Homepagina » Buitenland » Zweedse arts kondigt aan: ‘Corona is voorbij in Zweden’
zweden
Foto: Midzomer in Göteborg

Zweedse arts kondigt aan: ‘Corona is voorbij in Zweden’

Zoals velen inmiddels zullen weten, ging Zweden niet in lockdown. Bedrijven en restaurants bleven open, kinderen gingen naar school en slechts een enkeling droeg een mondkapje. De Zweedse arts Sebastian Rushworth vertelt op zijn website hoe hij de coronacrisis heeft beleefd.

Halverwege maart kwamen er alleen nog maar coronapatiënten bij hem binnen. Vrijwel iedereen testte positief, ongeacht de symptomen. Bloedneus? Covid. Maagpijn? Covid. Na een paar maanden verdwenen alle coronapatiënten.

Vier maanden geleden begon deze pandemie en ik heb al meer dan een maand geen coronapatiënt meer gehad. Alle testuitslagen zijn negatief. Tijdens de piek drie maanden geleden stierven er zo’n 100 mensen per dag aan corona in Zweden. Nu zijn dat er nog maar 5 per dag en dat aantal blijft dalen, schrijft de arts.

Mensen sterven gemiddeld 3 weken na de besmetting, wat betekent dat er vrijwel niemand meer besmet raakt. Covid is dus zo goed als verdwenen in Zweden. Na vier maanden.

Waar zijn alle zieke mensen?

Er zijn minder dan 6000 mensen aan corona gestorven in Zweden, een land met 10 miljoen inwoners. Een land waar ieder jaar 100.000 mensen sterven. Bijna drie kwart van de mensen die stierven aan corona, was meer dan 80 jaar oud. Velen van hen zouden dus sowieso al gestorven zijn dit jaar. Wat betreft het aantal sterfgevallen stelt Covid dus weinig voor.

Het is om die reden onzinnig om Covid te vergelijken met andere pandemieën zoals de pandemie van 1918 waarbij tientallen miljoenen mensen stierven. Daar zal Covid nooit bij in de buurt komen. En toch hebben veel landen hun hele economie stilgelegd, scholen gesloten en grote delen van de bevolking werkloos gemaakt om deze ziekte te bestrijden.

De media schrijven dat slechts een klein percentage van de bevolking antilichamen heeft en dat het om die reden onmogelijk is om groepsimmuniteit te bereiken. Maar als er geen groepsimmuniteit is opgebouwd, waar zijn alle zieke mensen dan? De meeste Zweden houden geen afstand van elkaar, dragen geen mondkapjes, dus je zou verwachten dat er nog veel besmettingsgevallen zijn.

Volstrekt buitenproportioneel

De reden waarom we testen op antilichamen is dat het makkelijk en goedkoop is. Antilichamen zijn echter niet de belangrijkste verdediging tegen virusbesmettingen. Dat zijn T-cellen. Die zijn moeilijker te detecteren dan antilichamen. Het is heel goed mogelijk dat je T-cellen hebt tegen Covid en dus immuun bent voor de ziekte, zonder dat je antilichamen hebt.

Op de spoedeisende hulp waar ik werk, is iedereen getest op antilichamen. Er zijn maar heel weinig mensen die antilichamen hebben. Ik denk dus dat de meesten T-cellen hebben tegen Covid. Ik zal niet ontkennen dat Covid vreselijk is voor de mensen die ziek worden of sterven, maar de reactie is in het grootste deel van de wereld (Zweden uitgezonderd) volstrekt buitenproportioneel geweest.

Covid is voorbij in Zweden en mensen pakken hun leven weer op. Er raken nauwelijks nog mensen besmet. Er zijn in Zweden minder dan 6000 mensen gestorven aan Covid. Gemiddeld sterven er jaarlijks 700 mensen aan griep in Zweden. Is Covid 10 keer dodelijker dan griep? Nee, omdat griep al honderden jaren bestaat, terwijl Covid-19 nieuw is. De meeste mensen hebben al enige immuniteit opgebouwd tegen influenza. Het is dus heel goed mogelijk – waarschijnlijk zelfs – dat er nauwelijks verschillen zijn qua sterfte.

Volgens Rushworth is minstens 50 procent van de bevolking al besmet geweest, wat neerkomt op 5 miljoen mensen. 6000 doden op 5 miljoen besmettingen resulteert in een sterftecijfer van 0,12, net als bij de griep, waar niemand bang voor is en waar we niet voor in lockdown gaan.

