CoronaMens en Dier

Huisarts Rob Elens eist vrijspraak: Hugo de Jonge maakte zich schuldig aan ‘ongeoorloofde politieke inmenging’

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!

Vorige week vrijdag stond huisarts Rob Elens voor de medische tuchtraad. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had hem aangeklaagd omdat hij hydroxychloroquine en ivermectine had voorgeschreven aan coronapatiënten.

De huisarts werd voor de rechter bijgestaan door oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl, schrijft Ab Gietelink voor De Andere Krant. Zijn advocaat betoogde dat ‘tientallen artsen en apothekers hydroxychloroquine en ivermectine bij vroegbehandeling hebben voorgeschreven en daarvoor een boete kregen, maar dat alleen Elens zich tuchtrechtelijk moet verantwoorden’.

Ongeoorloofde politieke inmenging

De advocaat verwees daarnaast naar vrijgegeven Wob-documenten waaruit blijkt dat toenmalig coronaminister Hugo de Jonge ‘vanaf mei 2021 steeds nadrukkelijker aandrong op tuchtrechtelijke vervolging van Elens’.

De raadsman noemde dit ‘ongeoorloofde politieke inmenging’ en beschuldigde de inspectie van vervolgingsbeleid. Hij voegde toe dat rond het middel hydroxychloroquine sprake is van een ‘scholenstrijd’ binnen de beroepsgroep en dat er geen consensus is hoe dit geneesmiddel te duiden in de behandeling tegen corona.

Ongegrond

Het is daarom niet correct Elens vanwege een ‘minderheidsstandpunt tuchtrechtelijk te corrigeren’, betoogde de advocaat, die stelde dat de klachten die zijn ingediend tegen de huisarts ‘niet-ontvankelijk dan wel ongegrond’ zijn.

De uitspraak is op 18 november.

4.8 173 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnie
Arnie
6 maanden geleden

Ik weet de uitspraak al, schuldig.
Eerlijke rechtsgang bestaat niet meer…..

Vlinder
Vlinder
6 maanden geleden

Niet Rob maar hugo moet voor de rechter staan. Wat hopelijk nog gaat gebeuren!

Sam plieger
Sam plieger
6 maanden geleden

Misselijk arrogant onderkruipsel die dejonge

Hugo
Hugo
6 maanden geleden

Het wordt hoogtijd om Hugootje de prikpooier voor het gerecht te dagen. Deze omhoog gevallen misbaksel had allang achter slot en grendel moeten zitten ,wegens moord door prikgif toe te laten dienen aan hele bevolkingsgroepen (niet goed gekeurde vaccins) Maar de lafaard van CDA huize neemt niet de verantwoording die iemand met een moreel kompas wel zou nemen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

137
0
We lezen graag je reactie!x