Homepagina » Buitenland » Huisarts: ‘Ik hoop dat we OMT en regering ter verantwoording gaan roepen. Dit mag nooit meer gebeuren’
omt
Foto: OMT-voorzitter Jaap van Dissel (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Huisarts: ‘Ik hoop dat we OMT en regering ter verantwoording gaan roepen. Dit mag nooit meer gebeuren’

Eerder dit jaar bleek dat het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken samen met wetenschappers aan een strategie heeft gewerkt om de angst voor corona te vergroten en zo begrip voor ingrijpende coronamaatregelen te kweken.

Nu blijkt ook de Britse regering wetenschappers te hebben misbruikt om middels het zaaien van angst de gewenste coronamaatregelen door te drukken. Een aantal hebben last gekregen van gewetenswroeging en doen in de krant The Telegraph hun verhaal.

Een commissie van SAGE, het Britse OMT, waarschuwde ministers in maart vorig jaar dat ze het ‘waargenomen dreigingsniveau’ van corona moesten verhogen, omdat ‘een aanzienlijk aantal mensen zich nog steeds niet voldoende bedreigd voelt’.

Dystopisch

Eén van de gewetensbezwaarde wetenschappers, Gavin Morgan, zei: “Het is duidelijk dat de inzet van angst als controlemiddel niet ethisch is. Het inzetten van angst riekt naar totalitarisme.” Een ander OMT-lid voegde toe: “De manier waarop we angst hebben ingezet, is dystopisch.”

Weer een ander zei: “Je zou psychologie ‘mind control’ kunnen noemen.” Iemand zei ook dat ze verbijsterd waren over de inzet van gedragspsychologie als wapen tijdens de pandemie. Een lid van het Britse OMT waarschuwde dat ‘mensen de pandemie gebruiken om de macht te grijpen en dingen door te drukken die normaal gesproken niet zouden gebeuren’.

Zeer ernstige vragen

Parlementslid Steve Baker, vicevoorzitter van de Covid Recovery Group, reageerde: “Als het waar is dat de overheid het besluit heeft genomen het publiek bang te maken zodat het zich aan de regels zou houden, roept dat zeer ernstige vragen op over het soort samenleving dat we willen worden. Ben ik bang dat het huidige regeringsbeleid de wortels van het totalitarisme versterkt? Ja, natuurlijk is dat het geval.”

Huisarts Els van Veen, die het artikel van The Telegraph heeft vertaald, schrijft op Twitter: “Ik hoop dat we in Nederland ook het OMT en regering (en media) ter verantwoording gaan roepen. Dit mag nooit meer gebeuren.”

[Telegraph]
4.7 97 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
No name
No name
5 maanden geleden

ANGSTZAAIEN !! Dat was ook hier de opdracht. En dat is aardig gelukt. De meeste mensen doen het in hun broek voor een “ziekte” waarvan het bestaan nog nooit bewezen is. Gelukkig worden steeds meer mensen wakker en blijft het verzet tegen alle onterechte maatregelen groeien. Huisarts Els van Veen verdient een zeer brede steun voor haar plannen; forse straffen voor alle geldwolven binnen het OMT en de coalitie.

levitas
levitas
5 maanden geleden

zij moeten worden aangeklaagd en vervolgd worden.

Gwedins
Gwedins
5 maanden geleden

Huigelaars zijn ook deze wetenschappers. Ze hebben het nog steeds over een pandemie en ze weten dondersgoed dat er niet zoiets bestaat als een pandemie, net zo min als dat er besmettelijkheid bestaat. Beide zijn van begin tot eind gefabriceerd op leugens. Je kan alleen ziek worden van het beter worden van het lichaam, die dan z’n afvalstoffen uitscheid (terraintheory). Op deze site helaas nog is dat NOOIT aan de kaak gesteld, ik zeg het maar even🤔

ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

Het is vooral de kl*te reguliere media die zich moet verantwoorden.

Als zij hun werk na drie weken hadden gedaan (de eerste drie weken kan ik ze zonder vergelding vergeven) dan zouden wij nu niet in deze totalitaire situatie zitten.

Maar ja, de reguliere media is in handen van de regering en de Cabal.

x

Check Also

agema

Fleur Agema geeft De Jonge flinke uitbrander: ‘Niemand snapt uw beleid nog’

“De besmettingen lopen weer op. Daarom moeten ...

corona

Kabinet zinspeelt op strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden: ‘Waar zijn we mee bezig?!’

Het kabinet gaat zich beraden op nieuwe ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

81
0
We lezen graag je reactie!x