dat de mens in beweging moet zijn. Mensen hebben van oudsher gelopen. Daar zijn wij ook op gebouwd. Jezelf ergens voorgoed vestigen is tegennatuurlijk en stompt zodoende de menselijke geest af. Het zet ons vast in patronen en doen ons hechten aan plaatsen en dingen. Zo maken wij onszelf onvrij en daardoor worden wij bang voor het Leven. Omdat we bang geworden zijn, plaatsen wij hekken, omringen ons met grenzen en sluiten ons op in landen, steden, buurten, gemeenschappen, groepen, werk, routine, vriendenkringen, et cetera, en alles daarbuiten is vijandig en eng. Wij verliezen het vertrouwen in het Leven, in dat wat onze Moeder Aarde ons geeft. Bang geworden voor wat ‘morgen’ ons brengt kapselen wij ons in met schijnzekerheden. Wij bewegen ons angstig over de gebaande paden en maken onze wereld, en zo onszelf klein. Wij omringen ons met ANGST! En bange wezens zijn Klein.
      Dit besef heeft mij doen besluiten om te gaan. Het leven aan te kijken en naar de dood te grijnzen. En hij grijnst terug. Ha ha!
      Ik heb vroeger veel gereisd. Ben met een rugzak en low budget 3 maanden Azië doorgetrokken. En weet je? Weggaan uit je routine en van je vertrouwde omgeving is moeilijk. Maar terugkomen is nog moeilijker. Ik voelde mij altijd weer als een gekooid vogeltje. Vrijheid went snel, maar gevangenschap doet altijd weer pijn.
      Ik ben veel te lang gebleven. Tijd om te gaan.

      12 likes
     • Richard schreef:

      @Klontje, Ik weet dat ze goede vriendjes met het ons koningshuis zijn. Madeira schijnt een rol te vervullen in internationale kinderhandel. Maar ik kies, voorlopig, voor het land. Met ongeveer 10 miljoen inwoners en anderhalf keer zo groot als Nederland, veel minder regelgeving en vooralsnog meer respect voor de rechten en vrijheden van haar inwoners lijkt Portugal mij een goede keuze. Ook kent Portugal, en ook Spanje veel mensen en gemeenschappen die op een alternatieve manier proberen vorm te geven aan hun leven. Er mag daar veel op dat gebied.Sowieso moet ik eerst maar eens op pad gaan en dan zie ik waar ik uitkom. Een lange reis begint met een eerste stap. Het gaat om vertrouwen.

      4 likes
     • Jer schreef:

      Hi @Richard. Ik ben het helemaal met je eens. Voor mij als hoog sensitief persoon is het moeilijker hier mee om te gaan. Vaak heb ik die periodes dat ik word lastig gevallen met slechte voorgevoelens, omdat ik weet dat er iets te slechts te gebeuren staat en die komen altijd uit. Altijd sta ik dan te piekeren van ”ohjee, wat er gaat er nu dadelijk zo straks over paar dagen gebeuren”. Ik heb een vreselijke hekel aan die voorgevoelens. Het overvalt me altijd. Daarom heb ik liever zoals jij dat zelf ook al aangaf, dat ikzelf liever ook weg wil gaan, mezelf ergens vestigen waar niemand me lastig kan vallen van die instanties en vredig, harmonieus en gebalanceerd leven kan leiden en niet meer overspoeld kan worden door die vreselijke voorgevoelens.

