Homepagina » Universum » Is de maan hol? En staan er bouwwerken op Marsmaan Phobos?
Is de maan hol? En staan er bouwwerken op Marsmaan Phobos?

Is de maan hol? En staan er bouwwerken op Marsmaan Phobos?

Op foto’s die in 1998 door de Mars Global Surveyor zijn gemaakt van Marsmaan Phobos is een 120 meter hoog object te zien dat vanaf het oppervlak omhoog rijst.

Hoewel de meeste wetenschappers van mening zijn dat het een natuurlijke rotsformatie is, doet het object de nodige vragen rijzen. Astrofysicus Hakeem Oluseyi van het Florida Institute of Technology is deze week te zien in de serie ‘Are We Alone?’ op Science Channel.

“In ons sterrenstelsel zijn er ongeveer 400 miljard sterren,” zei hij. “We denken nu dat er meer aardachtige planeten dan sterren zijn. We hebben het dan over honderden miljarden planeten. De vraag is of ze bewoonbaar zijn.”

“Als 0,1 procent van 100 miljard planeten leven kan herbergen kom je uit op tientallen miljoenen planeten,” ging Oluseyi verder. “We hebben werkelijk geen idee, omdat we er nog niet één hebben gevonden. Wel zijn er enkele planeten ontdekt die zeer goede kandidaten zijn.”

Oluseyi heeft het dan alleen nog maar over de sterren en planeten in onze Melkweg. Er zijn in het waarneembare heelal, dat een fractie van het universum beslaat, nog honderden miljarden andere sterrenstelsels.

Over onverklaarbare dingen in de ruimte, zoals de langwerpige structuur op Phobos, zei hij: “We bestuderen zowel de feiten als de fictie. We stellen onszelf de vraag: Zijn we alleen? Dat is de diepe filosofische vraag waar we over nadenken.”

Het programma besteedt ook aandacht aan de maanmissie Apollo 12 in 1969. Wetenschappers wilden meer te weten komen over de geologische samenstelling van de maan. Ze ontwierpen een experiment om de maantrillingen te meten.

Commandant Pete Conrad en vierde man op de maan Alan Bean plaatsten seismografische apparatuur op het maanoppervlak. De gebruikte maanmodule werd later op het maanoppervlak gecrasht waardoor er een beving werd veroorzaakt.

Wat de apparatuur registreerde stelde het NASA-personeel op aarde voor een raadsel. De maan rinkelde als een bel en trilde een half uur na de maanbeving nog na, waarna sommigen speculeerden dat onze natuurlijke satelliet hol is.

[Huffington Post]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dnnnoz
Dnnnoz
5 jaren geleden

Langzaam worden wetenschappelijke zaken, die al tijden worden gezien als “complotten” bespreekbaar.

De tegenwoordig “realistische” zaken waar het GGZ al decenia’s lang medicijnen tegen uitschrijft.
Best grappig hoe onze samenleving altijd de realiteit probeert te genezen voordat er überhaupt aandacht voor komt.
Als mensen echt een god hebben zouden we haar/hem dogma moeten noemen.

ben
ben
Reactie op  Dnnnoz
5 jaren geleden

Hol of niet..lekker belangrijk…..al deze info is buiten je eigen center, dat willen ze graag
Om de echte waarheid buiten je bereik te houden.
maarja je EGO kan dit natuurlijk niet..
ow mensen geloven in medicijnen ,maar geloven niet in hun eigen…:)
waarom zoveel mensen ziek zijn….is dan wel begrijpelijk….
zelfs als je woorden van ziektes uitspreek….kan je het activeren….Chakra nr 5 sound..

bluffbloff
bluffbloff
Reactie op  ben
5 jaren geleden

Jeezz man, hoe kom je erop? Elke schrijver hoeft niet verder te zoeken. Hier moet je zijn voor de meest wonderlijke hersenkronkels.

Lyra
Lyra
5 jaren geleden

De maan is niet alleen maar hol maar fungeerde als een ruimteschip. Aliens maken gebruik van oude hemel lichamen en hollen ze uit en maken er zo een ruimteschip van waarin ze lang kunnen verblijven en door het heelal te reizen. Op die manier is de maan hier gekomen. Ondertussen fungeerde de maan als een sateliet om de holografische nep realiteit waarin wij mensen leven te besturen. De maan hoort hier helemaal niet te zijn. Weg met die nep maan en weg met die nep sterren, alles wat ze ons geleert hebben is een leugen.

Robert
Robert
Reactie op  Lyra
5 jaren geleden

Praat geen poep!

Rory
Rory
Reactie op  Lyra
5 jaren geleden

Zo is er voor elke theorie wel een positieve alswel een negatieve te vinden.

Ik heb ooit een oude sessie beluisterd van Darryl Anka – Bashar maar helaas is die nergens meer te vinden.

Hier een link naar het transcript https://www.youtube.com/watch?v=OW-OVLIAjTk

De realiteit waar ik in wens te leven spreekt over de maan als een licht baken. Kunstmatig om de aarde gebracht om ons hoop en licht te geven in tijden van duisternis. Verder spreekt bovenstaande sessie al over pyramides op de maan en mars voordat het een internet buzz werd.

