Buitenland

Huizenbezitters moeten verplicht renoveren en dit gaat het kosten

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Dit jaar voerde de regering van Vlaanderen een renovatieplicht in. Uit onderzoek blijkt dat deze maatregel een gemiddeld gezin tot zo’n 80.000 euro gaat kosten.

Vanaf nu moeten huizen in Vlaanderen binnen vijf jaar na verkoop aan een zogeheten EPC-score voldoen. Hiermee wordt verwezen naar de energieprestatiecoëfficiënt. Huizenbezitters die daar niet aan voldoen, riskeren een boete tot maximaal 200.000 euro of zelfs een onbewoonbaarverklaring.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
35 miljoen woningen

De regering beweert dat dit moet van Europa, maar dat blijkt niet te kloppen, schrijft Lode Goukens voor website Doorbraak. De renovatieplicht bestaat nergens in Europa, ook niet in Nederland.

Wel is er in maart dit jaar een soort Europese renovatieplicht goedgekeurd waar 35 miljoen woningen in de EU onder zouden vallen. Die renovatieplicht zou huizenbezitters in Duitsland alleen al 254 miljard euro kosten, becijferde de bank KfW. Deze Europese renovatieplicht is nog niet rond en het is nog maar de vraag of hij er ook daadwerkelijk gaat komen.

Moet dat nou?

“De Vlaamse regering zadelt de huiseigenaren op met een fors bedrag aan verbouwingskosten. Vaak tienduizenden euro’s voor een energiebesparing van jaarlijks enkele honderden euro’s. Moet dat nou?” vraagt Goukens.

Auteur Steven Arrazola de Oñate reageert: “Helaas is de Vlaamse regering al even totalitair als onze federale Vivaldi-maffia.”

Straks ook bij ons?

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 143 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T. Velzel
T. Velzel
5 maanden geleden

Kunnen ze niet verplichten en ga ik ook zeker niet doen

Mattie
Mattie
5 maanden geleden

En woningbouwverenigingen hoeven hier zeker niet aan te voldoen?

Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
5 maanden geleden

In één zin: ‘compleet gestoord, crimineel en totalitair!’ Maar deze uiting tegen de zittende macht zal wel digitaal tegengehouden worden en als ‘desinformatie’ worden gekwalificeerd…… Mensen, mensen….waar zijn we in terecht gekomen met z’n allen….. Succes in de strijd allemaal. Laat je niet uit elkaar spelen en blijf je verbinden en verenigen; het is het wapen waar ze het meest bang voor zijn! x

Rampertje
Rampertje
5 maanden geleden

Wat ben ik blij dat ik in een huurwoning woon.

Back to top button
123
0
We lezen graag je reactie!x