Bewustzijn

Ontmoeting met een Keltische godin in Glastonbury

Help mee door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nancy Polet brengt sinds 1995 ieder jaar een bezoek aan Glastonbury en Wiltshire. In 2010 had zij een mystieke ervaring in de White Spring in Glastonbury. Deze ervaring liet haar niet meer los en heeft haar leven een andere wending gegeven. Sinds die tijd heeft ze veel onderzoek gedaan om de ervaring te kunnen verklaren.

Dit onderzoek bracht haar op het spoor van occultiste, magiër, trancemedium en schrijfster Dion Fortune die lang in Glastonbury gewoond heeft. Ook vond ze uiteindelijk de verklaring voor wat haar in de White Spring was overkomen.

“Je gaat deze zomer toch weer op vakantie naar Glastonbury? Dat zal goed voor je zijn,” zei mijn healer An tegen mij in het voorjaar van 2010. Ik was op dat moment onder behandeling wegens gebrek aan energie. Ik vroeg haar of ik misschien de Abbey moest opzoeken. Nee, dat was niet de plek volgens haar. Toen stelde ik de Chalice Well voor. “Hmmm, dat zou kunnen..,” zei ze en tevreden met dit antwoord ging ik naar huis. En inderdaad, mijn partner Roeland en ik brengen iedere zomer een bezoek aan Engeland. De eerste jaren nog in de ijdele hoop het graancirkelfenomeen in Wiltshire te kunnen ontrafelen. Later genoten we gewoon van de atmosfeer en alle mensen die we daar ontmoetten. Inmiddels zijn de graancirkels voor ons zelfs meer een middel dan een doel geworden. En Glastonbury, in het graafschap Somerset, bezochten we ook ieder jaar, voornamelijk vanwege het jaarlijkse Glastonbury Symposium. De combinatie van krachtplekken, de winkeltjes en de lezingen maakte het voor mij het hoogtepunt van het jaar. En ieder jaar bemerkten we de synchroniciteiten, de toevalligheden, die op je pad komen op deze plek, waar de sluier tussen het zichtbare en het onzichtbare zo dun is.

Chalice Well

Het Glastonbury Symposium vierde zijn 20-jarig jubileum en had weer vele interessante sprekers. Op de laatste dag van het symposium zakte mijn energie naar een dieptepunt, dus ik ging op pad naar de Chalice Well. Het bronwater op deze plek is afkomstig uit de diepten van de Tor en bevat ijzer. Ik ben bij het deksel van de bron gaan zitten waarop de Vesica Pisces is afgebeeld en heb daar gemediteerd. Er gebeurde iets opmerkelijks. Terug lopend naar het dorpje merkte ik dat ik me zeker niet energieker voelde. Teleurgesteld probeerde ik me op de volgende lezing te concentreren. Zoals ieder jaar beëindigden we het symposium met een groepsmeditatie op de Abbey Grounds. Daarna belandden wij in de ‘Who’d a Thought It’ Inn met een vriendin, Agnes, en haar reisgenoot. Agnes is numeroloog en tarotist maar reist ook op haar intuïtie de wereld rond om bepaalde plekken op te schonen. Na het diner vroeg Agnes: “Wisten jullie dat er badhuizen zijn aan de voet van de Tor? Daar moet je maar eens contact mee maken…”. Nee dat wisten wij niet. Al verder pratende verdwenen de badhuizen weer uit onze gedachten. Op de dag dat wij richting Wiltshire zouden gaan, besloten wij zoals ieder jaar nog een laatste stop te maken om water te tappen bij Chalice Wall in Well House Lane. Tijdens het tappen zag ik aan de overkant van de straat een gebouw met een donkere ruimte waar waxinelichtjes brandden. Ik liep met de gevulde vaten terug naar onze auto en vroeg Roeland of hij wilde gaan kijken wat daar gaande was. Roeland kwam terug naar de auto en zei: “Ik denk dat dit de badhuizen zijn waar Agnes het over had.”

Ontdekking van de White Spring

“Natuurlijk!” dacht ik, “Daar hebben we helemaal niet meer aan gedacht of naar gezocht.” Maar synchroniciteit bracht ons op het laatste moment toch naar deze plek. Mijn nieuwsgierigheid krikte mijn energiepeil weer iets op en we besloten te gaan kijken.

Staande voor de ingang was het onmogelijk te zien hoe het er binnen uitzag, dus ik liep voorzichtig enkele traptreden af terwijl ik mijn ogen aan het donker liet wennen. Dit waren inderdaad badhuizen; ik hoorde water stromen en zag grote plassen water op de vloer. Op blote voeten verkende ik de ruimte. Het was binnen zeer koel, een verademing in vergelijking met de hitte dat jaar in Engeland. Ik zag een groot rond stenen bad, wat kleinere baden en verschillende altaren voor zowel mannelijke als vrouwelijke goden. Ik ben in het grote bad gestapt, maar vanwege het zeer koude water was dat niet lang vol te houden. Ik probeerde te begrijpen waar ik me bevond en liep terug naar het informatiebord op de deur. Dit was dus de White Spring met kalkhoudend bronwater afkomstig uit de toppen van de Tor. Het gebouw dateerde uit 1872 en was daar geplaatst om schoon water te hebben tijdens een cholera-uitbraak. In de jaren ’80 was er een paar jaar een pub in gevestigd geweest. Sindsdien had zich hier een geweldige metamorfose voltrokken en was de plek veranderd in een heilige watertempel. De White Spring draait op vrijwilligers en wordt nog niet commercieel geëxploiteerd. Ik las dat het water een constante temperatuur van 11 graden heeft en de herinnering van alle magische jaren van Avalon in zich draagt. Het schoot door mij heen dat we een dinerafspraak hadden met vrienden in Wiltshire, maar iets hield mij tegen. Ik moest terug naar binnen.