Tygaseras
Tygaseras
Reactie op  Lyra
5 jaren geleden

“De maan is niet alleen maar hol maar fungeerde als een ruimteschip. Aliens maken gebruik van oude hemel lichamen en hollen ze uit en maken er zo een ruimteschip van waarin ze lang kunnen verblijven en door het heelal te reizen.”

Man man man wat een fantasie.

leon***
leon***
Reactie op  Tygaseras
5 jaren geleden

ik denk dat je bedoeld vrouw vrouw vrouw

Eonny
Eonny
Reactie op  Lyra
5 jaren geleden

ik lees jou verhaaltjes nu al een tijdje en iedere keer komt deze kul tevoorschijn. doe je het er nu om of ben je echt volledig van het padje af. stop daar eens mee of geef een echt bewijs van deze onzin.
geen duffe youtroep rommel maar echte, wetenschappelijke bewijzen die jou geleuter ondersteunen. geloof in leven buiten de onze…. die ondersteun ik voor 100%. met zoveel ‘ruimte’ zullen we gerust niet de enige zijn. maar de onzin die jij hier iedere keer weer neerzet, zonder één enkel bewijs haalt toch echt de lachers op je hand.

Rory
Rory
Reactie op  Eonny
5 jaren geleden

Eonny waar hoor jij mij zeggen dat wat ik hier voor eventuele geïnteresseerden deel, een absoluut feit is? Het was simpelweg een meer positieve uitleg dan wat Lyra verkondigde.

Ik ben namelijk van mening dat alles waar is en alles tegelijkertijd bestaat. Als je er kwantum mechanica naast legt wat op zich al een heel vreemde materie is, dan neigen steeds meer wetenschappers naar het feit dat Schrödingers kat in legio van theorieën is toe te passen. De kat is tegelijkertijd dood en levend totdat je de doos open doet. Pak daarbij de theorieën van double slit en parallelle dimensies en er gaat een wereld(en) open. (Pun intended)

Feitelijjk wetenschappelijk bewijs.. Tja.. Kwantum mechanica staat nog in de kinderschoenen. Een mooie quote sums it up nicely: “If you think you understand quantum mechanics, you don’t understand quantum mechanics.”

Bovenstaande youtube transcript is een gechannelde boodschap door een toekomstige versie van het medium Darryl Anka zelf. Als dit al gaat kriebelen bij je dan raad ik je aan niet verder te lezen.

Channelen an sich kan niet wetenschappelijk bewezen worden. Misschien vanwege de volgende gedachte: You can never solve a problem on the level on which it was created.- Albert Einstein

Bashar de gechannelde entiteit zegt zelf vaak: “You cannot perceive that of which you are not the vibration of.” Zie het als een tv tuner. als je naar zender 1 kijkt ben je oblivious van wat er gebeurt op kanaal 2. Behalve natuurlijk als je picture in picture gebruikt 🙂 Frequency, resonance, vibration hangen erg samen in dat aspect zoals het ook in onze natuurkunde samenhangt. Misschien dat string theory hier ooit nog wat meer inzicht gaat geven.

Mede ook waarom helderziendheid vaak “debunked” wordt. Omdat “stel dat” alles tegelijkertijd bestaat. Niet alleen heden toekomst en verleden maar ook ontelbare parallelle realiteiten daarin, dan zou een helderziend persoon een mogelijke “toekomst” kunnen voorspellen. Maar die toekomst zal alleen realiteit worden voor die individuen die op diezelfde frequency blijven opereren vanaf het moment waarop de “voorspelling” is gedaan.

Wetenschappelijk bewijs is leuk om te hebben in een tijd waar praktisch gezien de hogere wetenschap nog op theorieën rond breien.

Ik ben zelf helemaal voor evidence based research in mijn vak gebied maar meta-physics is een heel ander “vak”gebied.

Lyra
Lyra
Reactie op  Eonny
5 jaren geleden

Toch is het jouw Hogere Zelf die jou mijn berichten laat lezen Eonny, om jou te waarschuwen. En het gaat niet om mij. Er is een grote galactische oorlog aan de gang en dat komt steeds dichterbij. Kijk eens naar dit filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=DE1xcYXTZJI

Het zijn geen meteoren zoals ze ons willen laten geloven. En die oorlog wordt steeds zichtbaarder voor de mens. Die evil aliens (reptoids) komen straks ineens naar boven
en dan is het te laat. De enige oplossing is om je in frequentie te verhogen en deze 3D realiteit te verlaten. Dat is de enige uitweg. Wees dus alert en bewust wat er gaan de is maar focus je op liefde en harmonie. Of jij daar gehoor aan geeft of niet, dat is jouw keuze. Ik geef alleen de informatie!

Rory
Rory
Reactie op  Lyra
5 jaren geleden

Lyra dat zou zeer goed een mogelijke realiteit kunnen zijn als je daar veel waarde en energie in stopt dat dat de enige mogelijke uitkomst voor jou blijkt te zijn tenzij je dus je frequentie verhoogt.

Maar ik zou zeggen stop er dus geen waarde in. Veel mensen doen dat al niet en ik begrijp dat je wilt helpen maar door dit zoveel aandacht te geven verlaag je toch echt je eigen frequentie zodat het aannemelijker word dat die realiteit voor jou dus waarschijnlijker word.

