Homepagina » Buitenland » Kom in actie tegen ondemocratische handelsverdragen
Kom in actie tegen ondemocratische handelsverdragen

Kom in actie tegen ondemocratische handelsverdragen

Afgelopen maand debatteerde de Tweede Kamer met minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over twee grote handelsverdragen: TTIP, het verdrag tussen de EU en de VS, en CETA, het verdrag tussen de EU en Canada. Deze verdragen maken van de genoemde landen één grote interne markt. Volgens Ploumen zal de hele wereld meeprofiteren van TTIP.

Het doel van de verdragen is om barrières rond de handel in vlees, vis, auto’s, telecommunicatie, financiële diensten en veel andere producten weg te nemen. De Europese en Canadese regeringsleiders beloven gouden bergen. Zowel CETA als TTIP worden ingezet als ‘wondermiddel tegen de crisis’.

De verdragen vormen echter een bedreiging voor maatschappelijke standaarden die verlaagd worden onder het mom van ‘harmonisatie’. Vrijhandelsakkoorden kunnen net zo goed banen laten verdwijnen. Kijk maar naar de gevolgen van het Noord-Amerikaanse NAFTA-verdrag, dat één miljoen Mexicaanse boeren hun baan kostte.

Belangrijker nog is dat beide verdragen buitenlandse bedrijven het recht geven om overheden aan te klagen. De onderhandelingen over de verdragen verlopen erg schimmig. Ontwerpteksten zijn geheim en parlementen kunnen nauwelijks democratische controle uitvoeren.

Ondanks de vele bezwaren dendert de trein door. Onlangs werd door de Europese Commissie een verzoek van zo’n 250 maatschappelijke organisaties uit 21 lidstaten om een burgerinitiatief te organiseren afgewezen. De organisaties roepen op te stoppen met de onderhandelingen over TTIP en CETA. Het verzoek werd afgewezen omdat de Europese Commissie vindt dat zij het alleenrecht heeft om te onderhandelen.

Deze arrogantie van de Europese Commissie ondermijnt de democratische legitimiteit van dit soort verdragen. De 250 organisaties willen nu één miljoen handtekeningen verzamelen, zodat de Europese Commissie niet langer om hen heen kan. De petitie die ze hebben opgezet is op het moment van schrijven ruim 406.000 keer ondertekend. Ondertekenen kan hier.

[SP]


Vond je deze informatie waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

75 reacties

 1. Dit is toch niet nieuw?? We leven al heel lang in een schijndemocratie. Mijn ogen zijn geopend tijdens het referendum in Nederland tegen de Europese grondwet. De politiek heeft toentertijd op een zeer slinkse manier het referendum omgebogen van een stem tegen Europa naar een referendum tegen, of voor, de Europese grondwet. Veruit de meerderheid, 68%, heeft tegen gestemd en waar kwamen we in, jawel in de Europese Unie. Het maakt echt niet meer uit op welke partij je stemt, de partijen die in de regering komen moeten zich houden aan de eisen en normen van Brussel. Brussel wordt weer gedicteerd door de financiële instellingen en grote internationale bedrijven, zie als voorbeeld het stukje hierboven.
  En denk maar echt niet dat we dit handelsverdrag gaan tegen houden, de wil onder de bevolking om te gaan demonstreren is er niet. Alles boven de 30 heeft voor zijn gevoel teveel te verliezen en de jongeren zijn volledig gehypnotiseerd door de mobieltjes en computerspelletjes. Zij vinden alles best en interesseren zich totaal niet in zaken als een vrijhandelsverdrag en de gevolgen hier van, zolang ze maar social media hebben.
  De hoeveelheid mensen die totaal niet nadenkend altijd maar weer het zelfde rondje lopen is gewoon weg enorm en de wakkeren onder ons worden als een stel zeikerds aangezien. In veel landen waar grootschalige demonstraties worden gehouden zie je vaak een mentaliteit van, DE ANGST VOORBIJ, en dit gebeurd alleen als je echt niets meer hebt te verliezen of als je en heleboel wakkere mensen hebt, hier in dit land zijn we nog lang niet bij dit punt aangekomen en als we dit punt bereiken zal het veelte laat zijn.
  Ook ik val onder de categorie 30 plus, wakker maar voor mijn gevoel nog teveel te verliezen.

  25 likes
  • Hier zijn ze zelfs zo stom om te demonstreren voor meer maatregelen om het zogezegde klimaatsprookje af te wenden. Dus nog meer dictatuur. Een CO2-dictatuur die gebaseerd is op de leugen dat CO2 slecht is en bijdraagt aan klimaatverandering. De waarheid is dat CO2 goed is voor planten en als het klimaat al verandert komt dat door de zon. Maar ach dat is teveel denkwerk voor velen en veeeeeeeeeeeeel te moeilijk.

   5 likes
   • Zo te zien word “wakker zijn” hier verwisseld met “eigendunk”

    2 likes
    • Zeg dat wel! Kuddendierenland. Eigendunk is wat een gehersenspoelde D’66 ‘vriendin’ me ooit eens minachtend toelispelde: hoe het mogelijk was dat ik zo zelfverzekerd was. Zelf braaf het systeem accepterend omdat haar vrienden/familie dat ook doen, dus nieteens capabel zelf na te denken met als gevolg tot haar nek in de shit, van alles en iedereen om haar heen afhankelijk, helemaal niets over haar eigen leven te zeggen, slaafje van het systeem, kon geen kant meer op met haar eigen leven maar dan wel zo’n opmerking. Eigenlijk is zo’n vrouw te achterlijk om los te lopen maar het loopt gewoon op twee benen rond hoor! Wat een dommigheid! Je kan er maar beter om lachen.

