Homepagina » Het Complot » De deugbrigade in volle actie: NPO framet erop los in programma over complottheorieën. Hier gaat uw belastinggeld naartoe
De deugbrigade in volle actie: NPO framet erop los in programma over complottheorieën. Hier gaat uw belastinggeld naartoe

De deugbrigade in volle actie: NPO framet erop los in programma over complottheorieën. Hier gaat uw belastinggeld naartoe

De immer betrouwbare, onpartijdige en onbevooroordeelde NPO zendt voor mensen die in een linkse bubbel leven het programma Medialogica uit.

Deze week ging de aflevering over haatzaaien en polarisatie op sociale media: een spel met online handleidingen waarin staat hoe je je mening kan doordrukken en tegenstanders monddood maakt.

Je zou haast denken dat de aflevering over de NPO gaat.

Vergiftigd

In Medialogica wordt de vraag gesteld hoe het kan dat complottheorieën, zoals omvolking – de elite zou plannen hebben gesmeed om de ‘originele’ bevolking van Nederland te vervangen – steeds meer mainstream worden.

En in het verlengde daarvan: hoe worden media ‘bespeeld’ hierin mee te gaan en heeft de journalistiek hier wel een goed antwoord op?

In de aflevering wordt het beeld geschetst dat het maatschappelijk debat door ‘rechts wordt vergiftigd’.

Er komen mensen aan het woord die zich inzetten voor ‘medemenselijkheid’, zoals hulp aan vluchtelingen, die door rechtse twitteraars zouden zijn geïntimideerd.

Niet veel aan de hand

Al na 10 minuten hebben de programmamakers een doemwereld gecreëerd waarin witte nationalisten de macht grijpen, dissidenten monddood maken en alle niet-blanken hun burgerrechten willen ontnemen.

Even lijkt er ruimte te zijn voor nuance: ‘experts’ Jelle van Buuren (universitair docent, gespecialiseerd in complottheorieën) en Rob Faris (universiteit Harvard) benadrukken dat het slechts om een marginale groep gaat.

Er lijkt dus niet veel aan de hand.

Maar nee: deze kleine groep zou rechts manipuleren, uitslagen van verkiezingen rechtstreeks beïnvloeden (Trump) en de media naar zijn hand zetten.

Eén retweet

De programmamakers suggereren dat deze ‘epidemie’ ondertussen ook is overgewaaid naar Nederland.

Ze tonen dit aan door middel van één retweet van FVD-leider Thierry Baudet van een bericht van journalist Joost Niemöller, ‘de meest invloedrijke twitteraar uit het alternatief-rechtse kamp’.

Al die miljoenen waar de NPO ieder jaar weer om zit te bedelen, gaan dus onder meer naar dit soort journalistieke flauwekul, merkt Henk-Jan Prosman op in een stuk voor De Blauwe Tijger.

In Medialogica komen alleen linkse ‘experts’ aan het woord met goedbetaalde aanstellingen, aldus Prosman.

Deugbrigade

Zelfs de ‘Twitter-analyses’ van Thomas Boeschoten waar de uitzending grotendeels op is gebaseerd, waren een gesubsidieerd project, merkt hij op.

Website Saltmines voegt toe: “Dit was de NPO in optima forma. […] Het hele zogenaamde onderzoek diende maar één doel: bewijzen wat de linkse onderbuik al wist. Geen wonder dat de eenzijdigheid er vanaf droop.”

De NPO mag mensen framen en vervolgens achterover leunen als de linksextremisten gaan vergaderen wat er met alt-right, conservatieven en rechtse mensen moet gebeuren.

De deugbrigade in volle actie, aldus Saltmines.

[De Blauwe Tijger, Saltimes]


Vind je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Dat dit soort waanzin ongestoord en in deze overweldigende hoeveelheid door kan gaan bij met belastinggeld betaalde omroepen is tekenend voor het immense aantal mensen wat nog in een diepe slaap verkeert. Evenzo zijn de peilingen voor verkiezingen. Dat er nog iemand is die op de VVD, D66 of welke andere criminele bende ook zou willen stemmen is werkelijk niet serieus te nemen. Hoe kan het dat zoveel mensen dit nog steeds niet zien ???????
  We zijn in oorlog, we kijken recht in de loop van de vijand en weigeren het te zien ! Redeloos en reddeloos verloren zijn we als mensen niet heel snel wakker schrikken.

