Gezondheid

Er zijn meer dan een miljoen mensen met een angststoornis in Nederland. Toch is de oplossing eenvoudiger dan je denkt

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn veel mensen die voortdurend piekeren over problemen die zouden kunnen optreden. We spreken in dit geval van een gegeneraliseerde angststoornis, ook wel piekerstoornis genoemd.

Gevoelens van angst en nervositeit treden dan buitensporig vaak, langdurig en heftig op. Ze vormen een belemmering in het dagelijks leven.

Uit een bevolkingsonderzoek uit 2011 blijkt dat er meer dan een miljoen (!) mensen zijn in Nederland met angststoornissen.

Erger

Gegeneraliseerde angststoornissen komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en ontstaan met name bij een leeftijd rond de 20 jaar. Het duurt gemiddeld 10 jaar voordat mensen met klachten medische hulp zoeken.

Onder meer jeugdervaringen, langdurige stress of overbeschermend gedrag van ouders kunnen hierbij een rol spelen.

Angstige gevoelens bij zo’n stoornis kunnen gepaard gaan met allerlei lichamelijke klachten en symptomen zoals: duizeligheid, maagpijn, droge mond, zweten en rillen, hartkloppingen, benauwdheid en hyperventilatie, slappe benen, slaapproblemen en moeite met concentreren.

Sommige mensen vluchten in overmatig eten of het gebruik van alcohol of drugs, wat het vaak alleen maar erger maakt.

Recht voor onze neus

Gelukkig zijn er veel manieren om een angststoornis tegen te gaan. Wetenschappers van de Johns Hopkins-universiteit en de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem hebben bijvoorbeeld ontdekt dat het branden van wierook kanalen in het brein activeert die angst verlichten.

Een geheel nieuw soort medicijn tegen angststoornissen bevindt zich recht voor onze neus, aldus de onderzoekers.

Daarnaast blijkt meditatie net zo effectief te zijn tegen een angststoornis als medicatie. Tijdens een onderzoek mediteerden mensen met een angststoornis acht weken lang maximaal 40 minuten per dag.

De veranderingen waren zeer concreet en meetbaar, schreven onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift JAMA Internal Medicine.

Eenvoudige manier

Lavendel blijkt zelfs effectiever tegen angststoornissen dan medicijnen. Patiënten die het lavendelpreparaat silexan slikten hadden minder angstklachten dan patiënten die een placebo kregen.

Australische wetenschappers toonden aan hoe een extract van de kava, een plant die al sinds de oudheid op eilanden in de Stille Oceaan wordt geteeld, helpt tegen angststoornissen.

Heb jij ook vaak last van angst of chronisch piekergedrag, zelfs als daar geen reden voor is? Wil je het snel en blijvend stoppen? Er is een eenvoudige manier om nu direct van je angsten af te komen.

Ontspannen en veilig

Michel Lejeune van Trancewerk heeft een oplossing in de vorm van een hypnosesessie. Je hoeft daar weinig voor te doen. Je downloadt de sessie en luistert ernaar. Het resultaat laat zich snel zien. Je kunt al binnen 1 dag van een gegeneraliseerde angststoornis af zijn, waardoor je je veel meer ontspannen voelt dan je in lange tijd of ooit gevoeld hebt en je een steeds sterker wordend gevoel van kalmte krijgt in je lichaam en geest.

De sessie is ontwikkeld in samenwerking met psychologen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van angststoornissen.

Download de sessie hier (nu tijdelijk voor slechts 10 euro) en voel je voortaan heerlijk ontspannen en vrij van gepieker.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
4 jaren geleden

Ik ben vroeger eens uit de pruimenboom gevallen. Daarna was ik heel bang voor hoogtes.
Jaren later, ik was toen een jaar of twintig, was ik in Indonesië (Sulawesi,Toraja) en besloot dat ik van mijn hoogtevrees af moest. Ik heb toen de hoogste berg in het gebied beklommen. Heb angsten doorstaan. Ik wilde op een gegeven moment zelfs met een helikopter van de berg gehaald worden. Maar ik ging door naar de hoogste top. Sindsdien ben ik niet meer bang voor hoogtes.

kov
kov
4 jaren geleden

angststtoornis:

vit D3 in combinatie met probiotica helpt tegen annggststoornissen
Sowieso ook Magnesium supplementen

Louise
Louise
4 jaren geleden

Weet je wat het probleem is @Richard we zijn niet allemaal hetzelfde , angst kan zo verlammend werken, zeker bij jongeren en zeker bij jongens, helemaal als ze ook nog hoog gevoelig zijn…..Wat dat aan gaat maak ik me zorgen om de jongeren van nu….Ik ben net als jij een doe-het-zelf……maar goed de wereld was vroeger duidelijker met meer regels…..Wat mensen nu missen is structuur …….. Overigens heb jij een prachtige beschermengel en dat weet je, dat houd je overeind …….Ik heb in mijn praktijk ook van die jongens gehad, ik kan er boekdelen over schrijven, maar ja dat gebeurd niet, want ook ik ben te ver gegaan en moet nu herstellen , komt allemaal wel weer goed , maar mijn ervaring is ook soms de kloof tussen ouders en kinderen, ze moeten van alles het liefst studeren ……..Er zit in mij soms meer kind dan de jongeren van nu…….treurig allemaal …….voor je het weet hebben ze een stempel en jawel antidepressiva……..Lang niet al die ouders staan open voor alternatieve behandeling ……….

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
4 jaren geleden

beging met rescu spray van bach

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.