Het Complot

De deugbrigade in volle actie: NPO framet erop los in programma over complottheorieën. Hier gaat uw belastinggeld naartoe

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De immer betrouwbare, onpartijdige en onbevooroordeelde NPO zendt voor mensen die in een linkse bubbel leven het programma Medialogica uit.

Deze week ging de aflevering over haatzaaien en polarisatie op sociale media: een spel met online handleidingen waarin staat hoe je je mening kan doordrukken en tegenstanders monddood maakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Je zou haast denken dat de aflevering over de NPO gaat.

Vergiftigd

In Medialogica wordt de vraag gesteld hoe het kan dat complottheorieën, zoals omvolking – de elite zou plannen hebben gesmeed om de ‘originele’ bevolking van Nederland te vervangen – steeds meer mainstream worden.

En in het verlengde daarvan: hoe worden media ‘bespeeld’ hierin mee te gaan en heeft de journalistiek hier wel een goed antwoord op?

In de aflevering wordt het beeld geschetst dat het maatschappelijk debat door ‘rechts wordt vergiftigd’.

Er komen mensen aan het woord die zich inzetten voor ‘medemenselijkheid’, zoals hulp aan vluchtelingen, die door rechtse twitteraars zouden zijn geïntimideerd.

Niet veel aan de hand

Al na 10 minuten hebben de programmamakers een doemwereld gecreëerd waarin witte nationalisten de macht grijpen, dissidenten monddood maken en alle niet-blanken hun burgerrechten willen ontnemen.

Even lijkt er ruimte te zijn voor nuance: ‘experts’ Jelle van Buuren (universitair docent, gespecialiseerd in complottheorieën) en Rob Faris (universiteit Harvard) benadrukken dat het slechts om een marginale groep gaat.

Er lijkt dus niet veel aan de hand.

Maar nee: deze kleine groep zou rechts manipuleren, uitslagen van verkiezingen rechtstreeks beïnvloeden (Trump) en de media naar zijn hand zetten.

Eén retweet

De programmamakers suggereren dat deze ‘epidemie’ ondertussen ook is overgewaaid naar Nederland.

Ze tonen dit aan door middel van één retweet van FVD-leider Thierry Baudet van een bericht van journalist Joost Niemöller, ‘de meest invloedrijke twitteraar uit het alternatief-rechtse kamp’.

Al die miljoenen waar de NPO ieder jaar weer om zit te bedelen, gaan dus onder meer naar dit soort journalistieke flauwekul, merkt Henk-Jan Prosman op in een stuk voor De Blauwe Tijger.

In Medialogica komen alleen linkse ‘experts’ aan het woord met goedbetaalde aanstellingen, aldus Prosman.

Deugbrigade

Zelfs de ‘Twitter-analyses’ van Thomas Boeschoten waar de uitzending grotendeels op is gebaseerd, waren een gesubsidieerd project, merkt hij op.

Website Saltmines voegt toe: “Dit was de NPO in optima forma. […] Het hele zogenaamde onderzoek diende maar één doel: bewijzen wat de linkse onderbuik al wist. Geen wonder dat de eenzijdigheid er vanaf droop.”

De NPO mag mensen framen en vervolgens achterover leunen als de linksextremisten gaan vergaderen wat er met alt-right, conservatieven en rechtse mensen moet gebeuren.

De deugbrigade in volle actie, aldus Saltmines.

[De Blauwe Tijger, Saltimes]

4.7 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
freddy
freddy
4 jaren geleden

heel belangrijk dat word getoond waar de ellende vandaan komt. en de uitzending was van HUMAN.

exegese
exegese
4 jaren geleden

Dat dit soort waanzin ongestoord en in deze overweldigende hoeveelheid door kan gaan bij met belastinggeld betaalde omroepen is tekenend voor het immense aantal mensen wat nog in een diepe slaap verkeert. Evenzo zijn de peilingen voor verkiezingen. Dat er nog iemand is die op de VVD, D66 of welke andere criminele bende ook zou willen stemmen is werkelijk niet serieus te nemen. Hoe kan het dat zoveel mensen dit nog steeds niet zien ???????
We zijn in oorlog, we kijken recht in de loop van de vijand en weigeren het te zien ! Redeloos en reddeloos verloren zijn we als mensen niet heel snel wakker schrikken.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

Bekijk de film “Official Secrets” uit 2019, en zie hoe we bedonderd worden door de politiek en de pers.
Die film laat zien hoe het werkt, en hoe politici liegen t.a.v. oorlogen, en de media voor hun karretje spannen. Zo werkt het.

anoniem
anoniem
4 jaren geleden

Kan er bijna al niet meer naar kijken?

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x