Gezondheid

Wetenschappers vinden vrucht die kankercellen doodt en helpt tegen diabetes

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sap uit de bittermeloen doodt kankercellen. Dat is gebleken uit een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Carcinogenesis.

De bittermeloen, ook wel bekend als de sopropo of balsempeer, is een langwerpige groene vrucht met een wrattige schil die eruitziet als een vreemde komkommer. Het vruchtvlees heeft een bittere smaak.

Het sap uit de vrucht zorgt ervoor dat alvleesklierkankercellen geen glucose kunnen omzetten, waardoor ze geen energie krijgen en afsterven.

Veel verder

Enkele jaren geleden lieten onderzoekers al het effect van bittermeloensap op borstkankercellen zien, aldus Rajesh Agarwal van de Universiteit van Colorado in Denver.

“Ons onderzoek gaat veel verder,” voegde hij toe. “We hebben laten zien dat het sap ervoor zorgt dat kankercellen in de alvleesklier geen energie meer krijgen.”

Diabetes

Bittermeloensap wordt in landen als China en India al vele jaren gebruikt bij de behandeling van diabetes. Bekend is dat diabetes een voorloper kan zijn van alvleesklierkanker.

“Het is een spannende ontdekking,” zei Agarwal. “Veel wetenschappers zijn op zoek naar een geneesmiddel dat ervoor zorgt dat kankercellen zichzelf niet meer kunnen voorzien van energie.”

Natuurlijk ingrediënt

“Het lijkt er nu op dat we een natuurlijk ingrediënt hebben gevonden met datzelfde effect,” besloot hij. Agarwal hoopt subsidie te krijgen voor vervolgonderzoek.

Alvleesklierkanker komt bij mannen twee keer zo vaak voor als bij vrouwen en de overlevingskans is bijzonder laag: na vijf jaar is minder dan vijf procent van de patiënten nog in leven.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cab
Cab
5 jaren geleden

Ik ben zelf diabetes type 1. En heb begin dit jaar gedroogde bitter melon gekocht bij de Chinese supermarkt. Alleen zag na een week geen verschil in mijn bloedsuikerlspiegel. Heb door de jaren heen van alles geprobeerd. Graag kom ik in contact met mensen die ervaring hebben met een natuurlijke wijze van genezing voor diabetes type 1.

Derek
Derek
5 jaren geleden

Top wanneer ligt het in de winkel of waar zou ik dat kunnen halen? En als het in de winkel komt is het dan niet al bespoten met troep?

Drie
Drie
5 jaren geleden

Ik heb al 3jaar omeprazol genomen tegen maag klachten heftig soms moe-duizelig en overgeven
Maar nu heb ik gedroogde plant wortel
Is echt super medicijn
Ben evht blij mee

Berenbotje
Berenbotje
5 jaren geleden

Dit soort verhalen, dat wetenschappers dit en dat vinden, is uit de lucht gegrepen.
Wat deze wetenschappers doen is onderzoeken wat al duizenden jaren succesvol in allerlei landen en culturen wordt gebruikt om vervolgens zelf met de eer en met de centen vandoor te gaan.

Bitter Lemon, zoals dit genoemd wordt staat al sedert duizenden jaren in de Ayurved bekend en is in gebruik. Ook andere volkeren zullen het wel kennen. De wetenschappers moeten dus niet doen alsof ze iets nieuws hebben bedacht, maar mogen wel via onderzoek het toegankelijk maken voor de wereldbevolking, zonder Big Pharma te spekken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x