Mystieke ervaring

Ik besloot om op een geïmproviseerd bankje tegen een muur te gaan zitten, vlakbij het grote bad met mijn voeten in een plasje water. De donkere, natte en koele ruimte gaf mij een verrassend gevoel van rust. Op dat moment kwamen er vier personen binnen die zich verdeelden over de brede rand van het grote bad. Twee jonge vrouwen stonden aan mijn kant en twee mannen aan de andere kant. De vrouwen begonnen klanken te produceren en de mannen vielen bij. Door de geweldige akoestiek van het gebouw klonk het als een hemels koor. Tijdens het zingen draaide één van de vrouwen zich om en keek mij aan. Terwijl zij mij aankeek besefte ik met een schok dat er iets of iemand anders door haar heen keek. Mijn adem stokte, de tijd leek stil te staan en ik ervoer erkenning, herkenning, opluchting en thuiskomen tegelijkertijd. Het was alsof een kracht uit de Tor was afgedaald naar de White Spring en contact met mij maakte. Deze kracht voelde vrouwelijk en was zo onbeschrijflijk groot dat alles wat ik ooit had ervaren erbij verbleekte. Ze keek en ik voelde in mijn hele wezen dat ze uitstraalde: “Weet je het nog???”. Deze vraag voelde dwingend en niet vrijblijvend. En ja, ergens diep van binnen wist ik het nog, de krachten die ik zelf ooit had gehad, wellicht in het oude Avalon. Ik brak en de tranen begonnen over mijn wangen te stromen. Ik voelde een onzichtbare aanwezigheid om me heen. “Het is er echt! De immense krachten van de Tor bestaan echt!” was het enige dat door mijn hoofd ging. Ondertussen waren de vier personen gillend en spelend in het ijskoude water gesprongen. Ik voelde dat de kracht zich langzaam terugtrok de Tor in. Heel even overwoog ik om het bewuste meisje aan te spreken, maar ergens wist ik dat zij zich niet bewust was van wat ik had ervaren. Ik ben tot sluitingstijd van The White Spring op het bankje blijven zitten.

Lees het verhaal van Nancy Polet hier verder.

8-3-2014 bron: Spiegelbeeld Magazine

Voor meer informatie over mr. F.C. (Nancy) Polet en over Dion Fortune, kijk op www.skyhighcreations.nl onder sprekers. Voor meer informatie over Agnes de Beek kijk op www.moederaarde.eu

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
barsoomx
barsoomx
8 jaren geleden

Leve Koning Arthur Pendragon, Merlijn
en de Ridders van de Ronde Tafel!
Ps, wanneer zouden beiden terugkomen?
Beloofd is beloofd!!

Frans wolbert
Frans wolbert
8 jaren geleden

hallo,
de
tor ligt op en wirwar van zeer veel kruisen de leylijnen.
victoria van Montagueen, (galctic channelings), is daar onlangs geweest om wereldwijd meditaties te organiseren op een zelfde tijdstip.
ik heb daar nu 2 maal aab meegedaan. De datum wordt steeds van te voren bekend gemaakt. De eerste 2 meditaties zijn geweest. En het effect is enorm!!!!
De leylijne wordt nieuwe energeie gegeven en helpen mee om de aarde en de mensen naar de 5e dimensie te begeleiden.Ik heb in Nederland een periode lang leylijnen en kruispunten opgezocht er is veel aan te beleven op energetisch niveau. Je moet weten dat de industrie van de illuminatie ,(cabal), met opzet fabrieken op deze kruispunten van leylijnen hebben gebouwd. Dit om de energie te verstoren die de aarde nodig heeft om optimaal haar energie te benutten ten goede. Bv De kerncentrale in Fukuchima staat op zulke punten!!
je kunt veel lezen als je leylijnen opzoekt op internet. etc. er zijn completen kaarten. In Nederland is men ver met in kaart brengen van de leylijnen.Er zijn verenigingen. Je kunt ze leren waarnemen en volen wat voor energie er speelt.

Joris
Joris
8 jaren geleden

hier Veronica Keen op de berg op 2 februari Glastonbury Tor
http://www.youtube.com/watch?v=ibIRvnZ0wng

Hier verslag.http://galacticchannelings.com/nederlands/montague23-02-14.html

Help me interpreteren; wat is er zo belangrijk?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x