     0 likes
     • Maar die kuddedieren zijn wel gevaarlijk. Als bijvoorbeeld die kuddedieren gaan blaten om maatregelen om dat zogenaamde klimaatsprookje tegen te gaan dan kunnen we behoorlijk de Sjaak worden. Onze machthebbers denken wel zelf en die zouden dan kunnen bedenken bijvoorbeeld van

      Maak mensen arm want arme mensen stoten minder CO2 uit dan rijkere
      Maak bejaarden dood want doden stoten geen CO2 uit
      Doe een vleestax van 25 euro per klilo
      Een vistax van 25 euro per kilo
      Verbied het eten van trpoisiche zaken als bananen en dergelijke of doe een tropische vruchtentax van 25 euro per kilo
      Verbied autorijden voor het plezier en doe een accins van 10 euro per liter brandstof
      open haar dverboden
      warmer dan 16 graden thuis beboeten of verbieden
      Voer een enorme belasting in op kinderen
      Vliegreizen voor vakantie verbieden
      Met een bootje spelevaren verbieden
      vissen verbieden
      jagen verbieden
      stroom op rantsoen
      water op rantsoen
      geen contant geld meer want dan kun je van een ieder nagaan hoe hij of zij het geld besteed om eventueel extra boetes op te leggen. zo hoog mogelijk want een arme stoot minder CO 2 uit en een verhongerde helemaal niks meer

      en allerlei andere dictatoriale maatregelen die heel erg veel mensen kapot zullen maken. Maar ja minder mensen is minder CO2.

      Wat zullen mensen die naar vrijheid streven zich verraden voelen door de believers van de klimaatkerk en we zullen ze diep zeer diep haten. Ik wel in ieder geval.

      4 likes
     • Is het nou werkelijk niet te verkroppen dat er mensen zijn die er een andere mening op nahouden?
      Ben je alleen maar goed als je denkt zoals jij?

      Van mij mag je zijn en voelen wat je wilt Faith. Ik zal je nooit dom of achterlijk of………. noemen.
      Ik denk wel dat de manier waarop je over andere medemensen praat en denkt veel zegt over jezelf.
      Wat mij betreft hoeft het niet op die manier.
      Wat is er mis met gewoon zeggen dat je het met iemand niet eens bent?

      4 likes
     • @Padja
      Ben het met je eens.
      Agree to disagree.

      En soms kun je veel leren van mensen om je heen, of op een internetsite als deze.

      Maar daar moet je voor open staan.
      Het is wel vaak “als jij het niet met me eens bent dan ben je in dienst van de rotschilds, ben je de vrijmetselaar, betaalde overheidstrol of in dienst van big pharma”. Er is geen enkele middenweg. Erg vreemd voor zelfbenoemde mensen die overal voor open zeggen te staan. Dat geldt in ieder geval niet voor mijn mening.

      2 likes
     • het is pure nijd zo’n opmerking eigen dunk. Je zou het als een compliment kunnen opvatten omdat je dan nog iemand bent een geen kruiperig meeloperig robotje bent geworden die niet meer zelf kan denken. Het is ook heel makkelijk om zo iemand uit die farce te trappen. Zo iemand is namelijk niks alleen een lege huls.

      1 likes
     • Beste faith, ik begrijp je reactie volkomen maar is het niet wijzer om met deze niet wakkere mensen een dialoog proberen aan te gaan om ze te laten beseffen dat de wereld toch niet zo in mekaar steekt als zij denken. Wat ik bij veel wakkere mensen zie is dat zij de niet wakkeren meteen aan gaan zien als dom, dom zijn ze niet maar gewoon onwetend. Als je zo op alle stukjes gaat reageren jaag je juist deze categorie, zij die aan het wakker worden zijn, bij ons vandaan. Het feit dat ze deze site bezoeken zegt al iets, nu worden ze gekwalificeerd als zijnde dom en je hoort nooit meer iets van ze.
      Ik begrijp je manier van reageren maar neem ze bij de hand en begeleid ze bij het wakker worden.

      0 likes
    • Misschien gebruik je liever de term misdunk dan eigendunk uit het boek 1984 van George Orwell. Ben je overigens zo iemand die liever lekker dom en oppervlakkig is een soort draaikonterige dweil zeg maar. Daar hebben we er zoveel van in dit kuddedierenland.

     0 likes
     • “Dan eens met je gezicht in volle glorie in beeld en dan nog hetzlefde blijven roepen.”

      En voor je eigen aanwezigheid pas je zeker? Zou ik ook doen als ik jou was…

      1 likes
     • joh met al je vijandigheid kom je nergens.. wij allemaal niet.. voor je al je theorieën over wie allemaal van alles en nog wat verkeerd doen (ook al weten de “verkeerde mensen” niet dat ze niet weten dat ze in de illusie van hun eigen realiteit) moet je die theorieën eerst op jezelf toepassen.. Free your mind and your ass will follow zoals al in de jaren 70 gezegd werd, en dat bevrijden is met de komst van internet en smartphones relatief makkelijker geworden, maar een jongere er op wijzen dat hij ook zelf zijn informatie kan vinden, vergelijken en dan een standpunt hierover vormen met zijn smartphone internet. dit heeft iets meer effect dan zeggen dat iedereen onder de 30 in zn virtuele wereld opgesloten is en iedereen daarboven teveel te verliezen heeft.. hiermee bent u juist degene die de maatschappelijke standaarden (die de mindcontrol mogelijk maken) in stand houdt.

      1 likes
     • Eigenlijk zouden Aardebewoner, day of our life en faith en Edwin elkaar eens in levende lijve moeten zien en een heerlijke discussie opstarten die dan life uitgezonden wordt.
      Wat een verhelderende beelden zou dat opleveren.
      Dan eens met je gezicht in volle glorie in beeld en dan nog hetzlefde blijven roepen.
      Zou interessant zijn

      0 likes
   • Onzin. Klimaatverandering/global warming is een feit.
    Een van de weinige èchte dreigingen voor de mensheid met catastrofale gevolgen.

    Eigendunk?? Ja… En zeer blind voor feiten.

    2 likes
    • @ day of our lives:

     ik vermoed dat u mogelijk zelfs te bekrompen bent om de volgende uitspraak te begrijpen

     Er is een verschil tussen de waarheid en wat men vindt dat de waarheid is.

     Dit is ook het geval bij het klimaatsprookje. Snapt u het ??

