Binnenland

Imam Salam tijdens verhoor in Tweede Kamer: ‘U moet naar mij luisteren, ik ben hier de baas’

Help ons door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hij weigerde te staan bij de eedaflegging, wilde geen duidelijke antwoorden geven, praatte ongevraagd aan één stuk door en zou zelfs hebben gelogen onder ede. Een parlementaire onderzoekscommissie voelde woensdag imam Suhayb Salam van de alFitrah-moskee in Utrecht aan de tand.

De commissie wilde weten hoe Salam de financiën van de moskee en de koranscholen heeft geregeld.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het verhoor maakt deel uit van een onderzoek naar ongewenste buitenlandse beïnvloeding van islamitische instellingen.

Schijnvertoning

Onderzoeker Trees Pels van het Verweij-Jonker Instituut schetste voorafgaand aan het verhoor een alarmerend beeld van de organisatie van Salam, waar kinderen tijdens buitenschoolse lessen zou worden aangeleerd zich van de samenleving af te keren.

Salam stelde meerdere keren tijdens het verhoor dat híj gaat over hoe hij antwoord wil geven, en niet de commissie.

Hij noemde het verhoor een ‘schijnvertoning’ en ‘poppenkast’.

Dit is dus de religieus leider van één van de grootste salafistische moskeeën in Nederland.

Stuitend neerbuigende arrogantie

Op internet maakte het tumultueuze verhoor veel los.

Jack Vinders tweette: “Imam Salam bij het verhoor: U gaat hier niet de hogere over mij spelen! Geeft geen antwoord op de gestelde vragen. Geeft geen gevolg aan de oproep om te stoppen met praten. Stelt dat politici heropvoeding nodig hebben. Staaltje van zich buiten de Nederlandse wet wanen.”

“Het verhoor van Salam geeft een glashelder beeld van zijn stuitend neerbuigende arrogantie, en vooral zijn totale minachting voor deze commissie, en daaruit voortvloeiend de Nederlandse wet,” voegde Lineke toe.

Hans Laat schreef: “Als het aan deze imam Suhayb Salam ligt, zal Nederland een islamitisch land worden. Terug naar de oertijd!”

‘Weg met die gast!’

En Don Salieri: “Vandaag werd weer eens pijnlijk duidelijk dat sommige imams onze rechtsstaat totaal niet erkennen en wetten openlijk aan hun laars lappen. Salam noemde het verhoor een ‘poppenkast’ en wilde de commissie zijn regels opleggen. Weg met die gast!”

Hoe schreven de media eigenlijk over Salam? De Volkskrant sprak vol bewondering over hem en omschreef hem als een ‘zwierige glimlachende imam’. Op Joop.nl werd de imam de hemel in geprezen.

Kamerlid Machiel de Graaf (PVV) reageerde: “Nog nooit werd de Tweede Kamer zo walgelijk geminacht als door de islam, in persoon van deze Salam. De Volkskrant behandelt zo iemand met alle egards. Ziek!”

Bekijk het filmpje hieronder:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
anoniem
anoniem
4 jaren geleden

zou maar buigen met Robotjetten?

