Homepagina » Innovatie » Indigokinderen doen vooraanstaande experts versteld staan
Indigokinderen doen vooraanstaande experts versteld staan

Indigokinderen doen vooraanstaande experts versteld staan

De laatste jaren wordt steeds meer onderzoek verricht naar kinderen die intelligenter lijken te zijn dan de meeste volwassen wetenschappers.

Hoewel velen sceptisch aankijken tegen deze generatie van ‘indigokinderen’, kan het toenemende aantal tieners met uitzonderlijke en ongekende talenten volgens The Voice of Russia niet langer worden genegeerd.

De Technische Staatsuniversiteit van Moskou stelde Russische wetenschappers in de gelegenheid om de creaties van hoogbegaafde kinderen te bekijken. Gerenommeerde experts stonden versteld van de uitvindingen die ze voorgeschoteld kregen.

Zilveren kom

De universiteit is sinds zijn oprichting in 1763 door de orde van Catharina II van Rusland een thuishaven geworden voor de knapste koppen in Rusland.

Anja Shvetsova zit in de vijfde klas en komt uit de stad Noginsk in de buurt van Moskou. Ze verbaasde het publiek met een robotwagentje dat zelfs op de planeet Venus zou kunnen landen. Shvetsova bouwde de wagen op basis van de inertioïde van Vladimir Toltsjin, wat betekent dat de aandrijving van de rover afhankelijk is van twee asymmetrische tandwielen die werken op zonne-energie. Het apparaat doet denken aan een UFO of een zilveren kom.

Hoewel het mechanisme er vrij eenvoudig uitziet, hebben zelfs de meest vooraanstaande experts geen idee hoe de rotatie van de twee tandwielen het hele apparaat voortstuwt.

Vortex

Danil Bibnev is drie jaar jonger dan Anja en komt uit Oesolje-Sibirskoje in Irkoetsk. Hij ontwierp in twee jaar tijd een huis dat geschikt is voor de barre Siberische weersomstandigheden. Een zeer efficiënt verwarmingssysteem kan gedurende de lange en extreem koude winters in Siberië warmte opslaan in de woning.

Danils ontwerp draait om een vortex die door verwarming van water meer energie opwekt dan verbruikt. Moderne wetenschappers kunnen moeilijk begrijpen hoe de vortex-verwarming werkt aangezien het apparaat in strijd is met de eerste wet van de thermodynamica.

Deze wet, die algemeen bekend staat als de ‘wet van behoud van energie’, stelt dat energie niet verloren kan gaan of uit het niets kan ontstaan. Volgens de wet kunnen alleen omzettingen van energie plaatsvinden. De vortex-verwarming in Danils energie-efficiënte huis kan dus voor een grote doorbraak gaan zorgen in de moderne fysica.

Indigo-beurs

Een ander innovatief element van Danils project is het matroesjka-principe, dat hij toepaste om te bepalen hoe en waar hij verwarmingsbuizen zou moeten plaatsen. Het jongetje plaatste warmwaterbuizen in lege buizen met een grotere diameter zodat er een warm luchtkussen ontstaat.

Binnen nu en twee jaar komt de universiteit speciaal voor kinderen zoals Anja en Danil met de zogeheten ‘indigo-beurs’.

Bron: Ruvr.ru

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie belangrijk? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

64 reacties

 1. Ja en nu begrijp ik helemaal niet meer. Ik heb altijd begrepen “mede door stukken van Niburu” dat de Indigokinderen geboren zijn tussen 1960 en 1990, daarna kwamen de Kristalkinderen “1990 tot 2010” en daarna kwam er een nieuwe generatie van kinderen waar ik even de naam van kwijt ben. Indigokinderen waren er om te schoppen tegen de maatschappij van toen, om het gezag uit te dagen en te tarten, Kristalkinderen waren er om op de omgewoelde grond van de Indigo’s een nieuwe maatschappij op te bouwen en de nieuwe generatie zou deze nieuwe maatschappij tot leven en bloei gaan brengen. Ik ben zelf een Indigokind (1968) en heb heel wat lopen schoppen tegen de maatschappij en menig pastoor, leraar, baas, bestuurder tot uiterste wanhoop gedreven. Nu ik dit stuk lees begin ik te twijfelen over alle theorieën van Indigo en Kristalkinderen. Volgens mij worden we bedonderd met al die New Ages verhalen. Kijk naar de wereld, het is nog nooit zo’n grote teringzooi geweest en het word alleen maar erger want de rijken graaien door en wij blijven verdomme lijdzaam ja en amen knikken. Het is dat ik pro leven ben en pro vrede maar ik zou bijna wensen dat de atoombom zou vallen en deze hele planeet verlost van het menselijke virus. De planeet zal het overigens wel overleven.

  1 likes
 2. @Peter… je schreef ‘ Ik ben zelf een Indigokind (1968) en heb heel wat lopen schoppen tegen de maatschappij en menig pastoor, leraar, baas, bestuurder tot uiterste wanhoop gedreven. ‘ Wel Peter… ook ik heb dat gedaan, maar uiteindelijk, is het eindresultaat, dat ik er helemaal geen steek mee ben opgeschoten. Sterker nog. Ik wil mezelf geen Indigokind noemen. Maar eerder diep bewust, van kinds af aan al. Ik geef het zolangzamerhand op. Inderdaad… net wat je schrijft. Het is nog nooit zo’ n klere-bende geweest. Mijn enigste hoop is, dat er ondanks alles, toch nog eerlijke en rechtvaardige mensen zijn… daarom reageer ik hier even 🙂 Maar jongens wat een zooi tegenwoordig.

  1 likes
 3. Wat zijn de cijfers omtrent Indigo-kinderen? Hoeveel van ze waren er zo’n 20 jaar terug en hoeveel van zulke kinderen zijn er nu?

  Een steeds toenemend aantal? Hoeveel meer per jaar? Een, tien?

  En denken deze kinderen echt dat ze het paradijs op aarde kunnen brengen door apparaten te ontwikkelen? Terwijl de grootste probleem van de mensheid gierigheid is?

  0 likes
 4. [quote name=”Proto”]Wat zijn de cijfers omtrent Indigo-kinderen? Hoeveel van ze waren er zo’n 20 jaar terug en hoeveel van zulke kinderen zijn er nu?

  Een steeds toenemend aantal? Hoeveel meer per jaar? Een, tien?

  En denken deze kinderen echt dat ze het paradijs op aarde kunnen brengen door apparaten te ontwikkelen? Terwijl de grootste probleem van de mensheid gierigheid is?[/quote]

  Ik weet het ook niet precies, maar heb dit wel gelezen; Aangezien de vibratie van de aarde sinds rond 1980 aan het stijgen is en maar aan het stijgen blijft, kunnen zielen met een lagere trilling niet meer incarneren
  omdat de trillingen van de aarde blijven stijgen kunnen de zielen met lagere trilling het niet aan, dus moeten ze dat doen bij een andere materiële wereld.
  Dus denk dat zo elke generatie wat wijzer en dichter bij hun roots komt.

  0 likes
 5. [quote name=”Proto”]Wat zijn de cijfers omtrent Indigo-kinderen? Hoeveel van ze waren er zo’n 20 jaar terug en hoeveel van zulke kinderen zijn er nu?

  Een steeds toenemend aantal? Hoeveel meer per jaar? Een, tien?

  En denken deze kinderen echt dat ze het paradijs op aarde kunnen brengen door apparaten te ontwikkelen? Terwijl de grootste probleem van de mensheid gierigheid is?[/quote]
  Er zijn ookmindigo kinderen die de gierigheid van de mensheid aanpakken. Tijd dus om wat meer naar deze generatie te luisteren i.p.v hun mond te snoeren. Iedere nieuwe generatie wordt standvastiger dus het komt wel goed allemaal 🙂

  0 likes
 6. Wat Roberto schrijft komt mij niet vreemd voor. Zelf ben ik een HSP-er. Dat staat voor Hooggevoelig Sensitief Persoon. Z Ik kan dan ook meer invoelen dan, zeg maar voor het gemak, de doorsnee mens. Maar als ik mijn kleinkinderen vergelijk met mijn eigen kinderen, hoe ze waren toen het baby’s waren is het een wereld van verschil. Gevoeliger en wijzer, ze sliepen gelijk al veel minder dan mijn kinderen. Van die hogere trilling klopt wel en dat houdt tevens in dat mensen met lagere frequentie hier niet meer worden geboren. Wat mij betreft zijn er veel paralelle werelden. De onzichtbare wereld is zo groot, maar dat wil niet zeggen dat ze leeg is. Als het onze trilling niet is kunnen we het niet zien maar het is er wel. We maken contact waar we ons op richten.

