Homepagina » Binnenland » Koning mag miljoenen aan ‘onterecht opgestreken’ subsidie houden: ‘Dit is toch werkelijk absurd’
koning
Foto: Ministerie van Defensie CC0 1.0

Koning mag miljoenen aan ‘onterecht opgestreken’ subsidie houden: ‘Dit is toch werkelijk absurd’

Onlangs zeiden drie vooraanstaande juristen in een Zembla-uitzending dat koning Willem-Alexander ten onrechte bijna 5 miljoen subsidie krijgt voor Kroondomein Het Loo. Het blijkt dat de overheid zonder enige onderbouwing de koning vrijstelt van belangrijke subsidievoorwaarden. Dit is volgens experts in strijd met de wet.

Door de vrijstelling mag de koning een gebied van 7200 hectare drie maanden per jaar sluiten voor publiek. Andere beheerders mogen dat niet. D66 en PvdD hebben naar aanleiding van de uitzending opheldering van premier Rutte gevraagd over de subsidie.

PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg stelde Kamervragen over de omstreden afsluiting van het bosgebied bij Apeldoorn omwille van de jacht. De partij vindt dat Willem-Alexander de onterecht verleende subsidie moet terugbetalen. De koning ligt al jaren onder vuur vanwege de hofjacht bij Paleis Het Loo.

Geen sprake van jacht, aldus minister Schouten

Wassenberg vroeg minister Schouten van Landbouw zich hierover uit te spreken. Die heeft nu gezegd dat de koning ‘zijn persoonlijke levenssfeer waarborgt’ en de subsidie niet hoeft terug te betalen aan de staat. Schouten vindt dat er niets verkeerd is gedaan. “De subsidie is zorgvuldig verstrekt en ik zie geen enkele grond om tot terugvordering over te gaan,” zei ze tegen De Stentor.

Dat het natuurgebied ieder jaar maandenlang is afgesloten, is toegestaan, voegde de minister toe. En dat is nog niet alles: volgens Schouten is in het Kroondomein Het Loo geen sprake van ‘jacht in de strikte zin van die term’, maar worden dieren afgeschoten om de ‘populaties in evenwicht te houden’.

Niets verkeerd?

Voor koning Bilderberg gelden duidelijk hele andere regeltjes. En de dames en heren politici wringen zich in allerlei bochten om zijn leefstijl te rechtvaardigen. Terwijl hij tijdens de coronacrisis een oproep deed om vol te houden, kocht hij een splinternieuwe ‘pooiersloep’ ter waarde van twee miljoen euro. Een koning die volgens meerdere deskundigen in strijd met de wet handelt, doet volgens minister Schouten niets verkeerd.

Mensen die zich wel netjes aan de regels houden, moeten volgens Schouten wel hard aangepakt worden. Zo bedenkt ze steeds weer nieuwe, strenge regeltjes voor de boeren om de stikstofuitstoot terug te dringen, terwijl ze zelf goede vriendjes is met de hoofdschuldige aan het stikstofprobleem. Zo diep zijn we gezonken. Welkom in Nederland.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • salvar schreef:

  hahahaha , dit is een goede.
  d666 en pvda willen opheldering om je een breuk te lachen en de rest dan?????
  alles voor de buhne en verder niets de kliek blijft samen en wat ze doen of het goed of slecht is maak geen ene zak uit.
  het klote volk moet niet mekkeren maar gewoon luisteren en verder niets.
  willem alexander van oranje die geen oranje is en onrechtmatig net als zijn voorgangers op de troon zitten.
  willem van oranje werd vermoord en had geen kinderen en was volgens mij ook niet getrouwd.

  dus wat doet hij Alexander op de troon ??
  volgens mij moet hij aftreden en kan hij naar de overkant met zijn sloep.
  sorry eerst het geld terug.

  32 likes
 • kuus schreef:

  De Nederlandse belasting betaler heeft 3 zeer grote geld verslinders in hun bestand het europa gat het kongingshuis gat en het politieken den haag gat als we die drie gaten dicht gooien hebben we zoveel geld over dat we met 60 jaar al van ons pensioen kunnen genieten en als we al dat gestolen geld terug halen kunnen we 50 jaar al van ons pensioen genieten .