Ron
Ron
4 jaren geleden

Blijkbaar kunnen sommigen niet goed lezen en dit vooral ter linker zijde.Eigenlijk Mohammed zelf die verklaarde dat hij in zeer letterlijke zin door een geest bezeten was, namelijk door Allah die hem als spreekbuis gebruikte. Zelf als kanaal gebruikt worden door een ander wezen, dat is per definitie wat men bezetenheid noemt. De Mekkanen geloofden meestal wel in djinns, wezens die tot het geestenrijk behoorden doch qua moraal en intellekt weinig van de mens verschillen, en b.v. goedaardig danwel boosaardig kunnen zijn (dit i.t.m. de engelen, die zuiver instrument van Gods wil zijn). Dat djinns er belang in stelden, bezit te nemen van een mens, dat was nog aannemelijk, maar dat de Schepper van het heelal zich hiermee zou bezighouden, gold als absurd. Te meer daar de zogezegde openbaringen van de bezitnemende geest via Mohammed wat al te banaal waren om van goddelijke oorsprong te kunnen zijn.Rond zijn 40 jaar, een typische leeftijd voor het akuut worden van paranoïa, begint Mohammed te lijden aan sensorische (visue le maar vooral auditieve) hallucinaties. Inhoudelijk geeft de stem die hij in zijn hallucinatie hoort, vorm aan een uitverkiezingswaan : hij denkt dat Allah tot hem spreekt, hoewel er absoluut niets is in de hele Koran dat niet vanuit Mohammeds kulturele en persoonlijke achtergrond begrepen kan worden.Mohammed was uiterst onverdraagzaam tegen alwie zijn waan in twijfel trok. Zoals vele paranoïde mensen was hij echter verstandig genoeg om te weten hoever hij kon gaan in het beledigen en uitdagen van andersdenkenden : pas toen hij in Medina over een legermacht beschikte, gaf hij de ongelovigen de keuze tussen de bekering en de dood. Bij zijn veroveringen wist hij zeer goed wanneer te zalven en wanneer te slaan, in funktie van zijn strategische objektieven. Maar reeds in Mekka ging hij af en toe wild te keer tegen de gevestigde kultuur en tegen al wie niet in zijn aanspraken op profeetschap geloofde. Het is daarom niet zonder belang om te weten met welke doktrine Mohammed zijn veldtochten tegen de ongelovigen rechtvaardigde. De Koran-doktrine hierover komt in het volgende hoofdstuk aan bod, hier halen we enkele uitspraken aan die de traditie aan Mohammed zelf toeschrijft : * “Zelfs maar één dag voor de islam strijden is meer waard dan de hele wereld en al wat erin is.” (25)

* “Gij zult de joden bestrijden totdat zelfs de steen waarachter een jood zich verbergt, u toeroept : ‘Dienaar Gods, ziehier een jood achter mij : doodt hem !'” (26)

* “Allah patroneert hem die uitrukt om te strijden op de weg van Allah. Als hij niet gedood wordt, zal hij met buit en beloningen beladen terugkeren, en als hij sneuvelt, zal hij naar het Paradijs gaan.” (27)

* “Ik zweer bij Allah : ik wil sneuvelen op de weg van Allah, en sneuvelen en opnieuw tot leven gebracht worden, en nog eens sneuvelen en opnieuw tot leven gebracht worden, zodat ik telkens weer verdienste kan verwerven.” * “Het hellevuur zal niet de benen raken van hem die met stof bedekt wordt in de strijd op de weg van Allah.”

* “Hij die een ander helpt met wapens om te strijden op de weg van Allah is als de voorvechter zelf, en deelt in de beloning. En ook wie achterblijft om voor de familie van de strijder te zorgen, is als de strijder zelf.”

* “Deze religie is voor altijd opgericht, tot de Dag der Verrijzenis, zolang de moslims ervoor vechten.”

* “Op de laatste dag zullen de wonden van zij die gewond zijn op de weg van Allah zichtbaar zijn, en druipen van het bloed, maar hun geur zal als muskus-parfum zijn.”

* “Sneuvelen op de weg van Allah vereffent alle zonden (maar niet de schulden).”

* “Hij die sterft en nog niet voor de islam gevochten heeft, noch zelfs bij zichzelf gedacht heeft : ‘Allah geve dat ik een strijder word die sterft op de weg van Allah’, hij is als een huichelaar.”

* “Strijden op de weg van Allah, of daartoe besluiten, is een goddelijke plicht. Wanneer uw imaam u beveelt om te gaan vechten, gehoorzaamt hem dan.”

Specifiek tegen degenen die de islam afvallig worden, is het vers : “Als zij zich van u afkeren, grijpt hen en brengt hen ter dood waar ge hen maar vindt.” [4:89] Tot op heden staat op geloofsafval de doodstraf. 40) “Doch de straf voor hen die Allah en Zijn boodschapper bestrijden en verderf (= ongeloof) brengen in het land, is dat zij gedood worden of gekruisigd, dat hun beide handen of voeten afgehakt worden, of dat zij verbannen worden.” [5:33]

johan
johan
4 jaren geleden

Ontregelen en hufterigheid. Wat een triestigheid.Wegwezen!

MGTOW91
MGTOW91
4 jaren geleden

Deze man is echt verschrikkelijk extreem gevaarlijk, daar is zelfs Kuzu er niks bij, en had allang uit ons land opgedonderd moeten zijn.

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x