Er zijn ontelbare andere potentiele “toekomsten”. In plaats van je te concentreren op 1 negatieve toekomst uit ontelbare keuzes, zou het helpen om je op een positieve toekomst in te stellen.

Lyra
Lyra
Reactie op  Rory
5 jaren geleden

Rory, ik begrijp jouw antwoord volkomen. Het is alleen dat wij mensen gedwongen in een gevangenis realiteit zitten door buitenaardse negatieve krachten en dat gaat heel heel diep, zelfs de ziel wordt na de dood misleidt door deze negatieve entiteiten door je naar het (valse) licht te lokken. De bewustwording dat we in die holografische nep realiteit zitten is essentieel om te ontwaken en vanuit dat punt te evolueren. Ook moeten we onze eigen donkere angsten onder ogen zien om te evolueren in liefde. We kunnen er simpelweg niet aan ontsnappen.
Deze illusie gaat trouwens vanzelf wegvallen eb wordt het straks gedwongen voor iedereen duidelijk. Ik bereidt je er alleen vast op voor. En als je dan je angsten hebt overwonnen kan je een begin maken om je hart en liefde te gebruiken om naar een hogere frequentie te gaan. We zitten in een groot kosmisch spel en geen enkele is hier gekomen om lui in de stoel te gaat zitten. Het wordt steeds heftiger en dan is het heel handig als je weet wat er zich speelt, want de overheden vertellen je dit niet, die willen jou namelijk in 3D houden. Daarom vertellen ze je niks, anders hadden ze je wel dood gegooid met enge verhalen over buitenaardsen enz..
En er zijn natuurlijk vele mensen die van allerlei verhalen hebben.. hoe onderscheidt je het echte van het neppe. Neem gewoon alleen dat aan waar jij je mee resoneert en laat de rest maar vallen. Als je met mij niet resoneert zet het gewoon van je af. Luister ALTIJD naar jouw eigen Hogere Ziel en communiceer er mee. Vraag aan jouw Hogere Ziel wat je moet doen of dat het veilig is. Je krijgt altijd antwoord. Vertrouw alleen op jouw eigen intuïtie !

Rory
Rory
Reactie op  Rory
5 jaren geleden

Ik reageer even op mijzelf want ik kan niet replyen op jouw bericht lyra. Te veel genest.

Kijk en daar verschillen wij dus van mening. Jij zegt hoe kunnen we het echte van het neppe onderscheiden..

Ik daarentegen zeg. Alles is echt. Alleen in welke realiteit wens je te leven?

Niemand kan ons dwingen. Wij maken bewust of onbewust zelf de keuze. Denk je echt dat je ziel gevangen is zoals je zegt dan is dat ook zo (in jouw realiteit). je limiteerd jezelf door te denken dat je gevangen zit en er maar 1 uitweg is.

Angst is je gevangenis. Daar maken die schaduw groeperingen gebruik van. Heb je geen angst dan hebben zij ook geen macht over jou.

Dat laatste stukje Lyra ben ik het compleet mee eens. voor mij maakt het niet uit maar voor veel mensen zou het handig zijn als je daar mee opent 🙂 lukraak je visie verkondigen kan sommige mensen wel eens in het verkeerde keelgat schieten. Ik ben mij er van bewust dat ook ik dat effect kan hebben. Op zich ook niets mis mee en ik wil absoluut niet persoonlijk worden maar ik krijg de neiging om dit toch te schrijven misschien vanwege een misplaatst schaamte gevoel.

Ik sluit even af met een chinese vloek maar ik bedoel hem heel positief 🙂

May you live in interesting times 🙂

Lyra
Lyra
Reactie op  Rory
5 jaren geleden

Rory, wie zegt dat alles zo is bedoelt en dat alles echt is? Waarom worden zielen dan misleidt terug naar de gevangenis Aarde? Buitenaardsen kunnen holografische realiteiten nabootsen en manipuleren. Mensen worden tegen hun vrije wil in misleidt. We zitten in een nep realiteit geleidt vanuit de maan, Mars en saturnus door zeer negatieve buitenaardsen die als doel hebben alles in creatie te vernietigen of in ieder geval de mensheid te vernietigen. Dit is niet zo maar een spel. Elke ziel keert terug naar de Bron om even uit te rusten maar menselijke zielen worden al eeuwenlang misleidt. Ze kunnen zelfs een ziel opsluiten of vernietigen. Dat is geen spel meer, en ik weet zeker dat de Bron hier niet content mee is. Daarom stuurt de Bron ontelbare Engelen en Aardsengelen (ze bestaan wel degelijk) hier naar de aarde in menselijke vorm om de aarde te bevrijden.
Deze negatieve krachten zowel fysieke als niet fysieke hebben de aardse realiteit gehackt. En het is niet zoals het goddelijke plan het heeft bedoelt. Dat is allemaal New Age onzin, ook weer om te misleiden.
Alleen zij die door de illusie heen kijken en de waarheid onder ogen durven zien hebben de mogelijheid te ontsnappen.

Rory
Rory
Reactie op  Rory
5 jaren geleden

Lyra,

Wat jij verkondigd, zie ik als 1 mogelijke realiteit. Omdat ik van mening ben dat alles tegelijkertijd bestaat, is alles dus ook onsterfelijk. Misschien “lijkt” dat in jouw realiteit echter niet zo te zijn.

