Binnenland

Inspectie in actie tegen 50 artsen die ‘onjuiste informatie’ over vaccins verspreiden: ‘Doodenge ontwikkeling’

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft zo’n 50 keer een ‘corrigerende brief’ gestuurd aan artsen die patiënten ‘onjuist over het coronavirus en vaccins informeerden’. Een arts die medicijnen voorschreef die ‘niet voor corona zijn bedoeld’, kreeg een boete van 3000 euro, bericht de NOS.

De inspectie laat weten dat discussie en reflectie binnen de beroepsgroep nuttig is, maar dat ‘het geven van aantoonbaar onjuiste informatie en het verspreiden van complottheorieën echt niet kunnen’. Sinds maart 2020 kreeg de inspectie ruim 200 meldingen over ‘desinformatie’ door artsen.

Er zijn dus volgens de autoriteiten tientallen artsen in Nederland die ‘complottheorieën verspreiden’.

Zorgminister Hugo de Jonge schrijft op social media: “Onjuiste informatie over corona kan een gevaar zijn voor de volksgezondheid. Zeker als die van artsen komt. En soms komt dat voor. En dus treedt de inspectie dan op. Met een waarschuwing, boete of tuchtzaak. Op het advies van artsen moet je kunnen vertrouwen.”

Huisarts Elens had gelijk

Tweede Kamerlid Fleur Agema zegt tegen De Jonge: “Dat deden ze ook tegen de Limburgse huisarts Elens die hydroxychloroquine voorschreef. Volgens een nieuwe Amerikaanse studie werkt het middel wél. Dus zijn patiënten konden wel op zijn advies vertrouwen. Wat nu met die grote woorden over onjuiste informatie?”

“Doodenge ontwikkeling dit, NOS. De Limburgse huisarts Elens had gelijk met hydroxychloroquine, maar werd beboet door de inspectie!” voegt Agema toe.

NOS fungeert maar al te graag als propagandakanaal

Jurist Ghislen Nysten zegt: “De NOS fungeert maar weer eens al te graag als propagandakanaal. Ditmaal voor de inspectie. Over welk medicijn hebben we het, ivermectine? Ze roepen wat in de rondte, maar komen niet met feiten. Informatie verspreiden zonder zelf nader onderzoek doen, is propaganda.”

4.8 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Yep. en als wakkerde moet je dan nog maar vertrouwen hebben in de artsen.

Ik kan maar één ding schrijven: goed hard aanpakken die artsen die de klant onjuist en onvolledig infomeren inzake het pseudovaccin en op andere zake zoals het onthouden van een behandeling tegen covid-19 welke ondertussen bewezen zoals hcq of ivermectine.

In de WOII hebben artsen ook zaken uitgespookt die het daglicht niet kunnen verdragen.

De eed: “(…)  Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.”
En daar gaat het om.

Paul P
Paul P
1 jaar geleden

Schandalig moedige artsen die wel handelen naar de eed van Socrates beboeten is walgelijk ? ?

Pseudo
Pseudo
1 jaar geleden

Alles en iedereen word gevaarlijk nu.

Leo
Leo
1 jaar geleden

Doodenge ontwikkeling. De genocidegolf lijkt steeds dichterbij te komen. Het is zaak hiertegen met man en macht in opstand te komen voordat het te te laat is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

90
0
We lezen graag je reactie!x