Homepagina » Mens en Dier » Burgergroep wil undercoveragenten laten vervolgen wegens extreem geweld
undercoveragenten
Foto: CC0

Burgergroep wil undercoveragenten laten vervolgen wegens extreem geweld

Melle deed vorige week donderdag mee aan het protest tegen de coronamaatregelen in Den Haag. Er waren wat opstootjes, waarna hij naar een locatie werd gedreven. Hij stond daar met wat andere mensen te praten toen er opeens rumoer uitbrak. Op beelden van Meldpunt Nederland is te zien dat een stelletje nietsvermoedend op de grond zit en opeens wordt aangevallen door undercoveragenten. Een vrouw die op de grond ligt, wordt geschopt en daarna vol in haar rug geslagen met een ploertendoder. Ook is te zien dat een politieagent in burgerkleding uit alle macht uithaalt om haar zo hard mogelijk te raken.

Melle vloog vervolgens op deze mensen af om bescherming te bieden. Uit frustratie gooide hij een handvol zand en grind tegen de ME-bus. Kort daarop werd hij door de undercoveragenten in de ME-bus getrokken. Hij kreeg een knie in zijn ribben en een vuist in zijn nek. Omdat hij bijna geen adem kreeg, vroeg hij of de vuist van zijn keel mocht. “Je moet je muil houden!” was het antwoord.

Hij werd in voorarrest geplaatst en kreeg 4 dagen lang geen schone kleding. Contact met ouders en vriendin liep via een toegewezen advocaat. De officier van justitie vond het gedrag van Melle ‘absoluut onacceptabel’, want ze zag op de beelden ‘meerdere’ mensen slaan en schoppen in de richting van agenten. Dat hij een steen in zijn rugzak had, wees er volgens haar op dat hij wilde rellen. Overigens zou er alleen een kiezelsteen in zijn broekzak zijn gevonden. De officier eiste 10 weken gevangenisstraf waarvan 4 weken voorwaardelijk.

Tenminste één van de undercoveragenten vervolgen

De rechter achtte openlijk geweld in vereniging tegen agenten bewezen en vond het gedrag van Melle buiten alle proporties. Hij zou deel hebben uitgemaakt van een groep die agenten belaagde en kreeg 8 weken cel waarvan 4 voorwaardelijk.

Steungroep Boeren & Burgers onder leiding van Jan Huzen heeft vandaag met een advocaat de mogelijkheden bekeken om tenminste één van de undercoveragenten te vervolgen. Bij de advocaat, die zei dat Melle juist een lintje verdient, zijn inmiddels alle persoonsgegevens van deze agent bekend. Volgens de groep van Huzen, die een aantal foto’s van de undercoveragenten op Facebook zette, heeft de agent zich schuldig gemaakt aan onder andere opruiing. De groep wil weten wie de opdracht heeft gegeven om op mensen in te slaan.

“Op dit moment is 1 persoon in bewaring gesteld voor de duur van 4 weken die zijn burgerplicht vervulde door andere burgers te beschermen tegen extreem veel geweld van undercoveragenten, die dus niet als zodanig herkend werden en veel onrust veroorzaakten met als gevolg dat omstanders gewond raakten.”

“Redelijkerwijs mag je ervan uitgaan dat de politie niet vanuit het niets onschuldige burgers aanvliegt en verwondt. Wordt vervolgd.”

Advocaten stellen momenteel een strijdplan op om een einde te maken aan extreem politiegeweld tijdens demonstraties.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans van Straten
Hans van Straten
1 maand geleden

Dit is (al lang) mijn land niet meer, dit zijn gewoon razzia’s. Ze worden blijkbaar al bang als je vreedzaam bij elkaar bent. De mensen moeten nu toch in gaan zien dat we onze eigen overheid niet meer kunnen vertrouwen.

Rob
Rob
Reactie op  Hans van Straten
1 maand geleden

En toch zijn er nog horden slapenden die de politie gelijk geven en van mening zijn dat dit soort under cover bendes nog te zachtaardig is. Dat zegt wel iets over de toestand van veel slapenden. Die horen bij de vijand in deze tijd.

BertRoermond
BertRoermond
1 maand geleden

ha ha ha…als het niet zo treurig was dan zou ik er om moeten lachen..maar denkt dit clubje dat dit ook maar iets gaat uitmaken ?? denken zij dat er iets uit zo’n proces (en zover gaat het echt niet komen) gaat komen ? dit is meer dan dan 20 jaar voorbereid, en tot in de puntjes uitgedacht. en ook met het feit dat er mensen in protest gaan komen is rekening mee gehouden. volkomen zinloos. allemaal kleine splintergroepjes die NIET samenwerken…ik denk dat ze achter de bureautjes zich slap zitten te lachen. daarom zijn deze protesten vrijwel zinloos. het enige wat nog zinvol is, dat is MASSAAL in opstand komen. dus, maw, al die kleine clubjes moeten zich verbinden, over hun eigen egootjes heenstappen en naar een gezamenlijk einddoel streven. want daar is de overheid juist schijtbang voor. want dan is het voor hen afgelopen. daarom hebben de boeren verleden week -tijdelijk- hun zin gekregen en mogen ze het voer -tijdelijk- aan hun vee blijven geven wat ze willen. zodat ze weer rustig op hun boerderijtjes gaan zitten. de overheid was er nl schijtbang voor dat de boeren zich gingen verbinden met anti-lockdown jongens, dat zou desastreus voor hen uitpakken…heb je het door ? het is eigenlijk al veel en veel te laat, maar als er 1 leider NU zou opstaan, en die zou het voor elkaar krijgen dat al die groepjes zich zouden verbinden, dan, en alleen dan, zouden we nog IETS kunnen doen.

