Binnenland

BBB wil pas op de plaats met pandemieverdrag WHO: ‘Dit wordt er doorheen gejast’

Help ons door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Woensdag debatteerde de Tweede Kamer met demissionair minister voor Medische Zorg Pia Dijkstra over het pandemieverdrag. “Dit is een belangrijk verdrag, waarover helaas regelmatig onjuiste informatie wordt verspreid,” schreef de minister na het debat op sociale media.

“Informatie die bovendien niet alleen onjuist is, maar mensen ook nog eens angst aanjaagt. Bijvoorbeeld dat landen gedwongen kunnen worden tot maatregelen als lockdowns. Of dat we als Nederland onze soevereiniteit uit handen geven. Zulke verhalen kloppen niet,” stelde ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dijkstra’s zalvende en geruststellende woorden ten spijt, twijfelt een groot deel van de Kamer over het pandemieverdrag. PVV, NSC en BBB willen dat het kabinet bij de WHO om uitstel vraagt van een stemming over internationale afspraken als er opnieuw een pandemie uitbreekt.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Motie ontraden

De drie fracties, die samen met de VVD praten over de vorming van een nieuw kabinet, vinden het te vroeg om erover te stemmen. Als er geen uitstel komt, moet Nederland tegenstemmen, vinden ze. BBB-Kamerlid Mona Keijzer diende tijdens het debat een motie van die strekking in, die door minister Dijkstra werd ontraden.

“Een wereld waarin aan de directeur-generaal van de WHO bevoegdheden worden gegeven met als consequentie de inperking van mensenrechten voor een seizoensgriep, enkel en alleen omdat er onder invloed van de geneesmiddelenindustrie een al te gemakkelijke definitie van pandemie gaat gelden, is een wereld waarin de BBB liever niet terecht wil komen,” zei Keijzer.

Ze wees er verder op dat we tijdens de coronatijd aan de rand stonden van digitale vaccinatiebewijzen en het uitsluiten van mensen op dubieuze gronden. “Nu staat er in de amendementen te lezen dat staten voor medisch onderzoek een bewijs van vaccinatie moeten kunnen eisen. Ook noem ik het gebruik van digitale gezondheidsdocumenten met verificatiemiddelen zoals een QR-code.”

Keiharde regels

Keijzer vreest dat we nu via de achterdeur alsnog 2G-digitale certificaten gaan krijgen.

De BBB-fractie is bezorgd over de onzorgvuldige, gehaaste en zelfs juridisch onjuiste procedure die gevolgd lijkt te worden door de WHO. “Normaal doen we bijna 10 jaar over een nieuw verdrag, maar dit wordt er binnen een jaar of twee doorheen gejast.”

Keijzer waarschuwde voorts dat verdragen – anders dan vroeger – niet de weerslag van op zichzelf goedbedoelde principes zijn, maar keiharde regels zijn geworden waar landen zich aan te houden hebben.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 164 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Itsme
Itsme
1 maand geleden

Jaja… Dezelfde BBB die prijzen laat stijgen maar zieken, gehandicapten en minimumloon mensen er niks bij geeft. Tevens betalen WIJ ook mee aan onzin oorlogen, onzin beleid en de verstikkende EU!

Maria
Maria
1 maand geleden

Alle regels massaal negeren.
De enige oplossing.
Wij op NFN zijn het er allemaal wel over eens.
Hoe krijgen we de rest van de schapen wakker.
De grote vraag.

Piet
Piet
1 maand geleden

D6666666666, een vies, vuil partijtje dat recorders van Schwabber uitvoert. Vandaar dat gewauwel van madame Dijkstra.
van nieuwslezeres naar minister, van schoolmeester naar minister. Ook in Duitsland, van kinderboekenschrijver naar minister, van trampoline springers naar minister. Je vraagt hectisch echt af hoe die gasten op zo,n plek komen. BBB houdt de rug in dit geval kaarsrecht!

Jojo
Jojo
1 maand geleden

Oja ik doe alweer niet mee hoor!!!

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x