Homepagina » Buitenland » Irakezen verlangen massaal terug naar de tijd waarin Hoessein aan de macht was. Dit is waarom
Irakezen verlangen massaal terug naar de tijd waarin Hoessein aan de macht was. Dit is waarom

Irakezen verlangen massaal terug naar de tijd waarin Hoessein aan de macht was. Dit is waarom

In 2003 vielen de Verenigde Staten Irak binnen. Er was namelijk onomstotelijk bewijs dat Saddam Hoessein beschikte over massavernietigingswapens, zo verzekerde toenmalig minister Colin Powell ons.

Ze werden nooit gevonden.

Amerika beloofde het Iraakse volk te bevrijden van ‘dictator’ Hoessein en ‘democratie’ te brengen.

Zestien jaar na dato zeggen de Irakezen: “Geef ons Saddam maar, toen was alles beter.”

Weg

Ieder jaar worden ze negatiever. De belofte van een beter Irak zonder Hoessein is weg. Ieder jaar hoor je meer mensen zeggen wat jarenlang taboe was: dat het beter was onder Saddam.

De Amerikaanse invasie van 2003 kostte uiteindelijk aan één miljoen Irakezen het leven. En dat zijn nog voorzichtige schattingen.

Dit staat gelijk aan ongeveer één zeventiende van de Nederlandse bevolking.

Enorm

De strijd tegen Al Qaida leidde tot de arrestatie en radicalisering van duizenden, en tot de opkomst van terreurgroep IS, die ongeveer een derde van het land bezette.

De strijd om hen te verjagen eindigde met verwoeste steden en nog meer omstreden arrestaties.

Hoewel IS officieel meer dan een jaar geleden werd verslagen in Irak, zijn nog twee miljoen mensen ontheemd, liggen steden nog altijd in puin en zijn de werkloosheid en armoede enorm.

Eenheid

Na de Amerikaanse bombardementen in 1991 was de elektriciteit binnen een maand hersteld. Nu wacht men al 16 jaar.

“De veiligheid was goed en Saddam begreep ons,” zei een inwoner van Bagdad. “Daardoor wist hij de eenheid tussen ons allemaal te bewaren.”

Saddams kleindochter Hareer zei onlangs tegen zender RT dat haar familie ten onrechte in diskrediet is gebracht omdat de invasie alleen maar ellende bracht.

[MO]


Vond je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Saddam schoot meerdere scudraketten richting Israël, dat heeft hem uiteindelijk letterlijk en figuurlijk de das om gedaan. Niet spotten met de IDF. De leiding van de IDF en de USA sloten een deal over de aanpak van Saddam nadat Saddam meerdere scuds richting Israël schoot. Het was een domme zet van Saddam.

  4 likes
  • Ook al had good old Saddam twee strykers richting fc jodistan gegooid, waren die viezerikken met net zoveel geweld als ze hadden gedaan naar binnen gegaan. Nee die scudraketjes maakten echt geen indruk op fc Judea hoor. Die smeerlappen waren maar op 1 ding uit en dat hoef ik u niet te vertellen… denk ik

   15 likes
  • @René van Zalk

   Israël is altijd nog bezet gebied, ingenomen door Rothschild zionisten, verworven d.m.v. oorlog en vooral met steun van de VS (gekke Bennie) heeft men het daar tot op heden kunnen volhouden. Je vestigen met geweld in het MO kruitvat en dan verwachten er in vrede te kunnen leven en iedereen je maar begrijpt als zielig volk, als neppers, omdat er ooit de holocaust en jodenvervolging was? Dat gaf het recht tot het oprichten van een staat Israël, waarbij de staat Israël volgens de religie, volgens het jodendom, nog niet klaar was om te worden opgericht. Je iets toeeigenen, met geweld, en dan verwachten dat iedereen het met je eens is en je steun en toeverlaat wordt? Het mag een wonder heten dat met geweld genomen men zover nog is gekomen. En maar met het vingertje wijzen op de grote schurken, de schurken waar het Westen goede zaken mee doet/deed en er al waren voor men überhaupt kon nadenken over een schijnheilige (geen heilige) staat Israël.

   Maar goed, een reactie op scud-raket-aanvallen daarvoor had men tien jaar nodig om over na te denken en daarna pas te reageren in 2003? Het lijkt erop dat als Israël, waar heel de wereld om lijkt te draaien, die als een verwend en drammerig kind staat te blèren dat landen die niet welgevallig zijn richting westerse/zionistische bezetters, dan van mening zijn/is dat dergelijke landen dan maar aangepakt moeten worden en dan vooral met false flags, met grote ruggensteun van gekkie Bennie of gekke Henkie, bijv. Nederland.

