CoronaMens en Dier

Huisarts Rob Elens eist vrijspraak: Hugo de Jonge maakte zich schuldig aan ‘ongeoorloofde politieke inmenging’

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

Vorige week vrijdag stond huisarts Rob Elens voor de medische tuchtraad. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had hem aangeklaagd omdat hij hydroxychloroquine en ivermectine had voorgeschreven aan coronapatiënten.

De huisarts werd voor de rechter bijgestaan door oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl, schrijft Ab Gietelink voor De Andere Krant. Zijn advocaat betoogde dat ‘tientallen artsen en apothekers hydroxychloroquine en ivermectine bij vroegbehandeling hebben voorgeschreven en daarvoor een boete kregen, maar dat alleen Elens zich tuchtrechtelijk moet verantwoorden’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Ongeoorloofde politieke inmenging

De advocaat verwees daarnaast naar vrijgegeven Wob-documenten waaruit blijkt dat toenmalig coronaminister Hugo de Jonge ‘vanaf mei 2021 steeds nadrukkelijker aandrong op tuchtrechtelijke vervolging van Elens’.

De raadsman noemde dit ‘ongeoorloofde politieke inmenging’ en beschuldigde de inspectie van vervolgingsbeleid. Hij voegde toe dat rond het middel hydroxychloroquine sprake is van een ‘scholenstrijd’ binnen de beroepsgroep en dat er geen consensus is hoe dit geneesmiddel te duiden in de behandeling tegen corona.

Ongegrond

Het is daarom niet correct Elens vanwege een ‘minderheidsstandpunt tuchtrechtelijk te corrigeren’, betoogde de advocaat, die stelde dat de klachten die zijn ingediend tegen de huisarts ‘niet-ontvankelijk dan wel ongegrond’ zijn.

De uitspraak is op 18 november.

4.8 173 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnie
Arnie
1 jaar geleden

Ik weet de uitspraak al, schuldig.
Eerlijke rechtsgang bestaat niet meer…..

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Niet Rob maar hugo moet voor de rechter staan. Wat hopelijk nog gaat gebeuren!

Sam plieger
Sam plieger
1 jaar geleden

Misselijk arrogant onderkruipsel die dejonge

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Het wordt hoogtijd om Hugootje de prikpooier voor het gerecht te dagen. Deze omhoog gevallen misbaksel had allang achter slot en grendel moeten zitten ,wegens moord door prikgif toe te laten dienen aan hele bevolkingsgroepen (niet goed gekeurde vaccins) Maar de lafaard van CDA huize neemt niet de verantwoording die iemand met een moreel kompas wel zou nemen.

Back to top button
137
0
We lezen graag je reactie!x