5 wetten:

1 Je bestaat
2 Alles is het een, en het een is alles.
3 alles is hier en nu
4 what you put out, is what you get back (te moe om logisch te vertalen)
5 alles verandert behalve de eerste 4 wetten

In het mooiste geval voor mij persoonlijk klopt het wat ik zeg. In het ergste geval heb ik het mis en oh nee mijn ziel is vernietigt… Dit kan ik niet begrijpen omdat ik geloof dat alles bestaat. Als ik niet meer zou bestaan dan zou dat betekenen dat ik NOOIT heb bestaan.

In ieder geval, stel jij hebt gelijk, dan weet ik daar niets meer van en ontwaak ik nooit meer. Daar voel ik toch niets van dan?

Eigenlijk houd ik hetzelfde idee erop na toen ik nog jong was. Is er leven na de dood? Ik denk van wel dat zou mooi zijn. en als er geen leven na de dood is naja dan slaap ik voor altijd. Voel ik verder niets van. Dus waarom zou ik mij erover druk maken.

Ik leef mijn leven onbezorgd en zorg voor andere mensen al vergeet ik af en toe wel eens voor mijzelf te zorgen. Maar gelukkig heb ik lieve mensen om mij heen die af en toe ook voor mij zorgen. Niet dat ik daar om vraag want daar heb ik een hekel aan maar blijkbaar ben ik het waard om af en toe ook zorg te krijgen. En iedereen is het waard! want wij zijn allen een.

Ook Hitler en Saddam en weet ik het die wij allen hebben leren “haten”. Dan haat je dus feitelijk jezelf. Ik weet dat ik mensen tegen het zere been aan ga schoppen want hoe kun je nu moordenaars, kinderverkrachters etc als gelijken zien? Als deel van jezelf?

Tja dan maak ik voor mijzelf meestal de vergelijking dat wat wij beleven hetzelfde is als oorlogje spelen in de zandbak.

Paf jij bent dood! UGH zegt het buurjongetje en valt dood neer. Dan roept zijn moeder: ETEN! het jongetje staat op en loopt uit de zandbak richting huis.

Er gebeuren trieste dingen in de wereld met alle pijn etc maar het is niet het einde van de wereld.

Waarom ik nog niet verhuist ben uit deze derde rangs speeltuin naar een mooiere weet ik niet. Waarschijnlijk wil ik eerste rang zitten bij wat er gaat komen aankomende jaren 🙂

Lyra
Lyra
Reactie op  Rory
5 jaren geleden

Het is precies zoals jij zegt Rory. Je zit hier eerste rangs voor wat er komen gaat, All souls are thrill seekers 😉

Ik ben bekend met het concept Eenheid. Ik ben alleen voorzichtig om mijn eigen kracht niet weg te geven. Club duister is altijd opzoek naar een opening en zien die Eenheid op een hele ander manier. Ze willen je ziel en dat kan alleen als iemand zijn / haar vrije wil opgeeft.

Hopelijk is het inderdaad allemaal maar een spel, maar we zitten nu wel in het spel dus… lets play.

Toch denk ik gezien de enorme deceptie waarin de mensheid zit dat het niet zomaar een spel is. Kinderen die worden opgeofferd bijvoorbeeld. Vrouwen die gedwongen worden om babies te werpen voor rituele offers. En wat die negatieve aliens doen is echt te verschrikkelijk om te omschrijven. Welke ziel kiest hier nou voor? Het is onzin dat een ziel dit kiest om te leren en te groeien. Je groeit pas door plezier, niet door horror.

En zelfmoord bijv. is geen uitweg want iedereen is hier voor een reden. Iedereen is hier om deze planeet te redden van de ondergang. Als het een spel is, dan zitten we echt in een heel serieus spel. Ik doe het uit liefde voor de mensheid en de aarde, ik wil iedereen vrij hebben en bewust maken wat ze allemaal verborgen houden voor ons. Je kan pas iemand bevrijden zodra degene beseft dat het gevangen zit. Er zijn zoveel mensen die geeneens door hebben dat ze gevangen zitten of als ze het wel doorhebben dan durven ze hun kop niet uit het zand te steken.
Dit heeft niks met angst te maken, het heeft te maken met opkomen voor je rechten en weer terug keren in onze krachten. En weer terug keren naar ons spirituele staat van zijn. Maar eerst moeten we de tralies voor ons zien om die te breken.

Er zijn mensen zieltjes die hier al duizenden jaren vastzitten en steeds weer de aardse gevangenis in worden ingelokt en er zijn hier nu zieltjes die hier komen om ze te redden uit deze gevangenis.
Dat is waarom wij hier zijn, om de aarde te redden !!!

Rory
Rory
Reactie op  Rory
5 jaren geleden

Ik snap jouw redenering helemaal Lyra en ik wil je niet mijn overtuiging opdringen. Maar ik wil wel aan de hand van wat voorbeelden je mijn visie duidelijk maken want ik denk dat je toch vast zit in je redenatie:

quote “Welke ziel kiest hier nou voor? Het is onzin dat een ziel dit kiest om te leren en te groeien. Je groeit pas door plezier, niet door horror.”

