Homepagina » Mens en Dier » Huisarts krijgt dreigende brief van inspectie op de mat na kritiek op coronabeleid: ‘Zo houden ze je in het gareel’
huisarts
Foto: Otter CC BY-SA 4.0

Huisarts krijgt dreigende brief van inspectie op de mat na kritiek op coronabeleid: ‘Zo houden ze je in het gareel’

Veel mensen vragen zich af waarom er niet meer Nederlandse artsen zijn die zich openlijk uitspreken tegen het coronabeleid. De artsen die hun nek uitstaken, werden gelijk op het matje geroepen door de inspectie. Zo mocht huisarts Rob Elens zijn patiënten niet langer met hydroxychloroquine behandelen en stelde de inspectie een onderzoek in naar psychiater Renate Tillema na haar optredens op het Malieveld.

Nu is het de beurt aan huisarts Marije Berkelaar, die na een oproep om niet mee te doen aan de coronamaatregelen een dreigende, aangetekende brief van het ministerie van Hugo de Jonge op de mat kreeg.

Via LinkedIn laat ze weten: “Ik kreeg zojuist onderstaande brief van de inspectie, nadat huisarts en voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij Nico Terpstra opnieuw over mij klaagde.”

Het ministerie wijst haar erop dat de inspectie meldingen heeft ontvangen ‘dat u ten aanzien van de behandeling en advisering van Covid-19 afwijkt van de beroepsnormen en de adviezen van het RIVM’.

In het gareel

En verder: “In dit verband wil de inspectie haar zorg uiten over uw handelswijze en het effect hiervan op patiënten en op de Covid-19-bestrijding.” Zo had ze onder andere niet mogen zeggen dat mensen elkaar moeten knuffelen.

Berkelaar krijgt daarnaast het verwijt dat haar uitspraken en handelswijze ‘haaks staan op de geldende coronarichtlijnen, haar patiënten in risicovolle verwarring brengen en het vertrouwen in de geneeskundige zorg schaden’.

De inspectie dreigt: “Mocht u zich niet houden aan de normen en richtlijnen […] dan kan de inspectie overwegen uw handelswijze ter toetsing voor te leggen aan het tuchtcollege voor de gezondheidszorg.”

Criticaster1960, ex-senior beleidsadviseur bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, reageert: “En zo worden artsen in Nederland die kritiek hebben op het beleid, in het gareel gehouden.”

Een week of langer oud

Het ministerie beschuldigt huisarts Berkelaar ervan patiënten ‘in risicovolle verwarring’ te brengen. Dat zou de overheid zelf natuurlijk nooit doen. Of wel? Eergisteren deed Ernst Kuiper, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC, bij Jinek een boekje open over de verwarrende manier waarop het RIVM coronacijfers verzamelt. Het blijkt dat het RIVM geen recente cijfers gebruikt van de ziekenhuizen, maar verouderde data van de GGD, die minstens een week oud zijn.

“Ze gebruiken standaard getallen die eigenlijk al een week of langer oud zijn. Het RIVM haalt de ziekenhuisgetallen van de GGD en niet van de ziekenhuizen. Wij vragen iedere dag in iedere zorgregio bij alle ziekenhuizen de aantallen op, maar het RIVM gebruikt ze niet. In dit geval kan ik je vertellen dat er vandaag 158 mensen met Covid-19 in de ziekenhuizen lagen. In de afgelopen 5 dagen is dat aantal met 10 procent gedaald.”

“De getallen gaan dus omlaag,” herhaalde Jinek. Kuiper antwoordde: “Ja.”

Zo gaat het er dus achter de schermen aan toe. Damage control, koste wat kost vasthouden aan het narratief en critici de mond snoeren.

4.5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tony
Tony
6 maanden geleden

Politici, het RIVM en het OMT zijn bang voor de waarheid. Die waarheid staat loodrecht op hun opvattingen en je zult zien dat het zogenaamde externe en onafhankelijke bureau dat onderzoek gaat doen naar de gang van zaken, het antwoord nu al weet.

Om je vrij te pleiten hoef je geen belastinggeld aan te wenden, helemaal niet wanneer het antwoord bij voorbaat al duidelijk is. Wie trapt daar nou in.

Er wordt dus een spelletje gespeeld, maar dan wel over de ruggen van de Nederlandse bevolking, maar ook over de rug van de gehele gezondheidszorg in Nederland.

Marije; mijn antwoord op je vraag is: de politiek, de corona maatregelen en de media. Ook al waren er meer mogelijkheden geweest, dan nog is dit het enige juiste antwoord.