   Irak (Afghanistan, Syrië en Libië evenzo “Westers” uitgemoord) is uiteindelijk onder valse voorwendselen (met keiharde leugens, recht in ieders gezicht) aangevallen en afgemaakt, waarbij gesproken werd over massavernietigingswapens die niet bestonden. Verder heeft Irak eerder onder diplomatieke goedvinden van de VS Koeweit aangevallen, waardoor de VS weer kon reageren op Irak om de Koeweitisch te bevrijden in ruil voor veel geld en olie.

   Het was inderdaad een domme zet van Sadam om scuds af te vuren, maar had hij dit niet gedaan dan was er wel een gebroken vingernagel geweest als reden voor aanval.

   Hetzelfde spookverhaal begint zich te voltrekken richting Iran en zal ook ooit worden aangevallen op eenzelfde manier. Echter, de Chinezen en Rusland hebben daar andere gedachten over en zijn het stokje in de spaken?? Totdat ook dat stokje wordt genegeerd en mede door arrogantie van de macht men zich de vingers gaat branden aan Iran. Het kan goed uitpakken voor de zionisten, maar evenzo een grote opruiming worden van de staat Israël. Het is gokken op zwart of rood. 50-50.

   9 likes
 2. amerika heeft heel het midden-oosten naar de kl*ten geholpen en heeft een leger ontheemden richting de eu gestuurd met instemming van de eu.
  de landen in de eu worden zonder geweld naar de kl*ten geholpen door onze MP en macron en merkel.
  niet te hopen dat timmer frans voorzitter wordt want die brengt chaos.

  17 likes
 3. Als een land omver geworpen moet worden, wegens het installeren van een IMF, dan gaan ze gooien met mensenrechten. Zelfs een blind paard weet dat dat voor de bevolking echt geen bevrijding is. Vergeet niet dat o.a. Beatrix zaken deed met Ghadaffi en weet ik veel met wie meer. Maar wat ik nog altijd helemaal niet begrijp; dat er nog soldaten willen vechten voor zo’n hopeloze zaak.

  8 likes
  • Inderdaad, @Jeff. Ben er altijd weer volop over verbaast dat er nog mensen zijn die willen vechten in vreemde landen en hun enige leven willen geven, wetende dat men er gaat om (onschuldigen) te (ver)moorden voor geld, olie, banken, macht en heerschappij onder auspiciën van de grootste schurken aller tijden, de meest criminele en moorddadige maffiosi, het meest stinkende schuim der aarde. De huidige weg die het Westen daarbij heeft genomen is een heilloze weg, maar vroeg of laat zal men daar hardhandig achter komen en van een natte droom in een brandende nachtmerrie belanden, het is dan een niet gezegende weg. Misschien moet het zo, misschien wil men het zo, misschien zijn de machten te blind, te bezeten of te arrogant om te begrijpen dat ze uiteindelijk zelf ten onder zal gaan in het slachtveld wat ze zelf heeft ontbrand en zij, de macht en zichzelf niet meer in staat zijn zaken onder controle te krijgen. Dat zal dan eindelijk het einde beteken van deze waanzinnige en krankzinnige tijd.

   5 likes
   • ….verbaast = verbaasd. In hoeverre moeten we nog verbaasd zijn? Het zal mij ook niet verbazen als binnenkort men weer wordt verplicht te moorden in legeruniform voor het verziekte vaderland en de slappe hap van een zogenaamde democratie. En dat alles voor vrijheid en blijheid van de slaven en het welzijn van de judassen en landverraders en hun meesters

    4 likes
 4. Bashar Al-Assad is ook een dictator maar onder Assad leefden de verschillende geloven en bevolkingsgroepen in Syrie in harmonie….. Totdat de amerikanen, russen, turken en zelfs de nederlanders zich met dat land gingen bemoeien.

  8 likes
 5. De enige reden was de olie en het westen dat goedkope arbeidskrachten nodig had. Omdat de mensen niet vrijwillig verhuisde vonden ze er niet beter op dan oorlog en alles platsmijten. Door de chaos kon de overheid haar macht vergroten en de vrijheid van de mens afpakken.

  7 likes
 6. Interessante foto bij dit artikel. De geest van de kapotgeschoten soldaat gaat eenzaam richting eeuwigheid om te ontdekken dat hij z’n enige leven heeft vergooit aan leugens en de illusie iets te zijn, iets voor te stellen voor een zogenaamde god/allah/yahweh en stupide vaderland

  3 likes
 7. Straks als Baudet premier is, gaan we misschien ook massaal roepen: het was beter onder Rutte.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

sneeuw

Irakezen verbijsterd door uiterst zeldzame sneeuwval. Hier is voor het eerst in ruim een eeuw sneeuw van betekenis gevallen

Het zal de vaste lezer van deze ...

NPO

NPO gaf terrorist zak belastinggeld voor omstreden interview. ‘Onbestaanbaar!’

Afgelopen Kerst was jihadbruid Laura H. te ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.