Homepagina » Mens en Dier » In de Verenigde Staten is iets uitzonderlijks gebeurd, deel 2
trump
Foto: Foundations World Economic Forum CC BY 2.0

In de Verenigde Staten is iets uitzonderlijks gebeurd, deel 2

Vorig jaar werden op social media massaal beelden gedeeld van een scholier met een Trump-petje, Nick Sandmann geheten, die een Vietnamveteraan zou treiteren. Alle grote media doken er bovenop, ook de Nederlandse. Dit klassiek gevalletje Trump-bashen pakt nu heel duur uit voor de media.

Al snel bleek dat juist de scholier werd belaagd: fake news dus. De media hadden duidelijk het verkeerde slachtoffer uitgekozen. Nick sleepte de grote media stuk voor stuk voor de rechter, te beginnen bij CNN. Hij eiste 275 miljoen dollar van de zender, die uitgesproken anti-Trump is. CNN besloot te schikken.

2 gepakt. 6 te gaan

Hierna was de Washington Post aan de beurt, de krant van Jeff Bezos. Vrijdag heeft ‘WAPO’ een monsterschikking getroffen met Nick, die zijn overwinning aankondigde op Twitter. In dit geval eiste de jongeman 250 miljoen dollar. Het is niet bekend hoeveel hij uiteindelijk heeft gekregen.

Nick bedankte via Twitter zijn advocaten, zijn familie en de miljoenen mensen die hem zijn blijven steunen. “Ik ben nog niet klaar,” waarschuwde hij. Er lopen nog rechtszaken tegen ABC, CBS, The Guardian, The Hill en NBC. Dat belooft een spektakel te worden.


Hij loste ook een waarschuwingsschot op Twitter-baas Jack Dorsey: “We hebben geschikt met WAPO en CNN. De strijd is nog niet voorbij. 2 gepakt. 6 te gaan. Don’t hold your breath, Jack.”


[New York Post]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • salvar schreef:

  in nederland is ook iets uitzonderlijks gebeurd , deel 1001 het corona sprookje.
  aboutaleb is gezien op een foto bij de bilderberg conferentie , vrijmetselaar dus.
  wie de mond gesnoerd wil worden moet een mondkapje gaan dragen.
  aboutje wil dat zodra je een stap buiten zet zo,n ding voor je muil doet.

  dit is uitzonderlijk en niet wat daar in de VS gebeurt toch?
  we wonen hier en hier gebeurt iets uitzonderlijks , dat bijna de bevolking smeekt om een mondkapje er zal wel iets in de hersens zitten wat er niet thuis hoort.
  in de oudheid Bijbel , in de middeleeuwen , albert pike , orwell , een beierse boer (helderziende) , in de geschrifte van de orthodoxe kerk , etc etc.
  overal werd ervoor gewaarschuwd wat er nu gebeurt.
  het verhaal in amerika valt in het niet bij wat er om ons heen gebeurt op dit moment en als de bevolking niet wakker wordt adieu wereld.

  23 likes
  • Gea Breuker schreef:

   @salvar: Connect the dots alsjeblieft.
   Wat daar door (Enter) Sandmann wordt gedaan, legt bloot dat al die media tot één en dezelfde kliek, cartel, behoort.
   Ze worden één voor één afgepeld, want alls ze tegelijkertijd zouden worden ontmaskerd, dan hebben de sheeple het niet door.
   Gewaarwording is of ineens, of geleidelijk. Ineens bereikt maar een kleine groep, geleidelijk de massa. Dat is nu eenmaal zo met neurolinguïstisch programmeren….

   Dus, go Nicholas, ga vooral zo door.

   Enne Arnold Karskens, waar blijf je nu, je kunt toch iets eenders doen, met smaad, tegen de NOSS? Want vergeet niet, smaad is in relatie tot de ego van de narcist wat de rode lap is op de stier…

   6 likes
   • Peter snijder schreef:

    Ik denk dat er 1 heel hard gaat lachen,
    En dat is Arnold Karskens,
    De man heeft zelfs aangifte tegen de NOS gedaan.
    Nu zal het OM met de billen bloot moeten.

