Universum

Ander universum ontdekt? Lees hier wat ze met deze studie gevonden hebben

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ‘koude plek’ in de kosmische achtergrondstraling wordt niet veroorzaakt door een groot leeg gebied in het universum, ook wel ‘grote leegte’ genoemd.

Dat stelt een internationaal onderzoeksteam dat wordt geleid door de Durham University in Groot-Brittannië.

Gedacht wordt dat de kosmische achtergrondstraling een overblijfsel is van de oerknal. Deze straling bestrijkt de volledige hemel en heeft een gemiddelde temperatuur van 2,73 graden boven het absolute nulpunt.

Botsing

Er zijn echter ook warmere en koudere plekken. De ‘koude plek’ is een fractie kouder dan zijn omgeving.

Men dacht eerder dat de lagere temperatuur van dit miljoenen lichtjaren grote gebied werd veroorzaakt door een tekort aan sterrenstelsels, maar dat blijkt nu niet het geval.

Het blijft onduidelijk waardoor de koude plek wel wordt veroorzaakt. Een mogelijke exotische verklaring is dat hij het gevolg is van een botsing tussen ons heelal en een ander heelal.

Multiversum

“De meest spannende van deze exotische verklaringen is misschien wel dat de koude plek is veroorzaakt door een botsing tussen ons universum en een ander universum,” zei hoofdonderzoeker Tom Shanks.

“Als uit verdere analyse van de gegevens blijkt dat dit het geval is dan kan de koude plek mogelijk worden gezien als het eerste bewijs voor het multiversum – dat er miljarden andere universa zoals het onze bestaan,” voegde hij toe.

Nu blijkt dat de koude plek niet kan worden verklaard door een grote leegte, denken de onderzoekers meer in de richting van dit soort ongewone verklaringen.

[RAS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
5 jaren geleden

Hopelijk heeft men in een ander universum de apen de landbouw niet geleerd, en ook niet leren lezen, schrijven en rekenen. Volgens mij de oorzaak van alle ellende.

Neo
Neo
5 jaren geleden

Dat is nu ook wat de zogenaamde illuminatie denken als zij refereren aan de golden age het tijdperk dat de mens nog onontwikkeld was en nog niet beschikte over zelfbewustzijn, spraak etc.

Oskaar
Oskaar
5 jaren geleden

De universa zijn als het ware een soort schuim.
Ons heelal is slechts een zeepbel , van miljarden lichtjaren doorsnede..
Dat lijkt mij heel plausibel, en eigenlijk ook best wel logisch..

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

We/ze kennen de aarde in zijn geheel niet eens.(in waarde).

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x