Buitenland

Zware corruptie politiekorps New York: onschuldigen gearresteerd om quotum te halen

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een oud-drugsrechercheur van de New Yorkse politie die betrokken is bij een corruptieschandaal heeft getuigd dat het de gewoonste zaak van de wereld is om onschuldige mensen te arresteren en zo het quotom te halen.

De getuigenis van Stephen Anderson is de eerste openlijke verklaring die heeft geleid tot de arrestatie van acht politiemensen en de situatie zorgt voor veel ophef.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Anderson werd gearresteerd omdat hij bij vier mannen in een bar in Queens cocaïne had geplant, iets wat ook wel bekend staat als ‘flaking’, om collega Henry Tavarez te helpen die nog maar weinig arrestaties had verricht.

“Tavarez was bezorgd dat hij weer moest gaan patrouilleren,” zei hij tijdens het corruptieproces van drugsrechercheur Jason Arbeeny. “Ik besloot hem [Tavarez] drugs te geven zodat hij kon zeggen dat hij een koper had,” aldus de getuigenis van Anderson afgelopen week in het Hooggerechtshof te Brooklyn. “Als rechercheur van de narcoticabrigade moet je een bepaald aantal arrestaties verrichten.”

Politiefunctionarissen van de NYPD waren niet bereikbaar voor commentaar.

Anderson werkte voor de narcoticabrigades van Queens en Brooklyn South en moest getuigen in de zaak Arbeeny om aan te tonen dat de corruptie niet beperkt was tot één team.

“Zag je het vaker gebeuren dat iemand die zich niet schuldig leek te maken aan een misdrijf onterecht werd gearresteerd wegens drugsbezit?” vroeg rechter Gustin Reichbach aan Anderson. “Ja, meerdere malen,” antwoordde hij. De rechter vroeg hem daarop of hij zich realiseerde wat voor schade hij op dat moment aanrichtte.

“Ik zag het vaak gebeuren, afdelingschefs doen het, undercoveragenten doen het, zelfs rechercheurs doen het,” zei hij. “Het is net of er geen emoties aan te pas komen en ze [de onschuldige burgers] zijn een dag later toch weer vrij, er gebeurt verder niets met ze.”

De stad New York stelde een schikking voor van $300.000 in de zaak Jose Colon en zijn broer Maximo, die beide onterecht waren gearresteerd door Anderson en Tavarez. Een beveiligingsvideo van de bar toonde aan dat ze erin geluisd waren.

Een federale rechter zei dat de NYPD wordt geplaagd door ‘wijdverspreide falsificatie’ door de agenten die arrestaties verrichten.

Bron: Nydailynews.com

Gerelateerd: Mariniers schieten betogers Wall Street te hulp, JPMorgan geeft gul aan NYPD (+video’s)

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x