Hoe kun je het goede waarderen zonder het kwade te hebben gekend?

Ik geloof dat ik tegelijkertijd een moordenaar/kinderverkrachter ben EN altruïst EN alles daartussen. Ik ervaar op dit moment echter alleen mijzelf en ik zit ergens tussen modaal en altruïstisch in.

Ik leef onbezorgd door mijzelf voor te houden dat ik bij elke stap die ik doe, ergens een deel van mij altijd de meest slechte beslissing neem en ergens de beste beslissing neem. En alles daartussen. Ik ervaar in deze realiteit echter alleen mijn beslissing en in meeste gevallen voelt die wel redelijk positief. Soms wat minder maar als ik dan bedenk dat ik in een andere realiteit de beste beslissing heb genomen heb ik daar vrede mee en kan ik mijzelf vergeven.

Die altruïstische versie van mij leeft al op een wonderbaarlijke aarde. Die heeft jouw gevangenis nooit gekend.
Mijn meest duistere versie heb ik allang achter mij gelaten. Hij bestaat nog wel op een wat ik zou voorstellen als een hel op aarde maar daar krijg ik steeds minder binding mee omdat ik al zo ver richting het positieve ben dat ik voor mijn gevoel ook alleen maar positiviteit aantrek. Ik kan mij niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst een nachtmerrie heb gehad.

Maar de ego constructen van mijzelf. Alle versies van mij behoren wel tot dezelfde ziel of oversoul. Elke ziel is perfect en mooi en ervaart alles. Dat is ook het doel. Ervaren. Groei ervaren maar ook het tegengestelde ervaren.

Dus in het kort. Ja in de realiteit die jij schetst zijn mensen gevangen en worden ze gelimiteerd. Maar dat is alleen omdat zij dat op dat moment ervaren. Wat zij niet (wensen? te) ervaren is de ontelbare realiteiten waar zij niet gevangen zitten.

Donald Walsch heeft een mooi stukje op youtube staan. “God says yes https://www.youtube.com/watch?v=ZMPhTLez_Ck

Maar ik merk nu dat ik erg mijn best doe om jou mijn visie te laten omhelzen en dat is eigenlijk niet wat ik wil. Ik respecteer jouw overtuiging en het is een ieders keuze om te geloven wat zij willen. Want alles is waar 🙂 Dus ik laat het verder hierbij 🙂

Rory
Rory
Reactie op  Eonny
5 jaren geleden

Ik nam trouwens aan dat je op mij had gereplied. Dus of mijn reply relevant is laat ik aan jou over.

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  Lyra
5 jaren geleden

Goh Lyra,

Ik dacht dat we afgesproken hadden in een vorig topic minimaal de komende drie topics een commentaar te geven met een overwegende positieve inslag?

Blijkbaar wordt JOUWzelf nogal richting het negatieve getrokken. Daarom zou het goed zijn dit eens wat meer richting het positieve te doen. Wellicht komt er dan meer BALANS in jezelf.

Wie weet staan er al veel meer mensen in de Eigen Kracht dan jij beseft.
En helpt deze manier van teksten schrijven niet mee aan de “Positieve Balans op Aarde”.

Kijk eens welke positieve bijdrage je kunt leveren:
http://wwww.thrivemovement.com/

Lyra
Lyra
Reactie op  Zonnemax
5 jaren geleden

Zonnemax, ik denk dat jouw reactie meer zegt over jouw eigen balans en jouw eigen staat van zijn 😉

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  Lyra
5 jaren geleden

Ik geef alleen maar informatie, misschien helpt het je 😉
Maar als jij graag wilt kaatsen, be my guest 😉

Eeelke
Eeelke
Reactie op  Lyra
5 jaren geleden

Lyra,
De maan heeft een dichtheid(s.g) van 5,52 gr/m3 De Aarde 5,52 gr/m3. Steen heeft een dichtheid van 2,4 gr/m3. De Aarde is relatief zwaar omdat het een grote ijzeren kern (dichtheid 8,7) heeft. De kans dat de Maan dus hol is kun je rustig op nul zetten

Frans
Frans
Reactie op  Lyra
5 jaren geleden

Lyra; verder alles goed met je?

De wetenschap heeft allang geaccepteerd dat de maan uit de aarde is!!
Ze is ook hol of heft vele grote holle ruimten.
Zonder maan kan de aarde niet bestaan!
Op de achterzijde staan vele grote gebouwen dat dan ook weer wel.
De maan gaat vanaf ongeveer nu een graad per 10 jaar draaien waardoor de achterzijde zichtbaar wordt vanaf de aarde. Hierdoor wordt mogelijk dat we langzamerhand de bebouwing gaan zien die door buitenaardsen is neergezet. Dit geloof ik eerder dan wat jij zegt.

ben
ben
Reactie op  Lyra
5 jaren geleden

zonder maan geen getijden en getijden zijn de grote katalysator geweest voor leven op aarde dus van mij mag de maan blijven

bluffbloff
bluffbloff
5 jaren geleden

Natuurlijk is de maan hol! Wat dacht je dan? Dat is massief was ofzo? Het is duidelijk een holle steen met putjes erin. Wilen die ‘sommigen’ die speculeerden dat de maan hol was, gewoon hun naam zeggen. Het is namelijk helemaal niet gek om te zeggen dat de maan hol is.

robbedoes
robbedoes
Reactie op  bluffbloff
5 jaren geleden

Nee!