     1 likes
     • Er is al 15 jaar niks met het klimaat aan de hand. Hoe lang kun je nog in dit sprookje blijven geloven. Je hebt een enorme plaat voor de kop. Dat hele klimaatsprookje is een opzetje van de slimme elite om een afschuwelijke groene dictatur op te gaan zetten. Mocht het klimaat fluctueren dan kotm dat door de fluctuatie van de zon. CO2 is goed voor de groei van planten.

      3 likes
     • Je klopt jezelf graag op de borst, veel van jouw teksten zijn doorspekt van “kijk eens hoe goed ik wel niet ben, en kijk eens hoe jij nog zit te slapen”…
      Heb je wel eens opgelet hier Aardebewoner, is je nooit opgevallen hoe veel mensen zichzelf hier als “verlicht” of “wakker” beschouwen, en altijd hun mond vol hebben van hoe veel andere mensen nog slapen of kuddedieren zijn??
      Dat zijn er best wel veel Aardebewoner, je zou gerust mogen spreken van een hele KUDDE!!
      Omdat je je op dezelfde manier opstelt als deze kudde van “wakkere” schapen, die elkaar letterlijk lijken na te blaten!!
      Dus ook jij bent een kuddedier Aardebewoner!!
      Jij behoort dus tot de kudde van schapen die in de illusie verkeren dat alleen ZIJ wakker zijn!!
      Trouwens waarvoor verkondig jij voor jezelf dat je wakker bent?
      Is dat niet een beetje TE makkelijk??

      Of ik wakker ben of droom weet ik niet, en dat boeit me ook niet!!
      Weet je waarom?
      Omdat in mijn werkelijkheid iemand pas echt WAKKER is, zodra deze beseft dat hij/zij altijd in een droom heeft verkeert, en ook altijd zal blijven dromen.
      Iemand is voor mij dus pas wakker, zodra deze beseft dat onze werkelijkheid niets meer is dan een collectieve droom, die we dus samen HIER en NU dromen.
      Alleen wij als volledige mensheid bij elkaar kunnen dit veranderen, en dan schiet een houding van “Ik ben wel wakker maar jij nog niet” echt niet op, da’s alleen maar olie op het vuur gooien.
      Best wel vermoeiend eigenlijk, al die “wakkere” mensen 🙂

      3 likes
     • Ik snap dat jij er vierkant naast zit.
      Je opmerking klopt, maar wel met betrekking tot jezelf en niet tot mij.

      Bekrompenheid zoals jij het bedoelt is iets roepen zonder je bronnen te checken. Ik heb dat gedaan, jij niet. Anders zou je het namelijk met me eens zijn.

      2 likes
    • Van CO2 groeien planten. U papegaait de goegemeente na en denkt niet zelf. De mens heeft geen invloed op het klimaat dat is een sprookje. En als u mensen die zelf denken afdoet als eigendunk dan heeft u niet zoveel met zelf denken en de vrijheid om zelf te denken.

     In de middeleeuwen was er geen industrie en geen auto’s en toen verbouwde men wijn in Friesland en in de 17 e eeuw vroor de Zuiderzee dicht.

     Uw taktiek is heel achterbaks om mij in een hoek te zetten en iet met argumenten te komen. Ik ben nog iemand met eigendunk en geen domme napratende papegaai zoals vele gehersenspoelde mensen. In kassen van het Westland wordt CO2 vanuit het Botlekgebied gespoten omdat planten er harder van groeien.

     Als laatste zeg ik u dat ik u niet mag en ik ben blij dat ik nog eigendunk heb en geen gedresseerde robot ben die alles maar napapegaait.

     2 likes
  • Ik ben het helemaal met je eens dat de wakkeren als een stelletje zeikerds worden gezien. Ik heb het vaak in mijn omgeving mogen waarnemen als ik ergens over begon. Men is te dom en te afgestompt om wakker te worden en dan heb ik het over gestudeerde mensen. Veel mensen hebben ook niet zoveel met vrijheid maar zijn bezig om over de rug van anderen beter te worden. In veel werksituaties vieren haat en nijd hoogtij (op kantoren) om zoveel mogelijk buiten schot te blijven bij de volgende ontslagronde. Nederland is het land van de rijdende rechter met allerlei zeikprobleempjes tussen buren onderling. Nederland is het land van naar boven likken en naar beneden trappen. Vooral middenklassers hebben een handje van dat likken naar boven en naar beneden trappen. Als die in het vizier komen van de overheid met lastenverzwaringen gaat men haast paniekerig naar de onderklasse wijzen en die als uitvreters wegzetten in de hoop zelf buiten schot te blijven (zie voorbeeld inkomensafhankelijke zorgpremie). En als de middenklasser dan bijvoorbeeld ontslagen wordt dan gaat de leuze “succes is een keuze” effe niet meer op en merken wat het is om als 2e rangsburger behandeld te worden door de medemens en de UWV of de Sociale Dienst. Hun voormalige vrienden laten ze dan vaak als een baksteen vallen.

   Ik heb dit volk eigenlijk al lang opgegeven. Het is niet waard om voor te vechten of je nek uit te steken.

   11 likes
   • Opgeven moet je nooit doen. Een voor een worden ze wakker en door de verhoogde energieen zal de Monsanto rotzooi nooit het beoogde effect hebben/gaan krijgen die de darkies in gedachten hadden. We worden geholpen. Lichtwerkers, lichtstrijders, de indigo’s, starseeds, chrystals mediteren en de joden, islamieten en christenen bidden intensief en verwachten dan ook na de chaos, en dat is meteen een grote schoonmaak, een positieve uitkomst.

    1 likes
    • Ik waardeer je optimisme ten zeerste, echter zijn het niet juist de gelovigen op deze aarde die er een ongelooflijk zootje van hebben gemaakt.9/11, syrië, israel en de gazaatrook, terrorisme in het algemeen, de zionistische machthebbers van het financieel stelsel en noem maar op, alles heeft met religie te maken. Dat de biddende geloofsmensen ons naar een positieve uitkomst moeten brengen beangstigd mij eerlijk gezegd iet wat.
     Stel je een wereld voor zonder enige vorm van religie, volgens mij zijn er dan zeer veel problemen in eens opgelost.

