Homepagina » Buitenland » In Amerika is iets uitzonderlijks gebeurd, maar de grote media zwijgen als het graf

In Amerika is iets uitzonderlijks gebeurd, maar de grote media zwijgen als het graf

Verleden jaar werden op social media massaal beelden gedeeld van een scholier met een Trump-petje, Nick Sandmann geheten, die een Vietnamveteraan zou treiteren. Alle grote media doken er bovenop, ook de Nederlandse.

Dit klassiek gevalletje Trump-bashen zou weleens heel duur kunnen uitpakken.

Het bleek al snel dat juist de scholier werd belaagd: fake news dus. Nick liet het er niet bij zitten en sleepte de grote media stuk voor stuk voor de rechter, te beginnen bij CNN.

Media blackout

cnnHij eiste 250 miljoen dollar van de zender, die uitgesproken anti-Trump is. CNN besloot tot veler verbazing een schikking te treffen.

Het is niet bekend hoeveel de zender uiteindelijk heeft moeten betalen aan de tiener.

Hierna zijn de Washington Post en NBC aan de beurt.

Het nieuws dat CNN een schikking had getroffen, is volledig genegeerd door de grote media in de Verenigde Staten, zo laat het Media Research Center weten.

Er was sprake van een complete media blackout. ABC, CBS, MSNBC en NBC repten met geen woord over de schikking.

Zeldzaam voorbeeld

Dit is een zeldzaam voorbeeld van iemand die in zijn eentje opgewassen is tegen een mediagigant, reageerde professor William A. Jacobson tegenover Fox News.

Hij voegde toe dat we het hier hebben over een bedrag met tenminste zes nullen.

De media betichtten de jongen van alles en nog wat, maar toen er belangrijke details aan het licht kwamen, lieten zij het afweten.

Zo bleek eerder uit een onafhankelijk onderzoek dat Nick en zijn klasgenoten niets te verwijten viel, een belangrijk detail dat werd weggelaten door ABC, CBS en NBC.

“Uit een onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de scholieren niemand hebben getreiterd,” schreef analist Nicholas Fondacaro destijds.

Nog 13 andere mediabedrijven

Nicks advocaat Todd McMurty liet weten dat in de komende 30 tot 40 dagen liefst 13 andere mediabedrijven worden aangeklaagd.

Het gaat onder meer om ABC, CBS, The Guardian, HuffPost, de Amerikaanse publieke omroep NPR, Slate, The Hill en Gannett, alsmede een aantal kleinere media.

Er lopen al rechtszaken tegen de Washington Post en NBC, voegde hij toe.

De mainstream media hadden waarschijnlijk niet verwacht dat zo’n weerloze middelbare scholier zou terugslaan.

Ze hebben duidelijk de verkeerde uitgekozen en zwijgen nu als het graf omdat ze de bui al zien hangen.

Belangrijke overwinning

Dit kan een slagveld worden en veel grote media zullen waarschijnlijk diep in de buidel moeten tasten.

Hoe dan ook is dit alvast een belangrijke overwinning, ook al gaat het om een schikking, en een les voor de oude media om niet zomaar iedereen te besmeuren en leugens te verspreiden.

Zegt het voort.


[Fox News]Vond je dit artikel leuk? Deel het dan met iedereen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. De weldenkende mens zoals de lezers van 9 for news hebben dit gevolgd en zijn van meer zaken op de hoogte, jammer dat de meerderheid nog kijkt naar de mainstream media voor informatie. Over het algemeen zijn dat ouderen, ben zelf ook al een ouwe zak maar ik heb veel buren op leeftijd (woon in een 55 plus flat) en als ik daar mee praat is die informatie allemaal van het nos en rtl journaal. Ook laten heel veel mensen in dit flatgebouw een slimme meter plaatsen, ik bedoel maar.

  45 likes
  • @Willem

   Duim omhoog voor je reactie. Doet mij denken aan een kennis die van alles beweerde te weten en toen ik roeg waar hij zijn informatie vandaan hield was het antwoord, “de krant”…lol. idem, oud links versleten geest Jan Mulder viel op tv een Russin aan in één of ander programma en beschreef daarbij Putin als maffia, waarop de dame vroeg hoe hij aan deze informatie kwam was het antwoord, “de krant”…

   Tenenkrommend dat de gemiddelde twee dimensionalen standaard hun info halen bij de links gecontroleerde mainstream media en het vertikken zich te verdiepen via alternatieve sites.

