CoronaBinnenland

In 2020 lachte Rutte het weg, nu is belangenverstrengeling bij aankoop coronavaccins een ‘pijnlijk incident’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Op 18 augustus 2020 confronteerde Frank Ruesink premier Rutte met het feit dat maar liefst 20.000 mensen hun handtekening hadden gezet onder de door hem opgestelde ontslagbrief van toenmalig coronagezant Feike Sijbesma (WEF).

Ruesink vond het onbegrijpelijk dat na de misstanden met Ab Osterhaus rondom de aankoop van het Mexicaanse griepvaccin wederom gespeeld werd met de schijn van belangenverstrengeling. Misschien nog wel onbegrijpelijker vond hij het dat geen enkele journalist hier kritische vragen over stelde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Rutte lachte het weg, maar een dag later verdween Sijbesma van het toneel als coronagezant.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ongelooflijk schaamteloos

In maart 2020 vroeg minister Hugo de Jonge hem om alle aanbiedingen van vaccinbedrijven bij het ministerie van VWS te stroomlijnen. Ruesink deed onderzoek naar de achtergrond van Sijbesma en stuitte op een gigantische belangenverstrengeling tussen de vaccinatie-industrie en de Nederlandse overheid.

Eind juni zette minister De Jonge zijn handtekening onder het contract met AstraZeneca. Samen met onder andere Duitsland werd een nog niet bestaand product gekocht. Wie was op dat moment directeur van AstraZeneca Duitsland? Hans Sijbesma, de broer van Feike.

“Dit is belangenverstrengeling Ab Osterhaus 2.0. Het is zo ongelooflijk schaamteloos,” zei Ruesink.

Wat een corrupte zooi

Psycholoog Wendy Kroeze reageerde: “Wat een corrupte zooi. Nu weten jullie waarom de vaccinatiedeal van 700 miljoen (!) staatsgeheim moest blijven. Wat een monsters in dit land. Ons land. Nederland.”

Sijbesma trad vlak voor zijn rol als coronagezant toe tot de toezichtsraad van het World Economic Forum. In een brief benadrukte hij meermaals dat ‘er geen belangenverstrengeling is’.

Nu is naar buiten gekomen dat het ‘een pijnlijk incident’ was en dat er te weinig aandacht was voor de schijn van belangenverstrengeling.

Haatberichten

NU.nl schrijft dat het ministerie van VWS volgens de Algemene Rekenkamer te weinig heeft gedaan om de schijn van belangenverstrengeling bij de aankoop van de eerste coronavaccins te voorkomen. De Rekenkamer noemt specifiek de aanstelling van de speciaal gezant corona.

Duitsland stelde na een overleg tussen Europese landen over de inkoop van vaccins vragen over de functie van Sijbesma’s broer. De Algemene Rekenkamer noemt dat een ‘pijnlijk incident’. Pas na deze uitspraak ging het ministerie van VWS met hem in gesprek over zijn broer.

Ook de broer van minister De Jonge zit overigens vuistdiep in de vaccinaties. De minister klaagt nu dat zijn broer ‘echt last had van haatberichten’.

Maar laten we het vooral hebben over Russische betalingen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 206 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ralf
ralf
1 maand geleden

we moeten beseffen dat de aantoonbare onzin en leugens gericht zijn op de mensen die blind varen op wat de media en politiek ze wijs maakt, voor hen lijkt het allemaal waarheid en logisch. het wegzetten van de waarheid als onzin neemt steeds bizardere trekken aan maar vooralsnog komen ze er gewoon mee weg.
steeds meer mensen zien dat ze in de maling genomen zijn en dat zal de weg hier uit zijn, een opstand zal er zo te zien niet komen.

Jeroen
Jeroen
1 maand geleden

Het geheim van de goochelaar is niet de handelingen die hij verricht om de illusie te wekken dat hij tovert, maar het afleiden van de aandacht van het publiek.
Binnen de poltiek werkt ’t net zo. De Russische betalingen aan FvD, waarschijnlijk een leugen, maar zelfs als ’t wel waar was is dat natuurlijk de afleiding. Zoals er zoveel afleidingen momenteel zijn. Sommige zien veel mensen meteen, maar anderen trappen ze nog met bosjes in (ja ook “wappies”).

En dan is de term “pijnlijk incident” trouwens ook smerig. Het zijn gewoon extreem grove misdaden tegen de menselijkheid die men met corona gepleegd heefd. Doelebewuste genocide, daar men geweten moet hebben dat er velen zouden overlijden. Of gaat men zeggen dat ’t massazelfmoord is omdat mensen vrijwillig de prik zouden hebben genomen (even de vrijheidsberoving waarbij je je vrijheden terugkrijgt als je de prik neemt nog even negerend, want dat is natuurlijk niet meer relevant. Toch?)

Greet Resist
Greet Resist
1 maand geleden

wat zouden ze hem hebben beloofd, dat hij denkt hiermee weg te kunnen komen

dna
dna
1 maand geleden

Wat een ordinaire figuren zitten er in de politiek zeg. Hoog Tokkie gehalte

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x