Buitenland

“Belgische farmabazen deden willens en wetens zaken met één van de grootste drugsbaronnen in Mexico”

Help ons door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zeven Belgische farmabazen worden ervan verdacht willens en wetens één van de grootste drugsbaronnen in Mexico te hebben voorzien van geneesmiddelen. Daarmee kon de crimineel de gevaarlijke drug crystal meth maken, bestemd voor de Amerikaanse markt.

Het gaat in totaal om tientallen miljoenen pillen per jaar, goed voor honderden miljoenen euro winst. De kranten De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg brachten het nieuws woensdagochtend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Crystal meth, ook wel ice genoemd, is een ware plaag in Amerika. Tachtig procent van de icepillen wordt in Mexico gemaakt. De geneesmiddelen bevatten efedrine, een vrij onschuldig product dat ook in hoestsiroop zit. Maar efedrine is ook de basisgrondstof om de sterk verslavende drug te maken. Om die reden is de invoer van het product verboden in Mexico.

66 miljoen pillen

De Mexicaanse drugsbaron Ezio Figueroa-Vasquez zocht contact met fabrikanten of handelaars in efedrinehoudende geneesmiddelen in onder meer Europa. In België zou de drugsbaron contact hebben gehad met onder meer Sterop in Brussel en Andacon in Dadizele.

De farmabazen zouden de man aan vier ton efedrine geholpen hebben, goed voor meer dan 66 miljoen icepillen en een omzet van 360 miljoen euro. Op een gegeven moment kwamen de douane en de politie de handel op het spoor.

Meest gezochte meth-fabrikant

De Belgen beweren zelf dat zij de eindbestemming van de pillen niet kenden toen ze de efedrinehoudende producten leverden. Sterop stelt bovendien te zijn misleid door één van zijn vertegenwoordigers. Maar volgens het OM blijkt uit mailverkeer en afgetapte telefoongesprekken dat de farmabedrijven bewust gehandeld hebben. Daarom worden ze vervolgd.

Ezio Figueroa-Vasquez is voor de Amerikanen de meest gezochte meth-fabrikant ter wereld. In de VS riskeert hij levenslang.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
8 jaren geleden

confirmed !!!

illegal mafia meets legal mafia

exegese
exegese
8 jaren geleden

De top van de onderwereld en de bovenwereld loopt naadloos in elkaar over, dat moet inmiddels toch iedereen wel duidelijk zijn. Daarom moeten we daar ook zo snel mogelijk vanaf. Er komt een tijd dat zal blijken dat we dat tuig helemaal niet nodig hebben, en die tijd komt sneller dan je denkt.

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Interessant artikel. Hoe zit het met lijntjes naar Nederland?

ferrimassi
ferrimassi
8 jaren geleden

De Belgen verkopen ook wapens aan iedereen en zijn grootmoeder. Alle drugshandel gebeurd met de goedkeuring van overheden. Alleen onafhankelijke competitie word opgedoekt. Het zou mij niet verbazen als de nederlandse xtc handel door de aivd geregeld word, ik bedoel de cia handelt ook in crack/cocaine. De turkse overheid zit vuistdiep in de heroine handel.. De zogenaamde oorlog tegen drugs is een gigantische farce als je het mij vraagt. Overheden zouden 95% van de drugs kunnen tegenhouden met de juiste instelling. En dan heben we het nog geen eens over de miljarden aan kosten die verslaafden genereren voor big pharma en psychiatrie.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x