CoronaBinnenland

Tubantia zet ‘long covid’ in kop boven artikel over vaccinatieschade: ‘Dit is echt niet okay’

Help mee door deze info met kennissen op je social media te delen!

Vorige week verscheen er een opmerkelijk artikel in de krant Tubantia. De krant kopt: ‘Kim uit Almelo heeft long covid en voelt zich in de steek gelaten’.

Verderop in het artikel lezen we: ‘Na het nemen van het vaccin tegen corona ging het bergafwaarts’ en ‘door de vaccinatieschade die de Almelose opliep ontwikkelde ze ook long covid’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Kim kreeg in de korte periode na de prik twee keer een longembolie. Het begon met een longontsteking, waarna ze in het ziekenhuis belandde.

“De overheid dacht niet na over de gevolgen van vaccinatieschade. Ik kreeg het stempel ‘longcovidpatiënt’ van de overheid,” zei Kim tegen de krant.

Zo misleidend

Het artikel van Tubantia doet de wenkbrauwen fronsen. “Jullie schrijven vaccinatieschade verkeerd!” reageert onafhankelijk energieadviseur Simone Juffermans.

Magdalena Dzambo, slachtoffer van vaccinatieschade, vraagt de krant: “Kunnen jullie mij vertellen wat hier is gebeurd? De tekst komt niet overeen met de titel. Waarom schrijf je in de titel ‘long covid’, terwijl in de tekst wordt beschreven dat deze vrouw prikschade heeft? What the f*ck?! Dit is echt niet okay, zacht uitgedrukt. Zo misleidend.”

Tegen de auteur van het artikel zegt ze: “Wat een blunder. Anyway, schaam je!”

De redactie van deze krant is ziek

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer wijst erop dat de kop vaak wordt gemaakt door de eindredacteur. “Dus de vraag is wie van de krant hier de boel wil belazeren. Tubantia viel al eerder door de mand in coronatijd. Ongevaccineerden werden stelselmatig weggezet op de meest onmenselijke manieren. De redactie van deze krant is ziek.”

Mittemeijer merkt op dat zelfs een Holocaustvergelijking niet werd geschuwd in deze krant om ongevaccineerden te stigmatiseren en kleineren. “Walgelijk. Het enige wat de auteur van het stuk kan doen, is weggaan bij de krant. En iedereen zijn abonnement opzeggen, dat lijkt me sowieso verstandig.”

D66

Hoofdredacteur van Tubantia is D66-strateeg Daan Bonenkamp. Hij was daarvoor Hoofd Voorlichting van D66 in de Tweede Kamer. Hij begon als persvoorlichter bij D66 en was verder woordvoerder en speechschrijver van Alexander Pechtold.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
2 maanden geleden

Hoe krijgt de overheid de media onder controle. Door mensen uit het kartel op zo’n positie te plaatsen bij een krant.

Realistische
Realistische
2 maanden geleden

Schande !
Idd ongevaccineerden waaronder ik ook val , zijn ook als non grata behandeld , wel of niet geprikt , goede hulp is ver te zoeken , óók tegenwoordig , en liegen alles aan mekaar ! 🤡🤮

Hans
Hans
2 maanden geleden

Tja, wat D66 intussen Nederland aan schade heeft aangericht is niet te beschrijven. En dat geldt uiteraard niet alleen voor de vaccinatieschade!

Meine
Meine
2 maanden geleden

Alle kranten zijn in handen, -of van Mediahuis, -of van een BV in eigendom van een Egyptische moslim…

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x