Mens en Dier

Burgergroep wil undercoveragenten laten vervolgen wegens extreem geweld

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Melle deed vorige week donderdag mee aan het protest tegen de coronamaatregelen in Den Haag. Er waren wat opstootjes, waarna hij naar een locatie werd gedreven. Hij stond daar met wat andere mensen te praten toen er opeens rumoer uitbrak. Op beelden van Meldpunt Nederland is te zien dat een stelletje nietsvermoedend op de grond zit en opeens wordt aangevallen door undercoveragenten. Een vrouw die op de grond ligt, wordt geschopt en daarna vol in haar rug geslagen met een ploertendoder. Ook is te zien dat een politieagent in burgerkleding uit alle macht uithaalt om haar zo hard mogelijk te raken.

Melle vloog vervolgens op deze mensen af om bescherming te bieden. Uit frustratie gooide hij een handvol zand en grind tegen de ME-bus. Kort daarop werd hij door de undercoveragenten in de ME-bus getrokken. Hij kreeg een knie in zijn ribben en een vuist in zijn nek. Omdat hij bijna geen adem kreeg, vroeg hij of de vuist van zijn keel mocht. “Je moet je muil houden!” was het antwoord.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Hij werd in voorarrest geplaatst en kreeg 4 dagen lang geen schone kleding. Contact met ouders en vriendin liep via een toegewezen advocaat. De officier van justitie vond het gedrag van Melle ‘absoluut onacceptabel’, want ze zag op de beelden ‘meerdere’ mensen slaan en schoppen in de richting van agenten. Dat hij een steen in zijn rugzak had, wees er volgens haar op dat hij wilde rellen. Overigens zou er alleen een kiezelsteen in zijn broekzak zijn gevonden. De officier eiste 10 weken gevangenisstraf waarvan 4 weken voorwaardelijk.

Tenminste één van de undercoveragenten vervolgen

De rechter achtte openlijk geweld in vereniging tegen agenten bewezen en vond het gedrag van Melle buiten alle proporties. Hij zou deel hebben uitgemaakt van een groep die agenten belaagde en kreeg 8 weken cel waarvan 4 voorwaardelijk.

Steungroep Boeren & Burgers onder leiding van Jan Huzen heeft vandaag met een advocaat de mogelijkheden bekeken om tenminste één van de undercoveragenten te vervolgen. Bij de advocaat, die zei dat Melle juist een lintje verdient, zijn inmiddels alle persoonsgegevens van deze agent bekend. Volgens de groep van Huzen, die een aantal foto’s van de undercoveragenten op Facebook zette, heeft de agent zich schuldig gemaakt aan onder andere opruiing. De groep wil weten wie de opdracht heeft gegeven om op mensen in te slaan.

“Op dit moment is 1 persoon in bewaring gesteld voor de duur van 4 weken die zijn burgerplicht vervulde door andere burgers te beschermen tegen extreem veel geweld van undercoveragenten, die dus niet als zodanig herkend werden en veel onrust veroorzaakten met als gevolg dat omstanders gewond raakten.”

“Redelijkerwijs mag je ervan uitgaan dat de politie niet vanuit het niets onschuldige burgers aanvliegt en verwondt. Wordt vervolgd.”

Advocaten stellen momenteel een strijdplan op om een einde te maken aan extreem politiegeweld tijdens demonstraties.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans van Straten
Hans van Straten
3 jaren geleden

Dit is (al lang) mijn land niet meer, dit zijn gewoon razzia’s. Ze worden blijkbaar al bang als je vreedzaam bij elkaar bent. De mensen moeten nu toch in gaan zien dat we onze eigen overheid niet meer kunnen vertrouwen.

BertRoermond
BertRoermond
3 jaren geleden

ha ha ha…als het niet zo treurig was dan zou ik er om moeten lachen..maar denkt dit clubje dat dit ook maar iets gaat uitmaken ?? denken zij dat er iets uit zo’n proces (en zover gaat het echt niet komen) gaat komen ? dit is meer dan dan 20 jaar voorbereid, en tot in de puntjes uitgedacht. en ook met het feit dat er mensen in protest gaan komen is rekening mee gehouden. volkomen zinloos. allemaal kleine splintergroepjes die NIET samenwerken…ik denk dat ze achter de bureautjes zich slap zitten te lachen. daarom zijn deze protesten vrijwel zinloos. het enige wat nog zinvol is, dat is MASSAAL in opstand komen. dus, maw, al die kleine clubjes moeten zich verbinden, over hun eigen egootjes heenstappen en naar een gezamenlijk einddoel streven. want daar is de overheid juist schijtbang voor. want dan is het voor hen afgelopen. daarom hebben de boeren verleden week -tijdelijk- hun zin gekregen en mogen ze het voer -tijdelijk- aan hun vee blijven geven wat ze willen. zodat ze weer rustig op hun boerderijtjes gaan zitten. de overheid was er nl schijtbang voor dat de boeren zich gingen verbinden met anti-lockdown jongens, dat zou desastreus voor hen uitpakken…heb je het door ? het is eigenlijk al veel en veel te laat, maar als er 1 leider NU zou opstaan, en die zou het voor elkaar krijgen dat al die groepjes zich zouden verbinden, dan, en alleen dan, zouden we nog IETS kunnen doen.

salvar
salvar
3 jaren geleden

wat kan je anders verwachten van de gestapo?
een wonder dat ze nog niemand dood geschopt of geslagen hebben.

Pieter
Pieter
3 jaren geleden

Je kunt beter die gast thuis eens opzoeken.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x