  0 likes
 7. Vanaf 1980 tot ongeveer 2000 (weet ik niet precies) een grote aantal van de geboren kinderen zijn indigo kinderen. Die zijn de kinderen die bekend staan als zeer gevoelig voor wat terecht is en niet, met een grote mate van empathie en eenheid en onvoorwaardelijke liefde gevoel. Voor hen de waarheid staat voorop en willen heel graag dingen veranderen in de wereld, zij willen een betere wereld. Vanaf de jaren 2000 (ongeveer) worden “kristal kinderen geboren” Ze zijn zuivere wijsheid. Zij willen niets veranderen omdat zij weten dat het valt niets meer te veranderen. Het wereld zoals het nu is stort vanzelf in elkaar. Zij komen een Nieuwe wereld creëren.Deze wereld zal parallel aan de oude wereld groeien. Beide zullen samen leven, met hun contrasten en verschillen nog tientallen jaren. Zowel de kristal kinderen als een ieder die de stap naar de nieuwe wereld wilt nemen zullen de mensen die blijven met respect, onvoorwaardelijke liefde en compassie benaderen, ze zullen geen poging doen om de mensen over te halen in de wetenschap dat niemand mag het bewustzijn proces van een ander beïnvloeden. De deur naar de andere kant zal tientallen jaren open blijven voor degene die zich wil aansluiten. Maar, op een bepaalde moment zal er geen ruimte meer voor de oude wereld zijn of te wel de derde dimensie of de Matrix, zoals je het wil noemen.De deur zal dicht gaan.

  0 likes
 8. Er bestaan hoogbegaafde kinderen, absoluut. Maar het hele indigo- en kristalkinderen geneuzel is hilarische new age crap die werkelijk te zot voor woorden is.

  0 likes
 9. [quote name=”Juul1″]Vanaf 1980 tot ongeveer 2000 (weet ik niet precies) een grote aantal van de geboren kinderen zijn indigo kinderen. Die zijn de kinderen die bekend staan als zeer gevoelig voor wat terecht is en niet, met een grote mate van empathie en eenheid en onvoorwaardelijke liefde gevoel. Voor hen de waarheid staat voorop en willen heel graag dingen veranderen in de wereld, zij willen een betere wereld. Vanaf de jaren 2000 (ongeveer) worden “kristal kinderen geboren” Ze zijn zuivere wijsheid. Zij willen niets veranderen omdat zij weten dat het valt niets meer te veranderen. Het wereld zoals het nu is stort vanzelf in elkaar. Zij komen een Nieuwe wereld creëren.Deze wereld zal parallel aan de oude wereld groeien. Beide zullen samen leven, met hun contrasten en verschillen nog tientallen jaren. Zowel de kristal kinderen als een ieder die de stap naar de nieuwe wereld wilt nemen zullen de mensen die blijven met respect, onvoorwaardelijke liefde en compassie benaderen, ze zullen geen poging doen om de mensen over te halen in de wetenschap dat niemand mag het bewustzijn proces van een ander beïnvloeden. De deur naar de andere kant zal tientallen jaren open blijven voor degene die zich wil aansluiten. Maar, op een bepaalde moment zal er geen ruimte meer voor de oude wereld zijn of te wel de derde dimensie of de Matrix, zoals je het wil noemen.De deur zal dicht gaan.[/quote]

  Die deur zou wel eens in 2017 permanent dicht kunnen gaan…

  0 likes
 10. Er worden hier twee verschillende begrippen verwisseld. Onder indigokinderen wordt begrepen kinderen die gevoeliger zijn en paranormaal begaafd.
  Waar dit stuk over gaat zijn hoogbegaafde kinderen. Die zijn er altijd al geweest, alleen moesten kinderen vroeger hun mond houden en niet slimmer zijn dan de rest, want dan waren ze brutaal en eigenwijs. Omdat er nu veel meer aandacht is voor kinderen, wordt hoogbegaafdheid eerder herkend en dus lijkt het alsof er meer zijn.
  Overigens heel goed dat er meer aandacht voor is, want veel hoogbegaafden van vroeger werden onderpresteerders en ongelukkig.

  Met indogo of kristal heeft dit echter niet veel te maken.

  0 likes
 11. Ook al doen ze Fluoriden en chemtrails deze kinderen zijn toch slim of het niet tegen gehouden kan worden is een feit …ze hebben toch hun zin niet helemaal gehad .Wat bijvoorbeeld Mosanto en zo met ons willen dom houden .Er zijn slimmen mensen genoeg zie je wel .

  0 likes
 12. [quote name=”DingieM”][quote name=”Juul1″]Vanaf 1980 tot ongeveer 2000 (weet ik niet precies) een grote aantal van de geboren kinderen zijn indigo kinderen. Die zijn de kinderen die bekend staan als zeer gevoelig voor wat terecht is en niet, met een grote mate van empathie en eenheid en onvoorwaardelijke liefde gevoel. Voor hen de waarheid staat voorop en willen heel graag dingen veranderen in de wereld, zij willen een betere wereld. Vanaf de jaren 2000 (ongeveer) worden “kristal kinderen geboren” Ze zijn zuivere wijsheid. Zij willen niets veranderen omdat zij weten dat het valt niets meer te veranderen. Het wereld zoals het nu is stort vanzelf in elkaar. Zij komen een Nieuwe wereld creëren.Deze wereld zal parallel aan de oude wereld groeien. Beide zullen samen leven, met hun contrasten en verschillen nog tientallen jaren. Zowel de kristal kinderen als een ieder die de stap naar de nieuwe wereld wilt nemen zullen de mensen die blijven met respect, onvoorwaardelijke liefde en compassie benaderen, ze zullen geen poging doen om de mensen over te halen in de wetenschap dat niemand mag het bewustzijn proces van een ander beïnvloeden. De deur naar de andere kant zal tientallen jaren open blijven voor degene die zich wil aansluiten. Maar, op een bepaalde moment zal er geen ruimte meer voor de oude wereld zijn of te wel de derde dimensie of de Matrix, zoals je het wil noemen.De deur zal dicht gaan.[/quote]

  Die deur zou wel eens in 2017 permanent dicht kunnen gaan…[/quote]

  Dat zou ik heel graag willen, maar helaas, het gaat om tientallen jaren. Wat we, ieder van ons wel kunnen doen is al vast leven in de wereld die we willen zien, om te beginnen in het Hier en Nú de enige plek die bestaat en oneindig is. Wat je Nú creëert,de hoogte en kwaliteit van je trilling frequentie Nú neem je eeuwig mee. Ik verwijs jullie van harte naar de video’s in youtube van Thich Nhat Hanh. 2011. Avalokitervara. Een aanranderje.

  0 likes
 13. [quote name=”Juul1″]Vanaf 1980 tot ongeveer 2000 (weet ik niet precies) een grote aantal van de geboren kinderen zijn indigo kinderen. Die zijn de kinderen die bekend staan als zeer gevoelig voor wat terecht is en niet, met een grote mate van empathie en eenheid en onvoorwaardelijke liefde gevoel. Voor hen de waarheid staat voorop en willen heel graag dingen veranderen in de wereld,[/quote]

  zo ff een stukje openheid. en tijd om zelf als indigo uit de kast te komen. Dit is ook ons voornaamste doel. Niet zozeer dat wij de wereld willen veranderen, wij willen de mens veranderen en weer in Harmonie brengen met zijn / haar omgeving. De wereld veranderen heeft de mens al gedaan en dat bracht niet veel goeds.Dus gaan wij ook niet de wereld veranderen. Gaia maakt zelf uit of zij veranderd of niet. en ja ze is pissed zoals wij overal waar kunnen nemen, dankzij de mens. De mens namelijk is het enige levende wezen op deze planeet. die zijn omgeving aanpast aan zijn of haar behoeften. ( onnatuurlijk en dus niet harmonisch)daarin onderscheid de mens zich van de andere levensvormen die de omgeving niet aanpassen maar zich aanpassen aan de omgeving. Het is Gaia (moeder aarde) zelf die ons (indigo’s) tussen ter midden plaatst van de mensen. wij,onze zielen, komen van ver en zijn oud. en wij gaan door tot het doel is bereikt. HARMONIE en LIEFDE tussen mens, Dier, plant en Gaia.

  Namaskar

  Namens de ziel (het zelf) in het lichaam van een medemens,

  John

  0 likes
 14. [quote name=”Cathy”]Ook al doen ze Fluoriden en chemtrails deze kinderen zijn toch slim of het niet tegen gehouden kan worden is een feit …ze hebben toch hun zin niet helemaal gehad .Wat bijvoorbeeld Mosanto en zo met ons willen dom houden .Er zijn slimmen mensen genoeg zie je wel .[/quote]
  in rusland zit geen fluoride in het water en er zijn ook geen chemtrail daarnaast krijgt monsanto niet de kans om binnen te dringen,die troep is daar verboden.

  0 likes
 15. Hier krijg ik nu een KIPPEVEL van! GEWELDIG ARTIKEL! Geeft me weer hoop!

  “……zelfs de meest vooraanstaande experts geen idee hoe de rotatie van de twee tandwielen het hele apparaat voortstuwt.”

  “….Moderne wetenschappers kunnen moeilijk begrijpen hoe de vortex-verwarming werkt aangezien het apparaat in strijd is met de eerste wet van de thermodynamica.”