      2 likes
    • deze schreef:

     super goede keus Richard , Portugal!
     Ben daar verleden jaar geweest en voelde mij gelijk helemaal thuis, alles klopt, het eten van grote zuivere waarde, de mens met elkaar daar, de omgeving, de trotsheid van het volk, de vrijheid en natuurlijk .. het zeer aangename klimaat!!
     Ik had ook zo iets van ; daar wil ik echt wel wonen voor de rest van mijn leven, en er hangt niet voor niets een sleutelhanger aan mijn sleutelbos met een Portugese tekst aan mijn deur te bengelen.. ik baal alleen dat Portugal best wel veel werk maakt van de ” e u ” , en dat stui wel weer dan, maar om een start voor een doorstart te maken kan ik je dat land van harte aan bevelen! SUCCES !!! Het ga je goed

     3 likes
    • Richard schreef:

     Goh Jer, Leuk dat je dat zegt. Ik heb dat ook. En ook andersom: Als er iets staat te gebeuren. Bijvoorbeeld, we gaan naar de dierentuin, en ik kan mij er geen beeld/voorstelling van maken, dan gebeurt het ook niet. Dan gaat er iets mis of komt er iets tussen. Staat er iets te gebeuren, dan voel ik het vaak op mijn huid. Een soort koud gevoel maar dan anders. Te vergelijken met een ‘vleug’ van angst. Een rilling. Ook voel ik schokkende dingen van te voren aankomen. Alsof ik in een soort van gat val. Bekend?

     1 likes
     • Jer schreef:

      Hey Richard, Ja het klinkt heel bekend. Ik voel dan een koude rilling over me heen gaan. Dan voel ik me ook meteen onveilig, of ik van alle kanten word aangevallen. Dan begin ik kippenvel te krijgen, dan doe ik ook meteen een trui of sweater aan omdat ik het dan ook op dat moment ook letterlijk koud heb. Wanneer ik me zo voel, wil ik het liefst zo snel mogelijk naar huis en me thuis opsluiten veilig in mijn eigen woonruimte, want ik heb met name vooral dat gevoel wanneer ik buiten uit huis ben. Om even tijdelijk van dat gevoel af te zijn, ga ik even slapen om van dat gevoel af te komen. Even veilig in me droomdimensie. Met name vooral mijn bed voel ik me pas veilig.

      1 likes
 • Shockley schreef:

  Eerlijk gezegd vind ik die paniekstoornis een psychische hype geworden. En dan krijgt het vroeg of laat een schaduwzijde.

  Ik ken een vrouw die beweerde een paniekstoornis te hebben. Althans ze leek deze stoornis achteraf vooral uit de Viva en of Libelle tijdschriften geplukt te hebben. Zij hunkerde vooral naar aandacht. Door zich kwetsbaar op te stellen naar iemand gaf ze diegene een bijzonder gevoel. Die voelde zich gevleid als het ware dat zij hem of haar vertrouwde. Een soort levende tissuedoos waarbij zij zich durfde te uiten. Dat triggert immers toch je altruïstische kant van je ego.

  Maar wanneer deze “tissuedoos” uiteindelijk toch koos om niet in de drama driehoek te stappen, creëerde ze in haar hoofd een boeman of boevrouw van die persoon. Daarbij fantaseerde ze hele verhalen bij elkaar omdat beeld te bevestigen. Denk hierbij vooral aan verhalen zoals bij MeToo en die inzetten als wapen om toch maar weer aandacht te krijgen. Zij het dan weer van anderen. Het interesseerde haar totaal niet dat ze daarmee karaktermoord pleegde. En vervolgens bij deze personen weer angsten creëerde.

  We houden wat dat betreft elkaar in de angst en duwen we elkaar in de psychische problemen

  4 likes
  • dna schreef:

   Je wil beweren dat dit alleen vrouwen overkomen en dat ze erover liegen. Dit soort idiote opmerkingen is echt gewoon van een vrouwenhater. Sorry

   4 likes
   • Shockley schreef:

