Blog

Wat is hybride werken – alles wat je moet weten

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De kans is groot dat je wel eens van de term hybride werken hebt gehoord. Hoewel het coronavirus voor een groot gedeelte weer achter ons ligt is het een feit dat het heeft gezorgd voor veranderingen in de manier van werken. Het hybride werken is dan ook echt dé norm geworden voor veel bedrijven.

Weet je niet zo goed wat hybride werken inhoudt? En ben je benieuwd waar je op moet letten als je binnenkort zelf hybride moet werken? In dit geval raden wij je aan om snel verder te lezen, in dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je maar moet weten over het hybride werken!

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
De definitie van hybride werken

We zullen je straks meer laten zien over de voordelen van hybride werken. Maar voor het zover is doen we er verstandig aan om toch even stil te staan bij de definitie zelf. In eenvoudige bewoordingen is het hybride werken aan te merken als een flexibel werkmodel waarbij werknemers vanuit verschillende locaties kunnen werken.

De betekenis ervan is terug te vinden in de term ‘hybride’. Als voorbeeld kan je denken aan hybride auto’s. Deze auto’s combineren zowel elektrische als traditionele motoren om te rijden. Op dezelfde manier combineert hybride werken de mogelijkheid om thuis te werken met de optie om op kantoor te werken.

De trend richting het hybride werken is grotendeels het gevolg van de Covid-19 pandemie, waarbij veel werknemers maar één of twee dagen per week naar kantoor gingen om te voorkomen dat grote groepen bij elkaar kwamen.

Voordelen van hybride werken

Als werknemer vraag je je wellicht af wat nu precies de voordelen zijn van hybride werken ten opzichte van de normale manier van werken op kantoor. Het grootste voordeel is dat je in staat bent om beter te functioneren op het werk.

Bij een normaal kantoormodel wordt van mensen verwacht dat ze elke werkdag tussen 9 uur ’s ochtends en 5 uur ’s middags bezig zijn met werk. In de praktijk zien we alleen dat veel mensen dit helemaal geen fijne uren vinden om te werken. Dit zorgt er dan ook voor dat ze niet optimaal functioneren op het werk.

In een hybride kantoormodel hebben werknemers veel meer flexibiliteit om aan het werk te gaan. Sommige mensen werken bijvoorbeeld het best vroeg in de ochtend, terwijl anderen het beter doen in de avond. Hybride werken maakt dit allemaal mogelijk.

Naast het feit dat hybride werken goed is voor de algehele productiviteit, kan het ook nog eens het gevoel van vrijheid en de arbeidstevredenheid van een werknemer vergroten. Met de mogelijkheid om te werken waar ze willen, hebben werknemers het gevoel dat ze meer controle hebben over hun werkschema en privéleven. Dit zorgt er dan ook voor dat de werk-/privébalans beter wordt dan dat deze voorheen was bij een regulier kantoormodel.

Onderzoek naar tevredenheid van werknemers

Deze voordelen zijn niet alleen gebaseerd op de theorie, de praktijk leert ons namelijk dat er erg veel mensen zijn die hybride werken als super fijn bestempelen. Uit een bekende enquête van Envoy en de bekende Wakefield Research Center blijkt dat de helft van de werknemers (47%) op zoek zou gaan naar een andere baan als hun werkgever geen flexibel werkmodel aanbiedt.

Dit is dan ook de reden dat 56% van die bedrijven hun werknemers zelf laten kiezen wanneer en hoe vaak ze naar kantoor komen. De kans is groot dat deze trend zich de komende jaren verder zal ontwikkelen.

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over de betekenis van hybride werken. Zoals het er op dit moment naar uitziet zal hybride werken de komende jaren alleen nog maar populairder worden voor een groot aantal bedrijven. Dit betekent dan ook echt dat het aan jou als hybride werkgever of werknemer is om het onder de knie te krijgen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lees ook
Close
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x