Waarom? Zij hebben veel te verliezen en hebben niet de wil en het vermogen om deze hoax om te buigen, want dan vallen zij door de mand. M.a.w. de hele zaak stinkt van alle kanten en dan druk ik mij nog mild uit.

Carolina spuesens
Carolina spuesens
Reactie op  Tony
6 maanden geleden

Tony

Jij hebt het nog over gezondheidszorg.
Wij weten toch al langer, dat het ziekte industrie
is. Een industrie, die bijna alles bepaalt

tja
tja
Reactie op  Tony
6 maanden geleden

Rockefeller Foundation scenarios for the future os technologie https://archive.vn/JhV41

Jan V
Jan V
6 maanden geleden

Wie zich chantabel opstelt, wordt gechanteerd.

Gladiator
Gladiator
6 maanden geleden

Wordt denk ik wel leuk daar bij het zogenaamde “tuchtcollege” en hierbij een citaat uit bovenstaande tekst: “De inspectie dreigt: “Mocht u zich niet houden aan de normen en richtlijnen […] dan kan de inspectie overwegen uw handelswijze ter toetsing voor te leggen aan het tuchtcollege voor de gezondheidszorg.”

Dit is mijns inziens hetzelfde tuchtcollege waar het op de al langer op de zwarte lijst staande corrupte RIVM kereltje Jaap van Dissel zich reeds met zekerheid melden mag en volgens mij zijn ze daar een beetje kwaad over bij het min. van volksONgezondheid….

Wordt nu echt tijd dat de grote opruiming gaat beginnen in den Haag….

Zo gaan we dus echt niet meer verder…..

Deze huisarts is voor mij een held en verdient iets anders, namelijk massale steun van iedereen echter, helaas heb ik he le maal geen (a)social media zoals FEESTBOEK enz.

Gladiator

Petrus
Petrus
6 maanden geleden

Aan alle medici in Nederland; verzamel jullie en protesteer tegen deze onderdrukking van jullie collega’s.

Bjorn
Bjorn
Reactie op  Petrus
6 maanden geleden

Liked. Het gaat hier om (beroeps)eer en geweten versus tirannie en vergif. Verenigt U tegen het corrupte RIVM, Rutte, van Dissel, de Jonge, Osterhaus en meer van deze engnekken.

Duur Namets
Duur Namets
Reactie op  Petrus
6 maanden geleden

Durven ze niet allemaal broekpoepers denken aan hun centjes stelletje ratten

Johan
Johan
6 maanden geleden

Er gaat een duister gerucht rond dat Van Dissel ook te chanteren is aangaande wat er in het verleden is gebeurd. Wanneer de geruchten blijken te kloppen gaat dit konijnenhol erg diep.

Hoop
Hoop
Reactie op  Johan
6 maanden geleden

Het straalt er wel vanaf, rotkop.

Petrus
Petrus
Reactie op  Johan
6 maanden geleden

Johan,
Ik heb het ook gelezen via Rinus Verhagen.
van Dissel is betrokken bij kindermishandeling en erger.
Samen met een huisarts.

mikkie
mikkie
Reactie op  Petrus
6 maanden geleden

Net gegoogled. veel items over Van Dissel en Micha Kat

Teun
Teun
Reactie op  Johan
6 maanden geleden

Micha Kat heeft iets over hem onthuld

Bjorn
Bjorn
6 maanden geleden

Het terrorisme-sprookje is mainstream definitief uitgewerkt en ze hebben van alle kanten gefaald om ‘Mexicaanse griep’ te introduceren als nieuwe winstgevende boeman. (2009) Want wie herinnert zich nog een proostende Ab Osterhaus op een ziek kind? Verbazingwekkend dat deze zakkenvullende liegende perverseling nog bijna dagelijks mag aanschuiven bij de mainstream prietpraatprogramma’s. Zie de coronahoax maar als een tweede poging om mensen aan hun nepvaccinaties te krijgen. Wederom zullen ze falen. Helaas wat nipter deze keer, gezien het aantal angstmalloten en die er rondlopen. Maarja, ook niet zo gek met alle maatregelen waar een nazi-regime trots op kan zijn.

John Doe
John Doe
6 maanden geleden

Laat het door en door corrupte ministerie van fraudeur Hugo + RIVM nou eest maar een bewijzen dat Covid-19 bestaat als *virus*.
Dit is echt zeer belangerijk, zonder dit bewijs hebben verdere discussies en niet op feiten gebaseerde *richtlijnen* eigenlijk weinig zin.

