Buitenland

14 Israëliërs die derde prik haalden, kregen later Covid-19

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veertien Israëliërs zijn gediagnosticeerd met Covid-19 ondanks dat ze voor de derde keer waren gevaccineerd tegen corona. Volgens Kanaal 12 moesten twee van hen worden opgenomen in het ziekenhuis.

Elf van de 14 personen waren ouder dan 60 en de overige drie hadden een niet goed functionerend immuunsysteem. De twee mensen die in het ziekenhuis belandden, waren ouder dan 60 jaar, aldus de zender. Israëliërs krijgen sinds eind vorige maand een derde boostervaccin toegediend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Misdaad

Minister van Onderwijs Yifat Shasha-Biton noemde plannen om schoolkinderen te vaccineren een ‘misdaad’ en pleitte tijdens een ministerraad tegen een lockdown. Ze zei dat ‘mensen vrezen voor hun levensonderhoud’.

“We hebben de grafieken gezien – het maakt niet uit of landen lockdowns instellen of niet, de sterftegrafieken zien er hetzelfde uit.”

Minister van Inlichtingen Elazar Stern was het met haar eens: “We moeten het woord ‘lockdown’ uit ons woordenboek schrappen.”

Geen oplossing

Minister Hamad Amar merkte op dat het aantal coronagevallen in Australië na acht lockdowns blijft stijgen en dat een lockdown ‘geen oplossing is’.

Sinds zondag wordt de derde vaccinatie aangeboden aan alle Israëliërs vanaf 12 jaar. Het land behoort wereldwijd tot de koplopers op vaccinatiegebied, maar heeft toch te maken met een snelle verspreiding van corona.


[Times of Israel]

4.8 41 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
2 jaren geleden

We moeten hetzelfde spul hebben wat politici ook krijgen. Er blijft niets aan kleven en alles glijdt van hun af.

Jan
Jan
2 jaren geleden

Als de eerste prik niet helpt, de tweede ook niet en de derde ook niet, zouden we dan niet beter kunnen stoppen en de echte oorzaak proberen te vinden? Of is het gewoon de griep die we al kennen maar niet willen erkennen? In welke vorm dan ook?

Annette
Annette
2 jaren geleden

Ongelooflijk! Dus zelfs na 3 prikken krijg je nog dat zogenaamde coronavirus voor je kiezen. WIE er nu nog in gelooft, is mesjogge, om een mooi jiddisch woord te gebruiken.
Ondertussen maak ik mij ernstig zorgen over de Israëlische bevolking.
Ik heb van kinds af aan altijd een grote bewondering gehad voor dit moedige volk. Toen ik op de lagere school zat, in de vijftiger jaren, gingen wij met de hele klas naar een prachtige film, waarin getoond werd hoe de bevolking gezamenlijk van een dorre woestijn een vruchtbare oase maakten. Dat was nog in de tijd dat Israël niet verguisd werd door een groep Nederlanders (zeker niet allemaal, maar wel te veel).
Als het zo in dit tempo doorgaat, verwacht ik dat ze daar niet meer in staat zullen zijn om zich te verdedigen tegen de vijandige buurlanden. Ik vind het onbegrijpelijk dat de regering daar zo onverantwoordelijk met zijn bevolking omgaat. En dan vraag ik mij af: is het pure domheid of puur vals?
Even off topic: ik had oorspronkelijk een abonnement op Elsevier. Dat was nog in de goeie ouwe tijd. Sinds vorig jaar zijn ze in Belgische handen (welk tijdschrift of krant niet?) en is het linkse bagger. Mijn abonnement loopt helaas nog tot het eind van het jaar.
Nu had ik toevallig gisteren gereageerd op dat Lease Plan gebeuren met de verplichting om werknemers in te enten.
Daar reageerde iemand op met de mededeling: dat zouden ze met iedereen moeten doen. En als iemand ongevaccineerd is en ziek wordt, dan moet hij zelf de kosten maar betalen.
Dat was koren op mijn molen. Heb ik gelijk van repliek gediend.
Wat was daarop zijn reactie? Annette verspreidt nepnieuws.
Toevallig was zijn nickname Paulus.
Dus ik heb geschreven: Kijk wie het zegt. Paulus de boze boskabouter.
Bij EW magazine zien ze mij niet meer terug.

Anka
Anka
2 jaren geleden

Ja, logisch. Gewoon door injecteren tot je parasieten tezamen een ons wegen!

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x