Wendy 5d
Wendy 5d
Reactie op  BertRoermond
1 maand geleden

Ik ben het me je eens dat we massaal op moeten staan. Ik spreek helaas veel te veel mensen die nog sympathie voor bijvoorbeeld Rutte hebben.. En in mijn directe omgeving staan ze er allemaal nog steeds zo in. Ik wordt zonder tegen argument gewoon uitgelachen gewoonweg omdat het in hun beleving niet waar KAN zijn. Dus die optie kunnen we verwerpen. Ik vind het wel een beetje jammer dat je zo negatief en spottend reageert op mensen die ten minste IETS doen. Ze ondernemen en slaan de handen ineen. Het is in ieder geval een begin en een klein lichtje in deze donkere wereld. Leef je uit op de rest die alleen maar vanachter zijn pc zit te klagen. Of de mensen die geen onderzoek willen doen en in hun eigen illusies blijven geloven ondanks wat hun eigen ogen kunnen waarnemen.

Q
Q
Reactie op  BertRoermond
1 maand geleden

en hun met hun 20 jaar voorbereiding gaan allemaal op de knietjes voor Trump.

Chero Western
Chero Western
Reactie op  BertRoermond
1 maand geleden

Als je zo gaat denken zul je geen oorlog gaan winnen. Maar dan niet later zeggen van, ik wist het niet.

salvar
salvar
1 maand geleden

wat kan je anders verwachten van de gestapo?
een wonder dat ze nog niemand dood geschopt of geslagen hebben.

Pieter
Pieter
1 maand geleden

Je kunt beter die gast thuis eens opzoeken.

rikkie
rikkie
Reactie op  Pieter
1 maand geleden

Naming en Shaming gaan toepassen bij die dienders en flyeren in de omgeving van de woning van dat soort gasten.

Chip
Chip
1 maand geleden

Ik vind het smerig.

trackback
Burgergroep wil undercoveragenten laten vervolgen wegens extreem geweld | E.J. Bron
1 maand geleden

[…] Lees verder>>> […]

Herman de Graaf
Herman de Graaf
1 maand geleden

Er zijn toch beelden.
Het lijkt me dat je dan aangifte kan doen.
Die agenten laten vervolgen wegens openlijke geweldpleging.
Openlijke geweldpleging is een misdrijf met een groepskarakter. Bij openlijke geweldpleging in vereniging draait het om geweld tegen goederen of personen. In dit geval geweld van agenten in burger tegen onschuldige burgers.
Ik ben geen jurist, maar zodra je een ‘gezicht hebt op een foto of film’ lijkt het een kwestie van opsporing te zijn.
Wellicht kunnen we dan ook weten of die agenten in opdracht handelden.
Misschien is de kans klein dat de agenten zullen moeten boeten, maar het feit dat de zaak diepgaand in de publiciteit komt, is wel degelijk een wending die aanmoediging verdient.
Breng aan het licht, wat zich verschuilt in het donker.

Shadow1100
Shadow1100
Reactie op  Herman de Graaf
1 maand geleden

Het enige dat ik op die beelden zie is dat een stel malloten geweld TEGEN de politie gebruikt.

Harrie
Harrie
1 maand geleden

Rutte is de eerste Nederlandse dictator sinds eeuwen, in plaats van het volk is de msm het meest enthousiast.

En over de rechters in Nederland, daar zou iedere dictator jaloers van worden.

Jerry
Jerry
Reactie op  Harrie
1 maand geleden
Rob
Rob
1 maand geleden

En wederom zien we een staaltje corrupte rechtspraak die het beeld weer 180 graden omdraait door de daders tot slachtoffer te bombarderen en de slachtoffers als daders te bestempelen. En dat terwijl smerige onherkenbare under cover uitlokkers degenen zijn die ongewapende en onbeschermde burgers desnoods het ziekenhuis in slaan om de bevolking tot zelfverdediging aan te zetten zodat de rest van gestapo er lustig op los kan slaan. Duivelsgebroed is het, in dienst van de satanische elite. En dat weten ze zelf niet eens.

Johan
Johan
1 maand geleden

Het is over de hele wereld hetzelfde beeld van politie.
Heb het een en ander onderzocht en mijn vermoeden is dat de politie wereldwijd onder mindcontrol staat.
Op een of andere manier worden de agenten getriggert en gaan dan los en zijn buiten zinnen.Geweld kent dan geen grenzen meer.

x

Check Also

griep

Is griep corona geworden? Wereldwijd 98% minder griepgevallen

Jaarlijks sterven er een paar duizend Nederlanders ...

coronamaatregelen

Medici tegen mondkapjes en andere coronamaatregelen

Een gastbijdrage van Karel Beckman. Voorstanders van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

31
0
We lezen graag je reactie!x