Buitenland

VIDEO: Amerikaanse soldaten vastgelegd op camera in Marioepol?

Help door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Oekraïense havenstad Marioepol zijn mannen in uniform gesignaleerd die vloeiend Engels spreken. Dat meldt het Russische persbureau Sputnik. Het heeft er alle schijn van dat buitenlandse strijders betrokken zijn geweest bij de aanval op de stad.

Oekraïense journalisten maakten een video waarin soldaten te zien zijn die vloeiend Engels spreken. Er wordt gesuggereerd dat defensie-aannemers zich met het Oekraïense conflict bemoeien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Marioepol, een stad in het zuidoosten van Oekraïne, werd zaterdag onder vuur genomen met langeafstandsraketten. Regeringstroepen geven de rebellen de schuld van het incident, waarbij 30 burgers om het leven kwamen.

De eerste man, die op video is vastgelegd door een lokaal persbureau, weigerde antwoord te geven op een vraag van de correspondent. Terwijl hij wegliep zei hij met een Amerikaans of Canadees accent ‘Outta my face, outta my face, please’.

In een tweede video is een geüniformeerde man te zien die op zoek is naar niet ontplofte projectielen. De persoon die de camera vasthoudt spreekt Engels met een accent, maar de man in beeld is een moedertaalspreker. “May be exploded, may be not, so blow up in situ,” zegt hij.

Het is geen geheim dat buitenlandse vrijwilligers zich aansluiten bij Oekraïense bataljons. Uit eerdere nieuwsberichten bleek dat het vaak mensen zijn die er rechtse denkbeelden op nahouden of zelfs nazi-aanhangers zijn.

De Russische president Vladimir Poetin zei dat een ‘NAVO-legioen’ tegen de rebellen in het oosten van Oekraïne vecht. “We hebben het vaak over het Oekraïense leger, maar wie vechten er nu werkelijk in het oosten van Oekraïne?” zei hij tijdens een toespraak in Sint-Petersburg. “Het zijn in veel gevallen vrijwilligersbataljons. Dat is geen leger, maar een vreemdelingenlegioen. In dit geval een vreemdelingenlegioen van de NAVO.”

[Sputnik]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

De NAVO (en haar vreemdelinge legioen) kan de oorzaak vormen tot een alles vernietigende atoomoorlog.
We zijn voor de NAVO gewaarschuwd, ze kunnen straks makkelijk de opdrachten geven om ‘ Buitenaardsen’ te vernietigen en wat dus ook de aanleiding is voor een totale nucleairevernietiging waar geen Almachtige iets tegen kan doen.

nunki
nunki
9 jaren geleden

Dit zijn geen Amerikanen, maar huurlingen die overal vandaan kunnen komen. Zoals isis strijders ook uit allerlei landen komen. USA is echt niet zo stom om boven de radar te opereren in dit conflict. Dus ja, het kan een Amerikaan zijn, maar het is niet Amerika dat daar vecht.

Ferry
Ferry
9 jaren geleden

Lijkt een beetje op gans die zogenaamde bewaking eenheid Black Water dat in feite ook allemaal huurlingen zijn om het vuur brandend te houden in Irak en Afghanistan.
En onze westerse politiekers blijven ons maar voorliegen.

Eeelke
Eeelke
9 jaren geleden

Het is bekent dat Kiev Black Water heeft ingehuurd om de sepataristen te bestrijden

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x