Het Complot

Iraanse zender om geopolitieke redenen afgesloten (video)

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Groot-Brittannië heeft de licentie van de Iraanse Engelstalige omroep Press TV ingetrokken. Sommigen zeggen dat het besluit werd gemotiveerd door de Britse geopolitieke agenda.

Het Office of Communications (Ofcom), een door de overheid goedgekeurde mediawaakhond, zegt dat de zender geen controle heeft over haar inhoud.

Bovendien heeft Press TV volgens de waakhond verzuimd een boete van 117.000 euro te betalen wegens het uitzenden van een interview met een gevangen genomen journalist in 2009.

Censuur

Press TV krijgt naar eigen zeggen het zwijgen opgelegd en noemt de zet een daad van censuur. De Britse mediaonderzoeker en auteur Phil Rees denkt dat geopolitiek de drijvende kracht achter het besluit is. “Press TV is op een geopolitieke manier bekeken terwijl de betrekkingen tussen Groot-Brittannië en Iran verslechteren,” legde hij uit. “De journalistiek van Press TV wordt niet op een journalistieke manier bekeken, maar op basis van de Brits-Iraanse betrekkingen.”

Press TV kreeg de meeste kritiek vanwege haar manier van verslaggeving omdat de omroep het Midden-Oosten heel anders ziet dan de reguliere media in Groot-Brittannië,” ging de journalist verder. Reed voegde toe dat het intrekken van de licentie tevens betekent dat de dialoog tussen de Britse media wordt beperkt, een ‘tragedie’ op het moment dat de Brits-Iraanse betrekkingen in een nieuw dieptepunt zijn beland.

Druk

Journalist Yvonne Ridley zei dat de ingetrokken licentie onderdeel vormt van een groter fenomeen in de Verenigde Staten. “We hebben ontdekt dat de Amerikaanse regering druk uitoefende op de Britse overheid om de stekker uit Press TV te trekken. Die druk hebben ze klaarblijkelijk uitgeoefend op Ofcom en vandaag is Press TV uit het Sky-satellietplatform gehaald,” legde ze uit. “Dat is hetzelfde als de BBC verbieden uit te zenden op Texel. Press TV heeft meerdere satellieten rond de wereld en gaat dus gewoon door met uitzenden.”

Officieel kunnen licenties enkel worden ingetrokken wanneer de nationale veiligheid in het geding is of wanneer de licentie in strijd is met Britse verplichtingen onder internationale wetgeving. Beide gevallen gaan niet op voor Press TV.

Democratie?

Ridley merkte tot besluit op dat de zet aantoont hoe de ‘zogenaamde vrije democratieën’ de waarheid niet willen horen en op buitengewone wijze censuur toepassen om kritiek in de kiem te smoren.

Bron: RT.com

Lees ook: Zionist Bicom behind UK Press TV ban

Alles over: Britain against Press TV

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x