  “…Deze wet, die algemeen bekend staat als de ‘wet van behoud van energie’, stelt dat energie niet verloren kan gaan of uit het niets kan ontstaan. Volgens de wet kunnen alleen omzettingen van energie plaatsvinden.”

  KORTOM, WETTEN ZIJN ER OM GEBROKEN TE WORDEN OMDAT HET DE GEEST BEPERKT!
  KIJK HOE BEPERKT WE MET Z’N ALLEN LEVEN, WE HEBBEN MEER POTENTIE IN ONS ZITTEN DAN WE DENKEN.

  DE FOUT IS DAT WE DENKEN HEBBEN AANGELEERD EN VOELEN HEBBEN AFGELEERD!

  0 likes
 16. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Cathy”]Ook al doen ze Fluoriden en chemtrails deze kinderen zijn toch slim of het niet tegen gehouden kan worden is een feit …ze hebben toch hun zin niet helemaal gehad .Wat bijvoorbeeld Mosanto en zo met ons willen dom houden .Er zijn slimmen mensen genoeg zie je wel .[/quote]
  in rusland zit geen fluoride in het water en er zijn ook geen chemtrail daarnaast krijgt monsanto niet de kans om binnen te dringen,die troep is daar verboden.[/quote]
  Oke en waar kan ik het vinden dat zij daar geen fluoriden in water doen heb je een link ? Maar je weet toch dat chemtrail op den duur over al terecht komt en Fluoriden ook het duur misschien wat langer .dat Mosanto daar geen kans krijg geloof ik wel .het anderen sorry nee geloof ik niet .

  0 likes
 17. [quote name=”Johnny bussink”][quote name=”Juul1″]Vanaf 1980 tot ongeveer 2000 (weet ik niet precies) een grote aantal van de geboren kinderen zijn indigo kinderen. Die zijn de kinderen die bekend staan als zeer gevoelig voor wat terecht is en niet, met een grote mate van empathie en eenheid en onvoorwaardelijke liefde gevoel. Voor hen de waarheid staat voorop en willen heel graag dingen veranderen in de wereld,[/quote]

  zo ff een stukje openheid. en tijd om zelf als indigo uit de kast te komen. Dit is ook ons voornaamste doel. Niet zozeer dat wij de wereld willen veranderen, wij willen de mens veranderen en weer in Harmonie brengen met zijn / haar omgeving. De wereld veranderen heeft de mens al gedaan en dat bracht niet veel goeds.Dus gaan wij ook niet de wereld veranderen. Gaia maakt zelf uit of zij veranderd of niet. en ja ze is pissed zoals wij overal waar kunnen nemen, dankzij de mens. De mens namelijk is het enige levende wezen op deze planeet. die zijn omgeving aanpast aan zijn of haar behoeften. ( onnatuurlijk en dus niet harmonisch)daarin onderscheid de mens zich van de andere levensvormen die de omgeving niet aanpassen maar zich aanpassen aan de omgeving. Het is Gaia (moeder aarde) zelf die ons (indigo’s) tussen ter midden plaatst van de mensen. wij,onze zielen, komen van ver en zijn oud. en wij gaan door tot het doel is bereikt. HARMONIE en LIEFDE tussen mens, Dier, plant en Gaia.

  Namaskar

  Namens de ziel (het zelf) in het lichaam van een medemens,

  John[/quote]

  Beste John. Met al mijn respect. Mensen kan niemand veranderen, die tak hoort bij henzelf want het gaat om innerlijk werk in zelf kennis. Dat zit in de individuele proces van elke mens, en is heilig. En dat is de enige weg naar bewustzijn. En pas dan hebben we wat we willen, namelijk mensen die bewust met hun omgeving de medemens en het leven omgaan. Toch?

  0 likes
 18. [quote]
  Beste John. Met al mijn respect. Mensen kan niemand veranderen, die tak hoort bij henzelf want het gaat om innerlijk werk in zelf kennis. Dat zit in de individuele proces van elke mens, en is heilig. En dat is de enige weg naar bewustzijn. En pas dan hebben we wat we willen, namelijk mensen die bewust met hun omgeving de medemens en het leven omgaan. Toch?[/quote]

  klopt en bedankt voor de aanvulling. de mens kan idd pas veranderen als hij / zij dat zelf wil. of beter gezegt het nut ervan inziet. want daar lijkt het vandaag de dag ook om te gaan. daarom nu de nieuwe genertatie die ook de mogelijkheden van de veranderingen laat zien. is een beetje als een soort van watch and learn zeg maar

  0 likes
 19. Er is maar 1 optie naar een harmonieuze en sustainable wereld en dat is een resource based economy zoals the venus project voorstelt.
  Ik durf wedden dat veel indigo’s z’om systeem wel zien zitten maar vaak haken ze te snel af omdat ze denken dat het allemaal om technische snufjes draait terwijl dit slechts een deel van the venus project is.
  The venus project is een heel andere manier van denken en handelen en ik ben ervan overtuigd dat indigo’s zich daar thuis zouden voelen net als alle andere mensen als ze eens hun geest zouden openstellen en verder kijken/denken dan hun neus lang is.

  0 likes
 20. [quote name=”Wesley”]Er bestaan hoogbegaafde kinderen, absoluut. Maar het hele indigo- en kristalkinderen geneuzel is hilarische new age crap die werkelijk te zot voor woorden is.[/quote]

  Sja het is weer het neer zetten van hoogebegaafde kinderen in een hokje. Kijk mijn kind is kristalkind of indigokind. Och och. Er zijn zeker hoogebegaafde kinderen.

  0 likes
 21. [quote name=”Aurelia”]

  Enig idee hoeveel thuiszitters er zijn onder de hedendaagse onderpresterende en ongelukkige HB-kinderen? Het onderwijssysteem sluit ook nu nog niet aan bij deze kinderen. Even googlen en je weet het. Mijn oudste(nu 20), destijds 7 jaar, wilde absoluut niet meer leven. Wat had het voor zin? De andere is vastgelopen in haar 14e jaar, zwaar depressief (nu 18). Zich afvragend hoe mensen zo konden leven. Uiteindelijk gaat het met de oudste goed en is de jongste onderweg. Buiten dat zijn ze allebei HSP en heeft de jongste de gave dat ze letterlijk pijn uit anderen kan “trekken”. Maar ze durft niet meer , want raar. En alles wat anders is in dit land, tja, daar zijn de hokjes niet op berekend.
  Ik zou voor beiden zo’n school hier gewenst hebben, niet omdat ze ergens op voor moeten staan, maar vooral voor de ontwikkeling van hun levensgeluk. Totdat zij naar school gingen hadden ze allebei lichtjes in hun ogen, die heb ik langzaam zien doven en verdrietig zien worden. De oudste heeft ze terug, helemaal, de jongste liet ze vorig jaar tijdens een gesprek met een begeleidster zien voor het eerst in 12 jaar! Ook met haar komt het goed. Wat ik mooi vind is dat zij beiden geen waardeoordeel als raar, gek en noem maar op hebben. Ze accepteren wat en wie iemand is en hoe zij denken. Zo zijn er veel kinderen, pubers en jongvolwassenen, zij zijn onze toekomst. Jammer dat het onderwijs zo ingericht is dat natuurlijke gaven in deze kinderen zich niet optimaal kunnen ontplooien.

  0 likes
 22. [quote name=”DingieM”]

  Die deur zou wel eens in 2017 permanent dicht kunnen gaan…[/quote]

  Vertel 😛

  0 likes
 23. [quote name=”Wesley”]Er bestaan hoogbegaafde kinderen, absoluut. Maar het hele indigo- en kristalkinderen geneuzel is hilarische new age crap die werkelijk te zot voor woorden is.[/quote]

  Ik dacht al waar blijft Wesley…..

