Binnenland

Crowdfundingcampagne voor eerste verpakkingsvrije winkel in Nederland van start

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Duitsland en België hebben al een verpakkingsvrije supermarkt. Als alles goed gaat krijgt Nederland er binnenkort ook één. Bag & Buy is een crowdfundingcampagne gestart om in ons land een verpakkingsvrije winkel te realiseren.

Stel je voor dat er in Nederland een supermarkt zou zijn waar je heel veel droge producten kunt kopen zoals noten, gedroogd fruit, muesli, zaden, pitten, bonen, kruiden en specerijen, rijst en pasta, maar ook olie, azijn en wijn, en dat zoveel mogelijk uit bakken, dispensers, kruiken en vaten. Je bepaalt zelf de hoeveelheid.

Ideaal voor dat ene recept, voor alleenstaanden, voor creatieve zelf-bakkers, mensen met een allergie, of mensen die groot willen inkopen. Zo wordt het gebruik van verpakkingen teruggedrongen en wordt verspilling tegengegaan. In de winkel koop je eenmalig een pot of fles of je neemt iets mee van huis. Ook zijn er biologisch afbreekbare zakjes te krijgen.

In Berlijn en Bonn hebben verpakkingsvrije supermarkten onlangs hun deuren geopend. In Antwerpen is ook een ‘zero waste’ winkel gestart. In Amerika heeft de biologische keten Wholefoods in elke supermarkt een afdeling ‘bulk foods’. Winkeleigenaren waren enthousiast omdat het goed verkocht en klanten omdat het een lang gekoesterde wens was. Het past in de tijd van bewuster kopen en bewuster keuzes maken.

Bag & Buy gaat open in de stad waar de meeste financiële steun wordt gegeven. In de eerste week hebben de initiatiefnemers al ruim 32.000 euro opgehaald. Bag & Buy wil bijdragen aan een duurzame samenleving door een winkel te worden waar je zelf kunt bepalen hoeveel je koopt en waar alles erop gericht zal zijn om zo weinig mogelijk verpakkingen te gebruiken.

[Doorgaan]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
8 jaren geleden

Hadden we daar al niet eens eerder een item op deze site over gelezen ?
Hebben jullie al de resultaten van deze winkels ? Of de mensen er tevreden over zijn, of de service goed is, of de producten vers genoeg zijn, of het hygiënisch genoeg is ?
Kortom; of het werkt ?
Ben ik dan toch wel eens benieuwd naar.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
8 jaren geleden

En dan te bedenken dat dit vroeger al heel gewoon gebeurde, wat is er in godsnaam fout gegaan in deze wereld.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
8 jaren geleden

Oh ik snap het al, toen kwam er een warenwet.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
8 jaren geleden

Het moest allemaal anders.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x