Universum

Is ons universum nep? Natuurkundigen zeggen dat we de speelbal zijn van een hoogontwikkelde beschaving

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is 2050. Intelligente robots hebben de planeet overgenomen. Je hebt hier alleen geen weet van omdat je in een computersimulatie leeft, die het leven in het jaar 2015 nabootst. Alles wat je ziet en aanraakt is gecreëerd door robots die met de mensheid spelen in hun computerspel.

Deze radicale theorie is in de afgelopen jaren voorgesteld door een aantal wetenschappers die claimen dat ons universum mogelijk nep is. Natuurkundigen zeggen dat ze bewijs kunnen vinden voor deze theorie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Robert Lawrence Kuhn, presentator van het programma Closer to Truth, zei dat het volgens Oxford-filosoof Nick Bostrom goed mogelijk is dat de kaskraker The Matrix op waarheid berust. Het enige verschil is dat ons brein niet gekoppeld is aan een simulator, maar onderdeel is van de simulatie, aldus Bostrom.

In de film ziet hoofdpersoon Neo twee keer dezelfde kat voorbij komen. Dat déjà vu, het vreemde gevoel dat je iets al eens eerder hebt meegemaakt, is een teken dat er gerommeld is met de simulatie waarin hij leeft. Stel dat jij ook in een computersimulatie leeft zonder het te weten. Zou je dat dan ook ergens aan kunnen merken?

“Stel je een computerprogramma voor dat alles simuleert, inclusief het menselijk brein met al zijn neuronen en synapsen,” zei hij. Marvin Minsky, een wetenschapper op het gebied van kunstmatige intelligentie, zei dat het heel lastig is om te bepalen of je in een computersimulatie zit, tenzij de programmeur hier en daar een foutje heeft gemaakt.

Enkele jaren geleden suggereerde theoretisch natuurkundige Silas Beane van de Universiteit van Bonn dat er mogelijk tekenen zijn dat we in een simulatie leven. Om deze te ontdekken hoeven we volgens hem alleen maar onze eigen simulatie van het universum te bouwen, iets waar veel onderzoekers zich momenteel mee bezig houden. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Space, MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tinus
Tinus
8 jaren geleden

Man……. dus heel mijn leven stelt geen kloot voor, ik ben een poppetje in een geavanceerd computerspelletje. GAME OVER

JansTerZeijle
JansTerZeijle
8 jaren geleden

Welk doel zou zo’n simulatie dienen?

john
john
8 jaren geleden

Yes, ik heb nog hoop om te kunnen vliegen!!!!

tjeu
tjeu
8 jaren geleden

natuurlijk leven we in een simulatie….dat weten we toch al heel lang alléén….die simulatie maken we zelf. ieder van ons is gelijk aan het universum “-” dat stukje dat hij of zij “zichzelf noemt.
We creëren alles zelf, ook de zogenaamde ET’s….we creëren hun die ons zogenaamd beheersen. we maken onze eigen film en spelen er tegelijk in.

de laatste tijd hoor en lees je meer en meer hoe wij slachtoffer zijn van een spel ver boven ons maar creëren dit spel zelf. Het is onze weg om het mechanisme van evolutie gaande te houden.

wij zijn geen slachtoffers, wij zijn scheppers maar soms een beetje hard leers zodat we de uitdagingen wat flinker moeten maken….harder scheppen, tegen onszelf ;-)))

Kijk niet buiten jezelf, blijf kijken binnen jezelf en besef dat we zelf heel goed weten wat ons te doen staat…. heb lief, oordeel niet, help mekaar door te zijn wat je bent…vergeef hun die jou pijn doen en besef dat jouw pijn jouw reactie is op wat “zij” doen!!!

die oude christelijke geboden zijn nog zo gek niet 😉

boven al bemin één God (jou zelf)
zweer niet ijdel vloek nog spot (oordeel niet)
heilig steeds de dag des heren (heb eerbied voor al wat is)
vader moeder zal je eren (wees dankbaar voor het leven welk je zoveel mogelijkheden biedt- karma)
doodt niet, geef geen ergernis (doe nooit aan een ander wat je niet wil dat men jou aandoet)
doe nooit wat onkuisheid is (beleef de echte liefde….zij geeft het echte genot)
ook de achterklap en het liegen (bemin je naaste als jezelf)
wees steeds kuis in uw gemoed (breng je denken voelen en handelen in lijn)
en begeer nooit iemand anders goed ( geloof in jouw eigen kracht)

liefde voor iedereen ;-))))

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x