    Zucht… Als je een ander van een domme opmerking beschuldigt moet je natuurlijk zelf geen domme opmerking maken. Als je goed leest, begrijpend leest ook, kom ik met een voorbeeld waarbij het inmiddels zeer populaire ziektebeeld dragende de naam “paniekstoornis”, zo verhyped is dat dit etiketje met gemak opgeplakt kan worden. Waar jij de link legt met vrouwenhater is mij een totale raadsel. Was desbetreffende vrouw een narcist? Ja. Eentje die gretig gebruik maakte van een labeltje dat giga populair is geworden de laatste jaren. Alle vrouwen zijn zo. Want dat heb ik natuurlijk geschreven in mijn vorige reactie. Althans mijn algehele Tone of Voice was natuurlijk een aanval op den gehele vrouwelijke bevolking van Gaia… En als dat niet zo was, dan creëerde je die zinnen in mijn tekst in je hoofd om maar eventjes te kunnen smijten met de term “vrouwenhater” Nee is dat niet zo? Is dat slechts mijn invulling op jouw woorden? En interpreteer jij niet naar believen? Nou in dat geval: sorry. Ik wil niet iemand kwetsen hoor, zit niet in eh…Mijn dna…

    4 likes
    • Earthaxis schreef:

     Het is niet aan jou om te bepalen of mensen wel of niet ziek zijn. Thats it. Paniekstoornis “overhyped”, dus paniekstoornissen zijn niet zo erg? Omdat je 1 gevalletje kent? Laat me niet lachen. Wat een oordelende houding. De pot verwijt de ketel dat hij zwart is, wie is hier nou narcistisch?

     1 likes
     • Earthaxis schreef:

      Veel mensen zijn zenuwachtig van aard, maar dit is iets anders dan een stoornis die gepaard gaat met paniekaanvallen, waarbij iemand de totale controle verliest over zijn doen en laten…

      3 likes
     • Albert schreef:

      Shockley, heel knap en helder. TX!Ik herken dit enorm. Helaas zij er vooringenomen, eenzijdige reacties van mensen die uit hun eigen hart de rottigheden spuien! En niet het enorme verschil zien van eoordelen (met liefde) en veroordelen (met haat en arrogantie). Waar je schat is, is je hart.

      2 likes
  • dna schreef:

   En jij hebt het over een narcist ook nog! Tjongejongejonge

   4 likes
  • Novardi schreef:

   Quote
   Maar wanneer deze “tissuedoos” uiteindelijk toch koos om niet in de drama driehoek te stappen, creëerde ze in haar hoofd een boeman of boevrouw van die persoon. Daarbij fantaseerde ze hele verhalen bij elkaar omdat beeld te bevestigen. Denk hierbij vooral aan verhalen zoals bij MeToo en die inzetten als wapen om toch maar weer aandacht te krijgen. Zij het dan weer van anderen. Het interesseerde haar totaal niet dat ze daarmee karaktermoord pleegde. En vervolgens bij deze personen weer angsten creëerde.
   Quote

   Maar die mevrouw die beweerde een pierkerstoornis te hebben, had dus wel veel andere psychisch problemen waardoor ze in feite in één grote illusie leefde!
   Ben toch erg benieuwd naar waar ze dan wel in geholpen is geweest! Wat heb je dan wel voor haar kunnen doen?

   3 likes
 • Richard schreef:

  Ik ben vroeger eens uit de pruimenboom gevallen. Daarna was ik heel bang voor hoogtes.
  Jaren later, ik was toen een jaar of twintig, was ik in Indonesië (Sulawesi,Toraja) en besloot dat ik van mijn hoogtevrees af moest. Ik heb toen de hoogste berg in het gebied beklommen. Heb angsten doorstaan. Ik wilde op een gegeven moment zelfs met een helikopter van de berg gehaald worden. Maar ik ging door naar de hoogste top. Sindsdien ben ik niet meer bang voor hoogtes.

  16 likes
  • Albert schreef:

   De meeste mensen denken dat helden geen angst kennen. Maar helden gaan door, ondanks dat ze echt wel soms angst hebben! Gefeliciteerd, u bent geslaagd. Certificaat van Heldendom!

   1 likes
   • Richard schreef:

    Een meester in vechtkunsten kwam eens in een steeg een paar rovers tegen die hem wilden beroven. Hij zei tegen hen: “Ik ben een beetje bang, laat mij alstublieft met rust”. De rovers besloten toch om hem aan te vallen. De meester versloeg hen allemaal en zei: “Ik zei toch? Ik ben een beetje bang”.

