Homepagina » Bewustzijn » Ontmoeting met een Keltische godin in Glastonbury
Ontmoeting met een Keltische godin in Glastonbury

Ontmoeting met een Keltische godin in Glastonbury

Nancy Polet brengt sinds 1995 ieder jaar een bezoek aan Glastonbury en Wiltshire. In 2010 had zij een mystieke ervaring in de White Spring in Glastonbury. Deze ervaring liet haar niet meer los en heeft haar leven een andere wending gegeven. Sinds die tijd heeft ze veel onderzoek gedaan om de ervaring te kunnen verklaren.

Dit onderzoek bracht haar op het spoor van occultiste, magiër, trancemedium en schrijfster Dion Fortune die lang in Glastonbury gewoond heeft. Ook vond ze uiteindelijk de verklaring voor wat haar in de White Spring was overkomen.

“Je gaat deze zomer toch weer op vakantie naar Glastonbury? Dat zal goed voor je zijn,” zei mijn healer An tegen mij in het voorjaar van 2010. Ik was op dat moment onder behandeling wegens gebrek aan energie. Ik vroeg haar of ik misschien de Abbey moest opzoeken. Nee, dat was niet de plek volgens haar. Toen stelde ik de Chalice Well voor. “Hmmm, dat zou kunnen..,” zei ze en tevreden met dit antwoord ging ik naar huis. En inderdaad, mijn partner Roeland en ik brengen iedere zomer een bezoek aan Engeland. De eerste jaren nog in de ijdele hoop het graancirkelfenomeen in Wiltshire te kunnen ontrafelen. Later genoten we gewoon van de atmosfeer en alle mensen die we daar ontmoetten. Inmiddels zijn de graancirkels voor ons zelfs meer een middel dan een doel geworden. En Glastonbury, in het graafschap Somerset, bezochten we ook ieder jaar, voornamelijk vanwege het jaarlijkse Glastonbury Symposium. De combinatie van krachtplekken, de winkeltjes en de lezingen maakte het voor mij het hoogtepunt van het jaar. En ieder jaar bemerkten we de synchroniciteiten, de toevalligheden, die op je pad komen op deze plek, waar de sluier tussen het zichtbare en het onzichtbare zo dun is.

Chalice Well

Het Glastonbury Symposium vierde zijn 20-jarig jubileum en had weer vele interessante sprekers. Op de laatste dag van het symposium zakte mijn energie naar een dieptepunt, dus ik ging op pad naar de Chalice Well. Het bronwater op deze plek is afkomstig uit de diepten van de Tor en bevat ijzer. Ik ben bij het deksel van de bron gaan zitten waarop de Vesica Pisces is afgebeeld en heb daar gemediteerd. Er gebeurde iets opmerkelijks. Terug lopend naar het dorpje merkte ik dat ik me zeker niet energieker voelde. Teleurgesteld probeerde ik me op de volgende lezing te concentreren. Zoals ieder jaar beëindigden we het symposium met een groepsmeditatie op de Abbey Grounds. Daarna belandden wij in de ‘Who’d a Thought It’ Inn met een vriendin, Agnes, en haar reisgenoot. Agnes is numeroloog en tarotist maar reist ook op haar intuïtie de wereld rond om bepaalde plekken op te schonen. Na het diner vroeg Agnes: “Wisten jullie dat er badhuizen zijn aan de voet van de Tor? Daar moet je maar eens contact mee maken…”. Nee dat wisten wij niet. Al verder pratende verdwenen de badhuizen weer uit onze gedachten. Op de dag dat wij richting Wiltshire zouden gaan, besloten wij zoals ieder jaar nog een laatste stop te maken om water te tappen bij Chalice Wall in Well House Lane. Tijdens het tappen zag ik aan de overkant van de straat een gebouw met een donkere ruimte waar waxinelichtjes brandden. Ik liep met de gevulde vaten terug naar onze auto en vroeg Roeland of hij wilde gaan kijken wat daar gaande was. Roeland kwam terug naar de auto en zei: “Ik denk dat dit de badhuizen zijn waar Agnes het over had.”

Ontdekking van de White Spring

“Natuurlijk!” dacht ik, “Daar hebben we helemaal niet meer aan gedacht of naar gezocht.” Maar synchroniciteit bracht ons op het laatste moment toch naar deze plek. Mijn nieuwsgierigheid krikte mijn energiepeil weer iets op en we besloten te gaan kijken.

Staande voor de ingang was het onmogelijk te zien hoe het er binnen uitzag, dus ik liep voorzichtig enkele traptreden af terwijl ik mijn ogen aan het donker liet wennen. Dit waren inderdaad badhuizen; ik hoorde water stromen en zag grote plassen water op de vloer. Op blote voeten verkende ik de ruimte. Het was binnen zeer koel, een verademing in vergelijking met de hitte dat jaar in Engeland. Ik zag een groot rond stenen bad, wat kleinere baden en verschillende altaren voor zowel mannelijke als vrouwelijke goden. Ik ben in het grote bad gestapt, maar vanwege het zeer koude water was dat niet lang vol te houden. Ik probeerde te begrijpen waar ik me bevond en liep terug naar het informatiebord op de deur. Dit was dus de White Spring met kalkhoudend bronwater afkomstig uit de toppen van de Tor. Het gebouw dateerde uit 1872 en was daar geplaatst om schoon water te hebben tijdens een cholera-uitbraak. In de jaren ’80 was er een paar jaar een pub in gevestigd geweest. Sindsdien had zich hier een geweldige metamorfose voltrokken en was de plek veranderd in een heilige watertempel. De White Spring draait op vrijwilligers en wordt nog niet commercieel geëxploiteerd. Ik las dat het water een constante temperatuur van 11 graden heeft en de herinnering van alle magische jaren van Avalon in zich draagt. Het schoot door mij heen dat we een dinerafspraak hadden met vrienden in Wiltshire, maar iets hield mij tegen. Ik moest terug naar binnen.