[Sebastian Rushworth]
5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wim11
wim11
8 maanden geleden

Geweldig nieuws hulde aan de Zweden

GEEN Schaap
GEEN Schaap
8 maanden geleden

Door NIET in een lockdown te gaan heeft het virus zich sneller onder de bevolking verspreid dus sneller groepsimmuniteit. Door de lockdown hier en social distancing duurt het langer. Ook wij zijn er binnenkort vanaf.

Willem
Willem
Reactie op  GEEN Schaap
8 maanden geleden

Onze corrupte overheid wil er niet vanaf die geven dit nooit meer op

Jan V
Jan V
8 maanden geleden

Het wordt tijd om naar Zweden te emigreren. Blijkbaar één van de weinige westerse landen met gezond verstand. In dit land (en elders) is de overheid zo gek als een deur.

Willem
Willem
Reactie op  Jan V
8 maanden geleden

Het zit daar vol met migranten/statudhouders en asielzoekers die heel wat overlast veroorzaken en het derhalve niet meer veilig is over straat te gaan, dus veel succes.

Lawke
Lawke
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Dat is voornamelijk in 3 grote Steden.. namelijk Stockholm, Malmö en Göteborg en het geweld is niet erger dan in andere grote Europese grootsteden.. Het zijn ook vooral situaties met migranten onder elkaar, bendes.. Zweden is relatief veilig. Ask a Swede.. 😉 En als je er goed over nadenkt is het veiliger dan hier want daar zaaien ze geen corona angst en maakt de overheid geen families kapot door geschifte maatregelen op te leggen.

Bas Quarks
Bas Quarks
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Dat is alleen helemaal in het zuiden het geval. Zweden is 10x zo groot als Nederland, als je iets noordelijker gaat, dan heb je in de overige 75% van het land helemaal geen last.

Svensson
Svensson
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Dus je wilt zeggen dat nederland bijna geen asielzoeker heeft. Woont u zelf in zweden? Bent u ooit in zweden geweest? Blijkbaar niet

kuus
kuus
Reactie op  Jan V
8 maanden geleden

Ik ga mee weg van hier .

ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

En wij beginnen vrolijk opnieuw met een lockdown met een totalitair regiem.
Denk dat ik maar politiek asiel ga aanvragen in Zweden. Het schijnt dat ze daar vrij soepel zijn.

vladi
vladi
8 maanden geleden

80% van nederland snapt niet wat dit betekend.
helaas.

fff

salvar
salvar
Reactie op  vladi
8 maanden geleden

vladi back in town?

kan goed kloppen 80%.

trackback
Zweedse arts kondigt aan: “Corona is voorbij in Zweden” | E.J. Bron
8 maanden geleden

[…] Lees verder>>> […]

salvar
salvar
8 maanden geleden

nou rutte kom op geef nou toe dat je helemaal verkeerd bezig bent geweest ook rivm de fantasten moeten nu hun mond maar houden en die oude bok van rivm ex , begont nu met mondkapjes de dwaas.

zo en nu iedereen de draad weer oppakken en je oude leven weer terug.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
8 maanden geleden

Zweden was altijd al een mooi land. Kennelijk ook een land met verstandige doktoren en bestuurders.

Albert
Albert
8 maanden geleden

Blijft interessant, ‘dat’ Zweden. They are accustoming us to do what we’re told while giving up our freedom. What do you think they’ve been discussing at all those Bilderberg meetings?

Gates, the central bankers, Silicon Valley, the socialists, and the big globalist corporations like Big Pharma want to control every aspect of our lives. Their high-tech noose is around our necks. The time to start kicking is now—not after we drop. It’s time to speak out and save our country. Sweden has his own brave way!

Pieternella
Pieternella
8 maanden geleden

ik snap trouwens sowieso niet de ophef over infectieziektes met de huidige stand van de hygiëne, het schone drinkwater en het riool. Dat Corona in het riool zat, is alleen maar logisch. Het is wel vrij stom om dan openbare toiletten te sluiten. Dan heb je toch iets niet begrepen.

Jets
Jets
Reactie op  Pieternella
8 maanden geleden

Hulde voor uw eenvoudige boodschap. Er zullen wel altijd mensen zijn die dit niet snappen.

x

Check Also

canad

Canadese politieagenten weigeren nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven: ‘Politiestaat’

Ten noorden van de Verenigde Staten is ...

acteur

Wereldberoemde acteur schokt publiek: ‘Ze halen adrenochroom uit kleine kinderen’

Terwijl in Nederland alle ogen gericht zijn ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

40
0
We lezen graag je reactie!x