  0 likes
 24. [quote name=”Peter ♥”]Ja en nu begrijp ik helemaal niet meer. Ik heb altijd begrepen “mede door stukken van Niburu” dat de Indigokinderen geboren zijn tussen 1960 en 1990, daarna kwamen de Kristalkinderen “1990 tot 2010” en daarna kwam er een nieuwe generatie van kinderen waar ik even de naam van kwijt ben. Indigokinderen waren er om te schoppen tegen de maatschappij van toen, om het gezag uit te dagen en te tarten, Kristalkinderen waren er om op de omgewoelde grond van de Indigo’s een nieuwe maatschappij op te bouwen en de nieuwe generatie zou deze nieuwe maatschappij tot leven en bloei gaan brengen. Ik ben zelf een Indigokind (1968) en heb heel wat lopen schoppen tegen de maatschappij en menig pastoor, leraar, baas, bestuurder tot uiterste wanhoop gedreven. Nu ik dit stuk lees begin ik te twijfelen over alle theorieën van Indigo en Kristalkinderen. Volgens mij worden we bedonderd met al die New Ages verhalen. Kijk naar de wereld, het is nog nooit zo’n grote teringzooi geweest en het word alleen maar erger want de rijken graaien door en wij blijven verdomme lijdzaam ja en amen knikken. Het is dat ik pro leven ben en pro vrede maar ik zou bijna wensen dat de atoombom zou vallen en deze hele planeet verlost van het menselijke virus. De planeet zal het overigens wel overleven.[/quote]
  De Russen hebben de klok horen luiden met een naam, maar weten schijnbaar niet waar de klepel hangt. Je hebt het helemaal juist met jouw omschrijvingen. Ach, maak je verder niet druk, slecht voor je hart 😉

  0 likes
 25. [quote name=”Johnny bussink”][quote]
  Beste John. Met al mijn respect. Mensen kan niemand veranderen, die tak hoort bij henzelf want het gaat om innerlijk werk in zelf kennis. Dat zit in de individuele proces van elke mens, en is heilig. En dat is de enige weg naar bewustzijn. En pas dan hebben we wat we willen, namelijk mensen die bewust met hun omgeving de medemens en het leven omgaan. Toch?[/quote]

  klopt en bedankt voor de aanvulling. de mens kan idd pas veranderen als hij / zij dat zelf wil. of beter gezegt het nut ervan inziet. want daar lijkt het vandaag de dag ook om te gaan. daarom nu de nieuwe genertatie die ook de mogelijkheden van de veranderingen laat zien. is een beetje als een soort van watch and learn zeg maar[/quote]

  Precies.

  0 likes
 26. Oud nieuws uit 2009 en eerder:
  http://www.theregister.co.uk/2009/04/09/indigo_child/

  Rehashed en opnieuw verpakt, het blijft oud nieuws. Het principe is ook niet zo ‘onbekend’ als het lijkt, genoeg over geschreven en geblaat (zelfs weerlegt en het wordt gebruikt in oplichtings praktijken, free energy iemand?). Blijft natuurlijk wel erg knap dat meiske Shvetsova sinds die datum geen dag ouder is geworden noch het verder schopt dan de basis school. Als er dan toch ‘nieuwswaarde’ aan dit moet zitten, dan is dat het wel 🙂

  Blijf kritisch! Doe basis google zoek en lees. We roeptoeteren dat kennis macht is, dus gebruikt dat dan ook, zelfs als het niet in je ‘straatje’ past.

  0 likes
 27. Wow! Danil Bibnev mag van mij meteen zo’n verwarmingssysteem komen plaatsen. Het huis waar ik nu in woon (Noord-Spanje) is steenkoud in de winter.
  Verder vraag ik me af waarom we deze bijzondere kinderen niet met open armen ontvangen i.p.v. zo negatief over ze te zijn, Wesley! Wat maakt het uit hoe ze genoemd worden: Hoogbegaafde, indigo- of kristalkinderen!

  0 likes
 28. [quote name=”iep”][quote name=”Aurelia”]

  Enig idee hoeveel thuiszitters er zijn onder de hedendaagse onderpresterende en ongelukkige HB-kinderen? Het onderwijssysteem sluit ook nu nog niet aan bij deze kinderen. Even googlen en je weet het. Mijn oudste(nu 20), destijds 7 jaar, wilde absoluut niet meer leven. Wat had het voor zin? De andere is vastgelopen in haar 14e jaar, zwaar depressief (nu 18). Zich afvragend hoe mensen zo konden leven. Uiteindelijk gaat het met de oudste goed en is de jongste onderweg. Buiten dat zijn ze allebei HSP en heeft de jongste de gave dat ze letterlijk pijn uit anderen kan “trekken”. Maar ze durft niet meer , want raar. En alles wat anders is in dit land, tja, daar zijn de hokjes niet op berekend.
  Ik zou voor beiden zo’n school hier gewenst hebben, niet omdat ze ergens op voor moeten staan, maar vooral voor de ontwikkeling van hun levensgeluk. Totdat zij naar school gingen hadden ze allebei lichtjes in hun ogen, die heb ik langzaam zien doven en verdrietig zien worden. De oudste heeft ze terug, helemaal, de jongste liet ze vorig jaar tijdens een gesprek met een begeleidster zien voor het eerst in 12 jaar! Ook met haar komt het goed. (…)/quote]

  Ik weet precies wat je bedoelt, ik heb ook twee zulke kinderen en was coach in een op spirituele leest geschoeide stichting die kinderen begeleidde. Maar ook zie ik steeds meer leerkrachten die juist wel aandacht hebben en de mogelijkheden van kinderen zien in plaats van alleen zien wat er niet klopt.
  En ouders zoals jij, die voor hun kinderen opkomen en zien wie ze echt zijn. En dat is iets van de laatste 30 jaar, daarvoor moesten kinderen ook thuis zich aanpassen en mochten geen eigen mening hebben.
  Ze zijn vast blij met zo’n moeder, ze hebben je ook niet voor niets uitgekozen 🙂

  0 likes
 29. [quote name=”iep”][quote name=”Aurelia”]

  Enig idee hoeveel thuiszitters er zijn onder de hedendaagse onderpresterende en ongelukkige HB-kinderen? Het onderwijssysteem sluit ook nu nog niet aan bij deze kinderen.

  Mijn oudste(nu 20), destijds 7 jaar, wilde absoluut niet meer leven. Wat had het voor zin?

  De andere is vastgelopen in haar 14e jaar, zwaar depressief (nu 18). Zich afvragend hoe mensen zo konden leven. Uiteindelijk gaat het met de oudste goed en is de jongste onderweg. Buiten dat zijn ze allebei HSP en heeft de jongste de gave dat ze letterlijk pijn uit anderen kan “trekken”. Maar ze durft niet meer , want raar. En alles wat anders is in dit land, tja, daar zijn de hokjes niet op berekend.
  [..]Totdat zij naar school gingen hadden ze allebei lichtjes in hun ogen, die heb ik langzaam zien doven en verdrietig zien worden. De oudste heeft ze terug, helemaal, de jongste liet ze vorig jaar tijdens een gesprek met een begeleidster zien voor het eerst in 12 jaar! Ook met haar komt het goed. Wat ik mooi vind is dat zij beiden geen waardeoordeel als raar, gek en noem maar op hebben. Ze accepteren wat en wie iemand is en hoe zij denken. Zo zijn er veel kinderen, pubers en jongvolwassenen, zij zijn onze toekomst. Jammer dat het onderwijs zo ingericht is dat natuurlijke gaven in deze kinderen zich niet optimaal kunnen ontplooien.[/quote]

  ♥ Inderdaad, lichtjes in de ogen, deze lichtjes en vele andere blije en positieve gedachtes zijn heel krachtig en vullen het morphisch veld met heel veel moois ♥

  “The cycle of each day has
  —- Light ——
  Chasing the darkness away.

  From the first blush of dawn until the last burst of the sun as it sets –
  we entertain the light.

  The key is do carry that licht into our darkness
  and forever shine on our own.”

  ♥♥♥

  0 likes
 30. [quote name=”Peter II”]@Peter… je schreef ‘ Ik ben zelf een Indigokind (1968) en heb heel wat lopen schoppen tegen de maatschappij en menig pastoor, leraar, baas, bestuurder tot uiterste wanhoop gedreven. ‘ Wel Peter… ook ik heb dat gedaan, maar uiteindelijk, is het eindresultaat, dat ik er helemaal geen steek mee ben opgeschoten. Sterker nog. Ik wil mezelf geen Indigokind noemen. Maar eerder diep bewust, van kinds af aan al. Ik geef het zolangzamerhand op. Inderdaad… net wat je schrijft. Het is nog nooit zo’ n klere-bende geweest. Mijn enigste hoop is, dat er ondanks alles, toch nog eerlijke en rechtvaardige mensen zijn… daarom reageer ik hier even 🙂 Maar jongens wat een zooi tegenwoordig.[/quote]
  Geef niet op hoor. Dat de wereld op dit moment in puin ligt heeft alles te maken met de grote verandering. Kijk hier eens naar, wellicht voel net als velen je thuis komen door de herkenning die het je kan geven http://www.youtube.com/watch? v=OPR3GlpQQJA . 🙂 blijf in contact met je hart en je impulsen ajb.

  0 likes
 31. Ik werk met deze kinderen en ze zijn echt tot onvoorstelbare dingen in staat. Het zijn prachtige wezens

  0 likes
 32. @iep
  wat een aangrijpend verhaal. Dank je voor het delen. Ik herken het bij mezelf ook als kind, niet snappend waarom oa mensen zo bekrompen en gemeen zijn.

  Ik ben serieus een idee aan het uitwerken om HSP-kinderen in de na-schoolse uren op te vangen en te begeleiden in hun ontwikkeling. Zouden ouders er het belang van inzien?

