Homepagina » Buitenland » CIA-agent bekent: “Ze gaven ons miljoenen om burgeroorlog uit te lokken in Joegoslavië en de mensen tot slaaf te maken”
CIA-agent bekent: "Ze gaven ons miljoenen om burgeroorlog uit te lokken in Joegoslavië en de mensen tot slaaf te maken"

CIA-agent bekent: “Ze gaven ons miljoenen om burgeroorlog uit te lokken in Joegoslavië en de mensen tot slaaf te maken”

De meesten van ons zijn bekend met de val van Srebrenica op 11 juli 1995, waarbij meer dan 7000 moslims werden gedood die formeel onder bescherming stonden van Nederlandse militairen. Een ex-CIA-agent onthult nu dat zijn voormalige werkgever achter deze genocide zat.

“We kochten partijen en politici om die haat verspreidden,” zegt voormalig CIA-agent Robert Baer tijdens een interview met WebTribune. Hij publiceert binnenkort zijn nieuwe boek Secrets of the White House.

“Mijn baas, een Amerikaanse oud-senator, benadrukte herhaaldelijk dat de boel zou worden opgelicht in Bosnië,” aldus Baer. “Een maand voor de vermeende genocide in Srebrenica zei hij al dat de stad wereldnieuws zou worden en gaf hij ons opdracht de media in te lichten.”

Geschokt door de hoeveelheid leugens

Ex-CIA-officier Baer is al diverse keren gearresteerd en vastgezet. Zijn goede vriend Mitt Waspurh, die werkzaam was in de Senaat en informatie met hem deelde, werd van dichtbij doodgeschoten. Baer werkte tussen 1991 en 1994 in Joegoslavië en het Midden-Oosten. Hij is te zien in verschillende documentaires van National Geographic, waarin hij de regering-Bush beschuldigt van het voeren van oorlog om olie.

Baer zegt op 12 januari 1991 samen met drie agenten te zijn aangekomen in Sarajevo. Hij moest naar eigen zeggen vermeende Servische terroristen in de gaten houden. Een groep rebellen was volgens de CIA van plan een aantal bomaanslagen uit te voeren.

De oud-agent kwam er al snel achter dat deze groep helemaal niet bestond en dat er tegen hem werd gelogen. “Het was onze missie om paniek te veroorzaken door de mensen te vertellen dat de Serviërs zouden gaan aanvallen,” zei hij.

Een paar weken later werd hij overgeplaatst naar Slovenië. “We kregen veel geld, een paar miljoen dollar, om verschillende ngo’s, oppositiepartijen en politici die haat verspreidden te financieren.”

Baer vertelt dat veel CIA-agenten eenvoudigweg zijn verdwenen omdat ze weigerden propaganda te verspreiden in Joegoslavië. “Ik was geschokt door de hoeveelheid leugens die onze agentschappen voerden aan de politici,” zegt hij.

Karadzic betaald door de CIA

Volgens Baer financierde de CIA onder meer de Kroatische presidenten Stjepan Mesic en Franjo Tudman, oud-president Alija Izetbegovic van Bosnië en Herzegovina, vele andere Joegoslavische politici, Servische generaals, journalisten en militairen.

De Servische oud-politicus Radovan Karadzic, die door het Joegoslavië-tribunaal wordt berecht wegens oorlogsmisdaden, werd volgens Baer enige tijd betaald door de CIA, maar weigerde nog langer geld aan te nemen toen hij besefte dat hij zou worden opgeofferd en aangeklaagd.

“Iedereen had dezelfde missie,” zegt Baer. “Het verspreiden van haat, nationalisme en verschillen tussen volkeren via de televisie.”

“Mijn baas, een Amerikaanse oud-senator, benadrukte herhaaldelijk dat de boel zou worden opgelicht in Bosnië,” gaat hij verder. “Een maand voor de vermeende genocide in Srebrenica zei hij dat de stad wereldnieuws zou worden en gaf hij ons opdracht de media in te lichten. Toen ik vroeg waarom zei hij: dat zul je wel zien. Het nieuwe Bosnische leger, door ons getraind, kreeg de opdracht om burgers aan te vallen. Op hetzelfde moment vielen de Serviërs aan vanaf de andere kant.”

‘Ze hebben slaven van jullie gemaakt’

De mensen die de oorlog hebben uitgelokt zijn nu eigenaar van de bedrijven die mijnbouw in het gebied plegen, aldus Baer. “Ze hebben slaven van jullie gemaakt.”

Ook over Kosovo is de ex-CIA-agent duidelijk: “Kosovo is om twee redenen ingenomen. Ten eerste vanwege de natuurlijke hulpbronnen en ten tweede omdat Kosovo een legerbasis van de NAVO is. In het hart van Europa is het de grootste legerbasis.”

