Homepagina » Universum » Ander universum ontdekt? Lees hier wat ze met deze studie gevonden hebben
Mogelijk ander universum ontdekt. Lees hier wat ze met deze studie gevonden hebben

Ander universum ontdekt? Lees hier wat ze met deze studie gevonden hebben

De ‘koude plek’ in de kosmische achtergrondstraling wordt niet veroorzaakt door een groot leeg gebied in het universum, ook wel ‘grote leegte’ genoemd.

Dat stelt een internationaal onderzoeksteam dat wordt geleid door de Durham University in Groot-Brittannië.

Gedacht wordt dat de kosmische achtergrondstraling een overblijfsel is van de oerknal. Deze straling bestrijkt de volledige hemel en heeft een gemiddelde temperatuur van 2,73 graden boven het absolute nulpunt.

Botsing

Er zijn echter ook warmere en koudere plekken. De ‘koude plek’ is een fractie kouder dan zijn omgeving.

Men dacht eerder dat de lagere temperatuur van dit miljoenen lichtjaren grote gebied werd veroorzaakt door een tekort aan sterrenstelsels, maar dat blijkt nu niet het geval.

Het blijft onduidelijk waardoor de koude plek wel wordt veroorzaakt. Een mogelijke exotische verklaring is dat hij het gevolg is van een botsing tussen ons heelal en een ander heelal.

Multiversum

“De meest spannende van deze exotische verklaringen is misschien wel dat de koude plek is veroorzaakt door een botsing tussen ons universum en een ander universum,” zei hoofdonderzoeker Tom Shanks.

“Als uit verdere analyse van de gegevens blijkt dat dit het geval is dan kan de koude plek mogelijk worden gezien als het eerste bewijs voor het multiversum – dat er miljarden andere universa zoals het onze bestaan,” voegde hij toe.

Nu blijkt dat de koude plek niet kan worden verklaard door een grote leegte, denken de onderzoekers meer in de richting van dit soort ongewone verklaringen.

[RAS]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • onbekend schreef:

  Hopelijk heeft men in een ander universum de apen de landbouw niet geleerd, en ook niet leren lezen, schrijven en rekenen. Volgens mij de oorzaak van alle ellende.

  11 likes
 • Neo schreef:

  Dat is nu ook wat de zogenaamde illuminatie denken als zij refereren aan de golden age het tijdperk dat de mens nog onontwikkeld was en nog niet beschikte over zelfbewustzijn, spraak etc.

  7 likes
 • Oskaar schreef:

  De universa zijn als het ware een soort schuim.
  Ons heelal is slechts een zeepbel , van miljarden lichtjaren doorsnede..
  Dat lijkt mij heel plausibel, en eigenlijk ook best wel logisch..

  4 likes
 • Elise49 schreef:

  We/ze kennen de aarde in zijn geheel niet eens.(in waarde).

  3 likes
 • Richard schreef:

  Mooi dat het in eerste instantie toegeschreven wordt aan een lege plek in de ruimte, terwijl de wetenschap er toch al over uit was dat er miljarden maal miljarden sterren zouden zijn. Overal verspreid over de hemel, behalve daar???… OK dat was dus niet correct, dan nu maar een nieuwe THEORIE bedacht…. Misschien zijn we wel gebotst met een ander heelal, om nog maar onlogischer te worden. Sorry NASA, sorry wetenschap, sorry “slimme mensen”….
  Wanneer gaan we nu eens de waarheid zien! IPV al dit soort theorietjes, als je iets zeker weet laat het dan maar horen, maar voor die tijd hou aub je mond dicht over iets waar je blijkbaar geen verstand van hebt.

  0 likes
 • Dirk schreef:

  Zo prate de kerk ook in de middel eeuwen

  0 likes
 • x

  Check Also

  zweden

  Bittere coronapil: Zweden had gelijk, establishment zat er faliekant naast

  We weten nu dat Zweden het grotendeels ...

  meisje

  Meisje geeft epische speech tijdens coronaprotest in Liverpool: ‘We zijn misleid’

  Op zaterdag gingen mensen in Liverpool de ...

  >