  0 likes
 33. [quote name=”Peter ♥”]Ja en nu begrijp ik helemaal niet meer. Ik heb altijd begrepen “mede door stukken van Niburu” dat de Indigokinderen geboren zijn tussen 1960 en 1990, daarna kwamen de Kristalkinderen “1990 tot 2010” en daarna kwam er een nieuwe generatie van kinderen waar ik even de naam van kwijt ben. Indigokinderen waren er om te schoppen tegen de maatschappij van toen, om het gezag uit te dagen en te tarten, Kristalkinderen waren er om op de omgewoelde grond van de Indigo’s een nieuwe maatschappij op te bouwen en de nieuwe generatie zou deze nieuwe maatschappij tot leven en bloei gaan brengen. Ik ben zelf een Indigokind (1968) en heb heel wat lopen schoppen tegen de maatschappij en menig pastoor, leraar, baas, bestuurder tot uiterste wanhoop gedreven. Nu ik dit stuk lees begin ik te twijfelen over alle theorieën van Indigo en Kristalkinderen. Volgens mij worden we bedonderd met al die New Ages verhalen. Kijk naar de wereld, het is nog nooit zo’n grote teringzooi geweest en het word alleen maar erger want de rijken graaien door en wij blijven verdomme lijdzaam ja en amen knikken. Het is dat ik pro leven ben en pro vrede maar ik zou bijna wensen dat de atoombom zou vallen en deze hele planeet verlost van het menselijke virus. De planeet zal het overigens wel overleven.[/quote]

  Peter for President! (ook al vermoed ik dat je dit in het geheel niet ambieert)

  0 likes
 34. [quote name=”Paquita”]Wow! Danil Bibnev mag van mij meteen zo’n verwarmingssysteem komen plaatsen. Het huis waar ik nu in woon (Noord-Spanje) is steenkoud in de winter.
  Verder vraag ik me af waarom we deze bijzondere kinderen niet met open armen ontvangen i.p.v. zo negatief over ze te zijn, Wesley! Wat maakt het uit hoe ze genoemd worden: Hoogbegaafde, indigo- of kristalkinderen![/quote]
  Inderdaad, wat maakt het uit. Is het niet zo dat”onbekend onbemind maakt”? Het is vaak in welke kringen men verkeert. Maar ook ik heb destijds erg moeten wennen aan het idee van nog een stempel. Wesley heeft vaak erg down to earth kritische reacties en waarom niet?
  Het is zijn beleving en stemd mij weer tot nadenken.
  Waar ik simpel van word zijn de reacties hier, als “ja hoor, ik dacht al, waar blijft…” Dat soort opmerkingen vind ik onrechtvaardig. Als we hier de verschillen in mensen al niet accepteren…..waar dan wel?

  0 likes
 35. [quote name=”iep”][quote name=”Aurelia”]

  Enig idee hoeveel thuiszitters er zijn onder de hedendaagse onderpresterende en ongelukkige HB-kinderen? Het onderwijssysteem sluit ook nu nog niet aan bij deze kinderen. Even googlen en je weet het. Mijn oudste(nu 20), destijds 7 jaar, wilde absoluut niet meer leven. Wat had het voor zin? De andere is vastgelopen in haar 14e jaar, zwaar depressief (nu 18). Zich afvragend hoe mensen zo konden leven. Uiteindelijk gaat het met de oudste goed en is de jongste onderweg. Buiten dat zijn ze allebei HSP en heeft de jongste de gave dat ze letterlijk pijn uit anderen kan “trekken”. Maar ze durft niet meer , want raar. En alles wat anders is in dit land, tja, daar zijn de hokjes niet op berekend.
  Ik zou voor beiden zo’n school hier gewenst hebben, niet omdat ze ergens op voor moeten staan, maar vooral voor de ontwikkeling van hun levensgeluk. Totdat zij naar school gingen hadden ze allebei lichtjes in hun ogen, die heb ik langzaam zien doven en verdrietig zien worden. De oudste heeft ze terug, helemaal, de jongste liet ze vorig jaar tijdens een gesprek met een begeleidster zien voor het eerst in 12 jaar! Ook met haar komt het goed. We accepteren wat en wie iemand is en hoe zij denken. Zo zijn er veel kinderen, pubers en jongvolwassenen, zij zijn onze toekomst. Jammer dat het onderwijs zo ingericht is dat natuurlijke gaven in deze kinderen zich niet optimaal kunnen ontplooien.[/quote]
  Heb je ook enig idee hoeveel kinderen met stoornis in het autistische spectrum thuiszitten omdat hun ouders hun problemen niet erkennen en bij hoog en bij laag volhouden dat hun kind hoogbegaafd is en dat het aan de school ligt ipv aan hun kind?

  “Mijn kind kan niet meekomen op school, dus mijn kind is kristalkind, hoogebegaafd en de school kan er niet mee omgaan”

  0 likes
 36. [quote name=”Paquita”]Wow! Danil Bibnev mag van mij meteen zo’n verwarmingssysteem komen plaatsen. Het huis waar ik nu in woon (Noord-Spanje) is steenkoud in de winter.
  Verder vraag ik me af waarom we deze bijzondere kinderen niet met open armen ontvangen i.p.v. zo negatief over ze te zijn, Wesley! Wat maakt het uit hoe ze genoemd worden: Hoogbegaafde, indigo- of kristalkinderen![/quote]
  Het maakt in zoverre uit dat de ouders van die kinderen zichzelf in nog een apart hokje plaatsen. “Mijn kind is niet hoogbegaafd, mijn kind is een indigokind.”

  “Mijn kind heeft geen Asperger of autisme, mijn kind is een kristalkind en jullie begrijpen dat allemaal niet maar ik wel want ik heb een uur gegoogled en heb het gelezen op een new age website.”

  De waarheid niet onder ogen willen zijn of jezelf bijzonder willen maken. Daar gaat het om.

  0 likes
 37. Veel mooie reacties gelukkig. Het lastige voor de nieuwe generaties is dat ze moeten wachten. Het is fantastisch dat een kind bijzondere dingen kan uitvinden (denk ook aan Tesla) maar de samenleving wordt nu nog geregeerd door de oude garde. Echte veranderingen in de wereld zullen waarschijnlijk pas over tientallen jaren zichtbaar worden.. wanneer oudere generaties wegvallen en de jeugd van nu in staat zal zijn verandering te realiseren.

  0 likes
 38. [quote name=”Cathy”][quote name=”pietje bell”][quote name=”Cathy”]Ook al doen ze Fluoriden en chemtrails deze kinderen zijn toch slim of het niet tegen gehouden kan worden is een feit …ze hebben toch hun zin niet helemaal gehad .Wat bijvoorbeeld Mosanto en zo met ons willen dom houden .Er zijn slimmen mensen genoeg zie je wel .[/quote]
  in rusland zit geen fluoride in het water en er zijn ook geen chemtrail daarnaast krijgt monsanto niet de kans om binnen te dringen,die troep is daar verboden.[/quote]
  Oke en waar kan ik het vinden dat zij daar geen fluoriden in water doen heb je een link ? Maar je weet toch dat chemtrail op den duur over al terecht komt en Fluoriden ook het duur misschien wat langer .dat Mosanto daar geen kans krijg geloof ik wel .het anderen sorry nee geloof ik niet .[/quote]
  uit de eerste hand zowel kennissen als vrienden in en uit rusland en polen.

  0 likes
 39. onze overgegane altijd nieuwsgierige en giga eigenwijze hond ,die alles en iedereen moest bekijken en onderzoeken ,stond een uur na dat zij was overgegaan naast ons bed en gaf telepatiesh ,dingen door,maar het eerste wat ik van haar te horen kreeg was ,Wauw als je me nou !!!

  0 likes
 40. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Cathy”][quote name=”pietje bell”][quote name=”Cathy”]Ook al doen ze Fluoriden en chemtrails deze kinderen zijn toch slim of het niet tegen gehouden kan worden is een feit …ze hebben toch hun zin niet helemaal gehad .Wat bijvoorbeeld Mosanto en zo met ons willen dom houden .Er zijn slimmen mensen genoeg zie je wel .[/quote]
  in rusland zit geen fluoride in het water en er zijn ook geen chemtrail daarnaast krijgt monsanto niet de kans om binnen te dringen,die troep is daar verboden.[/quote]
  Oke en waar kan ik het vinden dat zij daar geen fluoriden in water doen heb je een link ? Maar je weet toch dat chemtrail op den duur over al terecht komt en Fluoriden ook het duur misschien wat langer .dat Mosanto daar geen kans krijg geloof ik wel .het anderen sorry nee geloof ik niet .[/quote]
  uit de eerste hand zowel kennissen als vrienden in en uit rusland en polen.[/quote]
  Maar in Rusland wordt er weer fluor aan melk en yoghurt toegevoegd.

  “Milk fluoridation is practiced by the Borrow Foundation in some parts of Bulgaria, Chile, Peru, Russia, Macedonia, Thailand and the UK. Depending on location, the fluoride is added to milk, to powdered milk, or to yogurt. “

  http://en.wikipedia.org/wiki/Water_fluoridation

  0 likes
 41. Wat is die wesley toch een lieve jonge he, krijgt zeker te weinig aandacht.
  Ik weet ook niet wat ik van indigo en kristal kinderen moet denken, want volgens jullie beschrijving ben ik ook een indigo kind geweest, maar ben wel voor 1960 geboren.

