Homepagina » Gezondheid » Cannabis redde het leven van ons kleinkind, dus wij doneren 33,7 miljoen voor onderzoek
Cannabis redde het leven van ons kleinkind, dus wij doneren 33,7 miljoen voor onderzoek

Cannabis redde het leven van ons kleinkind, dus wij doneren 33,7 miljoen voor onderzoek

De grootouders van een 4-jarig Australisch meisje met het syndroom van Dravet, een zeldzame vorm van epilepsie, hebben 33,7 miljoen dollar gedoneerd aan de Universiteit van Sydney voor de financiering van onderzoek naar medicinale cannabis.

Barry en Joy Lambert zeggen dat uit internationaal onderzoek blijkt dat hun kleindochter Katelyn, die honderden aanvallen per dag had, baat heeft bij medicinale cannabis.

Het geld wordt niet alleen besteed aan onderzoek naar de positieve effecten van cannabis op kinderepilepsie, maar ook een hele reeks chronische ziektes die vaak moeilijk te behandelen zijn.

Uniek

Gehoopt wordt dat het onderzoek uiteindelijk zal leiden tot medicijnen op basis van cannabinoïden. Pas geleden kondigden de autoriteiten in New South Wales, Queensland en Victoria aan klinische onderzoeken naar cannabis te financieren.

Onderzoekers gaan onder meer kijken hoe cannabidiol (CBD) kan worden gebruikt bij de behandeling van kinderepilepsie.

“Het Lambert-initiatief is uniek in Australië binnen het onderzoeksgebied van medicinale cannabinoïden,” valt te lezen op de website van de Universiteit van Sydney. “Gekeken wordt of bestanddelen van de cannabisplant (cannabinoïden) kunnen worden gebruikt om een hele reeks ziektes te behandelen.”

Wonderplant

“Katelyn heeft [dankzij de cannabis] al een jaar lang geen enkele aanval gehad,” zei oma Joy. “Dat is wonderlijk. Met normale medicijnen is deze aandoening niet te behandelen.”

“Ik zie zoveel verschil sinds ze CBD gebruikt,” ging Joy verder. “Ze is blijer, alerter en gaat naar school. We hoeven nu niet meer bang te zijn dat ze aanvallen zal krijgen overdag.”

“Hopelijk gaan de wetenschappers bewijzen waar wij niet aan twijfelen,” zei Barry. “Ik denk dat de cannabisplant de wonderplant van de eeuw gaat worden.”

[Collective-evolution]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Dom dom dom.
  Voor 33.7 miljoen hadden ze zelf goede wetenschappers kunnen huren en onderzoek laten doen. Dan hadden ze alles in handen kunnen hpuden. Nu weten ze niet wat er met dat geld wordt gedaan en wat ze met de uitslag gaan doen.

  18 likes
  • Denk je nou echt dat er geen afspraken worden gemaakt en dat ze zomaar eventjes 33,7mil. overmaken? Ik ken dergelijke afspraken; het wordt in fasen gedaan. Of het geld bij de juiste personen komen, dat weet ik natuurlijk niet. Men houdt wel het proces in de gaten.. ga daar maar vanuit.
   Die mensen zijn niet zomaar miljonair geworden. Ze weten meestal wel hoe ze met geld moeten omgaan.

   5 likes
  • Onderzoeken in deze en helemaal als er geld mee gemoeid is lijken me totaal overbodig en eerder in de richting te gaan van een zakenman die door omstandigheden een eureka moment heeft gehad.

   De natuur die rijk is aan gezonde en geneeskrachtige planten is al duizenden jaren onderzocht en uitgevonden en behoeft geen verdere studie.

   Het geld wat meneer ‘doneert’ en het artikel lezende denk ik dat er meer zal worden getracht een chemische variant op cannabis te ontwikkelen die gepatenteerd kan worden door big pharma en waarmee het gebruik van natuurlijke (de enige echte) cannabis verder in het gedrang zal komen.

   4 likes
 2. Iemand nog ooit iets gehoord van de vader die zijn kind cannabisolie gaf vanwege een tumor in de hersenen.
  De vader werd gearresteerd en moest voor de rechtbank verschijnen. Dit was ook in Australië. Er is toen veel bekendheid aan gegeven, maar de afloop is nooit vermeld.
  Ik heb toen zelfs heel brutaal een email gestuurd naar de betreffende rechtbank in Australië.

  5 likes
 3. Dat geld gaat gewoon in de zakken van het welbekende eliteclubje.

  5 likes
 4. Foeiiii… Cannabis. Loopt u maar met uw AH-mandje even door naar de Gall&Gall en haal daar een paar flessen. Daar wordt u beter van en wij innen ook nog eens twee keer belasting daarover.
  En nog even en dan helpen we u ook beschermen tegen suiker met een suikertax. Wij helpen u graag… naar de klote.

  4 likes
 5. “Het Lambert-initiatief
  Ze denken vast dat ‘de natuur’ China zal stoppen…

  1 likes
 6. Cannabis redde het leven van ons kleinkind, dus wij doneren 33,7 miljoen voor onderzoek

  Ik wou dat ik zo rijke grootouders had.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

canadese

Canadese wetenschappers claimen dat ‘medicinale cannabis’ kan helpen tegen Covid-19

Canadese wetenschappers hebben tegen een tv-zender gezegd ...