  30 likes
 • H.J. schreef:

  Dit toont eens te meer aan, dat de belastingbetalende Nederlander, gewoon fors bij de ballen wordt gepakt.

  Dit is gewoon vanuit het Koningshuis, een schandalige ik ben de Koning mentaliteit.

  Maar Rutte stelt dat hij de MP van alle Nederlanders is, vergeet het maar, dat is ook met WA niet het geval.

  26 likes
 • Margie schreef:

  volgens Schouten is in het Kroondomein Het Loo geen sprake van ‘jacht in de strikte zin van die term’
  Jacht op onschuldige kleintjes…bloed kruipt waar het niet gaan kan

  20 likes
 • Liz schreef:

  En ook al moeten zij het terugbetalen zal Rutte dat wel weer compenseren, want hoe je
  Het ook went of keert, het kloningshuis heeft alles te danken aan het uitpersen van hun “onderdanen”🤬🤬🤬🤬afzetten dus net als ons kabinet die steeds meer bestaat uit ondemocraten, wij zijn een bananenrepubliek in de polder geworden,ik ga emigreren

  19 likes
 • Mikkel schreef:

  Jacht op kinderen is geen jacht in de strikte zin van die term natuurlijk…

  18 likes
 • Jeff schreef:

  Het enige absurde eraan is dat het volk het pikt en niet massaal in opstand komt. Over de volgende subsidie zal niets meer te vinden zijn.

  16 likes
  • Eli schreef:

   Dat hebben we met name aan de media te danken

   0 likes
   • Sjaakie van den Hoek schreef:

    Hebben jullie wel eens een echte arrogante kop gezien? Nee? Dan moeten jullie eens naar die foto van die
    in Nederland geboren Duitser kijken die getrouwd is met een Argentijnse.
    Wat een vreselijke kop heeft die man.

    4 likes
 • Ron Swart schreef:

  Ons staatshoofd WA van Buren (voor intimi Willy) is lid van een aantal duistere clubs. Van de door zijn overgrootmoeder Wilhelmina in 1946 opgerichte Johanniter Orde is hij sinds 1996 rechtsridder en vanaf 2016 mag hij zich erecommandeur noemen. Zijn moeder Beatrix is door haar vader Bernhard op 19 juni 1959 in de Haagse Ridderzaal tot erecommandeur geslagen van deze Orde. In de datum 19.06.1959 zitten drie negens en als je deze omkeert, krijg je het getal 666 en dat verwijst naar Openbaringen 13.
  De Johanniter Orde is van oudsher de protestantse tegenhanger van de Orde van Malta, maar sinds 1963 is achter de schermen sprake van samenwerking – onder het mom van oecumene. Carlos de Borbon de Parme, oudste zoon van Irene van Lippe is lid van Orde van Malta.
  Verder is Willy in navolging van zijn moeder een frequent bezoeker van de door opa Bernhard en de door de jezuïeten opgeleide Poolse Brit Józef Retinger oprichter van de Bilderberg-conferenties. In 2016 is Willy uitgejouwd door omstanders tijdens de Bilderberg-conferentie in Dresden (Duitsland).
  De meest duistere club is m.i. de onder leiding van koningin Elizabeth II staande Committee of 300. Volgens mijn informatie vormen momenteel Noud Wellink (DNB-directeur 1997 – 2011), Frits Bolkestein (EU-commissielid 1999 – 2004), Carlos de Borbon de Parme, ex-staatshoofd Beatrix von Lippe-Biesterfeld, Mabel van Oranje, (prins) Constantijn van Amsberg en ons aller Willy de Nederlandse ‘delegatie’. Wim Duisenberg was tot zijn dood in 2005 lid. De in 1727 opgerichte Committee of 300 is voortgekomen uit het bestuur van de East India Company, de Britse tegenhanger van de VOC.
  De Committee of 300 heeft in het verleden China op de knieën gekregen door een groot deel van de bevolking verslaafd te maken aan opium, hetgeen in Bengalen werd verbouwd. De huidige wereldwijde drugsgerelateerde problemen zijn allemaal terug te voeren op bemoeienis van de Committee of 300.
  Op 14 september 1982 is prinses Gracia volgens de officiële lezing verongelukt met haar Range Rover, omdat de remmen weigerden. Niets is minder waar: tot drie keer toe is de Monegaskische prins Rainier Grimaldi te verstaan gegeven niet meer dan de afgesproken opbrengst van de drugssmokkel tussen Corsica en Monte Carlo zich toe te eindigen.
  Voor meer info: http://themillenniumreport.com/2015/11/the-committee-of-300-who-are-they/