     5 likes
     • Overvloed is goed en daarmee bedoel ik iets anders dan als patser leven. overvloed is voldoende geld om te leven en ook leuke dingen te doen. Er wordt zoveel geld en energie aan oorlog verspild. als dat niet zo zou zijn dan was er al overvloed.

      Maar ik de wens uitgesproken maar ik geloof er niet in.
      Ik geloof dat er een rotwereld komt met scaahrste en een volgevreten elite die de baas speelt met een politiestaat. We worden dan op allerlei manieren in de gaten gehouden en je krijgt bij je geboorte CO2-punten en als die op zijn krijg je een spuitje. En heel veel mensen gaan daar dan kruiperig in mee. Uiteraard geldt dit niet voor de elite want die zit lekker uit te buiken met biefstuk en kaviaar op tafel en de verzwakte suffe volgespoten burger uit te lachen in vette paleizen. De gewoen burger droomt wel eens van ene beifstuk maar praat er niet over hoe lekker dat wel niet was want dan wordt je gearresteerd wegens het hebben van een illegaal verlangen. Iedereen die naar vrijheid streeft (zoals ik) is dan al lang geruimd (stond op het verkeerde lijstje) en dat is maar beter ook want liever dood dan slaaf.l Mogelijk doodgeschoten na een laatste vechtpartijtje in een wanhoopsopstand van vrijheidstrevers

      En weet je wat heel veel vervelende zwevers van de new age zijn nog met bovenstaand eens ook. Bij new agers heb ik de griezeligste mensen die ik ken gezien.

      Bovenstaand hoeft niet te gebeuren want er is geneog voor iedereen. Er wordt bijvoorbeeld voor 12 miljard mensen voedsel verbouwd. Ook zijn er veel gedegradeerde landschappen die opgeknapt kunnen worden voor mens, dier en plant. Israel , China en ook Rusland is goed in dat opkanppen van landschappen.

      3 likes
     • 911 was een valse vlagoperatie waarbij explosieven zijn gebruikt om de 2 torens rechtstandig in elkaar te laten zakken. Israel bashen schijnt nogal inde mode te zijn bij zwevers.

      0 likes
     • Ik heb het niet over de machthebbers, degenen die van religie iets vunzigs en negatiefs maken en daarmee een wapen om verdeeldheid en oorlogen te ontketenen, maar over gewone mensen die alleen maar een vredig leven willen en dat ook iedereen gunnen. Dat is gelukkig de meerderheid.

      0 likes
     • De terroristische HAMAS-organisatie kan wel kan wel weer flink in de pot gaan graaien van de miljarden die worden betaald door allerlei donateurs (Qatar, de VS en de EU) om een groot deel te gaan besteden aan het verder onderdrukken van de burgerbevolking inde Gazastrook en het cement van de opbouw te gebruiken om tunnels om Israel te gaan pesten. De Israelische bevolking ziet een nieuw oorlogje mogelijk tegemoet. Alleen de illuminati waar welzekers ook rijke joden naast allerlei anderen in zitten lacht zich de ballen uit de broek. De gemiddelde inwoner van Israel dus echt niet.

      0 likes
    • Uiteindelijk gaat de boel naar voren en leven we in overvloed vrede en welzijn in vrijheid . Omdat het zo kan wezen en zo zal wezen.

     Een mooie wens van hieruit.

     0 likes
     • Ik hoop uit de grond van mijn hart dat je gelijk gaat krijgen, echter waarom nou weer overvloed. Is dat wat je echt nodig hebt niet voldoende, dat overvloed gedoe is juist de reden van onze wereldse problemen.

      2 likes
   • Als dit betekent dat je wakker bent, dan keer ik me liever nog een keertje om.
    Blijf je een stuk vrolijker bij.
    Knuffel!

    3 likes
    • Al die wakkere mensen vind ik maar behoorlijk slaapverwekkend

     2 likes
    • Maar Padja het is wat het is! Dat is wat ervaren wordt. Dan kun je je nog graag een keer om willen draaien maar dat is je ogen sluiten voor wat er speelt. Of beter gezegd speelde. Het tij is gelukkig langzaam aan het keren.

     0 likes
     • Lieve Faith,
      Wordt er nog wel eens wat leuks ervaren als je wakker bent? Want ik lees alleen maar zwartgalligheid, zieligheid, boosheid en WIJ TEGEN ZIJ.
      Slaven en onderdrukten enzo. Burgers die dromen van een biefstuk. Rijk tegen arm. Gaat het dan alleen weer om poen?
      Kan er nog wel gezellig geleefd worden als wakkere?
      Is er nog harmonie in de wakkere wereld?

      Waarom keert het tij?
      Omdat er vele vele prachtige mensen zijn die hele goeie dingen doen!
      Vestig daar de aandacht s op.

      2 likes
   • ”Succes is een keuze” hadden de schapen zich ook maar in de mond laten leggen, of dacht je dat ze dat zelf verzonnen hadden? Zo bij de tijd zijn ze niet. Hen werd via de politiek en het NRC ingepeperd dat als je nou maar achterbaks en leugenachtig werd en alleen aan jezelf dacht, en vooral iemand die lager in ”rang” staat naar beneden trapt, want dat geeft je toch al snel en makkelijk het gevoel van erboven staan, dan kreeg je vanzelf succes, was de denktrend waarheen gedacht moest worden en waarachtig! Het werkte! Tot nu dan.

    1 likes
 2. dat we leven in een schijndemocratie dat is zeker.

  maar door de automatisering, is het heel normaal dat er vele banen verloren gaan.
  wat de overheid ook doet, en hoeveel banen ze willen creëren. het is niet van toepassing. het hele systeem moet op de schop.

  het systeem waar we ons al veel te lang aan vast klampen, werkt niet meer. (heeft het ooit wel gewerkt?)

  wat de overheid ook bedoelt met vrijhandel, het werkt niet en zal ook niet meer gaan werken, het is belangrijk dat de overheid vooruit gaat kijken en niet een achterhaald systeem in ere wilt houden.

