Homepagina » Buitenland » EU is in paniek. Parlementslid legt uit waarom het Britse vertrek ‘rampzalig’ is voor ons
EU

EU is in paniek. Parlementslid legt uit waarom het Britse vertrek ‘rampzalig’ is voor ons

De EU is in paniek. Groot-Brittannië is een geduchte concurrent nu veel landen in Europa er belabberd voor staan. Dat zegt het Britse parlementslid Iain Duncan Smith in gesprek met The Sun Online.

De brexit is een enorm probleem voor de EU, aldus Smith.

Hij wees erop dat de Europese Unie verdrinkt in regels, verordeningen en bureaucratie. “Wij gaan ons losmaken uit dit web en onze eigen regels maken.”

Recessie

Smith wees erop dat de EU er via de brexitonderhandelingen voor wil zorgen dat Groot-Brittannië niet met de rest van Europa kan concurreren.

“Dat zullen we niet toelaten,” zei hij.

Het ziet er niet goed uit voor de EU, benadrukte het parlementslid. “Duitsland en Frankrijk staan aan de rand van een recessie, Italië en Spanje bevinden zich in een recessie en Griekenland staat er ook slecht voor.”

Puinhoop

De zogenaamde ‘motoren’ van de Europese economie zijn een puinhoop, zei Smith.

De EU doet alsof het allemaal wel meevalt, maar het Britse vertrek is ‘rampzalig’. “Wij hebben de overhand bij de onderhandelingen.”

Vaarwel

“Wij accepteren de regels van de Europese Unie niet, we accepteren niet dat we verantwoording moeten afleggen aan het Hof van Justitie van de EU,” zei Smith. “We maken onze eigen regels.”

“Vaarwel, Europa.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[The Sun]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
1 jaar geleden

We gaan het beleven. Mooie woorden, daar win je vast een hoop zielen mee. Wat zal het neveneffect daarvan dan weer zijn? Ter vergelijking; Hitler wist de meute ook te overtuigen, door onder de tirannie van de 1e wo winnaars door te duiken. Wij gaan het allemaal anders doen, waren toen zijn woorden. Ik zeg niet … luister goed, ik zeg NIET dat het nu hetzelfde is, maar het schept wel verwachtingen en verwachtingen kun je verschillend uitleggen. Als ik morgen iedereen een basisinkomen beloof, dan geeft mij dat ook bepaalde rechten. Mensen als Khadaffi of Saddam Hussein wisten dit goed te benutten. Dat deden ze overigens best netjes, maar helaas hadden ze de VOC mentaliteit tegen zich en bleek het niet lid zijn van het IMF hen fataal. GB lijkt mij te weten wat het doet, maar zijn wel lid van het IMF. Sterker nog, ze zijn een van de oprichters. Ik kan alleen maar hopen, dat de uittrede van de EU ook een soort van nul-meting is en dat dit aangepakt wordt om een echte verstandhouding te komen met het volk. Heb ik er vertrouwen in? Ach, wie en wat ben ik, zonder vertrouwen?

Exegese
Exegese
1 jaar geleden

Meg met die EU, molensteen om je nek, bolwerk van bureaucratie en peperdure belemmeringen.

Louise
Louise
1 jaar geleden

Oh wat zullen die Engelse opgelucht zijn dat ze uit de wurggreep zijn van een stelletje zelfbenoemde graaiende idioten.. Gewoon vrije handel en niet van die dicht getimmerde constructie’s , Die hele EU is het slechtst verzonnen instituut ooit gecreëerd…en uitgevoerd door ondeskundige fantasieloze mensen met grootheidswaanzin . En ook nog een capitaal kost aan egotrippers…ongehinderd door gebrek aan visie……..

H.J.
H.J.
1 jaar geleden

De leugens en manipulaties van Balkenende en Rutte waren nodig, om Nederland in de EU in de huidige vorm onder te dompelen.
De Nederlandse burgers zijn altijd belazert, Balkenende en Rutte hebben Nederland kostte wat kost in deze EU gedreven.

Een NEXIT is de enige redding voor het land Nederland.

x

Check Also

oversterfte

Oversterfte bij kinderen in Groot-Brittannië na uitrol coronaprik, LinkedIn censureert psychiater

Uit gegevens van de Britse Health Security ...

onderzoek

Nieuw onderzoek: meer kans op hartaanval na mRNA-coronavaccin – ‘Zeer zorgwekkend’

Uit onderzoek is gebleken dat de kans ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x