Mystieke ervaring

Ik besloot om op een geïmproviseerd bankje tegen een muur te gaan zitten, vlakbij het grote bad met mijn voeten in een plasje water. De donkere, natte en koele ruimte gaf mij een verrassend gevoel van rust. Op dat moment kwamen er vier personen binnen die zich verdeelden over de brede rand van het grote bad. Twee jonge vrouwen stonden aan mijn kant en twee mannen aan de andere kant. De vrouwen begonnen klanken te produceren en de mannen vielen bij. Door de geweldige akoestiek van het gebouw klonk het als een hemels koor. Tijdens het zingen draaide één van de vrouwen zich om en keek mij aan. Terwijl zij mij aankeek besefte ik met een schok dat er iets of iemand anders door haar heen keek. Mijn adem stokte, de tijd leek stil te staan en ik ervoer erkenning, herkenning, opluchting en thuiskomen tegelijkertijd. Het was alsof een kracht uit de Tor was afgedaald naar de White Spring en contact met mij maakte. Deze kracht voelde vrouwelijk en was zo onbeschrijflijk groot dat alles wat ik ooit had ervaren erbij verbleekte. Ze keek en ik voelde in mijn hele wezen dat ze uitstraalde: “Weet je het nog???”. Deze vraag voelde dwingend en niet vrijblijvend. En ja, ergens diep van binnen wist ik het nog, de krachten die ik zelf ooit had gehad, wellicht in het oude Avalon. Ik brak en de tranen begonnen over mijn wangen te stromen. Ik voelde een onzichtbare aanwezigheid om me heen. “Het is er echt! De immense krachten van de Tor bestaan echt!” was het enige dat door mijn hoofd ging. Ondertussen waren de vier personen gillend en spelend in het ijskoude water gesprongen. Ik voelde dat de kracht zich langzaam terugtrok de Tor in. Heel even overwoog ik om het bewuste meisje aan te spreken, maar ergens wist ik dat zij zich niet bewust was van wat ik had ervaren. Ik ben tot sluitingstijd van The White Spring op het bankje blijven zitten.

Lees het verhaal van Nancy Polet hier verder.

8-3-2014 bron: Spiegelbeeld Magazine

Voor meer informatie over mr. F.C. (Nancy) Polet en over Dion Fortune, kijk op www.skyhighcreations.nl onder sprekers. Voor meer informatie over Agnes de Beek kijk op www.moederaarde.euVind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

3 reacties

 1. hallo,
  de
  tor ligt op en wirwar van zeer veel kruisen de leylijnen.
  victoria van Montagueen, (galctic channelings), is daar onlangs geweest om wereldwijd meditaties te organiseren op een zelfde tijdstip.
  ik heb daar nu 2 maal aab meegedaan. De datum wordt steeds van te voren bekend gemaakt. De eerste 2 meditaties zijn geweest. En het effect is enorm!!!!
  De leylijne wordt nieuwe energeie gegeven en helpen mee om de aarde en de mensen naar de 5e dimensie te begeleiden.Ik heb in Nederland een periode lang leylijnen en kruispunten opgezocht er is veel aan te beleven op energetisch niveau. Je moet weten dat de industrie van de illuminatie ,(cabal), met opzet fabrieken op deze kruispunten van leylijnen hebben gebouwd. Dit om de energie te verstoren die de aarde nodig heeft om optimaal haar energie te benutten ten goede. Bv De kerncentrale in Fukuchima staat op zulke punten!!
  je kunt veel lezen als je leylijnen opzoekt op internet. etc. er zijn completen kaarten. In Nederland is men ver met in kaart brengen van de leylijnen.Er zijn verenigingen. Je kunt ze leren waarnemen en volen wat voor energie er speelt.

  1 likes
 2. hier Veronica Keen op de berg op 2 februari Glastonbury Tor
  http://www.youtube.com/watch?v=ibIRvnZ0wng

  Hier verslag.http://galacticchannelings.com/nederlands/montague23-02-14.html

  Help me interpreteren; wat is er zo belangrijk?

  1 likes
 3. Leve Koning Arthur Pendragon, Merlijn
  en de Ridders van de Ronde Tafel!
  Ps, wanneer zouden beiden terugkomen?
  Beloofd is beloofd!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Amerikaanse staat in de ban van reusachtige ronddraaiende ijscirkel. Bekijk hier de beelden

Amerikaanse staat in de ban van reusachtige ronddraaiende ijscirkel. Bekijk hier de beelden

De Amerikaanse staat Maine is in de ...

Zenuwgas-graancirkel verschenen in Groot-Brittannië na vergiftiging. Was dit een onheilspellend teken?

Zenuwgas-graancirkel verschenen in Groot-Brittannië na vergiftiging. Was dit een onheilspellend teken?

Vlak nadat Dawn Sturgess in juli werd vergiftigd ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.