  8 likes
  • Je hebt helemaal gelijk, echter het huidige systeem hadden we 30 jaar geleden moeten hervormen. Nu is er maar 1 oplossing en dat is dat het huidige systeem zichzelf gaat vernietigen met alle drama’s die daar uit gaan voortvloeien. Uiteindelijk zal het allemaal goed komen maar niet iedereen zal dit gaan meemaken, moet je eens gaan indenken wat er gebeurd als het financiële stelsel in mekaar klapt.
   Tevens moeten we ons eens gaan afvragen of er überhaupt een systeem is die oneindig kan duren, in elk systeem zijn er namelijk mensen aanwezig die de boel verneuken.

   5 likes
  • Helemaal waar. Wat volgens mij ook zwaar onderschat wordt is de demografische opbouw van een land. Zie naar Japan, daar sloeg de vergruizing al toe 20 jaar geleden, sindsdien krijgt men daar de economie niet meer op de rit. Hetzelfde geldt nu voor vele landen in Europa, de babyboomers van na de tweede wereldoorlog zijn en gaan nu met pensioen. Deze mensen consumeren minder, besteden minder uit aan duurzame goederen, gaan minder vaak buiten de deur en bedenk het zelf maar.
   De mens heeft zichzelf door de medische technologie boven de natuur geplaatst. Als een oude olifant geen toegevoegde waarde meer heeft in de groep stapt hij uit de groep en laat zich versterven, dit doet hij niet voor de lol maar voor het collectief. Brainstorm hier eens rustig over door en het zweet breekt je uit, de komende tien jaar komen wij voor problemen te staan die niet te overzien zijn als we op deze voet doorgaan.

   2 likes
 3. Woon zelf in de VAE. Hier weet iedereen dat er geen democratie is maar dat er wel machthebbers zijn die absoluut het beste met de burgers voor hebben. De Emirati’s krijgen daarbij altijd de voorkeur en deze groep heeft meer rechten dan de expats, maar men accepteert het. Baan kwijt als expat betekent binnen enkele maanden een nieuwe baan vinden of t land uit.
  Zolang de bevolking werk heeft en een goed inkomen is er geen enkel probleem, daarom wil men ook geen werklozen en kanslozen hebben. Wat mij betreft is de beste regeringsvorm een vredige dictatuur.

  1 likes
  • Volgens mij is er in Zwitserland meer democratie dan hier. Dat lijkt me een fijn land. Zwitserland komt ook veel meer op voor het eigen volk en is zo’n beetje het welvarendste land van Europa.

   3 likes
   • Als t dan maar wel welvarend is hè. Voor minder kom ik m’n bed meer uit

    1 likes
    • Ja precies wel welvarend want armoe is beklemmend weet ik uit ervaring je kapot werken voor een minimumloon bah bah. En die mensen die zich wijsmaken dat men heel gelukkig arm zit te wezen onder een brug dat zijn toonbeelden van zelfbedrog. Vrijwel alle mensen die armoede hebben meegemaakt zeggen dat armoe een gezicht heeft en dat is geen blij gezicht. Maar och vaak zijn het de mensen die in een welvarende buurt wonen in de stad die een soort romantisch idee hebben van armoe alsof het iets nobels is. Ik kan echt zo vreselijk kwaad worden op die leunstoelfiguren die armoe als iets goeds zien (een soort keuze of zo).

     1 likes
     • Fijn zo.
      Misschien kun je dan ook uit je eigen fijne stoel komen en je kwaad maken over het merendeel van de wereldbevolking die JOU ALS RIJKE ZIET.

      3 likes
     • Die andere 95%?

      De meest voor de hand liggende vraag zou zijn: bewijs maar eens dat die armen er zijn, zie jij ze op straat? Ik niet.

      Zou me niks verbazen dat men, geheel in de lijn van de maanlandingen, denkt dat al die beelden van hongerige Afrikaantjes en oorlogen allemaal in scene is gezet. Stanley Kubrick is niet dood, maar maakt fulltime nieuwsberichtjes.

      En iedereen blijkt in Rwanda een Limo te rijden. En Ebola bestaat niet.

      2 likes
  • Ik vraag mij eerlijk gezegd af of de rechten van vrouwen, homo’s en anders denkende dezelfde zijn als de machthebbers van de VAE. Een vredige dictatuur is voor mij ook een beetje moeilijk te begrijpen, is de vrede in een dictatuur niet een schijnvrede. Zodra je een gevaar wordt voor het systeem gaan ze volgens mij niet even een gezellig babbeltje met je houden.
   Eigenlijk propagandeer je hier de principes van de NWO, een wereldregering die alles bepaalt onder de noemer van wereldvrede, oftewel een vredige werelddictatuur.

   1 likes
 4. Mensen, denken we ook nog even aan 18 Oktober as. op de Dam ?

  3 likes
 5. @ Bert S

  U heeft gelijk niet wakkeren wegzetten als dom is misschien iets te veel shock and awe

  Onwetend is misschien een betere strategie

  Ik citeer uit uw bijdrage;

  Wat ik bij veel wakkere mensen zie is dat zij de niet wakkeren meteen aan gaan zien als dom, dom zijn ze niet maar gewoon onwetend. Als je zo op alle stukjes gaat reageren jaag je juist deze categorie, zij die aan het wakker worden zijn, bij ons vandaan. Het feit dat ze deze site bezoeken zegt al iets, nu worden ze gekwalificeerd als zijnde dom en je hoort nooit meer iets van ze.

  Wat milder dus

  Bedankt voor uw bijdrage
  Bert S

  0 likes
  • Wat dacht je van de classificatie: ik ben wakker maar jullie niet?
   Dat alleen al.

   Zou het kunnen …ik roep maar wat geks….dat IK HARTSTIKKE WAKKER BEN.?
   Zou het kunnen dat iedereen wakker is?
   Zou het kunnen dat jij niet wakker bent maar anderen wel?

   Zou het kunnen…(nu ga ik helemaal iets geks roepen hoor) dat jij weleens ongelijk zou kunnen hebben. Al is het maar 1 keertje. .

