Bewustzijn

Is jouw onderbewustzijn mateloos veel slimmer dan jij?

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wist je dat jouw onderbewustzijn ontelbaar veel keren slimmer is dan je bewustzijn? In deze blog leg ik je uit hoe dat zit en hoe jij deze mateloze slimheid naar je bewustzijn kunt overhevelen.

Iedereen heeft weleens behoefte aan goed advies op het moment dat er moeilijke beslissingen genomen moeten worden. En ineens weet je het.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Heb je ooit een spontaan inzicht of inspiratie gekregen, waardoor je ineens een ‘Aha!’-moment beleefde en je een oplossing zag voor een bepaald probleem?

Als je zo’n spontane ingeving ooit meegemaakt hebt, dan heb je ervaren hoe onbewuste wijsheid (iets waarvan je niet wist dat je het in je had) je te hulp kan schieten. Onbewuste wijsheid is de wijsheid die opgeslagen (en verborgen) ligt in je onderbewustzijn.

Die ‘Aha!’-momenten waarop je ineens iets begrijpt zijn geweldig. Maar waar komen ze vandaan?

Sommige mensen denken dat dit soort plotselinge ingevingen van ‘buitenaf’ komen, bijvoorbeeld door entiteiten (geesten, engelen, gidsen). Anderen denken dat het gewoon geluk of toeval is.

Wat je feitelijk daarmee doet is het fenomeen buiten jezelf zoeken. Je legt de macht buiten jou. En dus heb je er geen controle over. Jij kunt immers niet bepalen wat een geest, entiteit of gids doet en als je denkt dat het geluk of toeval is, dan heb je er al helemaal geen controle over. Althans dat denk je…

Realiteit

De realiteit waar deze wijsheden vandaan komen is veel interessanter dan ‘gewoon geluk hebben’ of een ingeving krijgen van ‘buitenaf’. Ze komen namelijk niet van buitenaf. En het is ook geen toeval of geluk. Ze komen uit een zeer diep deel van jezelf: je onderbewustzijn!

Het is wetenschappelijk aangetoond dat jij als mens veel meer kennis in je brein hebt opgeslagen dan waar je je bewust van bent.

Je hebt een gigantische opslagplaats vol herinneringen en ervaringen die je hele leven teruggaan en die elke dag verder uitgebreid wordt.

Recent onderzoek toonde aan dat een gemiddeld menselijk brein ongeveer 2,5 Petabyte aan gegevens kan bevatten. Dat is 2500 Terabyte, oftewel 2,5 miljoen Gigabyte. (bron)

En al deze gegevens zijn aanwezig in je brein. Alleen kun je er niet op commando bijkomen.

Smal bewustzijn

Mensen hebben de neiging om te leven in een vrij smalle band van ‘bewustzijn’. Dat betekent dat je slechts een zeer beperkte set aan opgeslagen data gebruikt om je leven te kunnen leiden en je dagelijkse dingen te kunnen doen.

Vaak weet je wel dat je iets weet, alleen je herinnert je het niet. En er zijn dingen waarvan je niet weet dat je ze weet.

Heel af en toe sijpelt er wat informatie door uit deze onnoemelijk rijke schat aan verborgen kennis en creatieve inzichten. Dit kan gebeuren tijdens dromen, op intuïtieve momenten en op die inspirerende ‘Aha!’-momenten.

Goed nieuws!

Het goede nieuws is dat je niet hoeft te wachten en hopen dat die inspiratie ooit op een dag zal komen. Je kunt de poort naar deze verborgen data leren op commando open te zetten voor je.

Daardoor baan je de weg vrij voor deze verborgen intuïtieve kennis, om van je onderbewustzijn naar je bewustzijn te stromen. Je weet dan ineens veel meer. Je herinnert je enorm veel meer en je krijgt inzichten waar je u tegen zegt.

Wees gerust. Je zult niet overspoeld worden. Zo werkt het niet. Maar wat je wel ervaart is dat het zal zijn alsof je een liefdevolle, innerlijke, zeer wijze mentor hebt die je kan adviseren op alle gebieden in je leven.

Het zal lijken alsof je een gigantische hoeveelheid wijsheid in je hebt.

Hoe doe je dit?

Enkele jaren geleden ontwikkelde ik een heel bijzondere sessie die je helpt die poort naar je onbewust opgeslagen kennis te openen. Daarmee open je de sluisdeuren naar de oceaan van kennis en wijsheid in je onderbewustzijn.

onderbewustzijn mateloos slimmer

De sessie laat je diep ontspannen. En tijdens deze ontspanning gaat het onderbewustzijn deze verborgen kennis met je bewustzijn delen. De poort gaat open en jij hebt de controle daarover. Er gaat informatie naar je bewustzijn stromen, waardoor je dingen gaat weten en begrijpen die je eerder niet wist of begreep.

Je krijgt een kristalhelder beeld hoe je bepaalde dingen op moet lossen. Je krijgt inzichten en je gaat weten wat de beste keuze is voor bepaalde situaties. Je ziet oplossingen waar je eerder geen raad mee wist.

