Financieel

Angst voor geld. Hoe weet je of jíj eraan lijdt?

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel mensen vinden het moeilijk om boven een bepaalde financiële grens uit te groeien. Op de een of andere manier lijken zij vast te zitten en stoten zij hun hoofd steeds weer tegen hetzelfde onzichtbare financiële plafond.

Het maakt daarbij niet uit of je in een uitkeringssituatie zit, een minimumloon hebt, een beter betaalde baan hebt, of ZZP-er bent. In alle gevallen kan het er sterk op lijken dat je maar niet verder komt. Maar alles wordt wel steeds duurder. Daardoor daalt jouw koopkracht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Soms kan het aanvoelen alsof er iets is dat je saboteert, al heb je geen idee wat dat is. En áls je bij toeval eens tegen een financiële meevaller aanloopt, ben je het geld ook zo weer kwijt.

Hoe kan dit?

Als je dit herkent, al is het maar een heel klein beetje, dan is de kans reëel dat je op onbewust niveau een bepaalde weerstand tegen geld hebt opgebouwd. Het is onbewust en dus heb je het niet in de gaten.

Deze innerlijke onbewuste weerstand tegen geld noemen we ook wel ‘angst voor geld’. Het kan zijn dat je deze weerstand van je ouders of verzorgers hebt overgenomen. Ook kun je deze weerstand ontwikkeld hebben, doordat je de verkeerde informatie in je brein toegestaan hebt. Daarover zo meer.

Sommige mensen leren al van jongs af aan om geld als iets slechts te zien. En als je een dergelijke negatieve geldprogrammering in je brein hebt, dan zul je er, eveneens op onbewust niveau, van alles aan doen om het uit je buurt te houden. Natuurlijk heb je geld nodig om te kunnen leven, dus zul je (meestal) in ieder geval een minimuminkomen hebben. Je wilt wel meer, maar je onbewuste programmering wil heel iets anders.

Nogmaals, dit zijn onbewuste processen waar je doorgaans bewust geen weet van hebt. Je hebt dus niet in de gaten dat je op onbewust niveau weerstand hebt tegen geld.

Hoe weet je of jij een onbewuste angst voor geld hebt?

Kijk eens op je bankrekening. Staat daar meer dan wat je nodig denkt te hebben om alles te kunnen doen dat je graag wilt? Of kijk eens in je portemonnee? Zit daar meer geld in dan je nodig denkt te hebben? Zo niet… dan is de kans 99,99% dat je onbewuste geldblokkades hebt.

Hoe is dat gekomen?

Uiteraard kunnen er heel veel redenen zijn waarom je een onbewuste weerstand tegen, of angst voor, geld hebt ontwikkeld. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je vindt dat je het niet waard bent, of niet verdient.

Ook kan het zijn dat je denkt dat als je meer geld hebt, je ook meer problemen krijgt. Of dat je dan potentieel slachtoffer bent om beroofd of gekidnapt te worden.

Wat ook een rol kan spelen, is dat je denkt dat je als je meer geld hebt, je dan een groot deel aan belasting moet betalen. En als je dat liever niet wilt, zorgt dat meteen voor een blokkade die voorkomt dat je meer geld in je leven aan zult trekken.

Bill Gates, George Soros, Jeffrey Epstein

Misschien ben je geld gaan associëren met slechte mensen. En dat is logisch, omdat je bijna dagelijks op het nieuws berichten tegenkomt waarbij rijke mensen slechte dingen doen. Dit kan ertoe geleid hebben dat je geld bent gaan zien als een noodzakelijk kwaad. Ik zal je een simpel voorbeeld geven.

Je ziet soms berichten dat Bill Gates, George Soros of Jeffrey Epstein slechte dingen doen of deden. Of ze werkelijk slechte mensen zijn, doet voor deze blog niet ter zake. Waar het om gaat is dat ze zeer negatief in het nieuws staan. En deze mannen zijn extreem rijk.

De boodschap voor jouw onderbewustzijn is dan ook: rijke mensen zijn slecht. En jij wilt goed zijn, en juist níet slecht!

Zodra je dat op onbewust niveau geaccepteerd hebt, heb je onmiddellijk een enorme geldblokkade ontwikkeld, zonder het te weten.

Uiteraard hoef je niet je mening over deze mensen te veranderen. Wat echter wél belangrijk is als je meer geld wilt, is dat je dit soort ongewenste koppelingen uit je onderbewustzijn haalt.

Onthoud één ding: je onderbewustzijn denkt niet! Het koppelt voornamelijk dingen aan elkaar.

Dit soort koppelingen noemen we ook wel conditioneringen. In dit voorbeeld koppelt het ‘veel geld’ aan iets slechts. Of het koppelt ‘rijkdom’ aan een slecht mens. Het is een negatieve geldconditionering die meer geld verdienen extreem bemoeilijkt, omdat je de onbewuste conclusie hebt getrokken dat als jíj veel geld hebt, je óók een slecht mens bent!