   Ik voor mezelf weet dat ik
   -Vaak ongelijk heb. Ik ben nu eenmaal niet alwetend, heb ook die behoefte niet (meer).
   – soms wakkerder ben dan anders
   – niet in Wij/zij kan denken. Soms denk ik als de ene groep en soms weer als de andere. Dat geeft ruimte en vrijheid.

   Er is geen “wij de wakkere” versus jullie “de niet wakkere” omdat er verschillen van mening zijn binnen die groepen.

   Er is wel een “wij mensen”. Omdat we allemaal in de eerste plaats mens zijn.

   2 likes
   • Je begrijpt precies wat ik bedoel, denk ik 🙂

    Naar jezelf kijken als zijnde “wakker’ en naar een ander als “niet wakker” lijkt wel een of andere rot gewoonte te zijn die in onze genen zit

    Vervang het woord wakker voor “rechtschapen, zuiver” en het woord “slapers” voor “stelletje ongelovige heidenen” , en dan weet je precies wat ik bedoel; het is niet anders als een moderne vorm van religieus en sektarisch denken.

    De zelfbenoemde “wakkeren” hebben het zo te zien een beetje hoog in hun bolletje, door te praten alsof het hun taak is om de “slapers” wakker te krijgen.
    Hadden de kruisvaarders en jihadisten niet dezelfde intentie? Iedereen hetzelfde te laten denken als hoe zij denken?

    2 likes
    • Yep, en zo waren er nog vele honderden regimes in deze wereld die dat voor ogen hadden.

     Ze hebben allemaal gefaald, zeker als het onder geweld, landjepik en chantage wordt afgedwongen.

     We hebben het in Nederland niet eens zo slecht wat dat betreft. Zoveel dingen die hier kunnen…

     1 likes
   • Wat een verdraaiing.

    Ik heb nooit beweerd dat ik altijd gelijk heb maar ik denk zelf en dat doet niet iedereen. Velen papegaaien de goegemeente na.

    Wat me kwaad maakt is een sneer van “hij heeft eigendunk”. Ik zou het eigenlijk als een compliment kunnen opvatten want ik heb liever eigendunk dan dat ik een napratende lege huls ben. Een robot.

    1 likes
 6. Het is verdomd niet makkelijk hè
  Om als enige wakkere, slimme, goeierik tussen alleen maar stomkoppen te moeten wonen.

  4 likes
  • Das waar, een zware taak om de boel wereldwijd wakker te schudden maar het moet gebeuren. Crystals, indigo’s, starseeds, lightworkers en lightwarriors zijn er speciaal voor naar planeet Aarde gekomen. Het is a way of living en denken er verder niet teveel over na.

   1 likes
 7. De EU zal ook naar de pijpen van de geriatrische patienten te NY moeten dansen, het is Mario Draghi en die is van Goldman Sachs die de lakens uitdeelt. Waarom zegt niet iemand op een chique manier dat ze de kelere kunnen krijgen en dat we onze zaakjes zelf wel regelen? Daar betalen wij ze voor. Kijk eens wat die lui verdienen daar in Brussel, je slaat stijl achterover. Straks zitten we uitsluitend nog Monsanto en andere GMO rotzooi te eten. We krijgen het als we niet oppassen gewoon heel agressief door de strot geduwd.

  2 likes
  • Helemaal waar, wist je dat één kankerpatient in Amerika de farmaceutische/zorg industrie 1 miljoen dollar oplevert tot het moment van overlijden. Toch wel een leuk argument om zoveel mogelijk mensen de kanker te laten krijgen.
   Mijn vader kreeg de laatste 2 jaar van zijn leven maar liefst 17 pillen per dag, er zaten zelfs pillen bij tegen de bijwerkingen van andere pillen. De beste man werd zo lang mogelijk in leven gehouden, niet omdat hij dat nou zo leuk vond maar om zoveel mogelijk geld aan hem te verdienen. Toen mijn vader dit tegen een arts zei moest die er wel om lachen en zei de arts: helemaal waar, wij verdienen aan zieke mensen, dus laat er vele zieke mensen zijn.

   1 likes
  • Dat gaat niet gebeuren. Er is overal goed en vers eten te koop. Bovendien heeft Nederland een zeer gevarieerde landbouw. Ik weet niet hoe het in de VS is maar hier en Europa zijn heel veel mensen goed op de hoogte van wat goed eten is.

   http://www.overhethek.nl/

   1 likes
 8. Met een vol, rond buikje protesteren? denk het niet.
  Maak me liever druk over zwartepiet.
  Nadenken over grotere zaken durf ik niet.

  3 likes
 9. Leuk om te zien hoe mensen altijd conclusies trekken, zonder na te gaan of die conclusie klopt.
  Ik houd me niet met sprookjes bezig, en ik geloof in geen ene waarheid die een ander me probeert aan te praten.

  Zolang jij nog in de veronderstelling bent dat er een uniforme waarheid bestaat, die volledig definieerbaar is, draai je nog rond in jouw eigen gecreëerde illusie waar je nooit en te nimmer zal uitkomen, totdat je doorkrijgt dat jij jezelf al die tijd had gehypnotiseerd met de overtuiging dat die waarheid WEL bestond!!

  Ik heb niet mijn eigen waarheid Aardebewoner, ik heb geen ene waarheid NODIG, en weet je waarom?
  Ik Ben mijn eigen waarheid.

  Wat is er toch zo moeilijk aan Aardebewoner, om dit te begrijpen?

  1 likes
  • Dit dus

   “Wat is er zo vermoeiend aan om de waarheid over het klimaatsprookje uit te zoeken ?

   Het lijkt me vermoeiender in te blijven vasthouden aan dat klimaatsprookje.

   Het sprookje dat klimaatverandering wordt veroorzaakt door mensen.

   Dat is flauwekul want CO2 is goed voor planten doet planten sneller groeien.”

   dat is de waarheid

   en er is blijkbaar een verschil tussen de waarheid en wat men vindt dat de waarheid is.

   U geeft het al aan

   Het is net zo flauw als discussieren of iets een stoel is of een tafel.