    2 likes
 • Louise schreef:

  Weet je wat het probleem is @Richard we zijn niet allemaal hetzelfde , angst kan zo verlammend werken, zeker bij jongeren en zeker bij jongens, helemaal als ze ook nog hoog gevoelig zijn…..Wat dat aan gaat maak ik me zorgen om de jongeren van nu….Ik ben net als jij een doe-het-zelf……maar goed de wereld was vroeger duidelijker met meer regels…..Wat mensen nu missen is structuur …….. Overigens heb jij een prachtige beschermengel en dat weet je, dat houd je overeind …….Ik heb in mijn praktijk ook van die jongens gehad, ik kan er boekdelen over schrijven, maar ja dat gebeurd niet, want ook ik ben te ver gegaan en moet nu herstellen , komt allemaal wel weer goed , maar mijn ervaring is ook soms de kloof tussen ouders en kinderen, ze moeten van alles het liefst studeren ……..Er zit in mij soms meer kind dan de jongeren van nu…….treurig allemaal …….voor je het weet hebben ze een stempel en jawel antidepressiva……..Lang niet al die ouders staan open voor alternatieve behandeling ……….

  18 likes
 • kov schreef:

  angststtoornis:

  vit D3 in combinatie met probiotica helpt tegen annggststoornissen
  Sowieso ook Magnesium supplementen

  17 likes
 • zevenenergie schreef:

  Ego is altijd bang. En aangezien we allemaal geïdentificeerd zijn met ons gedachten, is dus iedereen bang.

  Een angst stoornis wil dus alleen maar zeggen dat je banger bent dan gemiddeld.
  laat je niet misleiden, zelfs de grootste schreeuwers zijn bang.

  Het is mogelijk om angst op te vangen, maar als je dat pas gaat doen als er een angst aanval is dan lukt dat niet. meditatie is zeer heilzaam, en dat is sporten ook, eigenlijk alles wat tegen je gewoonte in gaat ,of waar je niet bij nadenkt is goed voor je.

  De kunst is, af te komen van de gene die bang is. En er is niets heilzamer dan doen waar je bang voor bent.
  Als de persoon die alles ervaart weg is, wat is er dan verkeert aan wat voor gevoelens of emoties dan ook? Vind niet overal wat van.
  Let it be.

  6 likes
  • trix schreef:

   en als men de esotorische theorien bestudeerd komt men snel tot de beslissing dat op angst alles op draait. En dat dit prima om te zetten is naar non angstige denkwijze.

   Hierdoor kunnen we ook zeggen dat we geen probleem in de politiek, economisch, maatschappelijk etc… maar een bewustzijn probleem al voor 100en jaren lang..

   4 likes
 • wolfje schreef:

  de maatschappij is ingericht om ons te laten vrezen

  7 likes
 • Bernhard Schat schreef:

  Ohm namo narai !

  Over achtervolgingswaanvoorstellingen met voor bedachte rade .
  en;
  Om ook wat psychologen , de gangstalkers van de gangster club , fascisten en satanisten te adviseren om dan toch maar even een tientje over te maken voor de nodige gemoedsrust heb ik nog een aansluitende mededeling ;

  In 1995 en 1997 druk ik ‘ze’ met genoegen het bewijs in hun poten dat ze voor een enkeltje naar de hel kunnen lopen !
  Wat dat betreft hebben ze hier in Nederland al meerdere keren hun eigen oordeel uitgesproken.

