Gezondheid

Illegale cannabisolie ‘stopt groei’ hersentumor Britse vader

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een terminaal zieke vader claimt dat illegale cannabisolie ervoor heeft gezorgd dat zijn hersentumor niet verder groeit. Kieran McCrory kreeg twee jaar geleden te horen dat hij nog negen maanden te leven had.

Een jaar nadat hij besloot cannabisolie te gebruiken blijkt dat de tumor niet meer groeit en vinden artsen andere behandelingen op dit moment niet nodig. Kieran hoopt dat de tumor door de cannabisolie zal krimpen, meldt Belfast Live.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Kieran, woonachtig in Noord-Ierland, zei: “De tumor groeit niet meer. Hij verspreidt zich niet verder [door mijn brein] en is niet groter geworden.”

Transformatie

Tijdens een interview met BBC Radio Ulster voegde Kieran toe: “Ik wil gewoon leven. Ik heb geen pijn meer. Ik handel niet in drugs. Er zouden geen beperkingen moeten zijn als je vecht voor je leven. Ik blijf deze olie de rest van mijn leven gebruiken. Ik wil 80 jaar oud worden.”

McCrory (38) werd twee jaar geleden gediagnosticeerd met een hersentumor. Hij ging onder het mes en werd bestraald, maar kreeg daarna te horen dat hij nog negen maanden te leven had. Hij begon vervolgens cannabisolie te nemen, die voor een ‘transformatie’ zorgde.

Twee onderzoeken

In Groot-Brittannië is het verboden om cannabis te gebruiken voor medicinale doeleinden, al lopen er wel twee onderzoeken voor Cancer Research UK. Een woordvoerder van de organisatie zei: “We weten dat cannabinoïden, de actieve bestanddelen van cannabis, verschillende effecten kunnen hebben op kankercellen. Er zijn op dit moment echter geen goede klinische onderzoeken die bewijzen dat ze veilig zijn en kankerpatiënten kunnen helpen.”

In het land is inmiddels wel een spray op basis van cannabis op de markt die bedoeld is voor patiënten met MS. In de Verenigde Staten mag cannabisolie in 23 van de 50 staten worden gebruikt.

Kieran wil dat medicinale cannabis wordt gelegaliseerd in Groot-Brittannië. De Britse minister van Veiligheid Karen Bradley zei: “Er is duidelijk wetenschappelijk en medisch bewijs dat cannabis een schadelijke drug is die de mentale en fysieke gezondheid van mensen kan schaden.”

A man with a terminal brain tumour says he believes cannabis oil has helped prolong his life. Even though it is illegal 38 year old Kieran McCrory says he’s going to continue using it. Elaine McGee reports.

Geplaatst door BBC Newsline op donderdag 11 februari 2016

[Belfast Live]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
redice
redice
8 jaren geleden

En weer is het een politieker die het bestempeld als schadelijk! Het schadelijkste op aarde zijn politiekers!!! Canabisolie is wel degelijk een geneesmiddel dat werkt tegen kanker en zovele andere ziektes.

formidabele
formidabele
8 jaren geleden

hoeveel kost dat?
daar zal Schippers niet blij mee zijn, dat kost de staat centen?

Loki
Loki
8 jaren geleden

” De Britse minister van Veiligheid Karen Bradley zei: “Er is duidelijk wetenschappelijk en medisch bewijs dat cannabis een schadelijke drug is die de mentale en fysieke gezondheid van mensen kan schaden.”

Wat een wel overwogen idioot antwoord, als we het hier over cannabisolie hebben.
Uit diverse onderzoeken op universiteiten in Engeland is allang gebleken dat cannabisolie werkt tegen kanker en tumoren.
Maar ja de centjes. Kan je geen bonnetjes meer uitschrijven en de Pharma is weer blij.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x