  0 likes
 42. [quote name=”kengai”]Wat is die wesley toch een lieve jonge he, krijgt zeker te weinig aandacht.
  [/quote]
  Je hebt het er maar zwaar mee he, dat ik je mening niet deel.

  [quote]Ik weet ook niet wat ik van indigo en kristal kinderen moet denken, want volgens jullie beschrijving ben ik ook een indigo kind geweest, maar ben wel voor 1960 geboren.[/quote]

  Conclusie: niets nieuws onder de zon, het is van alle tijden. Alleen nu geven sommigen er een hip new age naampje aan.

  Vroeger was je gewoon: anders, een buitenbeentje of een huilebalk.

  0 likes
 43. [quote name=”kengai”]Wat is die wesley toch een lieve jonge he, krijgt zeker te weinig aandacht.
  Ik weet ook niet wat ik van indigo en kristal kinderen moet denken, want volgens jullie beschrijving ben ik ook een indigo kind geweest, maar ben wel voor 1960 geboren.[/quote]
  Geweest? Afkomst is in de kern niet te veranderen toch? Tijd om weer volledig terug te keren naar je hart 🙂

  0 likes
 44. [quote name=”Wesley”][quote name=”iep”][quote name=”Aurelia”]

  Heb je ook enig idee hoeveel kinderen met stoornis in het autistische spectrum thuiszitten omdat hun ouders hun problemen niet erkennen en bij hoog en bij laag volhouden dat hun kind hoogbegaafd is en dat het aan de school ligt ipv aan hun kind?

  “Mijn kind kan niet meekomen op school, dus mijn kind is kristalkind, hoogebegaafd en de school kan er niet mee omgaan”[/quote]

  Jazeker, ook hoeveel kinderen met bv. down thuiszitten, gewoon omdat het onderwijs systeem niet is ingericht op “probleemkinderen”. En als ze er zijn moet er voor gereisd worden. Het meest bizarre vind ik dat zowel politiek Den Haag en de leerplichtambtenaren hiervan op de hoogte zijn. Maar het afdoen als een individueel probleem. Terwijl bij de landelijke ver. van leerplichtambtenaren bekend was dat per jaar bij IEDERE LPA er minstens 3 uitvielen door niet adequaat reageren/afstemmen binnen het onderwijs. En werd gezegd, dat geldt ook voor andere groepen.
  Ik ben nog nooit tegengekomen dat ouders het op kristal, indigo gooiden. Wel op het niet aansluitende aanbod voor hoogbegaafden.
  De laatste zin vind ik beneden jouw niveau, maar ook jij maakt zelf je keuzes.

  0 likes
 45. [quote name=”Wesley”][quote name=”Paquita”]Wow! Danil Bibnev mag van mij meteen zo’n verwarmingssysteem komen plaatsen. Het huis waar ik nu in woon (Noord-Spanje) is steenkoud in de winter.
  Verder vraag ik me af waarom we deze bijzondere kinderen niet met open armen ontvangen i.p.v. zo negatief over ze te zijn, Wesley! Wat maakt het uit hoe ze genoemd worden: Hoogbegaafde, indigo- of kristalkinderen![/quote]
  Het maakt in zoverre uit dat de ouders van die kinderen zichzelf in nog een apart hokje plaatsen. “Mijn kind is niet hoogbegaafd, mijn kind is een indigokind.”

  “Mijn kind heeft geen Asperger of autisme, mijn kind is een kristalkind en jullie begrijpen dat allemaal niet maar ik wel want ik heb een uur gegoogled en heb het gelezen op een new age website.”

  De waarheid niet onder ogen willen zijn of jezelf bijzonder willen maken. Daar gaat het om.[/quote]

  Dit soort ouders ben ik tot nu toe nog niet tegengekomen, maar ik moet toegeven: Het is wel heel Nederlands om zoiets te zeggen (ik ben aan de andere kant van de wereld geboren, heb in Nederland gewoond en woon nu in Spanje; ik reis veel en heb contact (gehad) met de meest uiteenlopende culturen (arm, rijk, maakt niet uit). Ik ben zelf hooggevoelig; wist dit niet tot voor ongeveer vijf jaar geleden. Van deze hooggevoeligheid heb ik veel baat en vooral veel last (gehad), met name vanwege de manier waarop anderen daarop reageren/reageerden, ook familieleden, die er soms geen raad mee weten/wisten. Als we nou eens ophielden met alles te bekritiseren en in hokjes te plaatsen (ook een Nederlandse karaktertrek!) en deze kinderen respecteren en helpen; de ouders van deze bijzondere kleine mensen inbegrepen!

  0 likes
 46. [quote name=”kengai”]Wat is die wesley toch een lieve jonge he, krijgt zeker te weinig aandacht.
  Ik weet ook niet wat ik van indigo en kristal kinderen moet denken, want volgens jullie beschrijving ben ik ook een indigo kind geweest, maar ben wel voor 1960 geboren.[/quote]
  Hallo Kengai, Kijk eens in You Tube naar de volgende video: “Dolores Cannon – The three waves of volunteers”. Daarin vertelt ze o.a. ook iets over de groep die geboren is vóór 1960. Hartelijke groeten, Paquita.

  0 likes
 47. [quote name=”Peter ♥”]Ja en nu begrijp ik helemaal niet meer. Ik heb altijd begrepen “mede door stukken van Niburu” dat de Indigokinderen geboren zijn tussen 1960 en 1990, daarna kwamen de Kristalkinderen “1990 tot 2010” en daarna kwam er een nieuwe generatie van kinderen waar ik even de naam van kwijt ben. Indigokinderen waren er om te schoppen tegen de maatschappij van toen, om het gezag uit te dagen en te tarten, Kristalkinderen waren er om op de omgewoelde grond van de Indigo’s een nieuwe maatschappij op te bouwen en de nieuwe generatie zou deze nieuwe maatschappij tot leven en bloei gaan brengen. Ik ben zelf een Indigokind (1968) en heb heel wat lopen schoppen tegen de maatschappij en menig pastoor, leraar, baas, bestuurder tot uiterste wanhoop gedreven. Nu ik dit stuk lees begin ik te twijfelen over alle theorieën van Indigo en Kristalkinderen. Volgens mij worden we bedonderd met al die New Ages verhalen. Kijk naar de wereld, het is nog nooit zo’n grote teringzooi geweest en het word alleen maar erger want de rijken graaien door en wij blijven verdomme lijdzaam ja en amen knikken. Het is dat ik pro leven ben en pro vrede maar ik zou bijna wensen dat de atoombom zou vallen en deze hele planeet verlost van het menselijke virus. De planeet zal het overigens wel overleven.[/quote]

  De reden is dat er nog steeds niet geluisterd word naar deze bijzondere kinderen. Ze worden nog steeds onderdrukt.

  0 likes
 48. [quote name=”iep”][quote name=”Paquita”]Wow! Danil Bibnev mag van mij meteen zo’n verwarmingssysteem komen plaatsen. Het huis waar ik nu in woon (Noord-Spanje) is steenkoud in de winter.
  Verder vraag ik me af waarom we deze bijzondere kinderen niet met open armen ontvangen i.p.v. zo negatief over ze te zijn, Wesley! Wat maakt het uit hoe ze genoemd worden: Hoogbegaafde, indigo- of kristalkinderen![/quote]
  Inderdaad, wat maakt het uit. Is het niet zo dat”onbekend onbemind maakt”? Het is vaak in welke kringen men verkeert. Maar ook ik heb destijds erg moeten wennen aan het idee van nog een stempel. Wesley heeft vaak erg down to earth kritische reacties en waarom niet?
  Het is zijn beleving en stemd mij weer tot nadenken.
  Waar ik simpel van word zijn de reacties hier, als “ja hoor, ik dacht al, waar blijft…” Dat soort opmerkingen vind ik onrechtvaardig. Als we hier de verschillen in mensen al niet accepteren…..waar dan wel?[/quote]
  Hallo Iep, Leuk dat je reageert. Wesley’s opmerking: “Maar het hele indigo- en kristalkinderen geneuzel is hilarische new age crap die werkelijk te zot voor woorden is” is ZIJN mening die, in mijn ogen, geen enkele positieve bijdrage levert en bovendien, als je het mijn vraagt, denegrerend is. Groetjes, Paquita.