  1e keer begin 60er jaren door die Hoge pedo en die gek uit Zuidlaren.
  De 2e keer met hun 9e cirkel / Ndrangeta voorstellingen in Groningen , waarmee ze overduidelijk de satan hadden verkozen
  De 3e Keer begin 1995 met hun valse diagnose en door mijn reactie hierop de daaruit voortvloeiende veroordeling .
  De 4e maal door de door mij geleverde [tegen] bewijzen te verzwijgen .
  [Later meer hierover]
  en,
  Komen ze nu in 2018 nog met hun ‘sorry voor alles’ dan hebben ze daarmee voor de 5e keer hun eigenoordeel al geveld en de vervloekingen over zichzelf uitgeroepen . Dit laatste omdat ze zo hardnekkig tegen betere weten in blijven doorzeuren . Zie hiervoor o.a. groepstalking.nl op google .
  Datums en tijden van donderbuien, tsunami’s en aardbevingen had ik ze soms al ver tevoren aangekondigd en ik zal hiervan later op deze site nog een nabeschouwing geven .
  Dit ter verdediging . Donderbuien en aardbevingen kunnen in geoefende hand immers geduchte wapens zijn !
  Alsof ik in ruil voor hun praktijken en bewijsvoeringen en als beloning voor mijn eigen, inmiddels zwaar afgestrafte praktijken en bewijsvoeringen, hen als eerste op aarde maar eens even een enkeltje in de Hemel en het Paradijs moet garanderen .
  Mijn antwoord is hierop dat mij het achterafgezien een genoegen en een eer is om ze te bewijzen dat ze voor dit soort praktijken voor een enkeltje naar de hel kunnen lopen ! Die geheime genootschappen die zo massaal de satan hadden verkozen en gepraktiseerd .
  Inmiddels steevast ‘’ingeprint’’ met donder en bliksem in en uitslagen en onderstreept door oordelen , op de schaal van richter bekrachtigd .
  Dat het hier in een actie radius van nog geen 100km. in omtrek aan alles en iedereen voorbij is gegaan lijkt mij onmogelijk . Ze houden immers al vanaf begin ’60 een dossier over mij !
  Mensen die hier medeplichtig aan zijn , er ten eigenbate een wetenschap of studie van hebben gemaakt of op een andere manier hun voordeel mee hebben gedaan kunnen zich daarom zorgen gaan maken .
  Dus wierrook in dit geval voor satanisten en niet voor mensen die zich niet schuldig hebben gemaakt aan dit soort duivelse praktijken want die leven dan waarschijnlijk allemaal nog lang en gelukkig !
  Dat heb ik daarmee namelijk ook bewezen al houden ze dat stiekem geheim …

  Ik zal elke week wat meer uitleg geven inzake deze , eventueel aangevuld met oude blogjes van mij en citaten van anderen tot zover bedankt en

  De Groeten
  Sri sri Magnitude
  AardbevingsGroninger
  Donder en bliksem predikant

  3 likes
 • dna schreef:

  Dat komt door de overheid met hun beest systeem.

  5 likes
 • rob schreef:

  De meeste mensen zitten te veel in hun hooft..elk beeld die in het hooft komt,komt van buitenaf, dat beeld heeft dan ook weer een woord nodig om het beeld te begrijpen ,en zo zijn er veel beelden die allemaal een complex woordbeeld veroorzaken waarin de woorden niet altijd de haalbaarheid naar het beeld in het hooft aan de juiste beantwoorden voldoen ,er zijn te veel mening verschillen over woorden en beelden en dat werkt voor vele beangstig om, medicijnen heeft alleen maar een verdovende uitwerking op angst,we hebben een natuurlijke angst [wat als een bescherming werkt ]en een psygische angst dat is een angst die van buitenaf komt , de informatieve media bron zorgt ook voor problemen met de psyche en daardoor krijgen mensen ook een angst psygose met wil er voor vluchten, maar daar gaat de angst niet mee weg onderzoeken hoe het werkt in je eigen lichaam ,minder naar het nieuws kijken waar negatieve berichten in voorkomt in zoal een verbetering om het niet te bekijken en minder zorgen maken voor wat men denkt te gaat gebeuren in het hooft bedachten dingen die er kunnen gebeuren, beetje meer simpel denken en niet overal je zo druk om maken daar lost men toch niks mee op , meer in het moment zijn wat al beter is voor het denk/gedachten beelden die toch altijd maar in verleden en toekomst zich zorgen maakt over wat gaat komen is energie geven aan iets wat er niet is ..simpelheid siert de mens en al wat simpel is maakt zich geen zorgen om wat er komt of niet is ..er komt alleen maar gepieker uit voort..of wegvluchten naar wat dat ook is niet de oplossing..de oplossing komt pas als men de eigen angsten gezien word en ze te begrijpen zal al een heel stuk verlichtend werken ..