   Nogmaals CO2 is goed voor planten en dat is een waarheid als een koe en graag even geen kinderachtiig gedoe hierover

   van wat is mijn waarheid of wat is jouw waarheid. Dat is eigenlijk alleen maar zeurderig gespartel meneer Edwin. 1+1 =2 een geen flauwekul en gedraai.

   Kom op zeg !

   0 likes
 10. Beste Bert, bedankt voor je wijze raad maar ik heb allang ontdekt dat die mensen dit niet aan kunnen. Al hun zekerheden vallen weg en ze staan ineens op drijfzand, terwijl hun hele leven gebaseerd is op- en nergens anders mee bezig zijn geweest dan met zekerheden opbouwen. Hoe wrang als dat als een kaartenhuis in elkaar stort, als dat een illusie blijkt en de 4e en 5e dimensie echt! Ze zei zelfs een keer, ik ga hier niet in mee want ik kan de consequenties niet aan. Dan is het makkelijker mij als een gekkie weg te zetten en zonodig nog even een sneer erover heen, een poging mij onzeker te krijgen zodat mijn waarheid totaal niet van toepassing is op haar leven. Zó D´66, die zijn niet voor rede vatbaar en ik kan dat niet meer aan. Ik ben nu zover dat ik niet meer de noodzaak voel mensen in te lichten want je spoort gewoon niet vinden ze. Door mij stort hun toekomst in elkaar, zo zien ze dat. Dat heb ik 30 jaar okay gevonden maar ik ben er nu goed klaar mee. Vanaf deze zomer, na MH17. Als je nu nog niet ziet hoe het in elkaar steekt dan wil je het niet zien. Mensen worden vanzelf wakker. Volgende week gaan de Federal Reserve in de U.S. en Bank of England een Bank apocalypse ´oefening´ doen. Dat wordt weer spannend! We gaan het zien. Het leven lijkt momenteel toch al een grote Hollywood film dus die E.T.´s kunnen er ook nog wel bij.

  0 likes
  • Dat is ook vervelend dat je wordt weg gezet als gekkie of iemand die iemands zorgvuldig opgebouwde porselienkast van illusies aan diggelen gooit. Nou dat hebben ze dan verdiend dat die aan diggelen gaat de plaat voor de kop springt dan ook kapot. Je zou ook kunnen zeggen een illusie armer en een ervaring rijker.

   Ik moet ook wel grinneken dat iemand op D66 stemt (de Bilderbergpartij bij uitstek) en dan denken dat die D66 wat voor je doet. Dat is net zo onnozel als op de VVD stemmen als kleinen ondernemer of middenklasser en dan als verbaasd prinsje er achter komen dat de VVD voor multinationals, banken en de EU opkomt. Dan heb ik zoiets van “Goh ben je er ook achter ?!”

   Ik zeg het maar zo die kennis of zo is een enorme domkop. Niet een onwetende maar een zelfgekozen domkop en daar zijn er zooooooooooooooveel van in dit land.

   Wees blij dat je sterker bent dan hun en zelf denkt. Helaas zijn er te weinig mensen die zelf denken en een ding is zeker de denktanks (het woord zegt het al) van de elite denken wel zelf en dei zijn oneindig veel slimmer dan vele van die napapegaaiende grijze muizen die bijvoorbeeld nog op d66 stemmen.

   1 likes
 11. Beste Padja, kennelijk wil jij graag zwartgalligheid, zieligheid en boosheid uit mijn reacties halen. Daar ben je nogal op gespitst. Maar ik ben helemaal niet zwartgallig, zielig of boos. Jammer he? Hoewel jij dat er wel uit mag halen als het jou gelukkig maakt, alleen heeft dat niets met mij te maken maar alles met jou. En natuurlijk mag iedereen een andere mening hebben maar je hebt toch wel ergens gelezen hoe arrogant en small minded die D’66 ers zijn? ( nogmaals, voor alle zekerheid: hier ben ik niet zwartgallig, zielig of boos over.) Maar dit weet ik uit ervaring. Nogmaals om verwarring te voorkomen: ik ben daar niet zwartgallig of zielig over maar het zijn de kale feiten die ik even weergeef. Kun je dat als twee verschillende dingen zien? Mooi zo. Je lijkt wel een D66 er. Die zien mensen die lager in ‘rang’ staan dan zij ook zo graag zwartgallig, zielig en depressief achter de geraniums zitten. Kijk hoe die Pechtold ons finaal uit wil knijpen. Dat zegt genoeg over die mensen die D’66 stemmen. Zeer small minded durf ik zelfs te zeggen. Jij dus ook al! Je lijkt ook wel een D’66 er. Verder heb ik er niets op tegen dat mensen het niet met me eens zijn maar om mij dan maar gelijk als een lachertje, alles belachelijk maken, en me als 2e rangsburger te behandelen is een beetje kortzichtig en raar toch? En nogmaals zeg ik er duidelijk bij dat het mij niet uitmaakt wat ze van me denken/vinden/zeggen, het zijn in mijn ogen toch maar kleuters die de 2e klas gymnasium niet begrijpen dus waarom zou ik daar bood op zijn? Leg me eens uit waarom ik daar zwartgallig, zielig en depressief van moeten worden. Het is mijn leven toch niet? Ik zie geen enkel verband eerlijk gezegd. Beetje moeilijk doen om niets jij.

  0 likes
  • D66 stemmers hebben nier inde gaten dat ze eigenlijk op de agenda 21 stemmen. Mogelijk is men daar (nog) te bekrompen voor.

   0 likes
  • Faith,
   Nee. Dat is niet wat ik wil.
   Je komt oprecht bezorgd over.
   Ik vroeg me eerder af of je niet omver gewalst wordt door alle ellende en zwartgalligheid.
   Maar je naam spreekt van hoop. En ik denk dat je ook die kant op wilt.
   Soms…als je in een neergaande spiraal kringetje zit..lijkt alles zich die kant op te bewegen en zie je de mooie dingen niet meer.
   Eigenlijk ben ik jouw tegenreactie en verweer aan het voeren in de hoop het je wat “lichter” te maken.
   De hele wereld op je schouders…is te zwaar.
   Hoe liever en beter iemand is, hoe zwaarder het wereldleed valt.
   Dikke knuffel! .