De maan is gemaakt van kaas.
Dat weet toch iedereen!

henk001
henk001
5 jaren geleden

Ja hoor daar is ie weer. It rang like a bell. Oh, rinkelde de maan als een bel? Je weet wel zo’n hol metalen ding?
Maar dit is seismologentaal. Ze zeggen hetzelfde van de Aarde, en er wordt mee bedoeld dat de trillingen nog lang meetbaar blijven. Dat kan op reflectievlakken wijzen, zoals in de aarde tussen mantel en buitenkern. Maar voor de maan werd zo’n structuur niet verwacht, vandaar de verbazing.

Hendrik
Hendrik
Reactie op  henk001
5 jaren geleden

En niet te vergeten dat een holle maan de massa niet bezit om nog voor getijde werking te zorgen… Holle maan is geen eb en vloed!

Tygaseras
Tygaseras
Reactie op  Hendrik
5 jaren geleden

Inderdaad haha maar vertel dat maar aan die alien knuffelaars hier.
Gelukkig zijn er nog mensen hier die wel hun hersenen gebruiken.

marinus
marinus
Reactie op  Hendrik
5 jaren geleden

weleens aan gedacht waarom het eb is overdag?

de zon misschien?

nunki
nunki
Reactie op  marinus
5 jaren geleden

Omdat het ergens anders vloed is. Wat heb ik nu gewonnen?

marinus
marinus
Reactie op  nunki
5 jaren geleden

ik schrijf op een reactie omdat, de maan niet het enige hemellichaam is wat invloed heeft op de getijden.

dus als de maan erniet zou zijn zou je nog eb en vloed hebben.

Hendrik
Hendrik
Reactie op  marinus
5 jaren geleden

Inderdaad omdat het anders vloed zou zijn. En dat dankzij de maan: http://nl.wikipedia.org/wiki/Getijde_(waterbeweging)
Hoe dan ook, alles is een kwestie van massa. Geen massa, geen zwaartekracht.

Jim
Jim
5 jaren geleden

Ik ben aanhanger van de Rare Earth Hypothesis:

https://en.wikipedia.org/wiki/Rare_Earth_hypothesis

Leven is waarschijnlijk super zeldzaam. Intelligent leven nog veel zeldzamer. En intelligent leven dat de mogelijkheid heeft eenvoudig tussen sterren te reizen – laat staan sterrenstelsels – hoogstwaarschijnlijk onmogelijk. De natuurwetten laten reizen met een hogere snelheid dan het licht immers niet toe, en diezelfde natuurwetten gelden ook voor buitenaardse wezens, mochten ze bestaan.

Nee, ik geloof daarom niet dat we ooit door buitenaardse wezens zijn bezocht. Overtuigend bewijs is nog nooit geleverd. We zien bijna alleen vage (gephotoshopte) foto’s en video’s, vrijwel nooit duidelijke beelden. En in de zeldzame gevallen dat de beelden wél duidelijk zijn, is er nagenoeg altijd een aardse verklaring. Zie bijvoorbeeld de Mexicaanse UFO’s in 2004. Bleken gewoon olieplatformen te zijn.

https://en.wikipedia.org/wiki/2004_Mexican_UFO_incident

Maar zelfs als er niet direct een verklaring is, dan is het natuurlijk gek om meteen te denken dat het daarom wel buitenaardse wezens moeten zijn. Gezien de (bijna) onmogelijkheid van interstellair reizen, is dat eigenlijk zo’n beetje het laatste waar we aan moeten denken. Volgens Ockhams scheermes – zie link onder – is het waarschijnlijker dat de verklaring veel eenvoudiger is dan een bezoek van aliens.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ockhams_scheermes

bluffbloff
bluffbloff
Reactie op  Jim
5 jaren geleden

O, wat een verademing hier, Jim, deze heldere, nuchtere kijk op de zaak. Drie duimen omhoog wat mij betreft.

Ikke
Ikke
Reactie op  Jim
5 jaren geleden

Blijkbaar besef je niet hoe groot het heelal is.
In ons sterrenstelsel zijn 400miljard zonnen, maar er zijn naar schatting ook 10miljoen sterrenstelsels!!

Onze natuurwetten die pas 5000jaar oud zijn veranderen steeds omdat wij steeds meer ontdekken.
Over 50, 100, 1000, 100000 of 1miljoen jaar lachen we om de huidige natuurwetten, net als de buitenaardse die al 10miljoen jaar verder kunnen zijn dan ons.
We worden nu nog afgeremd door de oliebaronnen , energiemaatschappijen en etc….
Maar zodra die niet meer aan de macht zijn zullen we ons snel ontwikkelen.
Zet gewoon een groot kruis door het woord “natuurwetten ” dit remt ons alleen maar af.
Veel natuurwetten zijn alleen maar gebaseerd op theorieën .

