Buitenland

Netanyahu wil kinderen microchippen. Zo ziet het ‘nieuwe normaal’ eruit in Israël

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft voorgesteld om kinderen te ‘chippen’ nu de lockdown in Israël is opgeheven, schrijft de Jerusalem Post.

Netanyahu zei tijdens een persconferentie dat het ministerie van Volksgezondheid de technologie zou moeten gebruiken om Israël te helpen aanpassen aan het ‘nieuwe normaal’.

Een nieuwe wet moet ervoor zorgen dat de technologie kan worden gebruikt, lichtte de premier toe.

Gevaarlijk

“Ik wil het eerst proberen bij kinderen. Zij krijgen een sensor die afgaat als je te dichtbij komt, zoals bij een parkeersensor.”

Cyberexpert Einat Meron waarschuwde dat het lastig zal zijn om meer dan een miljoen schoolkinderen te microchippen. “Het is bovendien gevaarlijk.”

Het chippen van kinderen is juridisch niet te verantwoorden, zei Meron.

Pedofiel

Deskundigen vrezen dat de overheid gebruik zal maken van de informatie die de sensoren doorsturen.

Als de informatie over de locatie van de kinderen op het internet terechtkomt, kan een pedofiel het systeem binnendringen en kinderen stalken, waarschuwde Meron.

Het kantoor van Netanyahu zei in een reactie dat het gebruik van de microchip vrijwillig is en dat de technologie kinderen moet helpen om afstand van elkaar te houden. De privacy van de kinderen zal niet in het geding komen, verzekerde zijn kantoor.

Alle Israëlische burgers

Afgelopen week werd bekend dat de Israëlische politie de bewegingen van alle voertuigen in Israël volgt en opslaat in een database die Eagle Eye heet. De gegevens blijven jaren in deze database staan.

Eind maart bleek daarnaast dat de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet beschikt over een database met daarin gegevens over alle Israëlische burgers en de meeste Palestijnen op de Westoever. De database bevat onder andere telefoongesprekken en sms’jes.

[Jerusalem Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
supermen
supermen
2 jaren geleden

’t riet knakken als ’t jong is

supermen
supermen
2 jaren geleden

Het is net als met die verhalen over Mars. Als er mensen naar Mars gaan, en die krijgen kinderen, dan zal Mars voor die kinderen hun thuisplaneet zijn. Ze zullen aarde alleen kennen van verhalen.

De zwaartekracht die daar heerst, de atmosfeer die er is, de manier van leven die op Mars zal gelden zal normaal zijn voor hen.

Johan
Johan
2 jaren geleden

Dit gedrag lijkt op iemand die z’n kinderen mishandeld, waar blijkt dat ie zelf vroeger ook is mishandeld.
De havikken proberen nu hun slag te slaan. Opletten geblazen!

Laat je niet beïnvloeden
Laat je niet beïnvloeden
2 jaren geleden

Zo ziekelijk dit, het merk van ’t beest. Maar ze krijgen ons er niet onder. Je ziet het positief omslaan, meer en meer mensen ontwaken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x