  9 likes
  • Hallo @exegese, volledig met je eens, amice!

   Je hoeft maar een woord van kritiek te uiten op de processen van omvolking en aanverwante ellende en men is een racist, xenofoob of rechtsextremist. Het zal mij verder worst zijn, maar wat stoort is de leugen daaromtrent, want de linkse Menschen willen daarmee andersdenkenden in de hoek van een fascistische ideologie drukken. Dat stoort, omdat het fascisme, het nazisme op exact dezelfde verschrikkelijke ideologie als het communisme en socialisme van weleer is gebouwd en waarmee de huidige leugenachtige, gewelddadige en agressieve linksmens laat overkomen dat zij aan de goede kant van de geschiedenis zou staan. Maar uiteindelijk zijn ze het zelf en de volprezen aanhangers van het (zio) fascisme en extremisme.

   Niet de vrijdenkers, de onafhankelijke en zelfs libertarische denkers zijn de ‘rechtsen’, maar juist het linksfascisme, de linksnazi’s (nationaal zionisme) is uit het ideologische hout gesneden als de machten tegen de menselijkheid, de regerende kwaadaardige stromingen van en in het heden.

   Links in optima forma is volledig terug op het nazi adelaarsnest en doet exact dat wat ze vaker in geschiedenis heeft gedaan, namelijk vernietigen, doden, liegen, bedriegen, bezetten, manipuleren, controleren, onderdrukken met geweld en onder macht brengen van mensen, media, banken, overheid, bedrijven en politiek.

   Duidelijk een linkse en goed herkenbare herhaling van de ideologische verziekte geschiedenis met linkse (= is slechts een etiket) stromingen die er altijd al was. Het duidelijkst viel het “startschot” van het neo nationaal zionisme in Nederland bij de moord op Pim Fortuyn, symbolisch uitgevoerd door een links zio extremistische huurmoordenaar. Het links fascisme is in volle glorie en macht terug en is het pure en zuivere kwaad, het zio sektarische, satanische, demonische en manipuleert en regeert met geweld en aggressie vanuit alle hoeken en gaten.

   De linksfascisten gaan over lijken (corebusiness!) en dat is gelijk ook hun kracht. Wie niet mee wil zal worden afgemaakt. Zelfs Johan Derksen en Harry Mens waren duidelijk links geïnstrueerd en moesten op hetzelfde moment in de media bakzeil halen en met een Brutussteek Baudet in de rug aanvallen. Iedere opstandige of andersdenkende van importantie in de media of politiek is onder controle van de linksfaschistische sekte en wordt gestuurd, met of zonder bedreiging en loopt kans op einde carrière, einde leven of einde leven van dierbaren als deze niet meegaan in de linkse doodseskaders en vernietigingsideologie.

   4 likes
 2. heel belangrijk dat word getoond waar de ellende vandaan komt. en de uitzending was van HUMAN.

  2 likes
  • Zo dat weten we dan ook weer. Bedankt voor het artikel. Kan ik dat opgenomen programma ongezien wissen. Ik kan mijn tijd wel beter besteden dan aan idioten, die denken dat ze humanist zijn.

   2 likes
 3. Bekijk de film “Official Secrets” uit 2019, en zie hoe we bedonderd worden door de politiek en de pers.
  Die film laat zien hoe het werkt, en hoe politici liegen t.a.v. oorlogen, en de media voor hun karretje spannen. Zo werkt het.

  3 likes
 4. NPO begint net als de Rode Khmer te worden

  2 likes
 5. Kan er bijna al niet meer naar kijken?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

jensen

Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

Wat zijn de plannen voor de komende ...

covi-pass

Binnenkort ook in Nederland: de COVI-PASS, jouw immuniteitspaspoort

Een Britse cyberfirma gaat met een aantal ...