Jim
Jim
Reactie op  Ikke
5 jaren geleden

Het zichtbare universum is inderdaad gigantisch, en het totale universum is voor zover we weten zelfs oneindig groot, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we daarom ooit door buitenaardse wezens zijn bezocht. Als intelligent leven krankzinnig zeldzaam is, dan zijn beschavingen in bijna alle gevallen vele duizenden lichtjaren van elkaar verwijderd. En als de natuurwetten reizen met een snelheid hoger dan het licht niet toelaten, dan zullen deze beschavingen elkaar nooit ontmoeten.

Wat betreft de natuurwetten, die veranderen niet. Die zijn zoals ze zijn. Wat wel klopt, is dat onze theorieën waarmee we de natuur proberen te beschrijven soms aangepast worden aan de hand van experimenteel bewijs. Daardoor worden theorieën steeds nauwkeuriger. In de loop der tijd is alleen maar duidelijker geworden dat reizen met een snelheid hoger dan het licht onmogelijk is. Het is uitgesloten dat een toekomstige theorie ons die mogelijkheid wel geeft.

Huisheks
Huisheks
Reactie op  Jim
5 jaren geleden

Vroeger dacht men dat de aarde plat was; hetgeen weerlegd is.
Vroeger kende men nog niet het gebruik van electriciteit; hetgeen nu normaal is. Micro- organismen, kende men toen niet, nu wel…
Vroeger wist men niks van quantum mech. ; nu staat dat in de kinderschoenen , maar er wordt aan gewerkt.
Wie weet wat er over 25 jaar bekend is over tijdreizen etc. ?
Dus lijkt mij geen goede stelling om nu al vast aan te nemen dat wij de enige intelligente figuren zijn; het mag/ kan even duren , maar wat wij eerst niet “zagen” kunnen wij dan wel zien. En wat voor een microscopisch kleine wereld geldt, geldt m.i. ook voor de macro wereld/kosmos.

Barry
Barry
Reactie op  Huisheks
5 jaren geleden

Inderdaad. De theorieën en wetten van 100 jaar geleden zijn er al velen van gedateerd. Stel je voor hoe dat over 1000 jaar of 10.000 jaar zal zijn. Zelfs als het leven super zeldzaam is. Zeg dat er leven voorkomt op 0.01 % vd potentieel bewoonbare planeten dan nog zijn er in het heelal miljoenen planeten met leven. Er zijn miljarden planeten in een sterrenstelsel en er zijn miljarden sterrenstelsels. Ik weet ook niet hoe hoe hierboven 10 miljoen sterrenstelsels genoemd worden. Ik ben er nog niet van overtuigd dat aliens ons bezocht hebben. Ik blijf sceptisch.Ik geloof niets zomaar. Ik ga uit van feiten of baseer mijn mening op waarschijnlijkheid. En de kans op leven buiten onze planeet in het heelal is minimaal 99,9% . Wat je iig nooit moet doen is dingen uitsluiten met theorieën die stellen dat we iets nu niet kunnen. de natuurwetten zeggen dat we niet sneller dan het licht kunnen reizen. Daar staat de mogelijkheid van een einstein-rosen brug tegenover. Evenals het verbuigen van tijd. en tijdreizen

Wat me brengt op tijdreizen. Daar is ook een theorie voor dat hier wel op aansluit. Als tijdreizen theoretisch mogelijk is. Dan word het in de praktijk in de toekomst ook mogelijk. Als het in de toekomst mogelijk is. Dan zouden mensen uit de toekomst al hier kunnen/moeten zijn. Vandaar de theorie dat verscheidene aliens sightings simpelweg de mens is uit de toekomst.

Het is een theorie.

Jim
Jim
Reactie op  Huisheks
5 jaren geleden

Dat zeg ik niet, Huisheks. Ik geloof best dat er in ons onmetelijke heelal op andere plekken ook leven is ontstaan. Puur statisch bekeken zou het absurd zijn als leven alleen ontstaan is op aarde. Maar ik zie niet in waarom we ooit in contact zouden komen met buitenaardse wezens. Als leven zeldzaam is, dan zijn de afstanden tussen beschavingen waarschijnlijk enorm; vele duizenden lichtjaren of meer.

Hendrik
Hendrik
Reactie op  Huisheks
5 jaren geleden

Het kleine en het grote komt juist niet overeen. Vandaar dat quantummechanica ook niet compatible is met de de relativiteitstheorie.

Danielle
Danielle
Reactie op  Jim
5 jaren geleden

Uhmmm Jim …, je schrijft: ‘De natuurwetten laten reizen met een hogere snelheid dan het licht immers niet toe,’

En dat is KUL ! dat is een volkomen onjuiste uitleg van de THEORIE van Einstein. Einstein beweerde dat een massa die de lichtsnelheid nadert steeds groter wordt. Met als gevolg dat de massa toe zou nemen toto het oneindige bij het naderen van de lichtsnelheid.

Einstein heeft NIETS gezegd over wat er gebeurt zodra een voorwerp al SNELLER dan het licht reist !

Quote: “In 1994, a Mexican physicist, Miguel Alcubierre, theorized that faster-than-light speeds were possible in a way that did not contradict Einstein by harnessing the expansion and contraction of space itself. Under Dr. Alcubierre’s hypothesis, a ship still couldn’t exceed light speed in a local region of space. But a theoretical propulsion system he sketched out manipulated space-time by generating a so-called “warp bubble” that would expand space on one side of a spacecraft and contract it on another.”