Jouw onderbewustzijn streeft van nature na wat het beste is voor jou. Dat is normaal menselijk. En als geld gekoppeld is aan iets slechts, dan zal je onderbewustzijn ervoor zorgen dat jij dingen doet en bedenkt om geld weg te houden bij je. En dát uit zich onder andere in:

  • Saboterend gedrag
  • Foute beslissingen nemen
  • Verkeerde investeringen doen
  • Blind zijn voor goede kansen
  • Slechte kansen juist wel zien en daarop focussen
  • Geld over de balk smijten, als je het per ongeluk toch krijgt

Simpel

Uiteindelijk is het simpel. Geld is niet slecht en ook niet goed. Geld is geld. Het zijn levenloze papiertjes en stukjes metaal, of digitale cijfers in een computersysteem. Niks meer en niks minder. Het zijn mensen die er iets goeds of slechts mee doen.

Geld maakt geen beter mens van je! (en ook geen slechter mens)

Geld stelt je hoogstens in staat om meer dingen te kunnen doen. Ben jij een slecht mens? Dan kun je veel slechte dingen doen met geld. Ben je een goed mens? Dan kun je er veel goede dingen mee doen! Meer geld stelt je in staat om die dingen te kunnen doen die je altijd al had willen doen.

De oplossing voor een rijker leven

Zoals je eerder las hoef je je mening over mensen niet te veranderen. Wat echter wel moet gebeuren, als je meer geld wilt, is dat je de koppeling tussen geld en ‘slecht’ wist. Je zult die negatieve geldconditionering moeten verbreken. Zodra je dat doet gebeurt er namelijk iets opmerkelijks.

Ten eerste ga je anders denken over geld. Jouw innerlijke weerstand ertegen verdwijnt. En daarmee lost het onzichtbare financiële plafond op.

Je gaat je veel meer op je gemak voelen met meer geld. Je geld-comfortzone zal exponentieel uitdijen. Je geldmindset verbetert aanzienlijk en de financiële grenzen waar je tegenaan liep smelten weg.

  • Saboterend gedrag verdwijnt volledig
  • Je neemt betere en verstandigere beslissingen
  • Je gaat goede investeringen doen
  • Je gaat goede kansen zien en focust daarop
  • Je herkent slechte kansen en laat ze voortaan links liggen
  • Je gaat beter om met je geld en beheert het verstandig

Kortom: jouw onzichtbare geldblokkades verdwijnen en de 12-baans supersnelweg naar meer financiële vrijheid komt ineens wagenwijd open te liggen voor je.

Wanneer je jouw geldweerstand wist, creëer je als het ware een geld-vacuüm. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker voor je om meer geld aan te trekken. En dat zonder er ogenschijnlijk iets voor te hoeven doen.

Hoe doe je dit?

De geldweerstand of ‘angst voor geld’ bevindt zich nu nog in je onderbewustzijn. Door te luisteren naar een speciaal ontwikkelde hypnotherapiesessie, of een Multiliminal-sessie (die absoluut géén hypnose bevat), identificeer je deze geldblokkades en ruim je ze één voor één deskundig en blijvend op.

De sessie neemt je mee terug naar de vroegere momenten dat deze negatieve programmering naar binnen sloop. En precies op die momenten onderschep je als het ware de negatieve programmering.

Het effect van deze aanpak is bijzonder effectief. Na deze sessie is de koppeling tussen geld en ‘slecht’ verbroken en verzeker je jezelf van een financieel betere toekomst. En daarmee kun je jezelf en anderen (financieel) veel beter helpen.

Je creëert er een nieuwe financiële toekomst mee. En die toekomst begint zodra je gaat luisteren naar deze sessie.

Wil je eindelijk blijvende verbetering in je financiële situatie? Begin dan vandaag nog te luisteren naar deze sessie, waarmee je alle geldblokkades in je onderbewustzijn snel en deskundig opruimt.

Klik hier voor meer info en downloaden

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne aakster
jenne aakster
3 jaren geleden

Iedere keer geld over, een gouden tientje kopen, meevaller één exstra, zo creéer je een klein fortuin, voor ?, goed nadenken van waar bewaren, kunt ook een kluisje huren voor je belangrijke papieren en je groeiende fortuin, geeft rust in je denken en doen, van mijn grootvader, mijn familie vaart er nu wel bij, geen aandelen of iets dergelijks, gewoon goud, fluctueerd maar houd al tijd waarde, groet ben nu 84 en wijsheid komt met de jaren !

wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Is het misschien een idee om hier eens (uitgebreid) aandacht te besteden aan het voorgenomen afschaffen van cash?

Back to top button