  12 likes
 • Rob Klaasen schreef:

  Ach potverdikkie moet die armoe leider zijn subsidie terug betalen , is toch zielig hij heeft het al zo zwaar .
  Ik vind dat we een crowtfunding actie moeten oprichten want dalijk kan Maxima geen nieuwe kleertjes meer kopen en moet ze nood gedwongen naar de voedselbank met 3 kinderen , pot jan doosie dat kunnen we toch niet over onze kant laten gaan .

  11 likes
 • NéS schreef:

  It’s good to be the king 😂

  8 likes
 • Justin schreef:

  Joh die Oranje lui doen wel altijd net of ze zo dicht bij de bevolking staan ,maar voor mij is het allemaal nep ,ze leven m.i helemaal in hun eigen bubbel gewend om alles te krijgen wat ze willen,en dat iedereen voor ze knipt en buigt .Buitenshuis ff die nep glimlachjes opzetten en zwaaien naar het publiek en ze gaan weer net zo “leuk” door met hun m.i onsmakelijk vertoon van decadentie.Eigenlijk vind ik ze te bespottelijk om nog een beetje serieus te nemen.
  Dat is dus wat IK vind En ik mag dat vinden.

  7 likes
  • Mart schreef:

   Ik woon alweer 35 jr in de Republiek Brasil.zonder het gevoel te hebben verneukt te worden…..integendeel.Hier laden de meeste ”POLITIEKERS” hun zakken vol als ze de kans krijgen,maar ik heb niet de indruk dat ik daar aan mee betaal…heb er tenminste geen weet van.Presidenten mogen soms 8 jr regeren,maar velen verdwijnen na vier jaar van het toneel. Dit ligt wat anders met een koningshuis en aanverwanten,deze moet de belasting betalende burger hun hele leven onderhouden…….Slim clubje die Oranjes(met hun gestolen naampjes).

   1 likes
 • jack kerst schreef:

  zo zit de Nederlands politiek in elkaar. de appel valt niet ver van de boom. speciaal in de hogere kringen.

  6 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Drijfjacht zonder toeschouwers en pers.

  5 likes
 • Ron schreef:

  In Belgie mag de koning het geroofde kapitaal in Congo behouden en mag de belastingbetaler de Congolezen vergoeden in samenspraak met de graaiers uit de Wetstraat.

  5 likes
 • Millie schreef:

  ach… een druppel op de gloeiende plaat van ons overheidsapparaat…. hoeveel vaccins zou onze minister president hiervan kunnen bestellen?

  1 likes
  • Thomas schreef:

   Gewoon terug vorderen net als met de toeslagen voor de kinder opvang en niet nog meer kunstwerken die van de staat zijn stiekem verkopen dat is diefstal in mijn ogen waar is nu de gerechtigheid juist ver te zoeken

   1 likes
 • wim11 schreef:

  Waar is Pieter Omtzigt?

  1 likes
 • Legalize schreef:

  Die bilderbergers helpen elkaar wel, corrupte bende.

  1 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans: ‘Ik hoef geen vaccin, chip of biometrisch fakking paspoort’

  De media volgen één lijn als het ...

  artsen

  Artsen in frontlinie coronacrisis slaan terug: ‘Wij laten ons niet de mond snoeren’

  Maandag censureerden de social media een persconferentie ...

  >