  0 likes
 49. [quote name=”Paquita”][quote name=”iep”][quote name=”Paquita”]Wow! Danil Bibnev mag van mij meteen zo’n verwarmingssysteem komen plaatsen. Het huis waar ik nu in woon (Noord-Spanje) is steenkoud in de winter.
  Verder vraag ik me af waarom we deze bijzondere kinderen niet met open armen ontvangen i.p.v. zo negatief over ze te zijn, Wesley! Wat maakt het uit hoe ze genoemd worden: Hoogbegaafde, indigo- of kristalkinderen![/quote]
  Inderdaad, wat maakt het uit. Is het niet zo dat”onbekend onbemind maakt”? Het is vaak in welke kringen men verkeert. Maar ook ik heb destijds erg moeten wennen aan het idee van nog een stempel. Wesley heeft vaak erg down to earth kritische reacties en waarom niet?
  Het is zijn beleving en stemd mij weer tot nadenken.
  Waar ik simpel van word zijn de reacties hier, als “ja hoor, ik dacht al, waar blijft…” Dat soort opmerkingen vind ik onrechtvaardig. Als we hier de verschillen in mensen al niet accepteren…..waar dan wel?[/quote]
  Hallo Iep, Leuk dat je reageert. Wesley’s opmerking: “Maar het hele indigo- en kristalkinderen geneuzel is hilarische new age crap die werkelijk te zot voor woorden is” is ZIJN mening die, in mijn ogen, geen enkele positieve bijdrage levert en bovendien, als je het mijn vraagt, denegrerend is. Groetjes, Paquita.[/quote]
  Ja, dat ben ik met je eens! Ik mis ook zijn bronvermelding. Maar een eigen mening mag 🙂

  0 likes
 50. [quote name=”iep”][quote name=”Wesley”][quote name=”iep”][quote name=”Aurelia”]

  Heb je ook enig idee hoeveel kinderen met stoornis in het autistische spectrum thuiszitten omdat hun ouders hun problemen niet erkennen en bij hoog en bij laag volhouden dat hun kind hoogbegaafd is en dat het aan de school ligt ipv aan hun kind?

  “Mijn kind kan niet meekomen op school, dus mijn kind is kristalkind, hoogebegaafd en de school kan er niet mee omgaan”[/quote]

  De laatste zin vind ik beneden jouw niveau, maar ook jij maakt zelf je keuzes.[/quote]

  Eeuuh waarom is die beneden mijn niveau? Ik zie het in mijn eigen omgeving. Ik heb een neefje die gewoon autist is, maar zijn moeder (mijn tante dus) die denkt dat het een nieuwe tijds kind is en dat hij hoogbegaafd is. Het resultaat is dat hij op geen enkele middelbare school werd toegelaten want de basisschool gaf aan dat hij een “rugzakje” heeft. Daar wil mijn tante niet aan want hij is een nieuwetijdskind en ze vindt de term “kind met een rugzakje” stigmatiserend.

  Dat heeft jaren doorgeëmmerd en nu is ze dan tot inkeer gekomen en kan hij aan zijn brugklas beginnen, op een school voor speciaal onderwijs.

  Daar zit hij dan als 16 jarig “nieuwetijdskind” tussen de autisten en kinderen met een andere stoornis van 11 en 12.

  En wiens schuld is het volgens mijn tante? Van de basisschool want die kennen het begrip nieuwetijdskind niet en zien hem “ten onrechte” aan voor een autist.

  0 likes
 51. [quote name=”iep”]
  Ik mis ook zijn bronvermelding.[/quote]

  “Critici geven aan dat het indigo-fenomeen ontstaat doordat ouders willen geloven dat hun kinderen bijzonder zijn, eerder dan de medische diagnose te aanvaarden dat ze een aandoening hebben. Ook zijn de kenmerken van indigokinderen zo vaag dat ze op iedereen van toepassing kunnen zijn.”
  http://bit.ly/qCIrVx

  “Doordat ze zeer gevoelig zijn voor zintuiglijke en buitenzintuiglijke prikkels, kunnen ze zich moeilijk concentreren. Ze zijn ze snel afgeleid en schijnen niet te luisteren. Als het ze te veel wordt, gooien ze alle prikkels weer naar buiten in de vorm van hyperactief gedrag. Ze zijn vaak rusteloos, kunnen niet op hun beurt wachten, reageren impulsief, hebben moeite om zich aan regels te houden en hebben weinig zelfcontrole. TOEVALLIG ZIJN DIT PRECIES DE DIAGNOSTISCHE KENMERKEN VAN ADHD (aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis). Medici schrijven in zo’n geval vaak Ritalin voor om de symptomen te verminderen. New Age-ouders beschouwen het gedrag van hun kind echter liever als een signaal aan de omgeving, die het werkelijke probleem vormt. Als de nieuwe tijd aanbreekt, zal blijken dat de kinderen daar prima in passen.”
  http://bit.ly/jPS2FY

  “Although no scientific studies give credibility to the existence of indigo children or their traits, the phenomenon appeals to some parents whose children have been diagnosed with learning disabilities and to parents seeking to believe that their children are special.”

  “Crystal children, a concept related to indigo children, has been linked to the autistic spectrum.”

  “Many children labeled indigo by their parents are diagnosed with attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD)”

  “The view in medicine is that ADHD is a defect. It’s a disorder. If you’re a parent, the idea of ‘gifted’ is much more appealing than the idea of a disorder.”

  http://bit.ly/LdHe

  0 likes
 52. Rogér - Lousberg

  [quote name=”Wesley”]KNIP[/quote]
  Is Wesleyke de artikels vergeten over dat de DSM-IV allerlei “ziektes” BEDACHT heeft

  0 likes
 53. Rogér - Lousberg

  @Wesley;

  MAAR! Ik moet je WEL gelijk geven als het op de behandeling/omgang van sommige ADHD en autist kinderen aankomt , die hun ouders er dankzij “hulporganisaties” op toepassen zeg maar.
  Deze behandeling lijkt op; laat het kind maar stieren of gek doen of niet luisteren. Zo is het kind…. Men mag deze geen corrigerende tik geven. Onzin. Ik ken er de nodige met de diagnose adhd of autisme en wat ik zie is dat deze kinderen JUIST SUPER SLIM zijn en hun eigen ouders uitspelen tegenover anderen; zij begrijpen PERFECT dat er door zorginstanties tegen de andere kinderen uit het gezin wordt gezegd dat men het broertje/zusje met beperking niet mag slaan of straffen want deze kan er niks aan doen. GELOOF me dat zowat ALLE kinderen in deze situatie dit MISBRUIKEN en hun broertjes en zusje óók uitspelen tegen mekaar. Of uitdagen tot op het bot en dat roepen; “Je mag me niet slaan van xOrganisatiex” tuurlijk.. haha
  Als het mijn kind was gna gna die kreeg eens eventjes militaire structuur gezien het volgende;
  Kind van mijn broer z’n vriendin; autistisch spectrum…. Zucht, yeah wright. Volgens mij gewoon een mismieter, altijd precies iets anders dan dat verwacht wordt in die situatie..
  Laatst moest hij om half 10 naar bed, hij is 11, hij was aan het kleuren en moeder zegt ruim je op? drie kwartier langer nog het ene kleine stukje na alleeeen nog maar even dit kleine streepje….. vat je hem? CONSEQUENT ZIJN DÁT HELPT!

  0 likes
 54. Rogér - Lousberg

  Wikipedia is ook echt DE betrouwbaarste bron he ;(

  0 likes
 55. [quote name=”Rogér – Lousberg”]Wikipedia is ook echt DE betrouwbaarste bron he ;([/quote]
  Gewoon wat roepen zonder bron, dat is pas betrouwbaar!

  0 likes
 56. [quote name=”Wesley”][quote name=”iep”][quote name=”Wesley”][quote name=”iep”][quote name=”Aurelia”]

  Heb je ook enig idee hoeveel kinderen met stoornis in het autistische spectrum thuiszitten omdat hun ouders hun problemen niet erkennen en bij hoog en bij laag volhouden dat hun kind hoogbegaafd is en dat het aan de school ligt ipv aan hun kind?

  “Mijn kind kan niet meekomen op school, dus mijn kind is kristalkind, hoogebegaafd en de school kan er niet mee omgaan”[/quote]

  De laatste zin vind ik beneden jouw niveau, maar ook jij maakt zelf je keuzes.[/quote]

  Eeuuh waarom is die beneden mijn niveau? Ik zie het in mijn eigen omgeving. Ik heb een neefje die gewoon autist is, maar zijn moeder (mijn tante dus) die denkt dat het een nieuwe tijds kind is en dat hij hoogbegaafd is. Het resultaat is dat hij op geen enkele middelbare school werd toegelaten want de basisschool gaf aan dat hij een “rugzakje” heeft. Daar wil mijn tante niet aan want hij is een nieuwetijdskind en ze vindt de term “kind met een rugzakje” stigmatiserend.

  Dat heeft jaren doorgeëmmerd en nu is ze dan tot inkeer gekomen en kan hij aan zijn brugklas beginnen, op een school voor speciaal onderwijs.

  Daar zit hij dan als 16 jarig “nieuwetijdskind” tussen de autisten en kinderen met een andere stoornis van 11 en 12.

  En wiens schuld is het volgens mijn tante? Van de basisschool want die kennen het begrip nieuwetijdskind niet en zien hem “ten onrechte” aan voor een autist.[/quote]
  Niets ten nadele over jouw waarnemingen ervaring, maar om “dus” te gebruiken scheer je elke ouder met kind over een kam.