Tegen de mensen die vroeger in Joegoslavië hebben geleefd wil Baer zeggen: “Vergeet het verleden, het is allemaal in scène gezet. Ze hebben jullie gemanipuleerd en ze hebben hun zin gekregen. Haat elkaar niet langer, maar laat zien dat jullie sterker zijn geworden. Ik bied mijn welgemeende excuses aan.”

Lees hier het oorspronkelijke artikel van WebTribune.

[Britic]


Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. En dit is nou precies het verschil met het pre-internettijdperk. De waarheid komt steeds meer boven drijven. Steeds meer en meer en meer, totdat er geen mens meer om de waarheid heen kan. Totdat mensen de geschiedenis boeken eens tegen het licht gaan houden en er achter komen dat we feitelijk zijn voorgelogen sinds de dag dat communicatie überhaupt mogelijk was. Dat we bespeeld, bespied en besodemieterd zijn zolang we bestaan. Dat het toch zo lang moet duren voor we dat eens gaan beseffen.

  25 likes
  • Klopt helemaal. Het waren Moslim extremisten die de burgerbevolking van Sebrenica als eerste hebben vermoord. Uiteraard namen de Serviers daarna wraak.

   Voor meer info kijk eens hier:
   http://www.globalresearch.ca/the-srebrenica-massacre-was-a-gigantic-political-fraud/5321388

   John Robles heeft Edward S. Herman geinterviewd.

   Voor een lange, maar zeer interessante versie over de moorden in Sebrenica, kunt u dit hier lezen (in het Engels):

   http://thesaker.is/special-report-the-truth-about-srebrenica-20-years-later/

   3 likes
   • Srebrenica: A Town Betrayed a Norwegian documentary film directed by Ola Flyum and David Hebditch is now free to watch in Youtube. The film approaches Srebrenica tragedy from a bit different viewpoint than usual in Western mainstream media. Norwegian documentary about Srebrenica challenges generally accepted narratives about the 1995 massacre giving light to the civil war in Bosnia and Herzegovina from non-biased point of view. It also connects Srebrenica into a wider context that is often ignored by the Western media, showing the crimes committed by the Bosnian army against Serbian civilians and villages in the area. These atrocities may also partly explain why some war crimes happened later in Srebrenica.

    Sarajevo Richochet – documentary revealing how al-Qaeda used Bosnia as a training ground, money-laundering centre and forward operation base during the Civil War of 1992-95. Also, the betrayal of the people of Srebrenica by the Sarajevo government in advance of the massacres of July 1995.
    http://www.freedomfight.net/srebrenica-a-town-betrayed-and-sarajevo-ricochet-by-ola-flyum/

    1 likes
 2. Er zijn wetten, waarbij burgers worden aangeklaagd als ze haat en tweedracht zaaien/oproer taal/racisme/discriminatie, waarom gelden deze wetten niet voor die politici, die net aanzetten tot haat en tweedracht en andere genoemde.
  Het is jammer dat nog steeds de meerderheid van de mensen dat alles niet in zien, die politici kunnen gepakt worden op eigen terrein, de rechtbank, maar geen enkele advocaat heeft dat lef om de mensen bij te staan met zulke rechtszaken.

  Mensen, verenig u, ongeacht kleur, status, religie of wat dan ook, wij zijn allemaal mensen, politici/bedrijven/banken die zich boven andere zetten zijn dictators en moeten ook als zodanig aangepakt/berecht worden.

  Eendracht maakt macht, samen zijn we sterk, alleen staan we nergens!!

  18 likes
 3. State of Affairs in het echt. De Amerikaanse regisseur Oliver Stone zei het al: wij zijn niet in gevaar, wij zijn het gevaar.

  9 likes
  • Dat klopt dat hij dat heeft gezegd.

   Dat zie je ook heel mooi in zijn films zoals JFK.

   Wat hoogst geheim aantal jaren geleden aan toe ging en nu nog in Black Operations
   moorden,staatsgrepen,verkiezingen,Psychologische oorlog de val van dozijn landen,vietnam enz enz en nu vandag de dag het zelfde het gaat maar door.

   5 likes
 4. Elke oorlog begint met leugens en eindigt met sorry en bedankt.

  13 likes
 5. Alles is een leugen.
  “Als niemand gehoorzaamd,
  heerst niemand.”

  10 likes
 6. Zijn baas is het Vaticaan.
  Dit soort informatie is tamelijk zinloos, als de rol van het Vaticaan niet aan het licht komt.