  5 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  beging met rescu spray van bach

  4 likes
 • DMNO schreef:

  Eet gezond, neem geen rotzooi (kleur en smaakstoffen) tot je. Scheelt al enorm. Mensen eten het liefst zo goedkoop mogelijk, en er zijn mensen die het arm hebben, maar zelfs dan kun je gezonde lekkere maaltijden in elkaar zetten en gezond eten.
  En er zijn inderdaad mensen die eenmaal een stempeltje, daar enorm blij mee zijn, en niet uit die hoek willen komen door op te letten op hun voeding etc, want dat kan nooit dat zij deze klachten krijgen om voedsel. Nu dat kan dus wel.
  Je moet je alleen wel bewust zijn van jezelf. En dat zijn er niet veel.

  4 likes
 • Louise schreef:

  Goedzo Richard, ik hoop ook te vertrekken als ik weer met beide benen op de grond sta……..

  3 likes
 • weg met ons schreef:

  Een gekke praktische tip misschien, maar stretchen van de spieren kan als een soort van yoga werken, net als krachttraining en juist niet aan te veel conditietraining doen, zeker niet in de aanbang te hard van stapel lopen met conditietraining, want men krijgt daardoor een explosie aan afval- en gifstoffen in de bloedbaan wat een behoorlijke mentale kater kan geven voor dagen.

  Zorg voor voldoende slaap, eet havermout, nuttig niet te veel alcohol, paf niet extreem. Eet gewoon dat waar je je goed bij voelt, dat kan zelfs met een zak patat zijn. Verder kun je af en toe op wat gedroogde lavendel kauwen om van waardeloze gevoelens af te komen. Gedoseerd cannabis olie innemen (cbd + thc) kan over jaren de geest tot rust brengen. Soms is een drup per dag al voldoende, thc is daarbij een essentieel belangrijk onderdeel.

  En vergeet niet dat al wat de mens tegenwoordig onderuit haalt vaak komt door een hormonale disbalans of totale verstoring daarvan veroorzaakt door gifstoffen van allerlei aard in ons voedsel en drinkwater. Wellicht zelfs bewust toegevoegd om de mens ziek te maken.

  Of neem nu eens bijv. het verhaal van laten we zeggen: de probiotics in kleine flesjes aan de man/vrouw gebracht. Men beweert dat dergelijke zaken de gezondheid bevorderen. Maar zou het ook kunnen dat juist deze de gezondheid schaden? Het zou toch te lachwekkend voor woorden zijn dat juist dergelijke zaken ons schaden en mensen dit ook nog kopen en geloven dat het de gezondheid bevordert, maar het uiteindelijk alleen maar ziek(er) maakt. Hoeveel zogenaamde producten zijn er op de markt die de mens bewust ziek maakt, maar met een judas lach in de reclame wordt aangeprezen als gezondheidsbevorderend.

  3 likes
 • Louise schreef:

  Voor de mensen die last hebben van angst/ paniek stoornis , probeer in ieder geval eens Bach Bloesem therapie, dat werkt op het gemoed/ gevoel en dan met name Aspen !! Aspen kalmeert de maag ook en je wordt er niet suf van zo nodig een aantal malen per dag 4 druppels in een glas …….of kijk even of er een Bach bloesem threrapeut in je buurt is….zelf heb ik het ook via de site besteld……… Aspen helpt echt tegen angst, ik gebruik het zelf ook ………

  2 likes
 • Albert schreef:

  Angst komt altijd uit de hel, nooit uit (de ‘NT’) God. Als je deze demon (want dat is het gewoon) toelaat in je DENKEN, dan ben je daar zelf bij. Net als je toetsenbord, give ‘access’… of niet! Niemand leent bij mij ruimte in mijn brein (harde schijf) zonder MIJN toestemming,! Ik zelluf ben toevallug nog helegaar de baas in mijn denken!