Hydroxychloroquine wordt al 50+ jaar gebruikt als MEDICIJN, en is een bewezen geneesmiddel tegen b.v malaria.
Een *vaccin* is GEEN medicijn – dit is een FEIT, maar daar hoor je de *inspectie en ministerie’s* niet over.
Voorbeeld – Aluminium, kwik en formaldehide zijn geen medicijn, maar giftig voor het lichaam.. PUNT.

*Geldende coronarichtlijnen, haar patiënten in risicovolle verwarring brengen en het vertrouwen in de geneeskundige zorg schaden*.

Corona is de griep, meer niet – de enige die risicovolle verwarring brengen en het vertrouwen in de geneeskundige zorg schaden.. zijn deze slappe *Vereniging Inspectie* en het RIVM zelf.

Het is duidelijk dat in Nederland de corruptie zo diep gaat, of op zijn minst incompetentie en of moedwillige terreur tegen de bevolking.
Dit alles gesteund door de VN en World Economic Forum *elite*.

Covid-19 is niks meer dan *Certificate Of Vaccination Id-entification- 2019(20).
COVID-19 als *virus* bestaat niet en er is ook geen bewijs dat het bestaat.

https://www.youtube.com/watch?v=mLwT-k0pVHI

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  John Doe
6 maanden geleden

Klopt en daaraan willen we toegevoegd zien op welke wijze, in de ogen van die zieke geesten, besmetting dan plaats zou moeten vinden. Ik heb alvast schoon ondergoed klaar gelegd. Voor het geval ik me tijdens het lezen van het epistel als briljante verklaring, ik mezelf zal moeten verschonen. Naar het theater gaan is thans ook al geen pretje meer. Echter, gelukkig is het ook minder noodzakelijk. Zelf kijk en luister ik met wellicht nog meer genoegen zeer geregeld naar de artiesten van het ministerie van VWS en niet te vergeten naar de toneelknechten van de diverse ‘veiligheids’ regio’s. Dat is goed beschouwd een humor, dat verzin je niet. Opmerkelijk is alleen wel dat het hier artiesten betreft die hun eigen grappen niet snappen. Dat rijmt. En, eerlijk is eerlijk, geef mij heer Finkers maar. Maar goed.

jan doornbos
jan doornbos
6 maanden geleden

Het is en blijft aan ons zelf. Als we meteen stoppen met al die onzin zoals het dragen ener muilkorf, het anders dan in verband met een zweetlucht en of uit de mond ruften van een willekeurig medemens, afstand houden van anderhalve meter etc. wordt het vanzelf anders. Al die neurootjes, minderwaardigheidscomplexsjes, strebertjes etc. werkzaam in de openbare orde en veiligheid weten dan als vanzelf niet meer wat ze moeten doen. Het is voor hen maar goed dat pen en papier is afgeschaft. De meesten van hen kennen ook nouwelijks schrijffen.

Mark
Mark
6 maanden geleden

Zelf houden ze zich niet in het gareel. Ik ben weer benieuwt hoe ze dit “grapje” onder de mat gaan vegen. Het wordt wel steeds moeilijker om de massa voor de gek te houden. https://www.youtube.com/watch?v=y0i2WVSovGI

salvar
salvar
6 maanden geleden

die badgasten moeten hun kop houden , kritiek mag altijd.
bij deze ik heb kritiek op de regering
ik heb kritiek op rutte en co.
ik heb kritiek op de jonge.
ik heb kritiek op rivm en vooral de gladjanus van dissel.
ik heb kritiek op de eerste en tweede kamer.
eigenlijk heb ik kritiek op het hele zootje.

hier roep ik de oppositie op om het rivm te laten bewijzen dat het covid virus bestaat , simpel toch?

als jullie dit voor elkaar krijgen moeten jullie allemaal excuses aanbieden aan de hele bevolking die is voorgelogen en mensen de dood hebben ingejaagd.

niet te vergeten het hele kabinet naasr huis sturen.

go we kunnen weer normaal leven.

zover zal het wel niet komen de strontzakken.

sterkte voor de huisarts.

x

Check Also

griepgevallen

Nul griepgevallen vastgesteld deze winter: ‘Wat een poppenkast leven we in’

Een opmerkelijk bericht in de media: er ...

van dissel

Jaap van Dissel misleidt Tweede Kamer over mondkapjes

Jaap van Dissel van het RIVM heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

28
0
We lezen graag je reactie!x