   22 likes
  • @willem

   ik kan je vertellen dat diegeen die aan de lippen hangen van de nederlandse onzin staat nooit ergens anders naar kijken , het is triest maar het is zo.

   13 likes
  • @Willem, dan zullen de MSM volgers straks waarschijnlijk een keer keihard zichzelf tegen komen. Er zijn berichten geweest dat straks een keer alles, wat er werkelijk gaande is / was, openbaar wordt. Dan zullen ze allemaal wel eens flink geschokt kunnen raken. Ik woon ook in een gebouw maar ik praat niet eens met mensen over dit soort zaken. Het komt toch niet aan. Alhoewel ik wel iemand tegen kwam waar ik mee in gesprek raakte over globalistische zaken. Hij was zelf niet zo geïnformeerd (alhoewel hij wel met bepaalde termen bekend was) maar was wel geïnteresseerd. Dat was / is de enige hier in de buurt waar ik het mee over dat soort zaken heb gehad. Voor de rest is het tijd en energie verspilling om de MSM volgers iets anders proberen te vertellen dan waar ze mee gebrainwashed zijn. Maar als het straks inderdaad allemaal openbaar wordt dan zitten wij rustig op de bank want dat is voor ons al bekend. Daarbij, de MSM brengt geen nieuws. Het is altijd hetzelfde dus nooit iets nieuws.

   6 likes
 2. Hehe, tiener heeft m.s.m- fake news bij de ballen ! Dat moet veel en veel meer gebeuren. We moeten ze met hun eigen leugens om de oren slaan. Keer op keer.

  18 likes
  • @exegese

   Zodra ik stellig iets zou beweren en doe alsof de bewering waar is en feitelijk niet onderbouw, dan ben ik een complotgek/-denker en nepper. Echter, zodra de gevestigde media iets beweert en niets feitelijk heeft onderbouwd of ze liegt en bedriegt, dan is dat geen enkel probleem.

   Bij de MH-17 idem, CNN toonde beelden van raketonderdelen zogenaamd op de rampplek gevonden die daar nooit hebben gelegen, maar CNN vond deze leugen en manipulatie geen probleem en slikten de kijkers het voor zoete koek.

   9 likes
 3. Het nieuws in de VS wordt op dit moment beheerst door de Impeachment-procedure – ingezet door de Democratische oppositie – om de huidige president Donald Trump uit zijn functie te zetten.
  De mainstream media in Amerika zijn grotendeels op de hand van diezelfde Democraten.
  Dat betekent, dat de mensen daar een nogal eenzijdig beeld krijgen van de politieke verhoudingen in hun land.
  Als de rechterlijke macht eveneens niet objectief blijkt te zijn, kan het zomaar gebeuren, dat de leider van het machtigste land van de wereld wordt afgezet op basis van false flag – beleid van de Democratische Partij en de gelieerde anti-Republikeinse media.

  10 likes
 4. Alle persberichten die ik niet zelfs heb verzonnen, vervalst of aangepast vertrouw ik al sowieso niet…….

  2 likes
 5. He ‘settled’ with CNN. Wat erop neerkomt dat hij geld heeft aanvaard. In ruil hoeven de media dan geen rechtzetting te doen via een publicatie van de waarheid maar kunnen ze gewoon bij hun verhaal blijven. Eigenlijk had hij geld als rechtzetting moeten weigeren. De enige correcte rechtzetting was de eis om een rechtzetting of een verweerwoord te laten publiceren. Nu heeft CNN betaald ter compensatie en mogen ze dus bij hun verhaal blijven..

  Kortom: die jongen heeft zelf niet veel principes. Hij klaagt immers dat media een fout beeld over hem verspreiden, maar zwicht dan voor het geld ipv een rechtzetting te eisen.
  Kortom zegt hij aan CNN: Als je me genoeg betaald, mag je gerust over mij zeveren wat je wil…

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

trump

Trump: ‘Corrupte Obama en Biden moeten 50 jaar de gevangenis in’

Donald Trump heeft geëist dat oud-president Barack ...

michael pilarczyk

Michael Pilarczyk heeft vragen over corona: ‘Zit er een veel groter plan achter deze poppenkast?’

Michael Pilarczyk, bekend van radio en tv, ...