Great ResetBuitenland

Plan voor enorm systeem voor gezichtsherkenning baart zorgen: ‘Dit was toch een complottheorie?’

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

In Europa wisselen politie en justitie al meer dan 15 jaar data met elkaar uit. Dat is geregeld via het Verdrag van Prüm. De Europese Commissie werkt nu aan Prüm II, waarmee ook het delen van foto-databases en gezichtsherkenning wordt geregeld, schrijft RTL Nieuws.

Critici stellen dat het live en automatisch monitoren met behulp van gezichtsherkenning iedereen verdacht maakt en dat iedereen zonder aanleiding nauwkeurig in de gaten wordt gehouden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Breed verbod

De politie kan dan bijvoorbeeld makkelijk zien hoe vaak je op een bepaalde plek komt, of deelneemt aan demonstraties. Dat lijken kleine bezwaren, maar zulke surveillance past niet in een vrije, open samenleving, vindt Bits of Freedom.

“Wij verzetten ons tegen massale biometrische databanken en de surveillance die daarmee plaatsvindt. Daarom vechten wij voor een breed verbod op biometrische surveillance, zoals gezichtsherkenning in openbare ruimten,” twittert de privacywaakhond.

Uitzonderlijk gevaarlijke ontwikkeling

Energieadviseur Simone Juffermans reageert: “Dit was toch een complottheorie?” Annet Wood, die onderzoek doet naar orgaandonatie, voegt toe: “Dit was toch een bewering van wappies?!”

Forum voor Democratie uit kritiek op de plannen. “De Europese Commissie wil gezichtsherkenning op straat gaan gebruiken. Deze vorm van biometrische identificatie – gekoppeld aan ons digital ID – intensiveert het massatoezicht tot Chinese proporties. Een uitzonderlijk gevaarlijke ontwikkeling waar FVD zich tegen zal verzetten,” schrijft de partij.

4.8 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

167 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
2 jaren geleden

De slapende schapen hebben nog steeds geen idee dat ze naar de slachtbank onderweg zijn.. alleen staan ze nu al voor de deur… met stroomstokken worden ze de vrachtwagens uitgeduwd… als je eenmaal door die deur bent is het te laat… we moeten ons verzetten… het is 5 over 12

Andre
Andre
2 jaren geleden

De Europeese Commise heeft niemand gevraagd en toch zitten ze er. Het digitale paspoort is er al en niemand heeft erom gevraagd. Aan deze QR code gaan ze allemaal beperkingen koppelen wat niemand wil. En toch doen ze de agenda van ongekozen Klaus Schwab erdoor drukken. Rutte moet weg en heel snel.

Annette
Annette
2 jaren geleden

ALLE complottheorieën komen (helaas) zo langzamerhand stuk voor stuk uit!

Het idee alleen al: als nette burger word je dus, als OOK dit plan bewaarheid wordt, permanent gevolgd.

Dit is werkelijk op het krankzinnige af. Alle mensen, die dit ook weer een goed idee vinden, zijn definitief de weg kwijt.

Ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik ook een aantal jaren geleden de bekende kreet slaakte: Van mij mogen ze. Ik heb namelijk toch niets te verbergen.

Dat was toen een opmerking van een onnozelaar, die het vuile spel nog niet door had.

Moeten wij straks met z’n allen dan maar met petjes, hoeden met grote randen, sjaals en grote zonnebrillen op gaan lopen?

Ik denk trouwens dat dat ook geen bal uitmaakt. Ik heb weleens in een film gezien, dat ieder mens ook een specifieke manier van lopen heeft. Dus dan kunnen ze je dáár ermee uitpikken.

Los nog van het feit dat je dan al bij voorbaat verdacht bent.

In ieder geval is dit hele nieuwe systeem natuurlijk heel gemakkelijk te implementeren in Europa.

Zien jullie het al voor je, hoe ze iets dergelijks bijvoorbeeld in een land als Egypte zouden willen doen? Daar lopen veel vrouwen in een boerka rond. Met andere woorden: iedereen lijkt op elkaar. Je kunt bij wijze van spreken niet eens zien of die persoon een man of een vrouw is.

Eén ding is natuurlijk duidelijk: zonder een digitale ID val je natuurlijk buiten de boot. Dan valt er helemaal niets te volgen.

Om dit hele systeem dus succesvol te krijgen, zullen dus ALLE inwoners van Nederland hun prikken en daarmee hun digitale ID moeten hebben.

En DAT zie ik gelukkig nog niet één twee drie gebeuren.

IEDEREEN die NU nog durft te beweren, dat wij in een vrij land leven, moet terug naar de schoolbanken.

Maar dan uiteraard wel na een tripje naar een schoolbank in de vijftiger en zestiger jaren.

In die jaren leerde je als kind namelijk nog belangrijke zaken als rekenen, lezen en schrijven. DE basis waar je je hele leven profijt van had.

Het tegenwoordige onderwijs is gericht om een jong kind totaal in verwarring te brengen met idioterie omtrent je gender.

Alles wat ik mijn leven lang altijd “normaal” heb gevonden, moet ik schijnbaar nu abnormaal vinden. Absoluut onaanvaardbaar.

Een paar dagen geleden zag ik toevallig een foto van een modeshow voor mannen.
Daar was absoluut geen MAN op te vinden. Slappe aftreksels van wat ik altijd als man heb beschouwd.

WAT een trieste wereld is dit geworden!

Der Stef
Der Stef
2 jaren geleden

Zo dan. Nu is het hoog tijd voor een nieuwe complottheorie. De “oude”zijn de werkelijkheid geworden.

Back to top button
167
0
We lezen graag je reactie!x