Mens en Dier

‘In Duitsland voelen ze nu wat wij ook heel binnenkort gaan voelen als Frans Timmermans aan de macht komt’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Een Duitse vriend van mij werkt bij Volkswagen en daar zie je al productielijnen stilgelegd worden. Ze zijn te duur, kunnen niet tegen de Chinezen op, zei gemeenteraadslid Harry van den Berg (Lijst Smolders Tilburg) in het programma Ongehoord Nieuws.

De hele toestand gaat daar eigenlijk naar de haaien, aldus Van den Berg, die zelf regelmatig in Duitsland komt en gedeeltelijk ook in Duitsland werkt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

“Je ziet ook dat de Duitsers het niet meer pikken,” zei hij. In steeds meer Duitse deelstaten worden de Groenen ‘weggevaagd’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

De industrie rent daar bijna weg

“In Duitsland voelen ze nu wat wij ook heel binnenkort gaan voelen op het moment dat zo’n Frans Timmermans aan de macht gaat komen,” benadrukte Van den Berg.

De industrie rent daar bijna weg. Alles is veel te duur. Elektriciteit is in Duitsland een keer of zes duurder dan in de Verenigde Staten bijvoorbeeld, aldus het gemeenteraadslid.

Dat wordt alleen maar erger en erger

“Hoe wil je dan nog concurreren op de wereldmarkt? Die problemen hebben wij ook al en dat wordt alleen maar erger en erger. Dan kunnen wij heel mooi ‘zero emissie’ hebben in 2050, maar onze economie is weggevaagd.”

Dat is letterlijk zero emissie: dan kunnen we allemaal houtjes uit het bos gaan halen om op te stoken tot het bos op is, zei hij. “Dan hebben we geen uitstoot meer, want we hebben niks meer.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 173 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of light
King of light
7 maanden geleden

Niet alleen de economie is weggevaagd, maar ook tevens een hele hoop levens.
En dat is precies wat men wil.

mark
mark
7 maanden geleden

Het enige goede hieraan is, dat links zichzelf helemaal verwoest..!

Annette
Annette
7 maanden geleden

WAT EEN DRAMA!!!

Niet dat ik erg verbaasd ben, want dit scenario was natuurlijk al enige jaren bekend.

NU gaat het dus om Duitsland, maar dit is maar het begin. Zoveel is wel duidelijk. De rest van de Westerse industrielanden volgt vanzelf.

Allemaal wordt dit doelbewust veroorzaakt door de meest zware criminelen, die het hier, helaas, voor het zeggen hebben.

HOE moet je namelijk een agenda uitvoeren, waarbij, op een klein groepje zogenaamd boven ons gestelde, de bevolking niets meer zal bezitten en o zo gelukkig zal zijn, zonder de industrie compleet kapot te maken?

HIER gaat het om de industrie, maar laten wij ons niet vergissen: OOK het gehele MKB (midden- en kleinbedrijf) wordt momenteel vakkundig de nek omgedraaid.

Dat valt een beetje minder op, omdat het hier om kleinere bedrijven gaat. Een groot concern als Volkwagen is veel duidelijker.

Al met al een rampzalig gebeuren.

Constant lees ik optimistische berichten over dat wij nog eventjes door de zure appel moeten bijten, maar dat er licht in de duisternis zal komen.

Dat wil ik hartstikke graag geloven, maar wat mij betreft moeten “ze” (de goeden uiteraard) dan wel opschieten, want het gaat wel hard nu.

Mijn probleem is: WAT moeten wij straks doen, als alle GROTE en KLEINE bedrijven weg zijn en wij achterblijven met een verschroeide aarde?

Mijn vraag aan jullie is: HOE zien jullie dat?

Wil
Wil
7 maanden geleden

Is in Friesland al gaande, vertegenwoordiger van verhuur bedrijf, gaat momenteel geen heipaal de grond in, aannemer 70 man naar huis, andere aannemer geen werk meer in vooruitzicht en wordt nog slechter.

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x