   0 likes
 12. psst Padja: dat er mensen goed bezig zijn had ik toch ook vermeld? Maar daar lees je dan weer overheen, al die mensen die mediteren en bidden om wereldvrede. Al die miljoenen doodgewone mensen die niet achter geld en weelde aan zitten over heel de wereld, die niet anderen uitbuiten, voorliegen, die hun eigenwaarde daar niet uit halen (hoe gestoord ben je dan) maar eerlijke mensen die een vredig en waardig bestaan willen voor alle mensen op de hele wereld. Je zegt doodleuk uren erna dat er zoveel mensen goed bezig zijn en dat ik daar mijn aandacht eens op moet vestigen…maar dat deed ik Padja! Nu we het er toch over hebben: ik vind jou wel overdreven flink afgeven op mensen die jij steevast wakker noemt, op een nogal korzelig minachtend toontje. Alsof het een soort ziekte is, net zoals intellect en intelligentie door de huidige machthebbers, met D’66 voorop, als een soort ziekte wordt gezien. Die denken serieus dat we nog gekker dan het paard van Christus zijn.

  0 likes
  • Ik denk dat het er om gaat, niet precies hetzelfde te doen als bijvoorbeeld in jouw geval de D’66-ers .
   Als ze in jouw belevenis neerkijken op andere mensen, en je confronteert ze hier mee, zullen ze waarschijnlijk met een uitleg komen van “dat zie je verkeerd, dat heeft niets met neerkijken te maken”, dat weet ik 100 procent zeker!
   Zoals je nu wel aan de opmerkingen hier heb kunnen zien, zullen mensen je op dezelfde manier beschuldigen van hautain gedrag, als je in je teksten laat doorsijpelen dat jij jezelf als wakker beschouwt, en dat je genoeg inzichten in de “waarheid” hebt om andere mensen te kunnen helpen OOK dezelfde waarheid in te zien…geloof me dat wordt door andere mensen op precies dezelfde manier geïnterpreteerd als hoe jij de houding van D’66-ers interpreteert.

   Zie je alles als EEN?
   Als je dat doet, dan zou je automatisch de conclusie moeten trekken dat ALLES wat je ziet, een reflectie is van wie JIJ bent, van wie WIJ zijn. Dan zal je moeten inzien dat alle ellende op de wereld een stoffelijke reflectie is van onze collectieve duistere kant. Of denk je dat EENHEID inhoud dat we allemaal opeens wezens van puur licht zijn? Eenheid omvat ook het Licht EN het duister, wel eens van het concept ABRAXAS gehoord? Misschien heb je hier wat aan..

   http://www.iawwai.com/Abraxas.htm

   1 likes
  • Lieve Fairh
   Je hebt gelijk. Korzelig toontje. Zelfs ironie lees ik terug
   Het irriteert mij mateloos. Dat ge -ikbenwakket” en slim, en vervolgens de opsomming van alle idioten.
   Je boodschap valt weg. Dat spijt me.
   Edwin heeft het goed verwoord.
   Ik snap hem wel heel goed. Ben jij wakker Edwin?
   Ik verwacht van een wakkere kennelijk andere waarden dan wat ik hier bij de zelfbenoemde wakkeren lees. Het gevolg is dat ik niet wakker wil worden. Of als ik het al was..er niet bij wil horen.
   Het ligt dus aan mijn verwachting. Sorry.

   0 likes
 13. @ Edwin;

  Wat is er zo vermoeiend aan om de waarheid over het klimaatsprookje uit te zoeken ?

  Het lijkt me vermoeiender in te blijven vasthouden aan dat klimaatsprookje.

  Het sprookje dat klimaatverandering wordt veroorzaakt door mensen.

  Dat is flauwekul want CO2 is goed voor planten doet planten sneller groeien.

  0 likes
 14. @ day of our lives:

  even een citaat van je

  @Padja
  Ben het met je eens.
  Agree to disagree.

  En soms kun je veel leren van mensen om je heen, of op een internetsite als deze.

  Maar daar moet je voor open staan.
  Het is wel vaak “als jij het niet met me eens bent dan ben je in dienst van de rotschilds, ben je de vrijmetselaar, betaalde overheidstrol of in dienst van big pharma”. Er is geen enkele middenweg. Erg vreemd voor zelfbenoemde mensen die overal voor open zeggen te staan. Dat geldt in ieder geval niet voor mijn mening.

  Welnee zo zie ik je helemaal niet eerder een niet zelf denkende goedgelovige meeloper.
  Dus zet jezelf niet op een voetstuk. De voornoemde mensen zijn VEEL slimmer dan jij en die denken WEL zelf.

  0 likes
  • Ter aanvulling: Ik denk dat de Rothschilds eerder een vrijdenker in dienst nemen in een DENKTANK om meelopers die NIET zelf denken met allerlei fabeltjes om de tuin te leiden. Bijvoorbeeld het fabeltje van de klimaatkerk.

   0 likes
 15. ik snap niet hoe mensen op een site die je zou moeten verlichten en verenigen (gewoon social media wat het principe betreft) zulke ellenlangeberichten typen om hun gelijk te krijgen, het gelijk wat iedereen heeft in zijn eigen realiteit. je kunt typen, beantwoorden, discusiëren en elkaar voor onwetend en slapend en wat nog meer uitmaken wat je wilt maar jou perceptie van jou realiteit gaat een ander zijn perceptie echt niet veranderen.. 😛 net zo min als dat iedereen die op aardbewoner reageert hem gaat tegenhouden met zijn volgende defensieve weerwoord. kortom your wasting your time

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

de jonge

De Jonge bombardeert Kamerbrief over coronavaccin tot STAATSGEHEIM: ‘Informatie kan ernstige schade toebrengen’

Het kabinet zet maar liefst 700 miljoen ...

vaccinatiepaspoort

2022: een vaccinatiepaspoort. EU houdt zich stil over obscure documenten

De Europese Commissie had maanden voordat de ...