    3 likes
 • salvar schreef:

  bijlage:
  het ergste is nog dat wie wel wakker is en er misschien iets aan wil doen meegesleept wordt de afgrond door de slapers en meelopers.

  15 likes
 • duitinzakje schreef:

  Hieronder nog een fraai staaltje van blootleggen ‘fake news’ van de reguliere media die braaf een politieke agenda dienen. Journalisten zouden zich de ogen uit de kop moeten schamen voor hun labbekakkerige en leugenachtige versie van het nieuws. Met schijnheilige koppen racisme aanklagen waar die helemaal niet is, maar negeren waar het wel is: op links n.l.

  Wie heeft toegang tot de NOS en kan dit filmpje doorgeven? We weten hoe ook onze media er bovenop zaten dus moeten zij ook toegesproken worden.

  https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=JHkQt76ABNc&app=desktop

  13 likes
  • Strijdervoorvrijheid schreef:

   Niet dat ik er iets mee heb hoor, maar geweldig dat ie dat stukje uit die bijbel eerst even aanhaalde. Ze moeten zich schamen, maar dat heeeeel diep.

   2 likes
 • jenne aakster schreef:

  Voor mij is dit zo’n onechte wereld, ik wil met dit soort huiverings wekkende denken niets van doen hebben, ziek heel erg ziek en heel gevaarlijk voor normale mensen !

  10 likes
 • Gezinusk schreef:

  Tja, dat krijg je er van. Als journalisten zelf niet meer op onderzoek uit gaan. Alles wat ze doorkrijgen van een enkele bon voor waar nemen en doorgeven, omdat het goed betaald;

  https://www.youtube.com/watch?v=TnIQalprvR8

  8 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Dankzij de reguliere media zitten wij straks met zijn allen weer opgesloten onder de noemer van persvrijheid.

  8 likes
 • Matt schreef:

  Als dit soort zaken nu ook eens in België en Nederland gehouden kon worden was het afgelopen met het fake nieuws van de MSM.

  8 likes
 • wim11 schreef:

  Lekker en fijn voor Nick is helemaal binnen nu

  3 likes
 • Sheeple everywhere schreef:

  Typical name… Wasn’t Sandman the one that put sand in the people’s eyes so that they were put to sleep? In other words if its in the media, don’t believe everything what is played out in front of your eyes…

  2 likes
 • Alex schreef:

  That is, if the plain Truth is to hard to hard to handle! These lawsuits have nothing to do with defending the truth about Nick Sandmann. In 2019 Sandmann became a national news story. In a video that gained national attention, Sandmann was in an encounter with Omaha tribe elder Nathan Phillips. Another video that surfaced days later provided additional context for the encounter, but the first video had gone viral. So, the truth was already out there, clearing his name and the alleged accusation. After that, a lawsuit filed by the family (not by Nick Sandmann himself) decided to take legal action against The Associated Press and other news organizations including The Washington Post. It’s not even about clearing his name because the truth was already out there. This is just exploiting the constitution (first amendment) because they can. They saw the opportunity and took it, getting millions in the process by a settlement. CNN settled with Sandmann in January. The Washington Post settled a lawsuit with Sandmann. But that’s not enough, now is it. So you tell me, is it merely about clearing his name? Or is it because the millions of dollars are raining down on the family. After all, the whole world knows by now that Nick Sandmann was wrongly accused. Right? So why continue filing multiple lawsuits. Think about it. Mind you, the MSM is Fake News and that’s not the issue here or the point I am making, let’s be clear about that!

  1 likes
 • Dina schreef:

  En dan de journalisten aan deze kant van de wereld nog tussenpakken. Ik zou er voor gaan als ik hem was…

  0 likes
 • x

  Check Also

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  fbi

  FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen

  FBI-agent John Robertson, de man die e-mails ...

  >