Gezondheid

Waarom zoetjes in de koffie en light-frisdrank slecht zijn voor je gezondheid

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kunstmatige zoetstoffen zoals zoetjes zijn helemaal niet goed voor je. Volgens het tijdschrift ORTHOmagazine veroorzaken ze veranderingen in de darmflora met glucose-intolerantie en overgewicht tot gevolg.

Kunstmatige zoetstoffen als sacharine en aspartaam zijn erg populair. Per hoofd van de bevolking drinken we ieder jaar 30 liter light-frisdrank. Dan zijn er nog de zoetjes die in de koffie en thee gaan en vele andere voedingsmiddelen die kunstmatig gezoet worden, van jam tot chips.

Dat alles met het doel niet aan te komen of zelfs af te vallen. Bij dat doel worden door ORTHOmagazine grote vraagtekens geplaatst.

Het tijdschrift haalt internationale studies aan die laten zien dat kunstmatige zoetstoffen een averechts effect hebben en juist de glucose-intolerantie bevorderen. Bij glucose-intolerantie is er sprake van een verstoorde glucosehuishouding, het lichaam reageert minder goed op insuline. Vaak is het een voorbode van diabetes type 2.

Stevia

Overgewicht en glucose-intolerantie zijn twee handen op één buik. Uit onderzoek blijkt dat de samenstelling van de darmflora hierbij een cruciale rol speelt. Onderzoekers zijn al langer op zoek naar bewijs voor de zoetjes-paradox van de wereldwijde epidemie van overgewicht en obesitas. Ondanks het massale gebruik van kunstmatige zoetstoffen is er geen sprake van het afnemen van gewicht.

Studies met de natuurlijke zoetstof stevia tonen juist een omgekeerd effect aan: de glucosetolerantie neemt toe. De behoefte aan zoet is aangeleerd. Kiezen tussen suiker en kunstmatige zoetstoffen is als het kiezen uit twee kwaden. Het beste advies is om steeds minder zoet te eten en te drinken.

[ORTHO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ronald
Ronald
8 jaren geleden

Ik heb al diabetes dus heb ik weinig andere keuze dan light frisdrank… dit doe ik al zeker 18 jaar en heb nergens last van. Als zoetstoffen echt zo slecht waren dan had ik daar allang iets van moeten merken. En ik heb ook geen obesitas 😉
Ook reageert mijn lichaam goed op insuline… maar die insuline komt logischerwijs niet van me zelf af. Anders was mijn suikerwaarde wel een stuk minder stabiel. Kortom…het verhaal hierboven bevat meerdere feiten die niet waar zijn. Ik ben zelf het bewijs 😉

Pascal
Pascal
8 jaren geleden

Wat mij opvalt is dat iedereen loopt te klagen maar wat mij ook opvalt is dat iedereen mee gaat in de verhalen van iedereen.

Maar hoe zit het nu werkelijk?

Is de groep of persoon ooit wel eens gevraagd waarom wij het eten en drinken, naar mijn weten niet en dus blijven we maar roddelen en denken en weer roddelen en zo maken we elkaar gek.

Zou het niet zo kunnen zijn dat de frequentie waarin wij leven ons DNA heeft beïnvloed waardoor we veel suiker gingen eten en dat de Elite daar deze, misschien verstandige beslissing over genomen heeft

Ik ben erachter dat alles een reden heeft en dat alles positief is maar negatief gebracht word om van chaos naar orde te kunnen gaan.

Pedro
Pedro
8 jaren geleden

Waarom bang zijn voor natuurlijke suikers??? Eet er gewoon niet te veel van drink vooral water vanaf begin de middag en ga van je luie kont af en ga sporten. Dan maar minder TV kijken is alleen maar beter voor je, dan lees je maar 20 min een boek na het trainen.

Mensen die een bepaalde aandoening hebben en niet anders kunnen dan alternatieven gebruiker ok..voor de rest:

Luiheid in het onderhouden van je meest waardevolle biologisch apparaat in je leven..je lichaam. En dan huilen als een kind wanneer er een kras ontdekt wordt op je auto…. zo zelfbewust als een stuk steen…

o.a.zijn belangrijke onderdelen van leven zelfbewustzijn en discipline en dat moet ontwikkeld worden, dat wordt de meeste ontnomen door o.a. TV.

Trainen op de juiste manier is niet alleen gezond voor je lichaam maar ook voor je geest, het helpt.discipline op te bouwen.

Taart hier taart daar en dan zeuren dat je te dik bent….feestje hier uurtje tv kijken daar en maar zeuren dat je geen tijd heb om te sporten…

Ger
Ger
8 jaren geleden

De zoete smaak van suiker is verslavend, je wilt er steeds meer van. Ik merk het om mij heen. Mijn hubby bv heeft diabetes 2, en ik moet het er telkens aan herinneren dat hij ‘suiker’ heeft. Suiker, koolhydraten… Zoetigheden in het algemeen, hij kan er niet afblijven. Hij zegt wel eens als hij weer eens chagreinig heeft reageerd op mijn opmerkingen ‘sorry meid, ga ajb door met je waarschuwingen, want zelf ben ik te slap om er vanaf te blijven’. Ikzelf daarentegen drink nooit limonades.. alleen bronwater, en iedere avond een heerlijk glas rode biologische wijn. Ook doe ik geen suiker in mijn koffie en thee en ik doe rustig aan met koolhydraten, en verder let ik op wat er op etiketten staat. Dat is zo’n beetje een sport van mij geworden. En ik ben ook diabeet EN chronisch pijnpatiënt (ik gebruik medicinale canabis omdat ik heel slecht synthetisch pijnstillers verdraag) en ook heb ik meerdere auto-immuun aandoeningen. Ik eet zover mogelijk biologisch, dus vertel het mij maar…..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x