Gezondheid

VIDEO: Tom is de eerste jongen in Nederland die rauw eet

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De NCRV herhaalde donderdag de spraakmakende documentaire ‘Rauwer’, die eind 2012 voor opschudding zorgde. De 15-jarige Tom, die van zijn moeder Francis alleen rauw, ongekookt en onverwarmd voedsel mag eten, dook na de uitzending onder.

Hij probeerde daarmee te voorkomen dat hij door Bureau Jeugdzorg uit huis zou worden geplaatst. Bureau Jeugdzorg was van plan de 15 jaar oude jongen uit huis te plaatsen omdat zijn moeder weigerde hem naar school te sturen. Hij werd daar gepest vanwege zijn eetgewoonten. Hij kreeg thuis les van zijn moeder, maar die had daarvoor geen toestemming van de leerplichtambtenaar.

In 2007 maakte Anneloek Sollart de documentaire ‘Rauw’ met Tom en zijn moeder in de hoofdrol. Die film riep ook al heftige en tegenstrijdige reacties op. Francis werd in de pers aan de schandpaal genageld.

In 2012 blijkt in de documentaire ‘Rauwer’ dat er niets is veranderd. Tom eet nog steeds de rauwe gerechten die zijn moeder klaarmaakt. Een ongeruste schooljuf trekt aan de bel en Tom wordt medisch onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat Tom te weinig calorieën binnenkrijgt en een kalkgebrek heeft. Zonder bijvoeding zal de jongen volgens de arts 12-15 centimeter kleiner worden dan zijn leeftijdsgenoten.

Francis moet met Tom voor de rechter verschijnen. Ze wordt beschuldigd van verwaarlozing en geestelijke mishandeling en geadviseerd het voedingspatroon aan te passen. Maar Francis geeft niet op. Ze zegt het beste voor te hebben met haar zoon en wordt hierin gesteund door een ‘rawfood’ goeroe uit de Verenigde Staten.

Tom is de eerste jongen in Nederland die rauw eet. Hij eet alleen rauwe groenten, fruit, zaden en noten. Hij krijgt geen vlees en zuivel omdat daarin volgens Francis antibiotica en groeihormonen zitten die slecht zijn voor de gezondheid. Mensen die rauw voedsel eten willen hun eten niet verhitten omdat de vitamines en enzymen die in voeding zitten dan verloren zouden gaan.

Kijk de uitzending hier terug.

[NCRV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Zelfs in de kleitabletten uit Mesopotamia van 6000 jaar en ouder staan gerechten hoe je iets moet klaarmaken en ook daar werd ook gebakken en gebrouwen.

Het is voor gemanipuleerde misschien een hot item maar is het wel het goede item en klopt het wel?

doler
doler
7 jaren geleden

geweldig dit zouden meer mensen moeten gaan doen

Natsu
Natsu
7 jaren geleden

Iemand moet even tegen die vrouw zeggen dat je voedsel ook kunt stomen. Dan blijven 95% van de voedingsstoffen bewaard in het eten. Ondanks dat ze gezond eten zien ze er niet gezond uit, vooral de moeder niet. Die ziet er vrij ziek uit, alsof ze aan een ziekte lijdt of iets dergelijks. Ik ben voor gezonde voeding en het onthouden van schadelijke stoffen die je overal in ons eten terug vindt. Alleen het lijkt een beetje alsof de moeder haar zoon gebruikt om die beweging (die man die aan het woord komt in het filmpje is een voedings guru) er bij iedereen er door heen te drukken en via het jongetje aandacht te krijgen hiervoor. Goede bedoelingen maar oh wat pakt ze het verkeerd aan.

louise
louise
7 jaren geleden

Enkel rauwe groenten is helemaal niet zo gezond,er zijn betere manieren om je kinderen gezond op te voeden…..wat me stoort is hoe zit t dan met al die kinderen die allemaal ongezond en te dik zijn?????
die hebben waarschijnlijk ook een tekort aan de juiste voedings stoffen…… en gaan we die allemaal uit huis plaatsen??

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

59
0
We lezen graag je reactie!x