CoronaMens en Dier

Huisarts Rob Elens werd VERRADEN door collega’s, kijk naar de reactie van de gezondheidsinspectie

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Deze maand werd bekend dat Hugo de Jonge zich als zorgminister ‘actief bemoeid’ heeft met het beleid van de gezondheidsinspectie jegens huisarts Rob Elens over het voorschrijven van hydroxychloroquine en ivermectine aan coronapatiënten.

Hij wil nu financiële compensatie krijgen voor het bevlekken van zijn reputatie als huisarts en het verliezen van personeel en patiënten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een woordvoerster zei desgevraagd tegen De Andere Krant dat de inspectie zich niet heeft laten beïnvloeden door De Jonge.

Is dit geen eigenstandige reden voor een tuchtzaak?

De minister vroeg aan de inspectie: “Wat als een huisarts geen prio geeft aan de vaccinatie van thuiswonende niet-mobiele ouderen? Hoe is zo’n huisarts aanspreekbaar?”

Elens vroeg patiënten voor vaccinatie een informed consent-verklaring te ondertekenen. Hij weigerde een patiënt te vaccineren tegen COVID-19 die het formulier niet had ondertekend. De Jonge zei daarover: “Is dit geen eigenstandige reden voor een tuchtzaak?”

De inspectie gaf aan in gesprek te zullen gaan met de huisarts om hem aan te spreken op zijn zorgplicht. “Dus zorg te dragen voor de benodigde medische zorg waaronder ook het vaccineren valt.”

De jacht was in februari 2021 al geopend

Binnen de inspectie wordt overwogen om dit handelen van de huisarts voor te leggen aan het medisch tuchtcollege, schreef een medewerker op 17 mei 2021 aan het ministerie van VWS.

Data-analist Cees van den Bos wijst erop dat de jacht op artsen die hun patiënten een informed consent-formulier lieten ondertekenen al in februari 2021 was geopend. Het ministerie van VWS vroeg om nadere informatie over wat de inspectie doet naar aanleiding van ‘de huisarts’ die mensen vraagt een verklaring te ondertekenen voordat hij een vaccin zet.

De jacht zette zich voort in mei en augustus, blijkt uit eerdere Wob-stukken.

Veel dank voor jullie slagkracht bij deze casus

Verraad door collega-artsen overkwam Elens ook, aldus Van den Bos. De inspectie was dankbaar en aan Elens zal niet bekend zijn gemaakt wie de verklikkers waren.

Op 14 april 2020 gaf de inspectie aan meldingen te hebben ontvangen van een andere huisarts, een ziekenhuisapotheker en het RIVM. “Veel dank voor jullie slagkracht bij deze casus!!” schreef de inspecteur in een e-mail.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
1 maand geleden

N.S.B ers dus!!

Psa
Psa
1 maand geleden

Waar is Jensen?
Ik vertrouw de medische wereld al lang niet meer. Vader van mijn buurman heeft chemo gekregen en blijkt helemaal geen kanker te hebben.

Joop
Joop
1 maand geleden

NSB dat zijn de verraders en aanhangers van nazi’s Rutte en co tuig en gifspuiters voor het geld stel moordenaars.

Brugje
Brugje
1 maand geleden

Ik ben op zoek naar zo’n gewetensvolle huisarts als Rob Elens….

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x