Uiteindelijk ga je inzien dat je echt kunt vertrouwen op al deze kennis van je onderbewustzijn en de wijze informatie die het met je deelt. Je wordt zeer creatief in het vinden van oplossingen voor problemen en deze sessie maakt je een slimmer en wijzer mens.

Hoe zou jij het vinden om veel sneller je doelen te bereiken, omdat je weet wat je precies moet doen? Om niet meer dezelfde fouten te maken? Om dingen anders te gaan doen, zodat het nu wel tot gewenste resultaten leidt?

Aan de slag!

Wil je dit ook meemaken? Dan nodig ik je uit om te gaan luisteren naar de sessie ‘Ontdek je onbewuste wijsheid‘. Met deze sessie realiseer je dit. Luister er regelmatig naar en hoe vaker je luistert, hoe verder die poort opengaat en hoe beter je de controle erover krijgt.

Klik hier om deze sessie te downloaden!

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rrr
rrr
3 jaren geleden

2500 terabyte informatie … Of wellicht nog veel meer … Je gaat je dan afvragen of deze immense hoeveelheid informatie wel daadwerkelijk fysiek in de hersenen wordt opgeslagen of ergens in een “onzichtbare cloud” buiten het lichaam ?. Het blijft wonderbaarlijk dat het menselijke brein in het leven zelfs de kleinste details van tientallen jaren terug weet te registeren …

Willem
Willem
3 jaren geleden

Leuk, maar alle informatie die je nodig hebt zit in ons en om ons heen, je kunt het zo uit de lucht plukken als het ware, het is als een grote computer en omdat die nu enkele malen gehackt is door andere programma,s is het zo,n zooitje geworden.

Chip
Chip
3 jaren geleden

Mooi stukje, ik herlees het later verder, om mezelf niet te overbelasten, maar heb er wel een stukje bij gezet.
Zal het later eens herlezen, want misschien verrander je mijn gedachten.
Daarvoor heb ik (werk)ruimte nodig in mijn hoofd welke er nu niet is.
(als ik iets doe, wil ik het goed doen:)
Zal er later dieper op ingaan, en ik hoop dat het mijn gedachten veranderd:

Het hangt ervan af hoe jij je onderbewustzijn opbouwt.
Er zijn twee manieren, of je bouwt het op als zijnde een toren, een stapel boeken welke in één bepaald onderdeel gespecialiseerd is, of je bouwt het onderbewustzijn op als zijnde verschillende kennisbronnen, welke nooit zo gespecialiseerd in één onderdeel kunnen zijn als bijvoorbeeld Mozart of bijvoorbeeld een viool-speler, maar waarbij de verschillende kennisbronnen basissen vormen om op verder te bouwen.
Stevige basissen, welke elkaar verder ondersteunen en tesamen jouw geest of denk-wezen vormen…

Het onderbewustzijn levert in formatie, maakt niet uit hoe intelligent iemand is.
Echter, iemand gedreven door een grotere nieuwsgierigheid zal naar alle waarschijnlijkheid meer indrukken opdoen en dus een ‘ruimer gevuld’ onderbewustzijn hebben.

Het is jouw zelfbewuste ik, jouw geest, dat bepaald wat er met deze informatie gebeurt…
Gooi je het weg, laat je het als een herfstblad dwarrelen in de wind verder wandelen, of probeer je er iets mee te doen?

Des te dichter dat jouw persoonlijke ik in contact met het onderbewuste staat, des te meer informatie kan je bovenhalen.

Dan kan je ook zeggen dat je jezelf door en door kent.

Om dit te bereiken is liegen tegen jezelf uitgesloten, en ofschoon, niet altijd plezant, uiteindelijk brengt het (gemoeds)rust, en dat wil je vast en zeker bereiken.

Het onderbewustzijn levert de informatie, voorzichtig opgebouwd en vormgegeven uit je kindertijd, terwijl jouw zelfbewuste ik, die informatie op duizendeneen manieren regisseert. (daarom dat iedereen uniek is en daarom dat iemand meestal maar uitblinkt in één ding)

De (emotionele) intelligentie, zit in de stevigheid tussen de link van jezelf, en het onderbewuste.

jenne
jenne
3 jaren geleden

Ons brein is enorm, Richard Dawkins weet dit het beste uit te leggen, de oude Grieken en later de Romeinen waren de grootste rationele denkers, Latyns is de meest Rationele taal, het I.Q. heeft hier wel degelijk mee te maken, inteelt ook, volkeren etnic’s met veel inteelt hebben de hoogste IQ’s, Indiase kasten, 117 gemiddeld, Israëlies 112 gemiddeld, Rationeel denken moet je leren, ook je spontane weten, er is hier niets toevalligs aan, gewoon keiharde feiten, alhoewel proza vaak uit verwonderlijk grote geesten vloeid, maar ook dit is gebaseerd op weten, grote hoeveelheid woorden teksten een onuitputtelijke ziel, vol liefde , respect, en hartstocht voor schoonheid, en talen, in sommige talen bestaan woorden, die iets beschrijven, die in andere talen helemaal niet voorkomen, heeft dit met anders voelen van doen, nu ik stop maar, groet !

Back to top button