Buitenland

In Canada slaan ze nu echt helemaal door: ‘Dit spant de kroon’

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!

In Canada moet het nog makkelijker worden om euthanasie te laten plegen. Binnenkort kunnen ook mensen met een psychische stoornis euthanasie laten plegen. Canada wordt daarmee één van de zes landen ter wereld waar een arts mensen met een psychische aandoening mag doden.

Sinds 2016 hebben meer dan 30.000 Canadezen euthanasie laten plegen. In 2021 waren dat er meer dan 10.000, oftewel 3,3 procent van het totale aantal sterfgevallen. Ter vergelijking: vorig jaar was 4,5 procent van de overlijdens in Nederland en 2,4 procent van de overlijdens in België het gevolg van euthanasie.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Stuk hoger

“We hebben het hier vanavond in The Angle over verdorvenheid, maar dit spant toch wel de kroon,” zei Fox News-presentatrice Laura Ingraham tegen hoofdredacteur van Rebel News Sheila Gunn Reid, die in Canada campagne voerde tegen dit soort praktijken.

De overheid beweerde dat euthanasie ‘veilig’ is en enkel in uitzonderlijke situaties wordt toegepast. “We weten nu dat dit niet waar is,” zei Gunn Reid. Vorig jaar lieten dus zo’n 10.000 Canadezen euthanasie plegen, maar volgens haar kan dat aantal in werkelijkheid een stuk hoger liggen, aangezien sommige artsenverenigingen dokters adviseren om euthanasie niet als doodsoorzaak op te geven.

Aanmoedigen

Dat is nog niet alles: tot voor kort kregen mensen die euthanasie overwogen 10 dagen bedenktijd. Dat is niet langer het geval. Mensen kunnen nu op dezelfde dag euthanasie aanvragen en laten plegen.

Het lijkt wel alsof ze graag van deze mensen af willen, reageerde Ingraham. “Alsof ze mensen met een psychische aandoening aanmoedigen om euthanasie te laten plegen.” Dan volgen de daklozen en ouderen, zei ze. “En dan?”

4.8 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
spiros
spiros
5 maanden geleden

Dan komt de rest!

Victor Hugo
Victor Hugo
5 maanden geleden

Alle manieren helpen om de “useless eaters” op te ruimen…

iwillnotcomply
iwillnotcomply
5 maanden geleden

Ik zou toch wel graag psychologische onderzoeken zien voor mensen die in overheidsdienst treden.

Of gaat dat hier niet over?

IkBen
IkBen
5 maanden geleden

Dus ons cabinet komt dan als eerste in aanmerking?

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x