Buitenland

Reeks verdachte overlijdens en ‘bizarre zelfmoorden’ in Oekraïne

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Kiev is een voormalige pro-Russische volksvertegenwoordiger neergeschoten, zo maakte de politie gisteravond bekend. Het is al het vierde verdachte overlijden van een bondgenoot van de voormalige Oekraïense president Viktor Janoekovitsj in de afgelopen twee maanden.

Het lichaam van de 52-jarige Kalasjnikov, oud-volksvertegenwoordiger voor de Partij van de Regio’s, is woensdagavond in zijn woning gevonden. De politie is een onderzoek gestart voor moord met voorbedachten rade.

Het Oekraïense parlementslid en voormalig woordvoerder van de Rechtse Sector Borislav Bereza suggereerde dat Kalasjnikov uit de weg is geruimd door ‘zijn voormalige werkgevers’ omdat ze ‘bang’ zijn dat hij informatie over hun activiteiten in het verleden naar buiten zou kunnen brengen.

Mysterieuze sterfgevallen

Parlementsvoorzitter van ‘Nieuw Rusland’ Oleg Tsarov zei dat de moord op Kalasjnikov het laatste incident is in een reeks mysterieuze sterfgevallen van voormalige bondgenoten van de Partij van de Regio’s, de partij van Janoekovitsj.

“Dit is natuurlijk een politieke moord,” zei hij tegen Lifenews. “In Oekraïne is het inmiddels extreem moeilijk geworden om een eigen mening te hebben, niet op te geven en er openlijk voor uit te komen.”

De moord is een waarschuwing aan iedereen die zich durft te verzetten tegen het regime in Kiev, stelt Tsarov. In de afgelopen maanden zijn tenminste acht voormalige Oekraïense overheidsfunctionarissen op mysterieuze wijze om het leven gekomen.

Op 29 januari werd het lichaam van het hoofd van de regering van de regio Charkov Aleksej Kolesnik gevonden. Op 24 februari stierf voormalig lid van de Partij van de Regio’s Stanislav Melnik aan de gevolgen van een schotwond.

Op 25 februari werd het levenloze lichaam van de burgemeester van Melitopol Sergej Valter aangetroffen. Die dag moest hij voor de rechter verschijnen. De dag erna, op 26 februari, werd plaatsvervangend korpschef van de politie van Melitopol, Aleksandr Bordjoega, dood gevonden in zijn garage.

Op dezelfde dag werd een voormalig regeringshoofd van de regio Zaporizja dood aangetroffen met een schotwond in zijn nek. Op 28 februari sprong voormalig lid van de Partij van de Regio’s Mikhail Tsjetsjov uit het raam van zijn appartement op de 17e verdieping in Kiev. Op 14 maart viel de 32-jarige aanklager Sergej Melnitsjoek uit het raam van een appartement op de 9e verdieping in Odessa.


[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
geloof er niks van
geloof er niks van
7 jaren geleden

Meh, das puur toeval.

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

dat brussel dat land bij de eu wil hebben is veelzeggend

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x