  2 likes
 7. Mabel Wisse Smit

  Nederland speelde een ernstige rol in de Joegoslavië oorlog. Mabel Wisse Smit (ex Yap-Yum en AIVD medewerkster) zou een rol hebben gespeeld in wapen leveranties. George Soros (oprichter en financier van de Europese variant van de Councel of Fourin Relations – en de verpersoonlijking van de mondiale corporate elite) zou Mabel Wisse Smit in 1997 benoemd hebben tot directeur Europese Zaken van zijn Open Society Institute (OSI) te Brussel. Hij steunde Mabel en de oud-vicepresident investment banking bij Goldman Sachs – prins Johan Friso – tijdens het schandaal dat ontstond rond hun huwelijk als gevolg van Mabel’s leugens over haar relatie met moordenaar, maffia- en drugsbaas Klaas Bruinsma.
  Tijdens de Joegoslavië oorlog zou Mabel Wisse Smit gewerkt hebben voor een vanuit Amerika betaalde ‘denktank’: de Internationale Crisis Groep (ICG), een machtige lobbyorganisatie. In die tijd zou Mabel vanuit haar ‘liefdadigheidswerk’ betrokken zijn geweest bij de zeer lucratieve wapenhandel naar voormalig Joegoslavië. Haar naam circuleert op het internet tezamen met twee wapenhandelaren voor Bosnië; Muhammed Sacirbey en CIA-agent Abdullah Bin Laden(herkent u die achternaam?).
  https://sites.google.com/site/ncfnocancerfoundation/de-joegoslaviee-oorlog-de-echte-geschiedenis

  2 likes
 8. Wat een onzin…De hele massamoord in Srebrenica is een geval van gigantische politieke fraude. Het aantal 7,000-8,000 vermiste Bosnische moslims, aan het publiek gepresenteerd als de slachtoffers van een oorlogsmisdaad, is een van de grootste leugens en manipulaties.De VN commissie ging het NIET om het aantal slachtoffers. maar alleen om het aantal VERMISTEN! Volgens de UNHCR ,ongeveer 5000 moslims soldaten bereiken stadt Zenica,Tuzla(BiH) door de bossen.Nicholas Burns van het State Department verklaarde dat 800 Srebrenica-gevangenen in kampen in Servië waren vastgehouden en dat de VS er 214 als vluchteling asiel zou geven…Alle Bosnische gesneuvelden worden misbruikt in de Screbrenica leugen.In de pers worden ‘oorlogsgraven’ als ‘massagraven’ aangeduid…Phillip Corwin, voormalig VN-coördinator voor civiele zaken in Bosnië in de jaren 1990, zei:” Wat er is gebeurd in Srebrenica was niet een grote slachting van moslims door de Serviërs, maar eerder een reeks van zeer bloedige aanvallen en tegenaanvallen over een periode van drie jaar, die op een crescendo uitliepen in juli van 1995.”…De voormalige VN-generaal, de Canadees Lewis Mackenzie, zei dat ”er in Srebrenica geen genocide op 8000 moslimmannen heeft plaatsgevonden! Hij schat het aantal omgekomen moslimstrijders op hooguit 2000.”…HET ICTY HEEFT NOOIT EEN ONDERZOEK GEDAAN,HOE EN WANNEER ZIJN DE SLACHTOFFERS OMGEKOMEN! …Generaal Philippe Morillon verklaarde dat naar zijn overtuiging de aanval op Srebrenica een directe reactie was op de moordpartijen door Nasir Orić en zijn strijdkrachten in 1992 en 1993…Tussen 1992 en 1995 werden tussen 1300 en 2000 burgers geliquideerd rond Srebrenica door islamitische troepen in Srebrenica, en dit was de voorloper van de beruchte juli 1995 Servische offensief tegen die stad.Niet alleen vermoord, maar ook vóór en na de dood verminkt: mannen, vrouwen, kinderen en zelfs huisdieren. De Serviërs belegerden uiteindelijk Srbrenica, waar het gros der moordenaars van Nasser Oric zich schuilhield.Actie vraagt om reactie, je oogst wat je zaait…Zonder monster Naser Orić en jihadstrijders zou er geen Srebrenica zijn. Als het monster Naser Orić en jihadstrijders Servische dorpen rond Srebrenica niet hadden aangevallen, was er niets aan de hand!…Moordenaars van Servische kinderen, vrouwen, oude mensen zijn nooit slachtoffers!…

  1 likes
 9. Ik denk dat we prins Friso er maar buiten moeten laten en al wat hij niet vind. Hou ook even in gedachte dat prinses Irene van oranje nassau al eerder aangaf dat er niet genoeg werelden zijn om door te gaan met het exploiteren. Zo stelde prinses Irene onder andere voor dat er 7 andere planeten nodig zijn om zijn gang te laten gaan en dat heeft de aarde niet voorradig.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

adrenochroom

Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...

bill gates

Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

Bill Gates is één van de rijkste ...