  2 likes
 • deze schreef:

  angst is een slechte raadgever.. maar angst en paniekaanvallen zijn zeker geen fabeltje, het bestaat zeer zeker en is echt een vreselijk monster welk je hoofd binnen wilt vallen, steeds opnieuw, de kunst is om dit monster te bevechten met goede meditatie en inderdaad ook wierook en de juiste muziek en meer heb je niet nodig! Ook geen medicijnen ( maakt het meestal nog erger)
  Ik heb paniekaanvallen gehad en die waren niet mals, maar kwam er achtger dat het kwam door realiteits-verstoring door de prikkels die ik opzoog , vooral door de m e d i a die je helemaal gek maakt, ik heb ook last gehad van overmatigheid aan over prikkelbaarheid die ik voelde na energie van bepaalde mensen (ook mijn naaste )
  Angst is geen ingebeeld iets, het zit ook niet tussen je oren, maar het is een parasiet die op jou mee liften wil!
  ik heb mij daar helemaal voor afgesloten sinds een paar jaar, en ben nergens meer huiverig voor en doorzie door ZELF te blijven denken en te analyseren, dat het leven gewoon zo simpel mooi goed kan zijn!
  ( natuurlijk ga ik niet dieper in op de ellendige wereld die de media ons dagelijks voor schotelen wil, want ook dat leer je te doorzien door te mediteren en leren te geloven op je eigen ingevingen, het gaat niet zonder slag of stoot, maar het helpt echt als je je zelf durft ” tegen ” te komen, niet alleen die spiegel maar naar binnen gaan in je zelf..

  Bang voor de wolf … ( kijktip : Who’s affraid of Virginia woolf.. )

  1 likes
 • Albert schreef:

  Angst gaat altijd vooraf aan een proces, van keuzes maken. Niet door je gevoelens, wat je hoort, ziet, voelt maar door je denken. De oorlog is in je denken, altijd, en niet zoals de zielkunde beweert, die slechts uitgaat van totaal achterhaalde axioma’s van een ziek persoon als de oprichter Freud. Ik heb vele mensen totaal zien genezen, en een sterk, gelukkig, labiel en volwassen persoon werden! Het is een proces, maar dat kan enorm versneld worden door de ‘dapperheid’ van keuzes maken! T WERKT! Je moet natuurlijk wel de JUISTE keuzes maken, wat voor velen een probleem wordt, door verkeerdd opvoeding/onderwijs/religie, door onwetendheid en door ongeloof.

  1 likes
 • Albert schreef:

  Correctie typos: Niet zo mee eens, sorry. Echte verandering is alleen from the inside out. Religie, psychologie, politiek, sport en pharma probeert steeds weer gedragscontrol enz. maar is hooguit tijdelijk. Bekering, ‘metanoeo’, verandering van DENKEN is de enige, blijvende, praktische, goddelijke oplossing. Een KEUZE!!!

  1 likes
 • bert schreef:

  Alleen wel jammer dat wierook nog schadelijker is dan roken.

  1 likes
 • Christgalactic schreef:

  Vergeet er niet bij te vermelden dat canabisolie voor vele aandoeningen zeer heilzaam werkend is. Een zeer heilzame plant als je het mij vraagt!

  Namaste

  1 likes
 • Richard schreef:

  Waar pruimenbomen niet goed voor zijn he? ; P

  0 likes
 • x

  Check Also

  intimidatie

  Ben jij ook een moderne slaaf, zonder het te weten?

  Wist je dat het erg gevaarlijk is ...

  onzekerheid

  Wat doe jij tegen de onzekerheid door deze bizarre tijden?

  Het zijn bizarre tijden. En het lijkt ...

  >