Buitenland

Bekende onderzoeksjournalist: zo werden de Nord Stream-pijpleidingen opgeblazen

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

Volgens de bekende Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh hebben de Verenigde Staten de Nord Stream-pijpleidingen opgeblazen. Het was een geheime operatie van de CIA, schrijft Hersh in een lijvig artikel op Substack.

De 85-jarige Hersh is na zijn onderzoek tot de conclusie gekomen dat de enorme explosies bij de pijpleidingen het gevolg waren van een geheime operatie van het Witte Huis, bericht de Britse krant The Times.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Mijnen

De operatie is uitgevoerd door de CIA in samenwerking met Noorwegen, stelt Hersh. De onderzoeksjournalist, die eerder een Pulitzerprijs won, schrijft dat Amerikaanse diepzeeduikers mijnen langs de pijpleidingen hebben geplaatst terwijl de NAVO in de regio een militaire oefening hield. De mijnen zijn later van een afstand tot ontploffing gebracht.

In zijn artikel schrijft Hersh dat de Amerikaanse president Joe Biden na maanden plannen de knoop doorhakte. De missie moest zodanig uitgevoerd worden dat de explosies niet gelinkt konden worden aan de VS.

Sabotage

In september vorig jaar werden er vier lekken ontdekt in de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 na explosies in de buurt van het eiland Bornholm in de Oostzee. Men ging er al vrij snel van uit dat er sprake was van sabotage. Rusland ontkende alle betrokkenheid.

In februari vorig jaar kondigde Biden al aan dat hij ‘een einde’ zou maken aan Nord Stream 2.


4.9 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Moet Biden nu verschijnen voor het tribunaal in den Haag?

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

De zoveelste Complot-theorie is weer opgelost: Seymour Hersh (bloedbad van Mỹ Lai) van The New Yorker is namelijk tot de conclusie gekomen dat de Nord Stream-gasleiding is opgeblazen door Uncle Shmuel en zijn keizerrijk der Leugens, Haat en Genocides. Afgelopen zomer hebben duikers van de Amerikaanse marine explosieven op gaspijpleidingen aangebracht. Dit gebeurde tijdens de NAVO-oefeningen Baltops-22. Het besluit werd negen maanden lang besproken, alle besprekingen waren strikt geheim. Ze bespraken vooral hoe de sabotage precies zou worden uitgevoerd. Het Amerikaanse leiderschap in USraHell vreesde dat Europese landen, en vooral Duitsland, minder bereid zouden zijn om OekroNazië van wapens te voorzien, zolang ze van het goedkope Russische gas afhankelijk zouden blijven en kopen. Het interagency-team dat het plan voor het opblazen van de pijpleiding ontwikkelde, stond onder leiding van nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan. Op 26 september brachten de Noorse strijdkrachten op afstand een explosief tot ontploffing. Het waren de Noorse autoriteiten die betrokken waren bij de uitvoering van de operatie, aangezien de stopzetting van het Nord Stream-project het mogelijk maakte om de levering van hun eigen Noorse gas aan Europa te vergroten.

https://www.forexlive.com/news/the-us-blew-up-the-nord-stream-pipeline-report-20230208/amp/

https://english.almayadeen.net/news/politics/russia-to-uk:-explain-truss-its-done-text-after-nord-stream

https://rumble.com/v28sbxw-the-non-briefing-of-the-gang-of-8.html

Het Witte Huis ontkent zoals gewoonlijk voorlopig iedere betrokkenheid Bwahahaha!

Marc
Marc
1 jaar geleden

Kom maar op met de sancties tegen de VS. En daag de VS dan gelijk voor het tribunaal in den Haag vanwege deze en voorgaande (oorlogs)misdaden.

Oeps, vergissing van mijn kant. Het gaat hier om de VS, dan is alles toegestaan en hoor je niemand uit mainstreamland z’n mond opendoen, behalve als dit onder Trump was gebeurd. Opvallend hoe mainstreamland eenzijdig opereert. Ze zouden toch niet onder controle van Anglo-Amerikaanse invloeden staan?

DavidMills
DavidMills
1 jaar geleden

De US wil geen fusie tussen de industriële kracht van Duitsland en de rijke bodemschatten van Rusland. Dit zou de hegemonie van de US ernstig bedreigen.

De EU is slechts een schoothondje en de meeste Duitsers slapen (nog).

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x