Homepagina » Buitenland » “Belgische farmabazen deden willens en wetens zaken met één van de grootste drugsbaronnen in Mexico”
"Belgische farmabazen deden willens en wetens zaken met één van de grootste drugsbaronnen in Mexico"

“Belgische farmabazen deden willens en wetens zaken met één van de grootste drugsbaronnen in Mexico”

Zeven Belgische farmabazen worden ervan verdacht willens en wetens één van de grootste drugsbaronnen in Mexico te hebben voorzien van geneesmiddelen. Daarmee kon de crimineel de gevaarlijke drug crystal meth maken, bestemd voor de Amerikaanse markt.

Het gaat in totaal om tientallen miljoenen pillen per jaar, goed voor honderden miljoenen euro winst. De kranten De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg brachten het nieuws woensdagochtend.

Crystal meth, ook wel ice genoemd, is een ware plaag in Amerika. Tachtig procent van de icepillen wordt in Mexico gemaakt. De geneesmiddelen bevatten efedrine, een vrij onschuldig product dat ook in hoestsiroop zit. Maar efedrine is ook de basisgrondstof om de sterk verslavende drug te maken. Om die reden is de invoer van het product verboden in Mexico.

66 miljoen pillen

De Mexicaanse drugsbaron Ezio Figueroa-Vasquez zocht contact met fabrikanten of handelaars in efedrinehoudende geneesmiddelen in onder meer Europa. In België zou de drugsbaron contact hebben gehad met onder meer Sterop in Brussel en Andacon in Dadizele.

De farmabazen zouden de man aan vier ton efedrine geholpen hebben, goed voor meer dan 66 miljoen icepillen en een omzet van 360 miljoen euro. Op een gegeven moment kwamen de douane en de politie de handel op het spoor.

Meest gezochte meth-fabrikant

De Belgen beweren zelf dat zij de eindbestemming van de pillen niet kenden toen ze de efedrinehoudende producten leverden. Sterop stelt bovendien te zijn misleid door één van zijn vertegenwoordigers. Maar volgens het OM blijkt uit mailverkeer en afgetapte telefoongesprekken dat de farmabedrijven bewust gehandeld hebben. Daarom worden ze vervolgd.

Ezio Figueroa-Vasquez is voor de Amerikanen de meest gezochte meth-fabrikant ter wereld. In de VS riskeert hij levenslang.

[Nieuwsblad]


Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. confirmed !!!

  illegal mafia meets legal mafia

  18 likes
 2. De top van de onderwereld en de bovenwereld loopt naadloos in elkaar over, dat moet inmiddels toch iedereen wel duidelijk zijn. Daarom moeten we daar ook zo snel mogelijk vanaf. Er komt een tijd dat zal blijken dat we dat tuig helemaal niet nodig hebben, en die tijd komt sneller dan je denkt.

  14 likes
 3. De Belgen verkopen ook wapens aan iedereen en zijn grootmoeder. Alle drugshandel gebeurd met de goedkeuring van overheden. Alleen onafhankelijke competitie word opgedoekt. Het zou mij niet verbazen als de nederlandse xtc handel door de aivd geregeld word, ik bedoel de cia handelt ook in crack/cocaine. De turkse overheid zit vuistdiep in de heroine handel.. De zogenaamde oorlog tegen drugs is een gigantische farce als je het mij vraagt. Overheden zouden 95% van de drugs kunnen tegenhouden met de juiste instelling. En dan heben we het nog geen eens over de miljarden aan kosten die verslaafden genereren voor big pharma en psychiatrie.

  9 likes
 4. Interessant artikel. Hoe zit het met lijntjes naar Nederland?

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het verschil tussen een medicijn en vergif is vaak niet groot. Oud-huisarts vertelt in dit boek waarom antidepressiva geen zin hebben

Het verschil tussen een medicijn en vergif is vaak niet groot. Oud-huisarts vertelt in dit boek waarom antidepressiva geen zin hebben

Heel veel Nederlanders, zo’n 1,2 miljoen, slikken ...

Elk mens kan hier doorzien dat de farmaceutische industrie het rechtsapparaat omkoopt. Is deze natuurgenezeres onterecht veroordeeld?

Elk mens kan hier doorzien dat de machtige farmaceutische industrie het rechtsapparaat omkoopt. Is deze natuurgenezeres onterecht veroordeeld?

Natuurgenezeres Sara Glatt uit Kockengen werd onlangs ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.