Buitenland

Arts die gifgasaanval in Syrië vastlegde eerder beschuldigd van terrorisme en ontvoering Jeroen Oerlemans

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse arts die de slachtoffers van de gifgasaanval in Syrië behandelde stond eerder terecht wegens terrorisme en ontvoering. Hij zou tot dezelfde groep hebben behoord die de Nederlandse journalist Jeroen Oerlemans heeft ontvoerd.

Oerlemans werd negen dagen gevangen gehouden in een jihadistenkamp in het noorden van Syrië waar de arts werkte.

Bij de chemische aanval in de provincie Idlib kwamen tenminste 86 mensen, waaronder 20 kinderen, om het leven.

Binnenstromen

Dr. Shajul Islam plaatste na de aanval een filmpje van de patiënten op Twitter. Hij zei dat de patiënten maar bleven binnenstromen in zijn kliniek.

Op Twitter plaatste Islam ook een foto van een kind met pupillen als speldenkoppen, een effect van saringas.

“Twijfelt u nog steeds dat er sarin is gebruikt tegen ons? Wij hebben bewijzen. Leeft iemand met ons mee? Gaat iemand dit stoppen?”

James Foley

“Wij roepen u op om druk uit te oefenen op uw overheid om ons te helpen,” klonk het.

Islam werd door de mainstream media geprezen als een held, maar ze vertelden er niet bij dat hij in 2012 werd opgepakt en beschuldigd van de ontvoering van journalisten John Cantlie en Jeroen Oerlemans.

Arts die gifgasaanval in Syrië vastlegde eerder beschuldigd van terrorisme en ontvoering Jeroen Oerlemans
Jeroen Oerlemans (Lumen Photo)

Inlichtingenfunctionarissen zeiden destijds dat Islam hen kon leiden naar de moordenaar van journalist James Foley, die werd onthoofd door terreurgroep IS.

Vrijgelaten

Hij werd uiteindelijk weer vrijgelaten nadat de zaak uit elkaar was gevallen, eenvoudigweg omdat de getuigen, Cantlie en Oerlemans, niet naar de rechtbank konden komen.

Zodoende kon Islam weer terugkeren naar Syrië.

Cantlie bleef in Syrië en werd later opnieuw ontvoerd. Oerlemans werd in 2016 in Libië gedood door een scherpschutter.

Wangedrag

In maart dit jaar werd Islam verwijderd uit het medische register wegens wangedrag. Bij de Britse geheime inlichtingendienst MI6 stond hij te boek als ‘toegewijde jihadist’.

Toch mocht hij op verschillende zenders, waaronder NBC, vertellen wat hij allemaal had gezien.

[MailOnline, IBTimes UKThe Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Derek
Derek
5 jaren geleden
War on Error
War on Error
5 jaren geleden

Top journalistiek werk. Dank. Zoveelste blunder van onze gecontroleerde media. Die zijn al met de feitenvrije lezing aan de haal gegaan. (Daarvoor worden ze betaald; van nieuwsgaring verworden tot ‘contant brand’, platform voor propaganda.
Ernstig. Zou consequenties moeten hebben. Dit is perse kant kiezen in deze vuile oorlog. Heel wel mogelijk dat (onbewetend?) kant is gekozen voor de oorlogsmisdadigers.

Ook nu weer blijkt: de officiële ‘story telling’ rammelt aan alle kanten. Hier passeren zaken die ook wijzen naar betrokkenheid van een IS kamp op Turkse bodem. Feiten doen er voor onze regeringsleiders niet toe. Weer dat 9/11 mediadraaiboek. Binnen 24 uur iedere volksmenners met z’n bakkes voor de camera en – zonder enige nuance, laat staan zorgvuldigheid – roeptoeteren van het hoe, wat, wie, waar, waarom.

Kul natuurlijk. Oorlog wénsen zij, met alle macht, list en bedrog. Ondertussen sturen de globalisten weer (meer) vrachtautos naar steden in de EU. De lijst begon met NICE, toen werd de set opgemaakt in BERLIJN, en (toevallig) ook weer een truc met een truck die zich door de menigte ploegde in een stad in Zweden.
Met de aanval nu op het Syrische Nat. leger – heeft Trump IS (ruimschoots bewapend met wapentuig uit de VS) IS feitelijk luchtsteun gegeven (laat dat net hoeksteen zijn van de doctrine van de Am. denktank ‘Rand Corporation’ – luchtsteun aan IS, onder mom van uitschakelen ván).

Overigens, het Kremlin was vooraf van de 50+ kruisrakketten op de hoogte gesteld. = Feit.
Belet de clowns niet om via de leugenmedia volop anti-Rusland stemming te kweken, cultiveren en exploiteren.
Weer een stap richting (nucleaire) aanval op Rusland, China én Iran. De nummers 1-3 op het wenslijstje van Brzinzky, Kissinger, Soros, Bibi, en hun kontenkussers.

trackback
Kijk op de (wereld)-politiek door de bril van Ben Jager | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x