Via: http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2014/01/nasas-star-trek-future-a-warp-drive-solution-for-faster-than-light-space-travel-a-2013-most-popular.html

Jim
Jim
Reactie op  Danielle
5 jaren geleden

Danielle, ik had het over het al dan niet bestaan van buitenaardse wezens en of die eventueel interstellair kunnen reizen. Jij hebt het over iets heel anders: hypothetische superluminale deeltjes, ook wel tachyonen. Zelfs al zouden die bestaan – en er zijn vrijwel geen natuurkundigen te vinden die denken dat deze deeltjes echt bestaan, omdat ze causaliteit schenden – dan toon je daar natuurlijk niet mee aan dat wezens met massa dat ook kunnen. Nog een ander onoverkomenlijk probleem: bij een snelheid hoger dan het licht reis je niet vooruit in de ruimte, maar terug in de tijd.

En een warp drive is erg leuk, vooral in science fiction series zoals Star Trek, maar in het echt gaat ook die er nooit komen. Lees dit eens door:

http://en.wikipedia.org/wiki/Alcubierre_drive#Difficulties

http://jalopnik.com/the-painful-truth-about-nasas-warp-drive-spaceship-from-1590330763

Eigenlijk zijn alle problemen onoverkomenlijk, maar het ergste is nog wel de negatieve massa om de warp drive te construeren. Dat bestaat zeer waarschijnlijk niet eens, dus het gaat bij het bouwmateriaal al direct mis!

Bandiet
Bandiet
Reactie op  Jim
5 jaren geleden

Nog een ander onoverkomenlijk probleem: bij een snelheid hoger dan het licht reis je niet vooruit in de ruimte, maar terug in de tijd.

Tijd wordt gemeten door trillingen van 1 enkel cesium-atoom, lichtsnelheid heeft niets met tijd te maken, licht is wiezo niet tastbaar, teruggang door vooruitgang, klinkt bekend!

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Jim
5 jaren geleden

Uiteindelijk moest de mens een technologie ontwikkelen om aan de zwaartekracht te ontkomen, en zo de aarde te verlaten, en dat was een raket die simpelweg snel genoeg ging.
Hierbij wordt de gravitatiewet als natuurwet “tijdelijk” buitenspel gezet.

Zou het ook niet zo kunnen zijn, dat een toekomstige technologie ons in staat stelt sneller te reizen dan het licht, en deze “natuurwet” ook buitenspel zet.

camillp
camillp
Reactie op  Jim
5 jaren geleden

Of we ooit bezocht zijn door buitenaardse is inderdaad maar de vraag.
Nooit écht bewijs van gezien..
Maar om te beweren dat wij het enige ‘intelligente’
leven in het universum! zijn is duidelijk een teken dat de intelligentie ver te zoeken is..

Ollev
Ollev
5 jaren geleden

Er is een zeldzaam wetenschappelijk boek over dit onderwerp, en daar staat dan ook echt alles wetenschappelijk in. Fenomenaal boek, en het is nog op Ebay te vinden ook

http://www.ebay.com/itm/SECRETS-OF-OUR-SPACESHIP-MOON-DON-WILSON-Unexplained-Phenomena-UFOs-Folklore-/120962495156?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c29ed32b4

(ik heb geen enkele band met de verkoper)

bluffbloff
bluffbloff
Reactie op  Ollev
5 jaren geleden

Geen wonder dat het boek ZELDZAAM is.

Liquid
Liquid
Reactie op  Ollev
5 jaren geleden

Het is niet heel zeldzaam hoor… er staan er zo al 9 op amazon.uk vanaf 8-pond-zoveel. 😉

Armonicus
Armonicus
5 jaren geleden

“Het programma besteedt ook aandacht aan de maanmissie Apollo 12 in 1969.”

Helaas, ik ben al weer ge-herprogrammeerd!
https://www.youtube.com/watch?v=a2g-qvloXns

Axmann
Axmann
5 jaren geleden

Ik zou zeggen: organiseer eerst een grootscheepse, internationale expeditie naar Antarctica om de ‘holle aarde theorie’ te onderzoeken, alvorens te reppen over de ‘holle maan’.

emka
emka
5 jaren geleden

De maan is zeker hol. Er staat zelfs een swastika-gevormde basis op de donkere kant, vanuit waar de nazi’s nog steeds proberen een wereldmacht te worden. Of kijk ik te veel rare B films?

ikke
ikke
5 jaren geleden

Blijkbaar word de waarheid steeds meer bekend, want er zijn hier veel trollen actief!!

emka
emka
Reactie op  ikke
5 jaren geleden

Voel me aangesproken. Ben geen trol (heb geen haar, en trollen hebben veeeeeeeeel haar). Voel me eerder een “humor-met-humor-bestrijder”. Veel posts en artikelen, zoals deze, vind ik gewoon humor. Pure comedy.

ikke
ikke
Reactie op  emka
5 jaren geleden

Als je je aangesproken voelt zal er wel een reden voor zijn!!

x

Check Also

italianen

Italianen vechten terug tegen totalitaire lockdowns: ‘Genoeg!’

Protesten tegen de avondklok in de Italiaanse ...

studie

Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

73
0
We lezen graag je reactie!x