  0 likes
 57. Wesley heeft volledig vertrouwen in ons onderwijs systeem en dat terwijl die juist bar slecht is.
  Het huidige onderwijs systeem is bedoeld om van ieder kind hetzelfde te maken, een soort robots dus.
  Ieder kind wat iets afwijkt krijgt gelijk een stempel met de nodige medicijnen, ook lekker gemakkelijk voor veel ouders, want die willen toch vaak ook een rustig kind, wat je deze kinderen aandoet dat doet er vaak niet, als het maar in de maatschappij past, precies zoals de elite het wil, een slaaf voor de toekomst.

  0 likes
 58. [quote name=”iep”][quote name=”Wesley”][quote name=”iep”][quote name=”Wesley”][quote name=”iep”][quote name=”Aurelia”]

  Heb je ook enig idee hoeveel kinderen met stoornis in het autistische spectrum thui

  “Mijn kind kan niet meekomen op school, dus mijn kind is kristalkind, hoogebegaafd en de school kan er niet mee omgaan”[/quote]

  De laatste zin vind ik beneden jouw niveau, maar ook jij maakt zelf je keuzes.[/quote]

  Eeuuh waarom is die beneden mijn niveau? Ik zie het in mijn eigen omgeving. Ik heb een neefje die gewoon autist is, maar zijn moeder (mijn tante dus) die denkt dat het een nieuwe tijds kind is en dat hij hoogbegaafd is. Het resultaat is dat hij op geen enkele middelbare school werd toegelaten want de basisschool gaf aan dat hij een “rugzakje” heeft. Daar wil mijn tante niet aan want hij is een nieuwetijdskind en ze vindt de term “kind met een rugzakje” stigmatiserend.

  Dat heeft jaren doorgeëmmerd en nu is ze dan tot inkeer gekomen en kan hij aan zijn brugklas beginnen, op een school voor speciaal onderwijs.

  Daar zit hij dan als 16 jarig “nieuwetijdskind” tussen de autisten en kinderen met een andere stoornis van 11 en 12.

  En wiens schuld is het volgens mijn tante? Van de basisschool want die kennen het begrip nieuwetijdskind niet en zien hem “ten onrechte” aan voor een autist.[/quote]
  Niets ten nadele over jouw waarnemingen ervaring, maar om “dus” te gebruiken scheer je elke ouder met kind over een kam.[/quote]
  eeeuh nee, dan moet je toch beter (begrijpend) lezen.

  Met “dus” geef ik een gevolg aan.

  waarneming/gebeurtenis A vindt plaats –> dus (gevolg) conclusie/gevolg B vindt plaats.

  Verder heb ik het niet over “alle” ouders maar over alle ouders die beweren een indigo of kristalkind te hebben. Dat is nogal een verschil.

  0 likes
 59. [quote name=”Wesley”][quote name=”iep”][quote name=”Wesley”][quote name=”iep”][quote name=”Wesley”][quote name=”iep”][quote name=”Aurelia”]

  Heb je ook enig idee hoeveel kinderen met stoornis in het autistische spectrum thui

  “Mijn kind kan niet meekomen op school, dus mijn kind is kristalkind, hoogebegaafd en de school kan er niet mee omgaan”[/quote]

  De laatste zin vind ik beneden jouw niveau, maar ook jij maakt zelf je keuzes.[/quote]

  Eeuuh waarom is die beneden mijn niveau? Ik zie het in mijn eigen omgeving. Ik heb een neefje die gewoon autist is, maar zijn moeder (mijn tante dus) die denkt dat het een nieuwe tijds kind is en dat hij hoogbegaafd is. Het resultaat is dat hij op geen enkele middelbare school werd toegelaten want de basisschool gaf aan dat hij een “rugzakje” heeft. Daar wil mijn tante niet aan want hij is een nieuwetijdskind en ze vindt de term “kind met een rugzakje” stigmatiserend.

  Dat heeft jaren doorgeëmmerd en nu is ze dan tot inkeer gekomen en kan hij aan zijn brugklas beginnen, op een school voor speciaal onderwijs.

  Daar zit hij dan als 16 jarig “nieuwetijdskind” tussen de autisten en kinderen met een andere stoornis van 11 en 12.

  En wiens schuld is het volgens mijn tante? Van de basisschool want die kennen het begrip nieuwetijdskind niet en zien hem “ten onrechte” aan voor een autist.[/quote]
  Niets ten nadele over jouw waarnemingen ervaring, maar om “dus” te gebruiken scheer je elke ouder met kind over een kam.[/quote]
  eeeuh nee, dan moet je toch beter (begrijpend) lezen.

  Met “dus” geef ik een gevolg aan.

  waarneming/gebeurtenis A vindt plaats –> dus (gevolg) conclusie/gevolg B vindt plaats.

  Verder heb ik het niet over “alle” ouders maar over alle ouders die beweren een indigo of kristalkind te hebben. Dat is nogal een verschil.[/quote]

  En die is dus je tante. Heb je meer voorbeelde?

  0 likes
 60. Helaas worden inderdaad indigo en kristal kinderen bestempel met een of andere aandoening hetgeen meestal niet terecht is. Deze kinderen kunnen heel vaak dingen in 5 minuten begrijpen waar we een uur voor nodig hebben, en dat is niet makkelijk te bevatten, we vervallen in herhaling en zij vervelen zich enorm en worden ongeduldig omdat zij weten het al, willen iets nieuws en leerzaam horen, hebben uitdagingen nodig. Volwassen moeten minder bang zij om de idee van een eigen identiteit te verliezen en zich in onvoorwaardelijke liefde onderdompelen, zeker met kinderen, alle. Zij zijn puur, we hebben heel veel van hen te leren.

  0 likes
 61. @Juul1

  Helemaal mee eens, volwassenen hebben door de jaren heen altijd gedacht dat ze het beter wisten dan kinderen. Maar kinderen hebben zelfs al zijn ze geen indigo of wat voor stempel dan ook (we moeten af van die hokjes) met hun open blik wijze dingen mee te delen. Dat vond ik al van mijn kinderen. het zijn al zijn ze nog zo klein wel mensen, en we leren van elkaar. De kleine mensen van nu komen vanuit de toekomst naar ons toe, dat is door de jaren heen vaker gebeurd, anders hadden we niet kunnen evolueren, dan waren we helemaal blijven steken in het verleden. Maar omdat de mensen nog veelal in de lineaire tijd leven vinden ze dit een ondenkbare gedachte. Verleden is geweest en de toekomst ligt voor ons, dit is nu juist de illusie die we moeten doorbreken. Want we kunnen alleen leven in het NU en dat is de verbondenheid met AL-DAT-IS

  0 likes
 62. [quote name=”Wesley”]
  Eeuuh waarom is die beneden mijn niveau? Ik zie het in mijn eigen omgeving. Ik heb een neefje die gewoon autist is, maar zijn moeder (mijn tante dus) die denkt dat het een nieuwe tijds kind is en dat hij hoogbegaafd is. Het resultaat is dat hij op geen enkele middelbare school werd toegelaten want de basisschool gaf aan dat hij een “rugzakje” heeft. Daar wil mijn tante niet aan want hij is een nieuwetijdskind en ze vindt de term “kind met een rugzakje” stigmatiserend.

  Dat heeft jaren doorgeëmmerd en nu is ze dan tot inkeer gekomen en kan hij aan zijn brugklas beginnen, op een school voor speciaal onderwijs.

  Daar zit hij dan als 16 jarig “nieuwetijdskind” tussen de autisten en kinderen met een andere stoornis van 11 en 12.

  En wiens schuld is het volgens mijn tante? Van de basisschool want die kennen het begrip nieuwetijdskind niet en zien hem “ten onrechte” aan voor een autist.[/quote]
  Dit is een triest verhaal, Wesley. Ouders maken in dit opzicht wel eens fouten. Zo heb ik op de lagere school in één schooljaar drie klassen doorlopen, maar op de middelbare school ben ik twee keer blijven zitten. Ik hoorde helemaal niet op die school thuis en voelde me daar beslist niet happy, maar, om mijn ouders een plezier te doen, heb ik toch vol gehouden t/m het eindexamen (by the way, ik ben niet autistisch en heb nog op een meisjesschool van nonnen les gehad – vijftigplusser,dus). Ik had regelmatig het gevoel dat ik daar compleet voor de gek gehouden werd. Voor een kind “dat anders is dan de rest” (hoogbegaafd, autistisch, ADHD, of wat dan ook)kan het leven op jonge leeftijd heel belastend zijn als blijkt dat je niet in het “standaardpakket” thuis hoort. Als je handig bent, dan groei je daar wel uit/over heen, maar helaas lukt niet iedereen dat.

  0 likes
 63. Het intelligentste indigo-kind is hetgeen dat zwijgt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

klimaatbeleid

Nederlandse klimaatbeleid heeft het landschap in de VS volledig verwoest. ‘Totale waanzin en misdadig’

Biomassa is veruit de belangrijkste bron van ...

baudet

Baudet stapt naar de rechter vanwege ‘bizarre beschuldiging’ van de NPO. ‘Schandelijke leugens bij Buitenhof’

Buitenhof-presentatrice Natalie Righton beweerde dat Thierry Baudet ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.