Financieel

Financieel journalist over komst CBDC: ‘Het is illegaal wat hier gebeurt’

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!

We krijgen een CBDC (central bank digital currency) en dat zal op 28 juni worden aangekondigd. Minister Kaag heeft hierover een brief naar de Kamer gestuurd. De Europese Commissie komt vervolgens met een wetsvoorstel.

Vorig jaar werden tijdens de consultatieperiode 15.000 reacties ingezonden, die allemaal negatief waren. “Dus burgers willen dat niet,” merkt financieel journalist Arno Wellens op. Tijdens die consultatieperiode kondigde de Europese Commissie alvast de aankondigingsdatum aan. “Het is dus allang duidelijk waar het heen gaat.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Veel media hebben daar niks over bericht. “Het is gewoon doodgezwegen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ongrondwettelijk

Maarten Keulemans, wetenschapsredacteur van de Volkskrant, beweert dat zijn krant daar niks mee gedaan heeft omdat ze het te druk hebben met klimaat en Oekraïne. “Dat is gewoon niet waar,” benadrukt Wellens.

Hij licht toe dat de CBDC wordt gefinancierd uit het coronafonds. Het zal de variant worden waarbij je moet inloggen met je digitale identiteit omdat je anders geen negatieve rente kunt hebben. Dat betekent dat onze privacy verdwijnt. “En dit is het resultaat van de coronapaniek.”

Wellens benadrukt dat dit alles ongrondwettelijk is. “Het is dus illegaal wat hier gebeurt.”

Staatsgreep

In de periode dat de regering van Rutte demissionair was, heeft Nederland gelobbyd voor de digitale identiteit. “Dus als er straks wordt gezegd: ‘Brussel wil dit’, dan is dat gewoon niet waar,” zegt de journalist.

Rutte is beïnvloed door het World Economic Forum om de digitale identiteit in te voeren. De Kamer stemde tegen. De Kamer wil niet dat de regering dit doet. “Waar je hier gewoon naar kijkt, is een staatsgreep. Hier wordt gewoon onze Grondwet geschonden.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 209 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

166 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roger Roger
Roger Roger
11 maanden geleden

Illegaal. En dus wat nu?

Margie
Margie
11 maanden geleden

Ik had het wel weer gedacht. Weer een stuk verder in de gevangenis. Weet niet wat ik gedaan heb. En met mij heel veel mensen. Hoe kunnen we dit stoppen. Want dit gaat niet goed. Wat wil die smerige Rutte. Hij is echt het beflapje van dat vieze wef. Of wil hij hier ook een oorlog.

Jan
Jan
11 maanden geleden

En wat wordt er aan gedaan deze criminele organisatie te stoppen??

Jan
Jan
11 maanden geleden

EN WEER WORDT DE BURGER NIKS GEVRAAGD !!!

Back to top button
166
0
We lezen graag je reactie!x